אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
28 בינואר 2016 | הוועדה לפעולות אנטי ישראליות?
final_banner...
הוועדה לפעולות אנטי ישראליות?

אמריקה זה כאן, רק חבל שזאת אמריקה שלפני 60 שנה.

ח"כ אופיר אקוניס מהליכוד, היום שר בממשלה, קבע אי אז ב-2011 ש"מקארתי צדק בכל מילה". היום, שנת 2016, לא רק מדברים, היום עושים – החוק לסימון עמותות של השרה שקד, הדרישה של השרה רגב למנוע בחקיקה מימון מוסדות תרבות שאינם מגלים "נאמנות" לסמלי המדינה, המסלול האדום ליצירות אסורות לקריאה שיזם השר בנט במשרד החינוך, וכמובן קמפיין "השתולים" לרדיפה פוליטית.

ובגרסה האמריקאית המקורית - ג'וזף מקארתי נחשב לאחת הדמויות האפלות בהיסטוריה האמריקאית. בשנת 1946 נבחר מקארתי לסנאט האמריקני כנציג הרפובליקני של מדינת ויסקונסין. קודם לכן שירת כסגן בצבא וכיהן כשופט. במשך ארבע שנים נחשב לסנאטור אפור ושולי.
____________1
בפברואר 1950 דרך כוכבו של ג'ו: הוא נשא נאום במועדון נשים בווירג'יניה ובו נופף ברשימה של "קומוניסטים העובדים במחלקת המדינה" ותבע לפטרם. הוא לא הסביר מה מקור הרשימה. הוא לא פירט מהן העדויות העומדות מאחורי ההאשמות ומה מידת אמינותן. הוא לא חשף אפילו בכמה אנשים מדובר ובמה נאשמו (גרסאות שונות שלו נעו בין 38 ל-205).  
  
ובכל זאת, לתדהמת כולם, דבריו עוררו סערה גדולה והציבו אותו מיד כדמות מרכזית בפוליטיקה הארצית. הרקע היה חשש גדול מפני התחזקותה של ברית המועצות והשתלטותה על מזרח אירופה. מידע על חשיפה של רשתות ריגול סובייטיות העצים את החרדה. בהיסטוריה האמריקאית הוגדר עידן זה כתקופת "הבהלה האדומה". 
בסנאט הוקמה "ועדה לפעולות אנטי אמריקאיות" בראשות סנאטור צעיר אחר, ריצ'ארד ניקסון. ג'וזף מקארתי היה הדמות הבולטת בדיוניה וחשף עוד ועוד "חשודים". הדיונים בוועדה עוררו סערות ציבוריות, אף שהעדויות שהציג מקארתי להאשמותיו היו קלושות ולעתים אף בלתי קיימות. 

האשמות נוספות של הסנאטור כוונו לדמויות בולטות בחיי התרבות, לאנשי תקשורת, למורים ולפקידי ציבור. בהמשך יצא גם נגד אנשי צבא. ברשימה השחורה של הוליווד נמנו בין השאר אלברט איינשטיין, הבמאים צ'רלי צ'פלין ואורסון וולס, המחזאי ארתור מילר, והמלחין לאונרד ברנשטיין. 

לנוכח הבהלה הגוברת הוקמו "ועדות לסקירת נאמנות" במגוון מוסדות ציבור, וחברות בילוש נשכרו לעקוב אחר חשודים. אלפי פקידים נחקרו ופוטרו, לעיתים על סמך שמועות ורכילות עוינת.  

עם הזמן, התנהלותו של מקארתי עוררה ביקורת גוברת: הוא הואשם ב"צייד מכשפות" ובפגיעה קשה בחפים מפשע, בלי לתת להם כל הזדמנות הולמת להתגונן. בדצמבר 1954 החליט הסנאט ברוב של 65 מול 22 לגנות את מקארתי כמי שנהג באופן שפגע בכבוד הסנאט ובתדמיתו. 

אמריקה של היום ליברלית מאי-פעם –  ואנחנו מקווים שההעתק לא יהיה פחות טוב מהמקור.
title_minist...
להלן הצעות חוק נבחרות שיעלו לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה ביום א' ה-31.1

הוועדה מחליטה אם לתמוך או להתנגד להצעות ולמעשה קובעת את עמדת הקואליציה וגורל ההצעה. 

לחצו כאן לסדר היום המלא של ועדת השרים לענייני חקיקה
בריאות לפריפריה

ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) ואחרים מציעים תיקונים לחוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), (תיקון- הנחה בארנונה לרופאים מתמחים בפריפריה), שמיועד להתיר לרשויות מקומיות בפריפריה להעניק הנחה בשיעור 50%  בארנונה לרופאים מתמחים המוצבים בנגב ובגליל. זאת, על מנת למשוך את המתמחים לעבוד ולהתגורר באזורים אלו. 

לעמוד הפייסבוק של הפורום האזרחי לקידום הבריאות בגליל לחצו כאן

להצעת החוק המלאה לחצו כאן

ביטוח בריאות

ח"כ חיליק בר (מחנה ציוני) ואחרים מציעים תיקון לחוק ביטוח בריאות ממלכתי (תיקון החזר נסיעות והסעות לטיפולי דיאליזה ואונקולוגיה) המיועד להבטיח החזר הוצאות מלא לחולה סרטן או כליות הנאלץ להגיע לעתים תכופות לבית חולים. זאת, בין אם נסע בתחבורה ציבורית ובין אם במונית או באמבולנס (כיום מתקבל החזר בסך 50% עבור נסיעה באמבולנס או במונית).  

להצעת החוק המלאה לחצו כאן
page_banner_soc
mid_banner_t...
mid_banner_d...
mid_banner_mail
mid_banner_o...
mid_banner_m...
המטה למאבק בגזענות       |       שותפת שארקה       |       תג מאיר