אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
18 ביוני 2015 | המדינה בוערת ולא מגז
final_banner...

המדינה בוערת ולא מגז


השבוע הצליחה השרה מירי רגב לייצר לעצמה עוד ועוד כותרות ולהיות במרכז המפה הפוליטית והתקשורתית, בזכות אמירות אנטי דמוקרטיות, שנוגדות את חופש הביטוי והיצירה. כתגובה חטא שבעתיים השחקן עודד קוטלר באמירות גזעניות כלפי מאות אלפי אזרחים ישראלים
 
בדומה לחברתו לסיעה מירי רגב, הצליח חבר הכנסת אורן חזן גם הוא להשתלט השבוע על נתח לא קטן של אג'נדה תקשורתית פוליטית. בנוסף לפרשות המביכות שהולכות ומתרבות סביבו, החליט היועץ המשפטי לממשלה גם על פתיחה בחקירה חדשה-ישנה הקשורה לאלימות של חזן כלפי עובד ציבור. הגיע העת שגם ראש הממשלה יתבטא באופן נחרץ וייקח אחריות על חבר כנסת מסיעתו.
Ethiopian_pr...
בעוד הנושאים הבוערים האלה מקבלים כותרות, מתחת לרדאר שלנו זורם דלק תבערה מטריד הרבה יותר. מתווה הגז הבעייתי מאד, מקודם על ידי ראש הממשלה לאחר שכחלון ויתר (לעצמו) על מעורבות בהחלטה. הטיעון שהציבור נהנה משותפות במאגר דרך קבלת מסים, מוצה עד תומו והתגלה כעקר לאור בקשת חברות הגז לדחות את גביית המסים מהן. ומולם נזקפת החברה האזרחית ולא מתכוונת לוותר.  
בינתיים דו"חות נוספים מעידים על החמרה בממדי העוני ובהרחבת הפערים הכלכליים בחברה הישראלית, והממשלה החדשה תידרש במהרה לתת תשובות. דו"ח של מכון ון ליר שפורסם השבוע ממקם את ישראל במקום 28 הנמוך (מתוך 34 מדינות ה-OECD), וקובע כי בין 2002 ל-2013 חלה בישראל הרעה בתחומי העוני, הדיור והבריאות בעיקר בקרב השכבות החלשות. 
 
אז יש לנו דרישה ברורה מנבחרי הציבור - תתחילו לעבוד מהר על הנושאים החשובים באמת כי ימי החסד של הממשלה הולכים ומתמעטים וסבלנותם של האזרחים פוקעת. לשרת התרבות רגב אנו מציעים להתמקד במאבק להגדלת התקציבים למשרדה ולחלוקה הוגנת במוסדות התרבות בארץ, בין אם מדובר בתרבות מזרחית, תרבות אתיופית, תרבות ערבית או כל מוסד תרבות אחר
 
השיירה אומנם עוברת אבל בחברה האזרחים נחושים לעצור אותה ולהביא לשינוי בדרך שאליה היא דוהרת.
title_minist...
להלן הצעות החוק נבחרות שיעלו לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה ביום א' ה-14/06.

הוועדה מחליטה אם לתמוך או להתנגד להצעות ולמעשה קובעת את עמדת הקואליציה וגורל ההצעה. 

לחצו כאן לסדר היום המלא של ועדת השרים לענייני חקיקה.
 
----------------------------------------
 
דיור
 
חבר הכנסת ישראל אייכלר (יהדות התורה) מציע לתקן את חוק התכנון והבנייה, ולהתיר בהוראת שעה פיצול דירות גדולות למגורים ללא צורך בהיתר בנייה וללא צורך בתשלום מס השבחה. מטרת הצעת החוק היא להתמודד באופן מיידי עם מצוקת הדיור והביקוש הגבוה, אולם יש בה סכנה של שימוש לרעה בהוראת השעה, וחשש לפגיעה בציבור השוכרים, כמו גם סכנות תכנוניות העלולות לעלות כתוצאה מהעדר פיקוח ראוי.
 
חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) מציעה לתקן את חוק ערבות למשכנתאות, ולקבוע ערבות של המדינה למשכנתאות, עד לגובה משכנתא של 90% ממחיר הדירה לדירה יחידה, וכן להעניק לשר האוצר סמכות לקבוע תנאים ואמות מידה לזכאות שנקבעת בהצעת החוק. ההצעה צפויה להקל על המבקשים לרכוש דירה, ובראשם זוגות צעירים, לעשות זאת, וכן להקל על ההליך הביורוקרטי הקיים.
 

----------------------------------------
 
צמצום פערים ומאבק בעוני
 
חברת הכנסת עליזה לביא (יש עתיד) ואחרים מציעים לתקן את חוק הביטוח הלאומי ולהרחיב את הזכאות לביטוח אמהות, ולהכיר באישה הילדה ולד מת ב"לידה שקטה" כזכאית למענק הלידה ולדמי הלידה, כפי שקבוע בחוק, החל מהשבוע העשרים ושניים להריון. כיום, מוכרת "לידה", ובעקבות כך הזכאות הנלווית, גם ב"לידה שקטה", רק החל מהשבוע העשרים ושישה להריון, בעוד על פי הפרקטיקה הרפואית הנוהגת בשטח לידה נחשבת ככזו כבר מהשבוע העשרים ושניים. לקריאת נייר הרקע בנושא של שדולת הנשים.
 
חברת הכנסת מרב מיכאלי (המחנה הציוני) ואחרים מציעים לתקן את חוק ההוצאה לפועל, ולקבוע תנאים לקבלת פטור לחייב בהוצאה לפועל. במסגרת זו יהיה רשאי רשם ההוצאה לפועל לקבוע פטור לחייב, במידה ובמשך שלוש שנים רצופות גובה התשלום החודשי שנקבע לחייב ע"י הרשם היה נמוך מסכום הצטברות הריבית החודשית על יתרת חובו בתיק ההוצאה לפועל. הצעה זו מבקשת לאפשר לחייבים בהוצאה לפועל להסדיר את חובותיהם ולצאת ממעגל העוני.
 

----------------------------------------
 
מאבק בגזענות
 
חבר הכנסת עיסאווי פריג' (מרצ) ואחרים מציעים את החוק לחינוך נגד גזענות, שמטרתו להתמודד עם התרחבות תופעות האלימות על רקע גזעני, לאומי או דתי, באמצעות תכנית חינוכית שתונהג בבתי הספר מכיתות א' עד י"ב. היוזמים מבקשים באמצעות ההצעה לקדם ערכים של סובלנות וכיבוד הזולת במערכת החינוך, ולהחיל את החוק כבר משנת הלימודים תשע"ו.
 
חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת) ואחרים מציעים לתקן את חוק האזרחות והכניסה לישראל, ולבטל הוראת שעה משנת 2003 השוללת מפלסטינים תושבי השטחים כניסה לישראל וקבלת מעמד חוקי, גם במסגרת של "איחוד משפחות" בינם לבין בני זוגם, אזרחי ישראל. מצב זה פוגע פגיעה קשה באזרחי ישראל שאינם יהודים, מפלה אותם על רקע לאומי ומונע מהם לבחור את בן או בת זוגם ולקיים חיי משפחה נורמליים. לפרטים נוספים.
 

----------------------------------------

מאבק בשחיתות
 
חבר הכנסת יאיר לפיד (יש עתיד) ואחרים מציעים מספר תיקונים לחוק המאבק בשחיתות הציבורית, ולקבוע כי ראש ממשלה, שר, סגן שר או ראש רשות שהורשע בעבירה שיש עימה קלון, לא יוכל להתמודד עוד בבחירות לכנסת או לרשות מקומית, ולא יוכל לכהן בתפקיד של ראש ממשלה, שר, סגן שר או ראש רשות. מטרת ההצעה היא להתמודד עם השחיתות השלטונית ועם הפגיעה באמון הציבור בנבחריו ובמערכות השלטוניות.
 

----------------------------------------

שילוב בעלי מוגבלויות בשוק העבודה
 
חבר הכנסת יואב קיש (הליכוד) ואחרים מציעים מספר תיקוני חקיקה במטרה להבטיח ייצוג הולם לבעלי מוגבלויות בשירות הציבור. במסגרת זו, מציעים היוזמים לקבוע כי גופים ציבוריים, וכן בשירות המדינה, יידרשו לייצוג הולם של אנשים עם מוגבלויות, כך שמספרם לא יפחת מ-5% מכלל העובדים באותו הגוף או בשירות המדינה, באופן הדרגתי כפי שנקבע בחוק. עוד מוצע שגוף ציבורי ימנה ממונה לשילוב בתעסוקה שיהיה אחראי ויפקח על התהליך, וכן כי השר הממונה על הגוף הציבורי יעביר דין וחשבון מדי שנה על יישום הוראות החוק בשנה החולפת, ועל ההתקדמות הצפויה לעתיד. 
 
title_knesset_1
ממליצים לעקוב אחר הלו"ז המפורסם באתר הכנסת
 







----------------------------------------

ועדת הכספים
 
הוועדה תדון בהשקעות המדינה בתחנות חשמל נוספות. לציון יום הסביבה הבינלאומי תדון הוועדה בהסדרת הארנונה והפחתה במס הכנסה למערכות ידידותיות לסביבה. הוועדה גם תקיים דיון על תהליך הפרטת התעשייה הצבאית. 


----------------------------------------
 
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות
 
הוועדה תקיים דיון משותף עם ועדת כלכלה בנושא הוצאת עובדי חברות הסלולר לתאגיד חיצוני והפיכתם לעובדי קבלן. כמו כן, תדון הוועדה בנושאים של ביטוח סיעודי והמערכת לבריאות הנפש. לציון יום הסביבה הבינלאומי תדון הוועדה במכרה הפוספטים המסוכן לבריאות בקרבת ערד.


----------------------------------------
 
ועדת כלכלה
 
הוועדה תדון בשינוי תנאי הזיכיון של קצא"א בעקבות דליפת הנפט בערבה, ובמאבק בתאונות הדרכים על רקע העלייה במספר הנפגעים.

----------------------------------------
 
ועדת הפנים והגנת הסביבה
 
הוועדה תקבל סקירה מהשר להגנת הסביבה אבי גבאי על פעילות משרדו. כמו כן, תדון הוועדה בצו למניעת הסתננות. 


----------------------------------------
 
ועדת חוקה, חוק ומשפט
 
הוועדה תעסוק ביישום חוק חופש המידע -המצוי והרצוי. כמו כן תדון בהשתתפות נציב שירות המדינה בטענות לאי-תקינות מכרזים בשירות המדינה.


----------------------------------------
 
ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות
 
הוועדה תקיים סיורים מיוחדים במרכזי קליטה בקריית גת ובבאר שבע.


----------------------------------------

ועדת החינוך, התרבות והספורט
 
הוועדה תדון בתקציבי התרבות לחברה הערבית. הוועדה תדון גם בנושאים שקשורים לחינוך מיוחד. עוד יתקיים בוועדה דיון על לימודי יחידת בגרות אחת בנושאי סביבה -לציון יום הסביבה.  


----------------------------------------

והוועדה לקידום מעמד האישה

הוועדה תדון ביישום בינוי מעונות יום - תקציבים וביצוע.


----------------------------------------
page_banner_soc
mid_banner_t...
mid_banner_d...
mid_banner_mail
mid_banner_o...
mid_banner_m...