אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
19 בנובמבר 2015 | חינוך ל-כ-ו-ל-ם
final_banner...
חינוך ל-כ-ו-ל-ם
 
לאחר לילה סוער ומתוקשר עם נוכחות מקסימלית של חברי כנסת, אושר תקציב המדינה לשנים 2015-2016, שתפח בכ-17 מיליארד ש"ח מהשנה שעברה. את התוספת הנדיבה ביותר קיבל משרד החינוך (6.7 מיליארד ₪), דבר שהזניק את תקציב החינוך לשיא של מעל 50 מיליארד ש"ח וטוב שכך. השקעה בחינוך היא ההשקעה הטובה ביותר לטווח הארוך בכל קנה מידה.
 
לפי הצעת התקציב שהציג משרד החינוך, המפרטת את סדר העדיפויות של המשרד לשנים 2015-2016, ניצבים בראש הרשימה: פיתוח מערכת החינוך הממלכתית לגיל הרך, צמצום מספר התלמידים בכיתה ושיפור הישגי התלמידים במתמטיקה. אכן הצעות מבורכות.
____________1
אלא מה – על אף הצעת התקציב המרהיבה, חלק גדול מהתוספת למשרד החינוך מופנית לחינוך החרדי והממלכתי-דתי ולתכנים בעלי צביון דתי, תחת הכותרת "תמיכות בנושאי יהדות". תחום שצפוי לגדול בשנת 2016 בכ-80%, כאשר שאר התחומים יגדלו בשיעורים שנעים בין 10%-25, אם בכלל.

לא רק זאת, נדמה שכשמשרד החינוך ניסח את ההצעות לתוספת התקציב נשכחה ממנו העובדה שבמדינת ישראל חיים  בשיתוף אזרחים יהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים, ושלאור אירועי האלימות והגזענות בין יהודים וערבים בחודשים האחרונים, ניתן היה לחשוב על הצעה להשקעה של מערכת החינוך בתמיכה נוספת בחינוך לחיים משותפים. אבל מחשבה זו אינה ניכרת בסדרי העדיפויות של משרד החינוך – לא באלה שנכתבו בהצעה ולא באלה שיזכו בפועל לתוספות בתקציב.  
נראה שמשרד החינוך צריך שיעור חשוב לחיים - מערכת החינוך אמונה על דור העתיד ועל פניה של החברה בה נחיה כאשר התלמידים של היום יהיו האזרחים, האזרחיות, המנהיגות והמנהיגים של המחר ולא על הסכמים קואליציוניים. זה כנראה ירד במיקוד.
באתר "משותפים - לומדים לחיות יחד" תוכלו למצוא מידע על הארגונים המקיימים פעילויות מאושרות על-ידי משרד החינוך בנושא חינוך לחיים משותפים ומסייעים לבתי-הספר בייעוץ, הדרכה והכוונה לפעילויות בנושאים אלה. לאתר לחצו כאן.
title_minist...
להלן הצעות החוק נבחרות שיעלו לדיון בוועדת שרים לענייני חקיקה ביום א' ה-22/11.

הוועדה מחליטה אם לתמוך או להתנגד להצעות ולמעשה קובעת את עמדת הקואליציה וגורל ההצעה. 

לחצו כאן לסדר היום המלא של ועדת השרים לענייני חקיקה
דמוקרטיה

פגיעה בזכות הדמוקרטית להיבחר

חבר הכנסת אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) ואחרים מבקשים לקבוע כי ועדת הבחירות המרכזית לכנסת תוכל להחליט לבדה האם לאשר או לפסול מועמד או רשימה מלהשתתף בבחירות לכנסת ישראל. כיום, בית המשפט העליון רשאי לפסול החלטה של ועדת הבחירות באם נמצא שהיא מנוגדת לחוק. כוחו של בית המשפט העליון חשוב בהינתן החשש שוועדת הבחירות תפעל ממניעים של הדרה פוליטית ובכך תיפגע הזכות להיבחר. 
 
להצעת החוק המלאה לחצו כאן


פגיעה בחברה האזרחית

רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ואחרים מבקשים ליצור מנגנון המגדיר ארגון הזוכה למימונה של ישות מדינית זרה כסוכן זר של אותה מדינה, ולמסות את התרומות שניתנות לו. הצעה זו פוגעת בחופש ההתאגדות ומבקשת לתייג ארגוני זכויות ושלום כמונעים ממניעים זרים.

לעמדת האגודה לזכויות האזרח בנושא של "סימון" ארגוני זכויות אדם ושלום במסווה של שקיפות

להצעת החוק המלאה לחצו כאן
page_banner_soc
mid_banner_t...
mid_banner_d...
mid_banner_mail
mid_banner_o...
mid_banner_m...
המטה למאבק בגזענות       |       שותפת שארקה       |       תג מאיר