אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
___________0
בחירות כהזדמנות חינוכית

שותפינו לדרך שלום,
תקופת הבחירות מתקרבת לסיומה וצלילים צורמים של קולות משסעים, משסים ומפלגים, מנסים לתפוס את הקולות הצפים.
"נאום הקומץ" של יאיר גרבוז ,ושלל המגיבים עליו כמוצאי שלל רב,   הכללת עובדים מאוגדים עם אויבי המדינה בתשדירי תעמולה, ויש עוד דוגמאות רבות.


השאלה הגדולה היא: מה תפקידנו כמחנכים ביחס לדיבורים מעין אלו ולאירועי הבחירות בכלל? 
האם אנו מעדיפים להתעלם ולשדר "לימודים כרגיל?" האם נשאבים בלי משים אל האווירה הכללית?

אנו מאמינים שחינוך מוביל חברה, לכן עלינו לחנך לשיח מלכד ומאחד, מבלי לוותר על עמדות וערכים המייחדים כל מפלגה, ללא שיח מתלהם המגביר את השסע והניכור בין הזרמים.

כולם מסכימים שחינוך זה חשוב, כולם יודעים שחייבים להתמודד עם נערים ונערות במצבי סיכון. מדוע נושא זה נעדר מסדר היום במערכת הבחירות הנוכחית? כנראה שנושא שאינו גורם סכסוך ומחלוקת, גם לא מייצר כותרות ולכן אינו ראוי למצע שיטתי ומפורט...

אנחנו ממשיכים לזכור ולהזכיר חינוך מוביל חברה.
הבחירות הן חלק ממערך הזמן וההזדמנות לעורר בחניכים שלנו מודעות ואחריות חברתית, להציף סוגיות, לשוחח על ערכים אישיים, חברתיים ועל עתיד המדינה. זהו אוצר המתגלגל לפתחנו כאנשי-חינוך מובילי חברה ומתקני עולם ועלינו לעודד כל חניך וחניכה לממש את זכותם להשפיע ולהצביע כי זו דרכנו לחנך אותם לקראת היותם ראשי משפחה (נשים וגברים) התורמים לחברה.

חג דמוקרטיה שמח:)


מכון חינוך דרך-כפר


 
sep
sep
המורה למי את מצביעה?
לחניך ששואל  ורוצה לדעת מה חושב המדריך, השומר, המורה או המנהלת שלו צריך לומר "כל הכבוד!". אם חניך מתעניין בעמדתך, ומוכן להקשיב לתשובה, סימן שעוררת בו עניין בתחום משמעותי. 
התשובה לשאלה: "מהי עמדתך הפוליטית?"  עשויה להיות ארוכה ומורכבת. המטרה היא לא להתיש את השואל, ולא לחמוק מהשאלה. לא להטיף או לשכנע, אבל בהחלט לעורר למחשבה ועניין. עלינו לרענן את החלוקות הדיכוטומיות שמרדדות את השיח הפוליטי, לערער על הנחות היסוד של חניכים בבואם להחליט כיצד להתייחס לעמדות פוליטיות, ולמי שמביע אותם. במיוחד כאשר אותו אדם שנשאל, הוא המחנך שלהם - אדם שהוא "אחר משמעותי".

אני חושב שכלל אנשי החינוך צריכים ואמורים לחזק את תרבות הדיון הפוליטי האידאולוגי ולעורר סקרנות בקרב החניכים בתחום זה. עלינו להציע להם לא להסתפק בתשובות השטחיות של הפוליטיקאים, ללמד אותם להקשיב לעמדות של שליחי הציבור ולמה שהם בוחרים לומר, אבל גם להקשיב למה שלא נאמר על ידם.
להמשך קריאת כתבתו של מורן שגב
לחצו כאן
sep
imgGrn

כמה נעצים צריך כדי לתלות פוסטר אחד?

מהי עמדתנו כמחנכים ביחס לפוסטרים\סטיקרים פוליטיים הצצים בשטח קהילת החינוך בתקופת הבחירות?
האם מדובר ברעש מיותר המעורר מחלוקות ומכניס מתחים שאינם רלוונטיים לתהליך החינוכי או דווקא גורם חיובי המגביר סקרנות ועשוי לעודד מעורבות?
האם מותר שחניך יתלה בחדר שלו פוסטר של אחד ממנהיגי המפלגות? 
כיצד נגיב אם חניכה תדביק סטיקר של מפלגה פוליטית שיצאה מהחוק? האם תגובתנו תהיה שונה אם הסטיקר מוצמד לקלסר אישי, ללוח מודעות או לשולחן-הכתיבה?
sep
"יש לי מניה במדינה"

רוצים לעורר בחניכים מודעות ומעורבות פוליטית? להקנות ידע בנושא בחירות?
בכפר הנוער ימין אורד פיתחו לכבוד הבחירות לכנסת ה-20 חוברת תוכן ואתם יכולים לבחור איך, למי ומתי להעביר.
sep
imgGrn

לטעת את העולם באדם
עם קצת נוסטלגיה ועוגנים בעבר...

באתר הספרייה הלאומית  מחכה מאגר עשיר בחומרים ובפעילויות אינטראקטיביות בנושא הבחירות, כולל כרזות וחומרי תעמולה מקום המדינה ועד לשנות האלפיים.
sep
sep
כבר שיבצתם ביומן?
כנס דרך כפר ה- 6:
"יש שמיים מעלי ובתוכי" 
הזמנה
sep