מכון ננו טכנולוגיה, מבזק קיץ 2014
פרופסור יובל גרעיני
שלום חברים,
אנו גאים להציג את הניוזלטר השלישי של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן.  מהדורה זו כוללת סקירה רחבה של כמה מהמחקרים החדשניים המתבצעים במכון, כדוגמת המעבדה המתמחה בפיזיקת לייזר והמחזיקה בשיא עולמי ליצירת שטף גבוה של צמדי פוטונים יחידים. שיטה פורצת דרך להפחתת הדבקות בזיהומים באמצעות ציפוי בדים בבתי החולים בננו-חלקיקים אנטי בקטריאלים. וכן על שיטת עיכוב מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) אשר בעתיד תוכל לשמש ככלי להשפעה על מוות של תאי סרטן  ועוד. אנו מקווים שתיהנו מהתכנים שהבאנו כאן, ומהתרומה המדעית של חברי הסגל שלנו, ותתגאו כמונו בסטודנטים שלנו, המסייעים בעיצוב תעשיית הננוטכנולוגיה של המחר.

קרא עוד>>

בברכה
פרופ' יובל גרעיני
title1-heb
SenseMode Technologies
SenseMode- חברת הסטארט אפ של בוגר המכון משווקת פתרונות מעקב מרחוק
בשנת 2011, כאשר פרופ' שולמית מיכאלי מהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן החליטה לגייס מנהל למעבדתה, באופן טבעי פנתה לד"ר איתי טקץ, שעימו עבדה משנת 2004 כשהצטרף לקבוצתה כסטודנט לתואר שני. בנוסף לכישורים המרשימים שרכש טקץ בתחום הביולוגיה המולקולרית, שבלטו בעבודת הדוקטורט שלו על מבנה ותפקוד תצמידים של חלבוני RNA בתהליך trans-splicing  של טריפנוזומים, טקץ סיפק יתרון חשוב נוסף – ראש עסקי ממולח. 
קרא עוד>>
ננוטכנולוגיה בשירות הרפואה: ציפוי בדים בחומר אנטי-בקטריאלי יכול להציל חיים
ננוטכנולוגיה בשירות הרפואה: ציפוי בדים בחומר אנטי-בקטריאלי יכול להציל חיים
פרופ' אהרון גדנקן הוא מחלוצי תחום הסונו-כימיה – דיסציפלינה שבה תגובות כימיות מואצות באמצעות שימוש בגלי קול אולטרה-סוני. 
באחד מפיתוחיו החדשים, גדנקן הצליח ליצור שיטה סונו-כימית לציפוי בדים, אשר יכולה לשפר דרמטית תחלואה ותמותה בבתי חולים.

קרא עוד>>
אנליזה ברמה הגבוהה ביותר: ד"ר גילי כהן -תאגורי מציגה את מעבדת ה- XRD
אנליזה ברמה הגבוהה ביותר: ד"ר גילי כהן -תאגורי מציגה את מעבדת ה- XRD
כיום, חשיבותן של שיטות דיפרקציית קרני איקס (X-ray diffraction) או XRD לאפיון של שכבות דקות רבה מתמיד. אולם, לעיתים קרובות, בשל חוסר בתשתית מדעית ומחקרית לעריכת מדידות ואנליזה דיפרקצית קרני איקס בחברות טכנולוגיות,
הן פונות למרכזים אקדמאיים למומחים חיצוניים בתחום. אחת המומחיות המובילות בתחום אפיון מבני של חומרים היא ד"ר גילי כהן-תאגורי, העומדת בראש מעבדת ה XRD של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן.

קרא עוד>>
שיטת עיכוב מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) תוכל להוביל לטכניקות ריפוי חדשניות
שיטת עיכוב מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) תוכל להוביל לטכניקות ריפוי חדשניות
הביולוגיה התאית של יונקים מלאה בתיאורים דרמטיים על "אלטרואיזם" של התא, המגוללים את סיפורם של תאים יחידים שנפגעו באופן בלתי הפיך בשל לחץ, ושיפרו את בריאות האורגניזם באמצעות הפעלת אפופטוזיס, או מוות תאי מתוכנת. אבל מה גורם לאורגניזם חד תאי לחולל אפופטוזיס? במחקר שפורסם לאחרונה בירחון Science Signaling, פרופ' שולמית מיכאלי מהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן הצליחה לזהות נתיב מולקולרי השולט בתהליך האפופטוזיס בטפיל חד-תאי המכונה טריפנוזום.

קרא עוד>>
title1-heb
חידושים בהצפנה קוונטית: ד"ר אבי פאר
חידושים בהצפנה קוונטית: ד"ר אבי פאר
בעולם שבו אפילו המידע הרגיש ביותר מועבר ברשת, חשוב מאד למצוא שיטת תקשורת מהירה שהיא מאובטחת לחלוטין. גישה חדשנית בתחום אבטחת המידע הנקראת הצפנה קוונטית, מנצלת את יסודות המכניקה הקוונטית כדי לאבטח את המידע באופן מוחלט.

קרא עוד>>
החברה לחקר חומרים (MRS) של בר-אילן ומכון וייצמן מארחת את הכנס השנתי הראשון שלה
החברה לחקר חומרים (MRS) של בר-אילן ומכון וייצמן מארחת את הכנס השנתי הראשון שלה
שותפות חדשה בין סטודנטים מאוניברסיטת בר-אילן וממכון וייצמן למדע מסייעת בקידום חקר החומרים בכל הרמות, באקדמיה וגם בתעשייה.

קרא עוד>>
title1-heb
פרופ' שלמה מרגל
פרופ' שלמה מרגל זכה בפרס החוקר המצטיין של האגודה הישראלית לואקום לשנת 2014, בזכות הישגיו המרשימים בתחום הננו-רפואה, בשיתוף עם פרופ' חיה ברודי מהפקולטה למדעי החיים, פרופ' מרגל פיתח טיפול בסרטן המוח המבוסס על טכנולוגיית ננו-חלקיקים. לאחרונה הוא ייצר ננו-חלקיק ביופוספונט פלורסנטי מתכלה (NIR), המיועד לאבחון ולטיפול בסרטן.
פרופ' זאב זלבסקי
פרופ' זאב זלבסקי זכה לשני הישגים מרשימים בשנת 2014. הוא נבחר ל  Outstanding Reviewer על ידי העורכים הראשיים של OSA, האגודה המקצועית החשובה בעולם בתחום האופטיקה והפוטוניקה. כמו כן מונה זלבסקי לעמית מחקר באגודה האירופית לאופטיקה. הישגים אלה הוענקו לפרופ' זלבסקי בזכות היישומים שפיתח, המנצלים גלי אור לעיבוד מהיר של מידע, לשימושים רפואיים ולדימות ברזולוציה גבוהה.
פרופ' בנימין ארנברג
פרופ' בנימין ארנברג מונה כעורך משנה בירחון לפוטוכימיה ופוטוביולוגיה, (Journal of Photochemistry and Photobiology) מגזין המפרסם מחקרים העוסקים בתופעות כימיקליות הנוצרות כתוצאה משילובים של חומר ואור. פרופ' ארנברג נחשב למומחה בתחום פיתוח תרופות, תרפיה פוטודינמית, ופיתוח טכניקות טיפול במחלת הסרטן.
פרופ' אריה צבן
פרופ' אריה צבן, ששימש כראש המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים ואף היה אחד ממקימיו, זכה בפרס הצטיינות של החברה הישראלית לכימיה לשנת 2014 וכן, מונה לאחרונה כחבר במערכת הירחון לפרסומי כימיה פיזיקלית (Journal of Physical Chemistry Letters).  פרופ' צבן הינו מומחה מוביל בעיצוב חומרים וטכניקות להפקת אנרגיה חלופית. חלק מהטכניקות שייצר כבר מפותחות לשימוש תעשייתי על ידי חברות סטארט אפ.
פרופ' משה דויטש
פרופ' משה דויטש זכה השנה להוקרה על הישגיו המדעיים בישראל ואף באירופה. פרופ' דויטש מונה כחבר בוועדת ההיגוי בות"ת (הועדה לתכנון ותקצוב) של המועצה להשכלה גבוהה. כמו כן הוא נכלל ברשימת המומחים הממשלתית של Horizon 2020 של האיחוד האירופי – יוזמה מרכזית שמטרתה להעניק לאירופה יתרון תחרותי בשוק העולמי.
פרופ' אביעד פרידמן
פרופ' אביעד פרידמן, מומחה בטכניקות מיקרוסקופיה מתקדמות ובשימושן לאפיון מוליכות העל והפרו-מגנטיות של ננו-חומרים, זכה באות Chair of Excellence (מומחה מצטיין) מטעם תכנית LANET הצרפתית. LANET הוא קונסורציום שמטרתו לקדם מדע ומחקר, ובייחוד מחקרים המתמקדים בפיזיקת חומרים וננו-הנדסה.
title1-heb
מיטל שבירו
מיטל שבירו, דוקטורנטית במעבדתו של ד"ר דוד זייתון, זכתה בפרס לדוקטורנטים מצטיינים לשנת 2014, המוענק על ידי האגודה הישראלית לכימיה. מחקרה של שבירו עוסק בסינתזה ושיקוע מבוקר של ננו-חומרים על משטחים שונים.
רינת מאיר
רינת מאיר, דוקטורנטית במעבדתה של פרופ' רחלה פופובצר, זכתה במלגת שולמית אלוני לשנת 2014. המלגה מוענקת על ידי משרד המדע, ומיועדת לקידום נשים בתחומי ההנדסה והמדעים המדויקים.
רישום לאתר
מחפשים שירותי מיקרוסקופיה אלקטרונית או ננו פאבריקציה?
אינך רואה את הניוזלטר טוב? לחץ כאן