אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
ali_vizel_2
_______5
האגרת מוקדשת לזכרו של ידידנו - איש של "תיקון עולם", חתן פרס נובל לשלום אלי ויזל ז"ל.

ויזל ,אשר הצביע על האדישות כאוייב החיים והאנושות, והמחיש בחייו את היכולת להפוך משורד למנהיג, היה שותף לדרך ותומך נלהב בהקמת כפר-הנוער אגהוזו שלום על בסיס תפיסת חינוך "דרך-כפר".


בנובמבר 2008 נפתחו שערי כפר הנוער אגהוזו שלום (Agahozo Shalom) ברואנדה שבאפריקה. הכפר יועד ליתומי הג'נוסייד שהתרחש ברואנדה ב-1994, וקלט למעלה מ- 500 נערים ונערות מכל רחבי המדינה.
אגהוזו בשפת קניארואנדה פירושו "המקום שבו הדמעות נפסקות" ושלום – שם המשקף את הקשר המיוחד שנרקם בין ישראל לרואנדה. 
חזונו של הכפר, שהוקם ביוזמת גב' אן היימן ז"ל מניו-יורק, גובש על-פי המודל והתפיסה החינוכית של "דרך כפר". אן היימן פעלה מתוך אמונה שאסור לעם היהודי להיות אדיש מול נוראות הג'נוסייד ברואנדה. לכן חברה לימין אורד, כמודל חינוכי שיחבר את יהדות התפוצות עם ישראל ברוח של ‫‏תיקון עולם.


אלי ויזל ז"ל ,שהיה שותף בהתנעת הפרויקט להקמת אגהוזו שלום, היה נפעם מהחיבור עם כפר הנוער הישראלי שכה אהב, ומתיקון העולם באפריקה שאליו מועדות פניהם של חבורת בוגרי ימין אורד. הוא נתן את ברכתו האישית לכל אחד ואחת מהם. חיזק אותם באמרו ש"שלעולם לא עוד" משמעו; גם לא לעמידה מהצד מול סבל בעולם. מצוידים ברוחו הגדולה של אלי יצאה החבורה לרואנדה.

התמונות והסרט באגרת שלפניכם הם עוד הוכחה לאחריות וליכולת שלנו אנשי החינוך לתקן עולם ולהוביל חברה.

בברכה,
מכון חינוך דרך-כפר 


לתמונות וחומרים נוספים- מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלנו- דרך כפר יוזמות חינוך


בתמונה למעלה: אלי ויזל עם דר' חיים פרי, דותן וצוות המחנכים של אגהוזו שלום בסיום השתלמות          בדרך כפר 2008. 
בתמונה למטה: אלי ויזל עם דר' חיים פרי, ירושלים 1995.
_______5
 "שליח לאנושות, שבמאבקו להשלים עם חווייתו האישית של השפלה מוחלטת בשילוב עם עבודתו המעשית למען השלום, העביר מסר רב עוצמה של שלום, כפרה וכבוד אנושי"
(מדברי ועדת פרס נובל על אלי ויזל ז"ל).
img3
ali_vizel_3
img3