אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
_______3
שותפינו לדרך,
פסח שני שמח והזדמנות שנייה לכל מי שבדרך רחוקה!
40 שנה במדבר, תמיד יש הזדמנות שנייה, וסוף סוף הפועל באר שבע אלופה.

היום י"ד באייר, פסח שני.
מקורו של היום המיוחד הזה בשנה הראשונה של נדודי עם ישראל במדבר בבואם לחגוג את הפסח הראשון. קבוצה של נשים ואנשים אשר לא יכלו לחגוג עם כל העם, פנו אל משה בבקשה\דרישה – מדוע נגרע מכל העם? גם אנחנו שייכים. "אחרנו את הרכבת" אבל רוצים להיות חלק!
משה אינו יודע מה לענות ואומר להם שהוא צריך לבדוק (מנהיג....).
לאחר בירור ובדיקה עם האל מכריז משה על הזדמנות שנייה – יהיה פסח שני.  
חודש לאחר הפסח הראשון יוכלו לחגוג גם אלו אשר דרשו להיות שייכים ונבצר מהם וגם אלו אשר פשוט היו רחוקים.
לפנינו סיפור חינוכי שהמסר המרכזי שלו : בחינוך ובפיתוח זהות ושייכות - "גם אם עבר זמנו עדיין לא בטל קורבנו".
מחובתנו ליצור הזדמנות שנייה למי שלא מצליח לחוות שייכות מסיבות שאינן תלויות בו וגם למי שזה תלוי בו אך נמצא רחוק.
השנה נפגשת ההזדמנות השנייה של פסח עם חגיגות האליפות של הפועל באר שבע בכדורגל. משום מה השנה האליפות הזו משדרת משהו הרבה יותר רחב מכדורגל.
מועדון כדורגל של בירת הנגב, בו משחקים יהודים, ערבים, שחקנים מהארץ ומחו"ל כהי עור ובהירים עם קהל שמעודד את כולם, ועל כל אלה מנצחת ,בעולם כל כך גברי, מנהיגה חברתית עם חזון.

לכל מי שעסוק ימים ולילות ביצירת הזדמנות שנייה שלישית ועשירית לכל הרחוקים, פסח שני שמח
וגם אם זה לוקח 40 שנה בסוף זוכים באליפות.

בברכה,
דותן לוי
ראש מכון חינוך "דרך-כפר"
 
 
img3
תקופת סיום יב' עלולה להיות תקופה קשה ומבלבלת עבור החניכים, אשר שגרת החיים בקהילת החינוך היוותה עבורם עוגן יציב ומגונן ועומדים מול התמודדות עם שלבי החיים הבאים – מסגרת צבאית, מכינה, שנת שירות, עבודה, התפרנסות ועוד.
עבור חניכים המתחנכים בפנימיות או בכפרי הנוער, נוספים על כך גם הקשיים הכרוכים בחזרה לקהילה שבשנים האחרונות חיו בה החניכים לאורך תקופות קצרות, והחזרה הביתה, שיש בה הצורך להתמקם מחדש בתוך מערך החיים הביתי, המשפחתי והשכונתי.
כל אלה מהווים אתגרים מורכבים לחלק גדול מהחניכים.
לצוות החינוכי כולו יש תפקיד משמעותי בהכנת חניכי י"ב למעבר שבין ההתחנכות בקהילת החינוך לשלב הבא בחייהם.
 
img3
img3
img3
"עם אדם" בדרך כפר 
קבלת האחר היא אתגר קיומי, המאיים על הלכידות הבסיסית של החברה.
תכנית "עם-אדם" היא תכנית חינוכית שמטרתה להציע מענה בלתי שגרתי לאתגר:
להיות "עם אדם" (מקור השם בכתבי א"ד גורדון) משמעו בפשטות - להיות עם של נבראים בצלם אלוהים.
התכנית באה להציע מודל יצירתי של שיתוף פעולה חוצה מגזרים - חיבור בין נוער מקצוות הקשת של החברה האזרחית. בפיילוט זה משתתפים בני נוער מכפר הנוער הדתי כפר חסידים יחד עם בני נוער מבית הספר הערבי מח"ט בעכו

 
_______-____...
הנחת העבודה שלנו היא, שחיבור מעשי וטבעי בין בני נוער משתי הקבוצות, יעביר ישירות את המסר של "קבלת האחר", וכתוצאה מכך, יחולו התקרבות ושינוי עמדות בין "אחרים", כפועל יוצא של חוויה אנושית בלתי אמצעית משותפת.  
בעקבות לימוד משותף בכתבי הרמב"ם, בערבית ובעברית, נחשפו בני הנוער לאישיותו ולרוחב דעתו חובק העולמות - העולם הדתי ועולם התרבות הערבית הגדולה שבה פעל. החשיפה ההדדית, הלימוד בצוותא ושאר הפעילויות המשותפות לשני צדי המשוואה, המוגדרים כ"נוער קצה", נועדו לחזק את תחושת הערך והזהות העצמית של כל קבוצה, בהתאם למורשת ותרבות המוצא שלה.
חלק משמעותי של התכנית קורה במרכז הרפואי ע"ש הרמב"ם, מהחשובים בישראל, שהוא מעוז מובהק של דו קיום. בית החולים מהווה סביבה, המזמנת צורך אמיתי לפעול ברגישות מתוך קשב לצרכי "האחר", ללא הבדל מוצא, דת או גזע. לשמחתנו, נציגי הנהלת בית החולים אימצו את פעילות "עם אדם" בחיבוק גדול. הליווי הזה מאפשר לנו להעביר מודל של דו קיום במרכז הרפואי, שמגשים את הערך העליון של קדושת חיי האדם - ולתרגמו לתכנית חינוכית שיטתית, שמניעה תהליך של שינוי בעמדות מקובעות של מתבגרים משני המגזרים, היהודי והערבי.
"עם אדם" מסתמנת כבר בשלב זה ככלי חינוכי יעיל, ואולי גם כתקווה למימוש של פתיח חוק החינוך הממלכתי של מדינת ישראל (1953), המצהיר שמטרת החוק היא: "לחנך אדם להיות אוהב אדם".
 
 
img3