View this email in your browser
logo_1
עדכון לקוחות מחירי העברה 
חודש "תוסס" בארצות הברית 
לקוחות וידידים נכבדים,
 
ארצות הברית מצטרפת למגמה הכלל עולמית בביקורות מחירי העברה ולאימוץ כללי ה- BEPS של ארגון ה- OECD, ומספקת חודש "תוסס" במיוחד: קוקה קולה נדרשת לשלם 3 מיליארד דולר, ה- IRS מאמץ הגשת דוחות CbC, אפל וסטרבקס מסתבכות באירופה.
 
ה- IRS מבצע עדכון לדוחות קוקה-קולה
רשות המס האמריקאית ביצעה תיקון (adjustment) לדוחות המס של חברת קוקה-קולה בעקבות ביקורת מחירי העברה, וקבעה כי על החברה לשלם ל- IRS סכום של 3.3 מיליארד דולר כמס עבור חיוב בחסר (under-charging) של חברות קשורות בחו"ל בגין שימוש בקניין הרוחני של החברה (בעיקר נוסחת המשקה ושימוש בסימן המסחר של קוקה-קולה).
 
לפי טענות חברת קוקה-קולה, החברות ברות ההשוואה (comparables) שנבחרו על ידי רשות המסים לשם קביעת השומה, אינן נכונות. בנוסף טוענת חברת קוקה-קולה, כי רשות המסים האמריקאית מעוניינת כי המקרה יגיע לבית המשפט ולכן מסרבת לאפשר פשרה או לנהל מגעים בדבר Advance Pricing Agreement (מעין פרה-רולינג בתחום מחירי העברה).

 
חשוב לשים לב

כאשר הקניין הרוחני של הקבוצה משמש חברת בנות, קיימת אפשרות (ולעתים החובה) לגבות תשלום בעבורו. עם זאת, חשוב לשים לב לסוג התשלום הבין-חברתי שייקבע ולאופן קביעתו, על מנת להימנע מתוצאות כאמור בפרשת קוקה-קולה. עוד חשוב לשים לב, כי לא כל עסקה היא הענקת "רישיון", וכי כללי מחירי העברה הם שקובעים את אופן סיווג העסקה ותמחורה. לגבי הסדר Advance Pricing Agreement, כדאי לשקול את יתרונות הוודאות שהוא מביא עימו,  אל מול הגילוי שהוא דורש ויכולת גופים בינלאומיים להתעלם ממנו (ראו בהמשך מקרה סטרבקס).
 
הגשת דוחות CbC בארה"ב החל מ- 2017
בהמשך לכללי ה- BEPS שאומצו על ידי ארגון ה- OECD, ולטופס הדיווח המכונה Country-by-Country (CbC) אשר הומלץ להחילו על חברות שסך ההכנסות השנתיות שלהן עולה על 750 מיליון יורו, המליץ ה- IRS להחיל דרישה דומה בארה"ב על חברות אמריקאיות שסך ההכנסות השנתיות שלהן עולה על 850 מיליון דולר, רף מעט גבוה יותר.
 
טפסים אלה יוגשו ביחד עם דוחות המס של החברות, וכוללים פירוט של ההכנסות, הרווחים, המסים ששולמו, ונתונים נוספים, עבור כל מדינה בה פועלת הקבוצה. מידע זה ככל הנראה יהיה זמין גם לרשויות מס של מדינות נוספות, כתלות בהסדרי חילופי מידע בין הרשויות. עם זאת, דרישות אלה רלוונטיות למעט חברות ישראליות הפועלות בחו"ל, ויותר לחברות ישראליות שהן חברות בנות של חברות העומדות בתנאי הסף האמורים (כ- 850 מיליון דולר לחברה אמריקאית, וכ- 820 מיליון דולר ליתר מדינות ה- OECD אשר יאמצו את הנושא).
 
משרד האוצר האמריקאי מתנגד לביקורת של האיחוד האירופאי על Starbucks
האיחוד האירופאי קבע כי הולנד העניקה יתרונות מס שאינם חוקיים לחברת Starbucks, בגין הקמת פעילות הקלייה וההפצה של החברה בהולנד כמרכז לוגיסטי לכלל אירופה, קביעה אשר נבעה מפסילת מספר מנגנוני מחירי העברה אשר נקבעו לגישת האיחוד באופן מלאכותי ו/או שאינו עומד בתנאי מחיר השוק (arm’s length), ואשר התלווה לה חיוב של ממשלת הולנד לגבות עשרות מיליוני יורו מחברת Starbucks. בעקבות מקרה Starbucks והודעת האיחוד כי הוא בודק תנאים אשר הוענקו לחברות אמריקאיות נוספות, בוחן משרד האוצר האמריקאי כיצד להגיב. משרד האוצר האמריקאי מוטרד משום שאין לארה"ב אמנת מס עם האיחוד האירופאי כגוף נפרד מהמדינות הכלולות בו, וקיים חשש לפגיעה בחברות אמריקאיות הפועלות באירופה לכאורה לפי אמנת מס מסוימת – אך האיחוד עשוי לפסול בדיעבד את מה שנקבע בהתאם לאמנה. בנוסף חושש משרד האוצר האמריקאי כי סכומים אלה ימוסו בעתיד ו/או כבר מוסו גם על ידי ארה"ב, ולכן יחול עליהם כפל מס.

 
חשוב לשים לב

רוב המדינות החברות ב- OECD (לרבות ישראל) מאפשרות להגיע עימן להסדרי מיסוי בתחום מחירי העברה מראש (Advance Pricing Agreement), כסוג של פרה-רולינג. עם זאת, לאור המגמות בעולם בעקבות תקנות ה- BEPS, ההסדרים עדיין חייבים לעמוד בדרישת ה- Arm’s Length. על כל פנים, לאור הכללים החדשים הקובעים כי התמורה המשויכת לכל חברה בתוך הקבוצה צריכה להיות קשורה לערך הכלכלי הנצבר בה, מומלץ לבצע סקירה מחודשת של מגנונוי הפיצוי הבין חברתיים, שחייבים לעמוד לצד שרשרת האספקה של המוצר/שירות. עוד כדאי לשים לב כי סמכות האיחוד האירופאי בנושא זה הינה לבקר בדיעבד עד לעשר (10) שנות מס אחורה, כלומר מעבר לנהוג בחלק מרשויות המס האחרות.
 
אפל מגיעה לפשרה באיטליה
אפל יישבה סכסוך מול רשויות המס האיטלקיות בתשלום של מעל 300 מיליון דולר, בגין טענות בדבר הסטת רווחים מאיטליה לאירלנד. אפל היא לא החברה האמריקאית הראשונה שנחקרת בנושא באיטליה, ובעבר חוקק באיטליה חוק מיוחד אשר כונה "חוק גוגל", ונועד לחייב חברות רב לאומיות לשלם מיסים מקומיים בגין פעילותם באיטליה.

 
חשוב לשים לב

משרדנו ייצג לאחרונה מספר חברות רב לאומיות הפועלות באיטליה, בביקורות מס מקומיות. מדיניות האכיפה באיטליה אינה תמיד אחידה, כאשר הרשויות המקומיות מגלות אגרסיביות רבה בביקורות שלהן. עם זאת, הפסיקה המקומית התירה בעבר רישום של רווחים במדינה אחרת, כאשר רמות המיסוי היו דומות.
 
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או הבהרה בנושא.
 
מחלקת מחירי העברה
הרצוג פוקס נאמן
מידע שימושי

למידע נוסף על מחלקת מחירי העברה לחצו כאן

לקריאת הבלוג של HFN לחצו כאן







 
אנשי קשר
 

אייל בר-צבי | שותף
מחלקת מחירי העברה
טלפון: 03-6925920
barzvi@hfn.co.il


יריב בן-דב | שותף
מחלקת מחירי העברה
טלפון: 03-6925920
bendov@hfn.co.il

banner_2
הרשמה לעדכוני לקוחות
הרשמו לקבלת עדכוני לקוחות, ניוזלטרים ומידע אודות כנסים וימי עיון. להרשמה לחץ כאן.