אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
2020_PSSOVER...
חברים ושותפים יקרים,

מלחמת חרבות ברזל העלתה לסדר היום הציבורי את מה שאנו אומרים כבר למעלה מ-45 שנה: בריאות הנפש היא הסיפור של כולנו. 

המציאות החדשה שנכפתה עלינו החל  מהשבעה באוקטובר, חייבה אותנו כמי שמובילים את ארגון בריאות הנפש הגדול בישראל להתגייסות טוטאלית, אפילו יותר מתמיד. 
כארגון בעל ניסיון בעבודה עם טראומה, הערוך להתמודדות בחירום ברמה הארצית, התאמנו את השירותים והמענים שלנו לתקופה, ופיתחנו במהירות מענים מקצועיים חדשים במטרה למנוע החמרה של הטראומה והתמודדות ארוכת שנים. 
כמו מקבלי השירות שלנו, גם עובדי העמותה מתמודדים עם החרדות, השכול והאבל. רבים מהם מפונים מבתיהם בצפון ובדרום, מגוייסים לשירות מילואים ונאבקים מול העול הנפשי, הכלכלי והטראומה הלאומית, תוך שהם צריכים להעניק שירות מיטבי למתמודדי הנפש. 
לצורך כך יצרנו עבורם מעטפת תומכת הכוללת קו סיוע רגשי והדרכות ייעודיות למצב. 

נדמה כי כל דבר כעת הוא פחות אקוטי, ויחד עם זאת חשוב לנו להאיר את הזרקור על העשייה שלנו בשנה החולפת ולשתף אתכם באימפקט החיובי והמשמעותי שלה, שאנו יוצרים בשגרה ובימי המלחמה. 

בשנת 2023:
פתחנו מסגרות חדשות וייחודיות לטובת א.נשים המתמודדים עם אתגרים נפשיים והציבור הרחב,
הרחבנו את המענים והשירותים שלנו לבני נוער ולצעירים, 
קידמנו את השיח הציבורי בנושא בריאות הנפש, 
המשכנו לפעול בזירה המדינית והחוקתית לשיפור זכויותיהם של מתמודדי נפש בישראל, 
יצאנו בפעילויות הסברה ובקמפיינים ארציים, 
הרחבנו את מערך ההכשרות והסדנאות לארגונים, לצוותי חינוך, להורים ולבני נוער, 
ובעיקר – המשכנו לפתח, לקדם ולהעניק שירותי מניעה, טיפול ושיקום פורצי דרך לאוכלוסייה הכללית ולאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית. 

בגאווה ובענווה, נוכל לומר כי זו היתה שנה של עשייה אינטנסיבית, של התקדמות בכל החזיתות ושל הצלחות. זו היתה עוד שנה שבה פרצנו גם את היעדים והגבולות שהצבנו לעצמנו. 

לכם ולכן - השותפים והשותפות שלנו, התורמים והתורמות שלנו, המתנדבים והמתנדבות שלנו – יש חלק בלתי נפרד, כמו גם לעובדים ולעובדות המסורים והמקצועיים שלנו.
זאת ההזדמנות לומר לכם תודה רבה מכל הלב! 

בחרנו לרכז עבורכם מקצת מהעשייה והפעילות בשנה החולפת ולשתף אתכם בפירותיה. 
תודה שאתם איתנו, והלוואי ושנת 2024 תביא איתה בשורות טובות ותקווה חדשה. 

ד"ר הלה הדס
מנכ"לית אנוש         
 אנוש בימי מלחמת חרבות ברזל
כבר מיומה הראשון של המלחמה, אנו פועלים במקומות רבים בהם נדרשת המומחיות שלנו, הן ברמה הפנים ארגונית והן במהלכים פרואקטיביים ומהירים למענה חוץ ארגוני. כארגון הפרוס בכל רחבי הארץ וערוך לעבודה בחירום, התאמנו מיידית את עבודת הצוותים למתן מענים מותאמים לאלפי המתמודדים ובני משפחותיהם במגזרים השונים. בנוסף אנו מובילים מהלכים לקהל הרחב ולאוכלוסיות ממוקדות בהתמודדות עם טראומה. 
 
במסגרת העשייה שלנו: 
__________20...
פתחנו קווי תמיכה וסיוע מיוחדים לקהל הרחב, המציעים תמיכה נפשית, מרחב בטוח להתייעצות ולקבלת אוזן קשבת. המענה ניתן על ידי אנשי טיפול שלנו המומחים במתן כלים להתמודדות במצבי לחץ ובמניעה של פוסט טראומה
__________20...
התאמנו את השירותים והמענים שלנו לתקופה, חיזקנו את החוסן האישי והחברתי של מקבלי השירות שלנו, ואנו ממשיכים ללוות אותם בהתמודדות היומיומית בדרך לשיקום ולהחלמה.
__________20...
יצרנו מעטפת ארגונית תומכת לצוותים שלנו בכדי לתמוך את מקבלי השירות בהתאם למצב המתפתח ולצרכיהם האישיים. זאת באמצעות גמישות ניהולית, הדרכות מותאמת וקו סיוע רגשי ייעודי. 
 
__________20...
קיימנו הרצאות וסדנאות לקבלת כלים ומיומנויות לזיהוי מצבי חרדה והתמודדות עם מצבי אי וודאות, הפחתת חרדות ולחצים ופיתוח חוסן אישי וארגוני. ההרצאות מועברות לקהל הרחב, לבני משפחה של מתמודדי נפש וכן לארגונים וחברות. 
__________20...
הקמנו שירותים חברתיים אונליין על מנת לאפשר למקבלי השירות שלנו ולכלל אוכלוסיית מתמודדי הנפש בארץ לשמור על קשרים חברתיים, להפיג את הבדידות וליהנות ממגוון פעילויות מגוונות ומעשירות. 
__________20...
יצרנו מגוון תכנים וסרטוני הסברה לילדים ובני נוער בשיתוף מתנדבים וכוכבי ילדים ובהנחיה מקצועית של המטפלים שלנו, המציעים כלים מעשיים לעזרה ראשונית נפשית ולהתמודדות עם המצב. 
__________20...
התגייסנו למתן תמיכה נפשית לתושבים ולמשפחות המפונים מבתיהם ומיישוביהם באזור הדרום. 
__________20...
קיימנו הכשרות לצוותי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי להבנת מצוקתם הרגשית של בני נוער ולליווי שלהם בתקופה קשה זו. 
__________20...
הקמנו מרכז חדש לטיפול בטראומה באשדוד לבני נוער ולצעירים המתמודדים עם משבר נפשי על רקע החשיפה למאורעות לחימה וטרור, בשותפות  פדרציית שיקגו, UJIA וקרנות הבטל"א
__________20...
פתחנו את הבתים המאזנים שלנו לקליטת חיילים ואנשי כוחות הביטחון מהלחימה הנוכחית, והכשרנו את הצוותים המטפלים בהדרכות מיוחדות בנושא טראומה על רקע מצב ביטחוני, בשיתוף עם חיל הרפואה 
___________20
ברוכים הבאים למסגרות החדשות שלנו
בהתרגשות רבה פתחנו מסגרות ייחודיות חדשות, ביניהן:  
בית מאזן לנוער נווה – חלופת אשפוז לבני ובנות נוער המתמודדים עם משבר נפשי חריף המונע הישארות בבתיהם, ומאפשר מענה טיפולי מקצועי עוטף וממוקד. 
הוסטל לנשים עם אבחנה כפולה בנתניה – לראשונה בישראל, הוסטל ייעודי עבור נשים המתמודדות עם מגבלה נפשית ועם התמכרות. 
הקונדיטוריה החברתית בכרמיאל – במסגרתה יכולים א.נשים המתמודדים עם מגבלה נפשית להשתלב בעולם התעסוקה תוך ליווי והכשרה מקצועית. טעמם המתוק של המאפים המוצלחים הולך וצובר לו שם באזור. 
הלנת חירום לצעירים ולצעירות בעומר - מרחב בטוח לצעירים ולצעירות ללא עורף משפחתי, הנמצאים במצבי סיכון, חירום ומצוקה. 
סניף מילם אריאל – מאפשר גם למשפחות באזור השומרון שיקיריהן מתמודדים עם מגבלה נפשית לקבל תמיכה וסיוע, להתייעץ בנוגע לזכויות ולזכות למרחב בטוח לשיתוף ולהתייעצות. 

83654879_331...
כנסים פרונטליים ואונליין
גם השנה קיימנו מבחר גדול של כנסים וימי עיון מקצועיים, ביניהם: 
כנס בנושא אבחנה כפולה – אנשי מקצוע ומשתתפים רבים הגיעו עד למשגב כדי לשמוע הרצאות של מיטב המומחים שלנו בתחום לצד סיפורים אישיים של מי שהתמודדו עם הקושי שבהתמכרות לחומרים לצד מגבלה נפשית. 
כנס בנושא התמכרות ובריאות הנפש – הכנס החמישי של אנוש בשיתוף עם אילסם והרשות הלאומית לביטחון קהילתי, הציע למאות המשתתפים בו הרצאות מרתקות מאנשי המקצוע המובילים בתחום לצד מידע חדשני ותובנות ייחודיות. 
כנסי משפחות של מילם – מאות משפחות מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס המשפחות המסורתי של מילם בנצרת, ובמשך יומיים נחשפו להרצאות מעשירות, סדנאות מרתקות ומעגלי שיח. כמו כן, התקיימו לאורך כל השנה הרצאות ומפגשים במגוון נושאים, המאפשרים רגעים של שיתוף, התייעצות וביחד.  
כנסים בינלאומיים – התכבדנו להציג את התכניות החדשניות שלנו במבחר כנסים בינלאומיים חשובים דוגמת כנס זירו הבינלאומי - Zero Conference 2023  באו"ם וכנס IEPA הבינלאומי בשוויץ, שעסק בתחום התערבות מוקדמת בבריאות הנפש.  
2023________...
שירותים לבני נוער ולצעירים
תחום המניעה והטיפול בבני נוער וצעירים נמצא בלב העשייה שלנו. 
מתוך הבנה כי פנייה לעזרה בשלב מוקדם וטיפול בהתמודדות ובקושי יכולים למנוע החמרה בעתיד, ובמקרים מסוימים אפילו להציל חיים - אנו מציעים רצף מענים מקצועיים מגוונים ופועלים למניעה והתערבות מוקדמת לצד הקמת מסגרות המאפשרות טיפול מיטבי גם במצבים מתקדמים של המשבר. 
השנה הרחבנו את הפעילות והמענים לבני נוער ולצעירים באמצעות הדספייס: 
  • פתחנו את מרכז הדספייס בתל אביב, המרכז השלישי שלנו בארץ, בשיתוף עיריית תל אביב יפו ומשרד הרווחה
  • הרחבנו את מערך הסדנאות, ההכשרות וההרצאות לצוותי חינוך, להורים ולבני הנוער והצעירים
  • הרחבנו את שירות האונליין המאפשר סדרת טיפולים מקוונת מכל מקום לכל אחד
  • הגברנו את הנוכחות שלנו ברשתות החברתיות במטרה להנגיש מידע מותאם לקהלי היעד השונים שלנו 
בנוסף לכך, 
  • פתחנו בית מאזן ייעודי לבני נוער בשיתוף דעת, קרנות הביטוח הלאומי, משרד הבריאות ומשרד החינוך.
  • הקמנו את תכנית "המעטפת" לליווי ותמיכה לבני נוער המצויים במשבר נפשי ולמשפחותיהם בשותפות עם הקרן לילדים ולנוער בסיכון של הביטוח הלאומי, במטרה להציע מערך יישובי תומך כולל ועבודה עם כלל הגורמים הקהילתיים הנוגעים לעולמם. 
 יום ?R U OK השנתי - 
מעלים מודעות ומשפיעים על השיח בבריאות הנפש
DSC08575
השנה ציינו את יום ?R U OK השנתי השני, שמטרתו שינוי השיח בנושא בריאות הנפש ועידוד התעניינות אמיתית באנשים סביבנו, במהלך מרהיב שאי אפשר היה להתעלם ממנו. צבענו את מתחם שרונה בתל אביב בהפנינג צהוב ושמח, קיימנו יום שידורים מיוחד בקשת 12, רתמנו עשרות רשויות מקומיות שהאירו מבנים ציבוריים בצהוב, יצאנו לקמפיין דיגיטלי ברשתות החברתיות שכלל פרסום רב ופעילות משפיענים, הפצנו את הבשורה בכלי התקשורת הארציים והמקומיים, ואנו ממשיכים במהלך נרחב של העברת סדנאות ייעודיות לארגונים, חברות, צוותי חינוך, הגיל השלישי ועוד. 
P1533823_2
מדד הסטיגמה
זו השנה השנייה שאנחנו מפרסמים את מדד הסטיגמה במטרה להיאבק בשיח הפוגעני בתקשורת וברשתות החברתיות ולהפחית את השימוש במונחים מעולם בריאות הנפש כמילות גנאי. לשם כך ביצענו מחקר בשיתוף יפעת מחקרי מדיה במסגרתו בחנו את השימוש בביטויים מעולם בריאות הנפש בקרב נבחרי ציבור, אנשי תקשורת, ידוענים והקהל הרחב במהלך 2022. 
הדוח הוגש לגב' מיכל הרצוג, רעיית נשיא המדינה, באירוע חגיגי וזכה לעניין רב גם בתקשורת. בין הבשורות הטובות שעלו מהדוח: ברשתות החברתיות חלה ירידה בשימוש פוגעני בביטויים דוגמת פסיכי, חולה נפש וסכיזופרן לעומת שנת 2021.  
FB_IMG_17028...
זכינו בפרס 2023 Zero Project   
גאים לספר כי גם השנה זכינו בפרס זירו במסגרת תחום חיים עצמאיים בקהילה עבור תכנית מעוף לפיתוח יזמות עסקית בקרב אנשים המתמודדים עם קושי נפשי. את הפרס קיבלנו בהתרגשות במסגרת הכנס הבינלאומי של פרויקט Zero באו"ם, שם גם הרצה הצוות המקצועי שלנו, ומקבלי השירות סיפרו את סיפורם האישי. 
גאים בצוות התעסוקה שלנו ובמשתתפי התכנית, שמלמדים אותנו כל פעם מחדש שהגבול הוא השמיים. 
 
אנוש במספרים
____________...
איך אתם יכולים להיות שותפים?
igol
תורמים לאנוש   
המציאות החדשה דורשת הפעלת והתאמת מענים חדשים וגיוס כוח אדם ומשאבים למשימות. תחום בריאות הנפש נדרש למאמץ גבוה במיוחד ולתמיכה בשגרת החירום החדשה. לכולנו ברור  שהחיים לעולם לא יחזרו למה שהיו קודם בישראל. תמיכתכם תסייע לנו במאמץ.
jgive_new_he...
קונים באנושופ
אנושופ, החנות החברתית שלנו, מציעה קנייה ערכית שכל רווחיה מגיעים לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית, שמייצרים ואורזים את המוצרים במרכזי התעסוקה שלנו. קונים באנושופ ועוזרים להם להשתקם ולחיות חיים עצמאיים ומלאי משמעות בקהילה.
IMG_0559
מעגלים לטובה
עיגול לטובה היא דרך פשוטה לתרום תרומה קטנה אבל משמעותית.
איך זה עובד? בכל קנייה באשראי, סכום הקנייה שלך יתעגל כלפי מעלה לשקל הקרוב, והאגורות יסייעו לנו בתמיכה במתמודדים. 
ממוצע התרומה החודשי הוא כ-5 ₪ !
2023________...
הרצאות וסדנאות בהתאמה אישית לכל ארגון עם מיטב המומחים ואנשי המקצוע בעולמות בריאות הנפש, שיסייעו לעובדים שלכם להתמודד עם אתגרים רגשיים ומצבי משבר, לחזק את החוסן הנפשי האישי והארגוני ולשמוע סיפורי חיים מעוררי השראה מאנשים המתמודדים עם משבר נפשי.
 רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרינו:
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה