לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
ZALUL_-_LOGO...

חברות וחברים יקרים,

המלחמה נמשכת, החטופים טרם חזרו, ולא רואים את הסוף. ולמרות זאת הממשלה ממשיכה בשלה - מקצצת בתקציבי הסביבה במקום בתקציבי המשרדים המיותרים ומבצעתמחטפים להארכת החיסיון של קצא"א ופגיעה ברשויות התכנון.
בימים קודרים כאלה (ולא רק כי חורף בחוץ) הכי קל להתייאש, אך אנחנו ממשיכים במלוא המרץ להגן על הסביבה, כי בלי סביבה אין המשכיות ואין תקווה.
במסגרת פרויקט "דוגמים צלול", אנחנו ממשיכים לדגום את הנקזים העירוניים לאיתור חיבורים צולבים בין מערכות הנגר והביוב הגורמים לזיהום נחלים וים. דרשנו מוועדת הפנים והגנת הסביבה להגדיל את התקציב להצבת מכונות לאיסוף בקבוקים חד פעמיים, התנגדנו לקיצוץ בתקציב הסיוע להקמת מערכות הביוב.
וגם, סקר שערכנו עם מכון "גאוקרטוגרפיה" קבע שלרוב הציבור נושאי סביבה ואקלים חשובים ברמה האישית אולם, דעת הציבור לגבי חשיבות הנושא ותפיסת ארגוני הסביבה נפגעה בעקבות אמירות קשות של מנהיגי אקלים בינלאומיים אחרי השבעה באוקטובר.
העבירו את הניוזלטר הזה הלאה, ספרו עלינו לחברים ובני משפחה ותמכו ב"מגני הים והנחלים" - כי רק ביחד יהיה פה "צלול".
WhatsApp_Ima...

דוגמים "צלול" - בעקבות החיבורים הצולבים

גם בשבועות הגשומים של חורף 2023 – 2024 המשכנו, בשיתוף "איגודן", לדגום את מי הנקזים העירוניים כדי למצוא בהם שאריות תרופות המעידות על המצאות ביוב במים,  תוצאה של חיבורים צולבים בין מערכות הביוב והנגר. הביוב פוגע בסביבה ובבריאות השחיינים והוגלשים. את ניתוח הדיגומים אנחנו שולחים למשרדי הממשלה והרשויות המקומיות בדרישה לנתק את החיבורים, למנוע את הזיהום ולפתור אחת ולתמיד מטרד סביבתי עצום ומסוכן זה. בקרוב נפרסם את נתוני הדיגום לחורף 2023 – 2024.
______________0
הארכת החיסיון לקצא"א - מחטף בחסות המלחמה
"צלול" שלחה מכתב למשרד האוצר ולמשרד המשפטים המפרט את הסיבות להתנגדותה להאריך בארבע שנים את  צו החיסיון המיוחד של חברת קצא"א, שאחראית לאסונות הזיהום הקשים בשמורת עברונה ובנחל צין שנזקיהם הוערכו במאות מיליוני שקלים. אסון דומה של זרימת דלק, במפרץ אילת יפגע אנושות בשונית האלמוגים הנדירה והנזק צפוי - מאות מיליארדים לסביבה, לכלכלה, לתירות ולבריאות.
בנוסף, "צלול" הודיעה שלדעתה הקנסות הנמוכים והמגוחכים שמבקש המשרד להגנת הסביבה להטיל על מנהלי קצא"א, שהודו בזיהום הכבד באסון עברונה, הם שערוריה מתמשכת והוכחה נוספת להתרפסות המדינה בפני חברה שהיא עבריינית סדרתית.
 
____________...

"צלול" למשרדי הממשלה: מנעו את הקיצוץ בתקציב תשתיות הביוב, היחידות הסביבתיות והמדען הראשי 

בעקבות כוונת האוצר לקצץ בתקציבי רשות המים, היחידות הסביבתיות ויחידות המדען הראשי במשרדי הממשלה: חקלאות, אנרגיה, הגנת הסביבה, ומשרדים חשובים נוספים, שלחה "צלול" מכתב לשרי הממשלה בו ביקשה מהם שלא לתמוך בקיצוץ. לדברי "צלול" תקציבים אלה נחוצים למניעת זיהום הסביבה והפגיעה בבריאות, לעידוד יזמות וחדשנות בתעשיה ובחקלאות, ולמאבק במשבר האקלים.
בעקבות דרישת ארגוני הסביבה - חלק מהקיצוצים ירדו מסדר היום - חוץ מהקיצוץ בהקמת תשתיות ביוב, שיגרום לפגיעה קשה בבריאות הציבור ובסביבה.

____________0

המחוזי בעקבות עתירת "צלול" ו"נטלי": על המשרד להגנת הסביבה לגבש מסקנות לחוק האריזות עד יולי 2024

פסק הדין ניתן בעקבות עתירה של חברת "נטלי" ו"צלול" נגד המשרד להגנת הסביבה בדרישה לפתוח לתחרות את חוק האריזות.
"תמיר" הוא התאגיד היחיד שמורשה כיום לפעול במסגרת החוק, עובדה שלדעת "צלול" פוגעת ביעילות האיסוף. לדברי "צלול" בבית המשפט: "המשרד להגנת הסביבה כושל ביישום יעדי מחזור האריזות כבר למעלה מעשור".
_____
"צלול" למשרד החקלאות: מתנגדת למתן היתרי דיג לא בררני בעונת הרבייה
"צלול" הודיעה לענף הדיג במשרד החקלאות שהיא מתנגדת בכל תוקף למתן היתרי דיג בשיטות לא בררניות (סלקטיביות) בתקופת איסור הדיג של "עונת הרבייה". עוד ביקשה "צלול" לאפשר דיג של דגי "זהרון" שהם מין פולש מסוכן המאיים על המינים המקומיים.

seker
סקר "צלול" ו"גאוקרטוגרפיה": דעת הציבור נפגעה ביחס לנושאי סביבה בעקבות אמירות מנהיגי אקלים בינלאומיים לאחר ה-7 באוקטובר
יחד עם זאת, עמדות 2/3 מהציבור לא נפגעו ביחס לחשיבות המאבק במשבר האקלים ועל כרבע מהציבור הישראלי ההתבטאויות השפיעו לרעה מבחינת תפיסת חשיבות המאבק.
"צלול" דורשת מוועדת פנים והגנת הסביבה להגדיל את מספר המכונות לאיסוף בקבוקי משקה
כיום פזורות ברחבי הארץ 650 מכונות לאיסוף מכלי משקה כשיש צורך ב-4,500 מכונות (מכונה לכ-2,000 תושבים). "צלול" דורשת מוועדת פנים והגנת הסביבה להורות על הקצאה של 80 מיליון שקל נוספים מכספי קרן הניקיון כדי להגדיל את פריסת המכונות, להגדיל את יעדי האיסוף ל-90%, לקבוע יעדים נפרדים למכלים קטנים וגדולים ולהחיל חובת קבלת בקבוקים מאספנים קטנים ומהקהילה.

התחנות הפחמיות יסגרו בעקבות דרישת "צלול" וארגונים נוספים

כדי למנוע את הזיהום והתחלואה מסביב לתחנת הכוח, התחייבה חברת החשמל לסגור את התחנות הפחמיות 1- 4 בשנת 2024 ולבנות קירות הגנה מסביב למערומי הפחם בשטח התחנה במטרה לצמצם את הפגיעה בבריאות הציבור.