אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
____
____
שלום חברות וחברים - סטודנטיות וסטודנטים, בוגרים ובוגרות, וידידי וידידות החוג,

התגעגענו! (אז באנו…) וחשבנו שזאת הזדמנות מצוינת לאחל לכולכם.ן שנה אזרחית טובה, בריאות איתנה ולשתף בעדכונים וחדשות מהר הכרמל הקריר במיוחד. אנחנו שמחים.ות מאוד לבשר על פתיחתה של תוכנית לימודים חדשה לתואר שני בניהול מידע וידע. בואו לשמוע על הקורסים המרתקים שיילמדו בחוג החל משנת הלימודים הבאה. כולם.ן מוזמנים לקפוץ להגיד לנו שלום בימים הפתוחים שייערכו ממש בקרוב בזום הקרוב לביתכם.ן ואפילו במשרדי החוג. 
נשמח לעמוד בקשר,
פרופ' אורן מאיירס 
8d4cfb78-0e2...
ספריית אוניברסיטת חיפה, צילום: שירי לוינקופף ויצנר
 תוכנית לימודים חדשה לתואר שני בניהול מידע וידע
לאורך השנים התקיים שיתוף פעולה מבורך בין החוג לתקשורת לבין החוג לניהול מידע וידע. השנה, תיפתח מחדש תוכנית התואר השני בניהול מידע וידע במסגרת החוג לתקשורת ובשיתוף פעולה אקדמי עם ספריית האוניברסיטה. התוכנית המעודכנת מיועדת לאנשים מרקעים אקדמיים שונים העוסקים או מעוניינים לעסוק בעולם המידע הדיגיטלי על כל גווניו.

* מרבית הקורסים יתקיימו בשנה הראשונה ללימודים (בשנה השנייה - תזה/פרקטיקום)
* הלימודים מרוכזים ביום אחד בשבוע (שלישי)
* אפשרות למסלול מחקרי עם תזה, או למסלול ללא תזה (עם עבודת גמר מעשית)​
 הצטרפו אלינו לטוויטר ספייס (שיחת ועידה קולית): בין מידע ומדיה, שיתקיים ביום חמישי, 17.2 בשעה 20:30 ובו נשוחח עם המרצים.ות בחוג על מחקרים שהם.ן עורכים.ות ממש עכשיו. כולם.ן מוזמנים.ות להצטרף, לשוחח או רק להאזין, פרטים נוספים בלינק או בפרופיל הטוויטר שלנו. זאת גם הזדמנות להזכיר את הקהילה התוססת שלנו בפייסבוק ואת עמוד האינסטוש החדש שלנו. עקבו אחרינו ברשתות לעוד עדכונים.  
Screen_Shot_...
גם תוכנית הלימודים לתואר ראשון בחוג עברה שינויים, תוספות ושדרוגים. למשל, אייל להמן הנהדר, ראש דסק החוץ של Ynet, לימד השנה את הסדנה עברית בתקשורת שהפכה לאחת הסדנאות הפופולריות והאהובות ביותר על הסטודנטים והסטודנטיות שלנו. 
אייל מספר: "מה שגיליתי יותר מכול הוא צמא כן ואמיתי של עיתונאים-לעתיד, ובכלל של צעירים שניצבים על מפתן שוק העבודה, לשפר את השליטה שלהם בשפה העברית, מתוך הבנה שכתיבה מוקפדת, בטח ובטח למטרות מקצועיות, היא לא תכונה מולדת, אלא כלי שצריך להתאמץ ולרכוש; אמצעי שיווקי ראשון במעלה, כזה שלעתים גם חורץ גורלות."
271646348_10...

חדשות ועדכונים

פודקאסט (הסכת) חדש לאוניברסיטת חיפה הושק בחודש שעבר, יוזמתו של חבר הסגל ועיתונאי "הארץ", נתנאל שלומוביץ שלנו. בפרק הפותח של הערת שוליים שואלת ד"ר שרון רינגל "מי אמר שהאינטרנט יישאר לנצח ומה נשאיר מאחורינו?" הערת שוליים זמינה להאזנה בכל הפלטפורמות. 
____________...
חזרנו השנה לקמפוס לכנס מתקשרים ה-18 ולמדנו על הפעילות המחקרית של תלמידי ותלמידות מחקר ברחבי הארץ. עשינו מינגלינג אקדמי כהלכתו במזג האוויר הסגרירי על הכרמל (ולא רק בתיווך וירטואלי). ברכות חמות לזוכות בפרסי יפעת מידע תקשורתי, יפעת צימרמן (הטכניון) וגל שיוביץ (מהחוג שלנו!). תודה רבה למר מני אברהמי, מנכ"ל יפעת מידע תקשורתי, על התמיכה בכנס לאורך השנים. תודה גדולה למוסמך החוג שלנו, פרופ' נתן ולטר (אוניברסיטת נורת'ווסטרן), על הרצאת אורח מרתקת, שכינסה יחד עשרות משתתפים/ות בחדר הווידאו של האוניברסיטה ובזום. מצפים/ות לראותכם/ן בשנה הבאה!
DSC_0123
צילום: אלכסיי וולצ'נוק
לאחרונה נרקם שיתוף פעולה מקצועי בין החוג שלנו לבין נחום ברנע, כתב ופרשן "ידיעות אחרונות", חתן פרס ישראל לתקשורת ואחד מן העיתונאים הבכירים והמשפיעים בישראל. במסגרת שיתוף הפעולה יקיים ברנע סדרת שיחות אישיות עם עיתונאים.יות בולטים.ות על התפיסות המקצועיות שלהם.ן, מצב העיתונות בישראל ועוד. תודה לחבר סגל החוג (ועיתונאי "הארץ") נתנאל שלומוביץ על הארגון והיוזמה. במפגש הפותח של סדרת האירועים שני עיתונאים שיחה אחת, שנערך בפתיחת שנת הלימודים, אירח ברנע את אילנה דיין, אחת העיתונאיות המובילות והמשפיעות בישראל, לשיחה מרתקת. רועי ניצן סיקר את המפגש של ברנע ודיין ב"העין השביעית".
245159619_10...
צילום: יאיר גיל
בנובמבר קיימנו פאנל משפיענים במסגרת הקורס מסכים של זיכרון: תיעוד ומחאה ברשתות החברתיות של ד"ר שרון רינגל. אירחנו משפיעני רשת ששיתפו אותנו בגילוי לב על העבודה היומיות ברשתות: על החשיפה, על הכמיהה לשיתופים, לייקים ותשומת לב אלגוריתמית ועל הצדדים היפים וגם הפחות יפים בחייהם כמובילי דעה ברשתות החברתיות. תודה מקרב לב למשפיענים ולמשפיעניות: שירי ויצנר (שארגנה והנחתה את האירוע), מורן טרסוב, ורד הורן, שרית נובק, אורנה חיות, זוהר וסילויצקי, אור לב ארי ואביחי שקד.
d00b18f3-16a...
צילום באדיבות אגודת הסטודנטים
בסוף שנת הלימודים הקודמת חגגנו את סיום השנה בהענקת תעודות הוקרה למצטייני ולמצטיינות הסדנאות והקורסים המעשיים. באותו המעמד הענקנו לראשונה את מלגות ניוז חיפה קריות נט לתלמידי ולתלמידות מחקר. אנחנו שמחים מאוד על תחילתה של מסורת חשובה זו (תודה רבה ליורם כפריס, מייסד קבוצת חיפה קריות נט). מעתה והלאה, כל סטודנט וסטודנטית במסלול המ"א המחקרי או בדוקטורט שהצעת המחקר שלהם הוצגה בפני החוג יוכלו להגיש הצעת תקציב למימון צורכי המחקר ולזכות במלגת ניוז חיפה קריות נט.
_____
צילום: קלאודיה הראל
בסוף השנה האזרחית נפרדנו מפרופ' אליהוא כ"ץ שהלך לעולמו בגיל 95. פרופ' כ"ץ היה חתן פרס ישראל ואחד ממניחי היסודות לחקר תחום התקשורת בישראל ובעולם. עבודת הדוקטורט שאותה פרסם כספר יחד עם המנחה שלו פול לזרספלד על תקשורת המונים והשפעה בינאישית, המחקר פורץ-הדרך עם תמר ליבס על פרשנות של טקסטים תקשורתיים בהקשרים תרבותיים שונים, וכמובן עבודתו מעוררת ההשראה על אירועי מדיה, שחיבר עם דניאל דיין – אלו ועבודות רבות אחרות ניסחו אוצר מלים ושירטטו כיווני מחקר שהשפיעו על השדה כולו. לחוג שלנו האבדה קשה במיוחד שכן רבים מאתנו היו תלמידיו, עוזרי המחקר ועוזרי ההוראה של כ"ץ, ושותפיו לפרסומים לאורך השנים. אליהוא כ"ץ היה דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת חיפה, והוא כיבד בנוכחותו רבים מהכנסים וסדנאות המחקר שנערכו בחוג, ביניהן, הרצאתו בפתיחת הסדנה לפסיכולוגיה של מדיה שארגנו פרופ' יונתן כהן ופרופ' נורית טל-אור בתמיכת הקרן הלאומית למדע בשנת 2015. 
2556b450-6ba...
אגרת ברכה מתלמידיו ותלמידותיו מהחוג בחיפה עם יציאתו לגמלאות מאוניברסיטת פנסילבניה, 2014

ברכות ואיחולים

ברכות חמות לד"ר שרון רינגל על זכייתה במענק הקרן הלאומית למדע לשנים 2024-2021. במחקרה על טוויטר כארכיון ציבורי בוחנת ד"ר רינגל מחיקות של ציוצים עיתונאיים ברשת החברתית טוויטר. מאמר שמבוסס על מחקר הפיילוט למחקר זה פורסם ביחד עם ד"ר רועי דודזון בכתב העת New Media & Society
Screen_Shot_...
ברכות חמות לגל שיוביץ, תלמידת תואר שני בחוג, על זכייתה במקום השני בפרס יפעת שהוענק במסגרת כנס מתקשרים על מאמרה: דעת הציבור הישראלי על מעקב איכוני השב"כ בזמן מגפת הקורונה כפי שמשתקפת בטוקבקים. מנחה: ד"ר איה ידלין-סגל (המכללה האקדמית הדסה).
DSC_0123_1
צילום: יאיר גיל

פרסומים חדשים

ענת לשניק, מוסמכת החוג ודוקטורנטית באוניברסיטת קולרדו שבבולדר, פרסמה מאמר שמבוסס על עבודת התזה שכתבה בהנחייתו של ד"ר ארן ליביו. המאמר עוסק באופן שבו הדיונים על ערכים המועמדים למחיקה בוויקיפדיה משקפים משא ומתן בין האתוס הגלובלי המוצהר של האנציקלופדיה המקוונת לבין אידיאולוגיות לאומיות מקומיות שבו משקלן של האחרונות דומיננטי יותר בדרך כלל. המאמר ראה אור בכתב העת New Media & Society
31895359_101...
ברכות חמות ליצחק משיח, דוקטורנט בחוג, על פרסום שני מאמרים. המאמר הראשון עוסק בשימושים המקצועיים והדיאלוג של אנשי תקשורת בטכנולוגיה להעברת מסרים מידיים בפלטפורמת הוואטסאפ. המאמר ראה אור בכתב העת Public Relations Review. מאמר נוסף של משיח פורסם בכתב העת הישראלי מסגרות מדיה. המאמר בוחן את הצמיחה של רעיון הסטארט-אפ ניישן בתקשורת. 
_____2
תמר לזר, דוקטורנטית בחוג, פרסמה מאמר בשיתוף עם מנחי הדוקטורט, פרופ' רבקה ריב"ק וד"ר רועי דודזון, אשר בוחן התארגנות עובדים במדיה חברתיים וראה אור בכתב העת Information, Communication & Society. במסגרת עבודת הדוקטורט תמר בוחנת את השיח הארגוני שמתקיים במדיה החברתיים סביב התאגדויות העובדים בישראל בין השנים 2014-2012. מאמר נוסף של תמר התפרסם בשבוע האחרון בכתב העת Information & Organization וכותרתו: שערורייה ארגונית במדיה חברתיים: עובדים חושפים שחיתות ביוטיוב ופייסבוק. 
IMG-20210214...

ננסי שכטר-פורת, דוקטורנטית בחוג, כתבה יחד עם ד"ר נחמה לואיס-פרסקי, והודא נאסר (תלמידת תואר שני), פרק בספר The Routledge Handbook of Health Communication, שהתפרסם לאחרונה. הפרק, Health Information Seeking סוקר עשור של חקר חיפושי מידע בריאותי וזרמים עכשווים בתחום, שהוא חלק חשוב בתקשורת בריאותית. 
_____1
_____3
nancy.photoshot
                צילום: Jake Gillespie             
הדר אליאש-פיזיק, דוקטורנטית בחוג, כתבה יחד עם ד"ר נחמה לואיס-פרסקי, מאמר שמציע אלמנט חדש המתייחס לפירוט המידע שמופיע במסר בריאותי ונקשר להתנהגות שאינה בריאה ואף עלולה להיות מסוכנת לציבור. המאמר התפרסם לאחרונה בכתב העת Health Communication. הדר זכתה במלגה מהרשות ללימודים מתקדמים על מנת לפתח את האלמנט ולהציע כלים מעשיים שישמשו את אלו שאמונים על עיצוב של מסרים בריאותיים תקשורתיים. 
1
צילום: יקיר ברבי
מחקר חדש של מוסמך ובוגר החוג ד"ר ירון אריאל בשיתוף עם פרופ' גבי וימן וד"ר דנה וימן זקס. המאמר, שמסכם מחקר משווה בישראל ובסין על התפשטות שמועות ברשתות חברתיות לגבי וירוס הקורונה, נערך בשיתוף עם עמית סיני מאוניברסיטה בווהאן וראה אור כתב העת International Communication Gazette.
gabi_in_brazil
image001_0