header
פתיחת שנה"ל תשפ"ב
התוכנית ללימודי מגדר שמחה לפתוח את שנת הלימודים האקדמית תשפ"ב עם צמיחה והתחדשות רבה. את שנת הלימודים פתחנו עם למעלה מ- 40 סטודנטיותם חדשותים ועוד מרצות וקורסים חדשים!
קהילת התוכנית מברכת את ד"ר רונית עיר-שי על כניסתה לתפקיד ראשת התוכנית ומודה לפרופ' רבקה תובל משיח על 3 שנים של הובלה והתקדמות.
דברי פרידה מאת פרופ' רבקה תובל-משיח:
לפעמים אני נשאלת, ואולי גם אתן, בשביל מה בכלל צריך תכנית אקדמית המתמקדת במגדר. גם מתוך ההנחה של השואל.ת שהפמיניזם סיים את תפקידו לאחר שהשיג את מטרותיו, וגם בשל התהיה על החיבור בין למידה תיאורטית ומחקרית לבין אג'נדה של שינוי ועשיה בשדה. התשובה נמצאת במרחב שבתוכו אנו חיות וחיים: המציאות שבה נשים עדיין מרוויחות משמעותית פחות מגברים, מוסללות לתפקידים מסורתיים, חיות בתחושת היעדר ביטחון מתמדת, נרצחות על ידי בני זוגן, או מואשמות על ידי נשים אחרות שבהיותן פמיניסטיות "הן שונאות נשים אחרות".  העולם שבחוץ משתנה, והמודעות גדלה, אבל עדיין יש הרבה מה לשנות ולתקן. דרך מחקר, דרך עשיה, דרך העלאת המודעות.

אני מסיימת את התקופה שלי בראשות התכנית בסיפוק ובהתרגשות מלראות איך התכנית פורחת ומתפתחת. היתה לי הזכות ללוות את התכנית מימיה הראשונים, תחילה כחברת סגל במינוי חלקי בתכנית, ולאורך כל השנים כמרצה ומנחה בה, ולכן אני עדה בעצמי לשינויים, לגדילה ולהתפתחות המרשימה שלה. יש לנו ולכן הרבה על מה להתגאות בתכנית שיש בה מחקר מהשורה הראשונה, עשיה בשטח שמשנה את המציאות, סטודנטיות וסטודנטים מלאי סקרנות ותשוקה ללמוד, וחברות וחברי סגל מהשורה הראשונה.
דברי פתיחת שנה מאת ד"ר רונית עיר-שי:
שהגעתי לתכנית למגדר, עם היווסדה בשנת 2000, לא ממש חשבתי על העתיד – רציתי רק להבין מה זה פמיניזם ומגדר וביקשתי לכתוב דוקטורט "על זה", בלי לדעת מה זה בדיוק, רק עם תחושות בטן חזקות שיש כאן משהו מסעיר ומרגש שיכול ליצור פריצות דרך של ממש במחקר ובאקטיביזם בעולם היהודי. מאז, ההתרגשות לא עברה, ועכשיו אני סוגרת מעגל – נפלה בחלקי הזכות לדאוג לכך, לפחות בשלוש השנים הקרובות, שהאור בעיניים ותחושת הבית והשליחות שיש בתכנית הזאת תמשיך ותפרח ותשגשג.

עם פתיחת השנה הצבנו לעצמנו יעד שאפתני, להכפיל את מספר הלומדות והלומדים בתכנית בתוך חמש שנים, כדי שנוכל להרחיב ולהעשיר את תחומי הלימוד תוך מתן דגש לנושאים הנמצאים כיום בחזית המחקר הפמיניסטי בישראל, ובעיקר כי אנחנו מאמינות.ים שהמחקר והאקטיביזם שנוצר בתכנית שלנו כרוך באמת בתיקון עולם. כך גם נוכל להמשיך ולמצב את התכנית ללימודי מגדר בבר אילן כמובילה בארץ ובעולם. הדרך לכך היא ארוכה אבל בהתגייסות של כולנו, בוגרות, סטודנטיות והסגל המצומצם והמורחב כאחד, אני מאמינה שזה יעד אפשרי ובר השגה. אני קוראת מכאן לכולן.ם להעלות כל רעיון ויוזמה העשויים להשתלב עם החזון הזה.
Save the Date
סמינר מחלקתי לסמסטר א'
header
מוזמנות.ים להצטרף למפגשי הסמינר המחלקתי של סמסטר א' המציעים שלל הרצאות מרתקות הפתוחות לקהל הרחב בזום.
ביום רביעי, 27.10
ההרצאה הקרובה של פרופ' מיכל פרנקל, האוניברסיטה העברית בירושלים, "השילוש הלא קדוש": מטריצת השליטה והתגבשותן של זהויות מצטלבות של נשים חרדיות בעולם העבודה.
mynets
סדרת מפגשים עם אקטיביסטיות בולטות
משדות פעולה שונים בשטח
המפגשים פתוחים לקהל הרחב
בתיאום מראש מול רחל לוי הרץ: מייל: leviher@biu.ac.il
12.10.21, מיפוי עכשווי של המאבקים הפמיניסטיים המרכזיים כיום בארץ ובעולם.

19.10.21, ד"ר מיכל פרינס, "להיות אישה דתיה, פצמיניסטית ואקטיביסטית".

2.11.21, נעמה גולדברג על כוחה של קהילה אקטיביסטית.

9.11.21, דפנה אייזנרייך בשאלה "האם זה מספיק חשוב? דילמות באקטיביזם חברתי".

23.11.21, פידא נערה טבעוני על אלימות בחברה הערבית: בין מדיניות מפלה לחברה מפלה.

21.12.21, מפגש עם יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, חברת הכנסת אעידה תומא-סלימאן.

28.12.21, הקרנת הסרט "על כיסא הבימאי יושבת אישה", ושיחה עם היוצרת סמדר זמיר.

11.1.22, דיון במאבקים ישנים-חדשים וכיוונים עכשוויים להמשך עשייה אקטיביסטית-פמיניסטית.
header
ד"ר גלי סמבירא מצטרפת לצוות מסלול מגדר בשטח ותעביר את הסדנא לגיבוש פרויקטים חברתיים-אקטיביסטיים. סיניאל עתאמנה תלמד קורס המתמקד במשפחה במרחב החברתי.
יעל בר צדק מוסיפה לתחומי ההוראה שלה קורס שיתמקד בפרספקטיבות פמיניסטיות בנוגע לטמפורליות. רחל לוי הרץ מוסיפה קורס בנושא של לימודי נערוּת, גוף ומיניות ויערה רוזליו תחליף את ד"ר מירי רוזמרין, שיצאה לשבתון, בהוראת הקורס "מגדר ותרבות".

שמחות לראות עוד דוקטורנטיות ובוגרות של התוכנית משתלבות בהוראה אצלנו! 
זוכת פרס נעמת לשנת תשפ"א:
עו"ד שירי אורון
____
שירי אורון, דוקטורנטית בתוכנית בהנחיית ד"ר מירי רוזמרין, זכתה בפרס נעמת היוקרתי על עבודת הדוקטורט שלה המנתחת את תופעת האלימות הרגשית שהנה תופעה חברתית שקופה. שירי מספרת על עבודת הדוקטורט שלה:

"עבודת הדוקטורט שאני כותבת בוחנת ומנתחת את תופעת האלימות הרגשית באופן מקיף ומעמיק, מהיבטים אפיסטמולוגיים וחברתיים. זהו מחקר ייחודי באופן שהוא מנתח את תופעת האלימות הרגשית, כשמטרתו להציע תשתית תיאורטית רחבה להבנת התופעה הכל כך שכיחה קשה ומורכבת הזו".
שירי היא עורכת דין ומגשרת מוסמכת המתמחה במעמד אישי, הליכי גירושין מורכבים, כולל מצבי אלימות לסוגיה. מלווה מייצגת ומייעצת מזה שנים לנפגעות עבירות מין, נפגעות.י אלימות במשפחה וזכויות אדם. בעלת משרד פרטי במבשרת ציון. יועצת משפטית לעמותות חברתיות בתחומים של זכויות נשים ונפגעות אלימות. מרצה בתחום האלימות ובתחום עריכת דין טיפולית במוסדות אקדמיים וארגונים פרטיים וציבוריים. לקריאה נוספת
header
שמחות מאוד שהתוכנית ללימודי מגדר היא בית למצוינות אקדמית מרשימה ופורצת דרך!

ברכות חמות לשתי מלגאיות הנשיא הטריות שלנו בתוכנית, אינה בלוס-קדוש ומעיין פדן, שתיהן מונחות של ד"ר גילי הרטל. המחקר של מעיין עוסק בשאלה מה מכוננת חדירה בצד הנחדר ביחסי מין ויתמקד בנשים טרנס, נשים סיס* וגברים הומואים, לשם הבנת המורכבות הגדולה באקט החדירה ביחסי מין. המחקר של אינה מתמקד בקידומם של שירותי רפואה קהילתית המותאמים לאוכלוסיית הטרנס* בישראל. המחקר בוחן את מיקומם ומידת מעורבותם של גופים ממסדים ויוזמות פרטיות בתהליכי קידום השירותים הרפואיים.
ina_1
אינה בלוס-קדוש
maayan_0
מעיין פדן
בנוסף, שולחות ברכות חמות לתלמידות ותלמידי התוכנית אשר זכו בפרסים פנימיים על הצטיינות לימודית ומחקרית ובפעילות אקטיביסטית:
במסלול המחקרי לדוקטורט זכו שרון תירוש, ענת רביב, ג'ני סבידיה
במסלול המחקרי לתואר שני זכו אינה בלוס קדוש, פבל פיליפוב, לימור שבתאי, דנה שלם גז
במסלול מגדר בשטח זכו לאה גפנג'ר לוי, צביקה אהל.
header
ד"ר אפרת שקד, "רצות את החושך" – השתנות החוויה הגופנית נפשית של מתמודדות גילוי עריות בעקבות השתתפות בקבוצת ריצה קשובה, בהנחיית פרופ' רבקה תובל-משיח ופרופ' משה בן סימון. על מחקרה של ד"ר שקד

ד"ר עפרה הנמן, אחיוֹת מבית: חוויות של אחיוּת ומבט על אחוות נשים , בהנחיית פרופ' דני קפלן. על מחקרה של ד"ר הנמן

ד"ר עודדה שרף, אשה, אדמה, לא רק לאומיות: מניעים, שגרה ותפיסות של נשים במאחזים ביהודה, שומרון, בהנחיית פרופ' דב שוורץ וד"ר רבקה נריה בן-שחר. על מחקרה של ד"ר שרף

ד"ר עינת יצחק-מונסונגו, מצבי לחץ והתמודדות בקרב נשים נפגעות תקיפה מינית: ניהול משאבים ודרכי התמודדות  של משתתפות בתוכנית המשלבת שיקום נפשי עם שיקום, בהנחיית פרופ' ליאת קוליק.

ד"ר חן קצביץ'-פרסלר, בין התמסרות להתנגדות: התעצבות התשוקה המינית של נערים בצל ההגמוניה הפורנוגרפית, בהנחיית פרופ' אורלי בנימין.

ד"ר שירה רוזנברג-לביא, היבטים מגדריים בהליכי אימוץ ילדים בישראל, בהנחיית ד"ר ענת הרבסט-דבי ופרופ' צבי טריגר.
ביוני האחרון קיימנו את כנס ביכורי מגדר עם סדרת מושבים עשירים ומרתקים. אתםן מוזמנותים לצפות בהרצאות בערוץ היוטיוב של התוכנית
youtube_1
header
את.ה עדיין לא שם? מזמינות אתכן.ם להצטרף לקבוצת הפייסבוק של "סטודנטיות ובוגרות לימודי מגדר – בר אילן".
בקבוצה מתפרסמים קולות קוראים, הצעות עבודה ותכנים
שמאפשרים שיח בשפה שלנו.
אנחנו רוצות לשמוע מה מעניין אותך שיופיע בקבוצה. מלאו סקר קצר
שיעזור לנו במשימה:
מוזמנות.ים לעקוב אחרינו בפייסבוק כדי לקבל את כל העדכונים:
Gender Studies Program – Bar Ilan University
האתר שלנו ממשיך להתחדש
נשמח להוסיף את העשייה שלכן.ם לאתר שלנו. בבקשה מלאו את הקובץ המצורף למייל "דף פרופיל לבוגר.ת", שמרו בשם המלא שלכן.ם ושלחו אלינו למייל בתוספת תמונה אישית לפרסום (את הקבצים יש לשמור בשם המלא שלכן.ם). 
מאחלות לכולכן.ם שנה טובה, שלווה ובריאה!
נתראה באירועים השונים!


ניתן לפנות למייל או לנייד בכל עניין:

 רחל לוי הרץ, רכזת קהילת בוגרות, 0545300490, genderbiualumni@gmail.com
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה