אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
___________0
סוגרים את שנת 2024
שנת 2024 הגיעה לסיומה, ואנו שמחים לשתף אתכם בכמה מההישגים המרכזיים שהיו לנו:
- הקמנו את מרכז הידע לרשויות מקומיות! 
- יצרנו את מפת שחקני האנרגיה לרשויות המקומיות ופירסמנו אותה 
- קיימנו וובינרים ומפגשים לקהל המקצועי של הרשויות המקומיות.
- הוצאנו קול קורא לרשות: פיילוט לפרוייקט אנרגיה ייחודי, העירייה הזוכה היא עיריית ירושלים ואנחנו גאים לעבוד עם הצוות המקצועי והמוכשר שלה.
 
כמובן שהשנה הזאת לא שלמה בלי 100 חטופות וחטופים שעדיין נמצאים בשבי, אנחנו מתפללים לשובם במהרה. 
מכאן נאחל לשנה שקטה, שלווה ונעימה לכל כוחות הביטחון ששומרים עלינו. 
 
לכם הקוראים נגיד תודה על שותפותכם לדרך, אנחנו נרגשים לקראת שנת 2025, ומזמינים אתכם להמשיך לעקוב ולתמוך בפעילותנו למען עתיד בר קיימא.
קריאה מהנה
ערים מספרות
rockiz_gal_1
סנטה מוניקה | שימוש באנרגיה מתחדשת
תקציר תוכנית רשתות מיקרו ב"מרחב התחזוקה"
של עיריית סנטה מוניקה
_____
ראשון לציון | איתנות אנרגטית
איתנות וחוסן אנרגטי כחלק ממדיניות של
עיר ירוקה ומקיימת

הכירו את...
logo_1
ברחובות שלנו הוא ארגון הולכי הרגל של ישראל.
 
הולכי רגל נחשבים לכדוריות הדם האדומות של העיר, הם אלו המוליכים את החמצן והופכים את הרחובות שוקקים וסואנים. ככל שמספר הולכי הרגל ברחוב גדול יותר - נפח הפעילות הכלכלית בו גדול יותר, הפדיון של בעלי העסקים גדול יותר ומוספר המועסקים הולך ועולה. 
 
למרות זאת בשנים האחרונות מתמודדים הולכי הרגל עם שחיקה בתשתיותיהם וירידה במעמדם. שליש מהנפגעים בתאונות דרכים הם הולכי רגל, יותר ויותר מכוניות חונות על מדרכות, הצל במדרכות הולך ופוחת ואפילו ההגעה לבית הספר - שבעבר היתה מתרחשת אך ורק ברגל, הופכת לקשה ומאתגרת גם להולכי הרגל וגם לנהגים. 
 
ברחובות שלנו מפתח מתודולוגיות חדשות ומתקדמות להתמודד עם התופעה הזו ומספק כלים לרשויות המקומיות על מנת להתמודד עם האתגר ולמצוא את הפתרונות המיטיבים עם כולם: הולכי הרגל, תושבי העיר וכלכלת העיר. 
 
מודל השינוי מבוסס על מספר עקרונות: מידע ונתונים אודות הולכי הרגל, מספר כלי הרכב, מקומות החניה ושירותי התחבורה הציבורית; תכנון עירוני מתקדם הבוחן את היתרונות הקיימים במרחב ומציע מגוון אופציות לשיפור ההליכתיות; מדיניות חניה, הליכה ואכיפה מותאמת להזדמנויות שהמרחב מציע; קהילתיות ושיתוף ציבור תוך חיזוק האינטרס הרחב והמשותף. 
 
ליצירת קשר:
פוגשים את הרשות
רמת גן
_______10
צילום: דוברות עיריית רמת-גן
קיימנו ראיון אישי עם שרון מרק - ראש אגף סביבה ופרוייקטים בעיריית רמת-גן

שאלה:  שרון, ספרי לנו קצת על האגף שלך בעירייה:
תשובה:
באגף סביבה ופרוייקטים החדש הכפוף לראש העיר כרמל שאמה הכהן, ישנן חמש מחלקות. אחת מהן היא היחידה הסביבתית של רמת גן. כחלק מה'רה-ארגון' ומההחלטה כי נושאי סביבה יתועדפו גבוה, היחידה הסביבתית הועברה מאגף שפ"ע לאגף החדש כמו גם בנייתה מחדש; איוש תקנים חדשים; וקביעת אסטרטגיה שבמוקדה קיימות אורבנית המותאמת לצרכי העיר. לצורך כך אותרו שותפים בעיר הכוללים את התעשייה, ההייטק, האקדמיה, משרדי הממשלה: הגנת הסביבה והאנרגיה, רשות ניקוז ונחלים ירקון; ובמקביל עובדים פנימה עם התושבים למשל שבוע הקיימות החל בימים אלו ברחבי העיר.
שורה של בעלי תפקידים חדשים נקלטו בעירייה כגון רכזת היערכות לשינויי אקלים; רכזת חדשנות וקיימות, רכז גינות קהילתיות; התארגנות להקמת תאגיד האנרגיה הראשון בישראל במקביל לגיבוש תוכנית להתייעלות אנרגטית, תוך הבנה שסביבה וחברה משולבים זה בזה במרחב העירוני.

שאלה: איך מקדמים את נושא הקיימות העירונית בעיר?
תשובה:
ברמת גן שטחים ירוקים נרחבים והיא נחשבת ל'לב הירוק' של גוש דן, בו מיליון תושבי העיר והערים הצמודות לה מושפעים ממנו לטובה. הפארק הלאומי, נחל הירקון, הספארי, ופארק אריאל שרון הם חלק מהשטח הירוק שעיר מציעה לתושביה ולמבקריה, יחד עם שלל גינות ציבוריות וקהילתיות.
יחד עם רשות ניקוז ונחלים ירקון ובהובלתם, אנו מקדמים אירועים לאורך הנחל להעלאת המודעות לנחל. בחודש מרץ 2025, יחברו כל הרשויות לאורך הנחל לפעילות סביבתית משותפת. העיר רמת גן תקיים סדנאות צילומים ובינה מלאכותית, סדנאות כתיבה, ישיבת מועצת העיר בראי הנחל, ארועי צפרות וחיבור כלל הקהילות על מגוון הגילים, להעמקת חשיבות הטבע במרקם עירוני בנוי וצפוף.
כחלק מדיניות ראש העיר שאמה הכהן לעיר ירוקה ומקיימת, אנו מתכוננים למיזם 'אמץ עץ' בהובלת ראש העיר שהפך למסורת בכל ט"ו בשבט, בו מחלקים עצים לתושבים. השנה נחלק עצי צל בעיקר לבתים ולבניינים החשופים לשמש, או ממוקמים ברחובות שאינם מוצלים, כדי להגביר את הצל מהמרחב הפרטי.

שאלה: ספרי לי עוד על מיזמים מעניינים:
תשובה:
מיזם הטיפול במי נגר בואדי כופר - הקמת מאגר לאיגום וטיפול במי נגר מזוהמים במטרה לאגור את מי הנגר במעלה הנחל, טיהורם ובכך גם למנוע הצפות במורדו וגם לטהר מים מזוהמים ולהחזירם אל מאגרי אקוויפר מי התהום לשימוש עתידי. זהו מיזם חדשני בהובלת העירייה במימון האיחוד האירופי ובשת"פ שנקר, אדם-טבע-ודין ואוניברסיטת בר-אילן. חשיבותו בהבנה כי המים הם משאב בחוסר וכי הצלחתו תביא לשכפולו בערים נוספות בארץ ובעולם.
החודש קיימנו את שבוע הקיימות האורבנית  - ריסטארט - שבוע של סדנאות, הכשרה וידע בנושאי צרכנות ומיחדוש לכלל התושבים בעיר במגוון גילים. הסדנאות הועברו על-ידי מומחים ושילבו בתי עסק מקומיים וחברתיים.
בהמשך לחזון ראש העיר שאמה הכהן, נעצים את חיבור עולם הטכנולוגיה:
בקרוב נתניע מיזם של רכב אוטונומי שיתופי שיסייע בצמצום נסיעות ופליטות וייתן לתושבים מבט על האפשרויות לשינוי הרגלי התחבורה והתנועה בעיר.
הצבנו רובוט מחזור AI של סטארטאפ 'רמת גני'- כלי אצירה חכם שאפשר להשליך אליו בקבוקי שתייה החייבים בפיקדון אשר יתווסף אל ארבעה מיכלי החזרת פיקדון במרחב הציבורי.
בהובלת ראש העיר, עודכנה מדיניות צי הרכב העירוני לחשמלי, כולל רכבים של בעלי תפקידים. לדוגמה משאית הזבל החשמלית.

______0
רוצים להופיע פה גם? שלחו בקשה ל: info@weitz.org.il
מה תוכלו למצוא במרכז הידע לרשויות מקומיות?
התייעלות אנרגטית

התייעלות אנרגטית ברשויות המקומיות מביאה לצמצום זיהום אוויר, חיסכון באנרגיה ובהוצאות חשמל, ועליה באיכות החיים של התושבים.

התייעלות אנרגטית במבנים בבעלות הרשות תצמצם את הוצאות החשמל של המבנים באופן משמעותי. מערכות במבנים אשר עשויות להביא להתייעלות כוללות תאורה, מיזוג האוויר, חימום וקירור מים, מנועים ומכונות, צמצום נפח החללים (הנמכת תקרות) ועוד.
___________2
נתראה בניוזלטר הבא!
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה