____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,

ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2021 - הכנס השנתי של לשכת טכנולוגיות המידע בישראל, הועידה המקצועית, האיכותית והמקיפה בישראל, ועידה שמרכזת את כל מובילי תעשיית ההייטק בישראל - מסמלת את העובדה שמעבר להיותנו "Start up nation" , ישראל מסמנת את הדרך ל- "Scale up nation".

1852 (!) איש גדשו את מרחבי מתחם הארועים ״גבריאל״ בנס ציונה, ראש הממשלה נפתלי בנט, שרת הכלכלה והתעשיה אורנה ברביבאי ושרת הפנים איילת שקד, המפקח על הבנקים, ראשי ערים, מנכ״לים ועוד בכירי ממשלה, כלכלה, בטחון וטכנולוגיה רבים לקחו חלק בוועידה.
____________0
בתוך השיח על הישגים חדשניים ופורצי דרך, בלטו הישגי תקופת הקורונה שאילצו תעשיות רבות לחשב מסלול מחדש ולהתאים למציאות חדשה. השיח על דיגיטל, סייבר, ענן וביג דאטה ליוו את הוועידה בהרבה צמתים.
דגש מיוחד היה על המשאב האנושי וסימון מטרות להמשך הדרך כהשקעה אסטרטגית, הסתכלות רחבה, זיהוי צרכים והזדמנויות כבסיס למחר של כולנו.
זרקור מיוחד היה על השקעה של המדינה וצה"ל בטכנולוגיות והובלתן, מרשים כל כך! ולא דבר של מה בכך. 

מעל הכל ריחפה הנוכחות המרשימה של רבים וטובים בתעשייה. פגשנו בקהל שילוב של אנשים מתחום טכנולגיות המידע, וגורמים עסקיים שבאו לשמוע  זה אומר שאנחנו מתחילים לממש את החזון של השפעה ברמת המשק, הכלכלה והחברה. הקורונה גרמה גם כאן לצימאון להיפגש, להכיר מחדש, ליצור קשרים חדשים והכי חשוב - לראות אנשים פנים אל פנים ולא רק בפגישות זום.

ועל כך אנו מבקשים להודות
ל-1852(!!) המשתתפים שנתנו בנו אמון (ולהתנצל בפני כ-200 נוספים שנאלצנו לדחות בשל מגבלות משרד הבריאות).
ל-101 (!) המרצים והפאנליסטים שתרמו מזמנם לשתף בידע, ניסיון, תובנות והמלצות.
ל 44 (!) ענקיות ההייטק הבינלאומיות וחברות ה-IT המובילות בישראל, שתרמו ללשכה חסויות בהיקפים שאפשרו את הפקת הענק ברמה בינלאומית כפי שהיתה, זו הבעת אמון מרשימה של השוק בלשכה.

לכל המתנדבים שפעלו להכנת הועידה ובעיקר למובילי המסלולים שעשו עבודה נפלאה, יצרו תכנים מרתקים, שריתקו את מאות הצופים והמאזינים - דוד בן טולילה ושרון בולר, הילל קוברובסקי, אודי קאוף, רז הייפרמן, אילן אלתר וגילי צוקרמן, ד"ר מילי פרי, שלום נמני ואריה עמית, עמי קאלק, שלום דסקל שיצר את פאנל התעסוקה, ד"ר אלון הסגל ואבי שגיא שהובילו את האי כנס הוירטואלי, פרופ' ניב אחיטוב ואירית חצרנוב שהובילו את ועדת השיפוט לפרויקטים מצטיינים שיוכרזו בארוע מיוחד בחודש הבא – ומעל כולם מנצחים על התזמורת יורם אלדר ובועז שפריר - שום דבר מזה לא היה קורה בלי ההקרבה וההשקעה הבלתי נלאית שלהם!!!

לכל כותבי המאמרים מאירי עיניים במגזין דה מרקר, לחברי המערכת גליה היפש, מיכה תייר ושי חדד ולאריה עמית חברנו שריכז את התכנים.
לחברת ההפקה ThisPlay בראשות שרון דרור על הפקה מרשימה ואיכותית ברמה בינלאומית,
לבעלי ומנהלי מתחם "גבריאל" בנס ציונה שיצאו מעורם כדי שנצליח.
העוצמה ששידרה הועידה מלמדת על החשיבות הגדולה של טכנולוגיות המידע למשק, כלכלה, עסקים וחברה. זה היה בהחלט מעודד לראות קהל מגוון - עסקי, ציבורי, טכנולוגי שבא לשמוע על איך למנף את טכנולגיות המידע להצלחה, איך להתמודד עם אתגר המחסור בכח אדם בהייטק, איך להתאים את פרויקטי הטכנולוגיה לעידן הנוכחי של התפתחות מואצת בתחומי הדיגיטל והדאטה.

עד לשנה הבאה, 2021 מסמנת עוד ועידה מרשימה במיוחד. כבוד.!!!

לצפיה בקליפ הועידה לחץ/י...
לאלבום התמונות של הועידה לחץ/י...

הניוזלטר מוקדש הפעם כולו לסקירת הוועידה
קריאה נעימה!
אלי פרנק | יו"ר הלשכה                 יורם אלדר | מנכ"ל               אריה עמית | עורך הניוזלטר
____________0
____________0
ראש הממשלה אמר בדבריו לבאי ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2021: "אין ספק שההייטק וטכנולוגיות המידע הן הקטר שמזניק את ישראל... ואת הקטר הזה צריך להזניק עוד יותר..."
ראש הממשלה מדגיש את הצורך לגייס אוכלוסיות נוספות לעולם ההייטק - פריפריה, ערבים, חרדים, ממליץ, מבקש ומעודד אותנו לעשות זאת.

"אני מבחינתי כראש ממשלת ישראל, קודם כל רואה את הערך העצום של התעשייה, ואני מתחייב לשמור על ההייטק הישראלי כאתרוג מפני רגולציה מיותר, מפני גזירות כאלה ואחרות, אנחנו נשמור על ההייטק הישראלי, אבל אני רוצה גם שביחד נדחוף את זה קדימה".


לצפייה בדברי ראש הממשלה לחץ/י ...
____________0
שרת בכלכלה שמה דגש רב בדבריה על הגורם האנושי במובנו הרחב" החוזק של מסגרת או חברה לא יכול להתבסס רק על ההנהלה המובילה אלא על כלל האנשים מבסיס הארגון" היא הדגישה את הצורך בשילוב האנשים עם ההזדמנויות בכל המגזרים, המגדרים והפריפרייה. כמו גם "מימוש סדר יום חדש בין העובד והמעסיק; לא רק שכר ותנאים , אלא גם התייחסות לזמן הפנוי ולמשפחה"

כשם שהממשלה החדשה חרטה על דגלה את שיתוף הפעולה כתנאי להצלחה כך היא מצפה "לשיתוף פעולה בין מגזרי; ממשלה, סקטור פרטי, המגזר השלישי, האקדמיה ועוד.. בהצלחת המשימה להגדלת הפיריון והצמיחה". "היכולת למצוא פתרון נמצאת בנקודת המפגש בין כל הגורמים הרלוונטיים".
השרה רואה במערך הדיגיטל הלאומי שבאחריותה "אמצעי להנגשת המדינה, מוסדותיה ושירותיה לכלל הציבור ולצמצום הפערים". השרה גם הדגישה את היעד להגדלת המועסקים בהייטק מ 10% ל-15% מכלל המועסקים במשק ואת הצורך "לקבל ג'וניורים חסרי ניסיון למערכת ולהשקיע בגידולם ופיתוחם".
גם השרה רואה בנו, אנשי הטכנולוגיה "קטר מוביל" ומצפה "שנסתכל אחורה ונראה לאן אנחנו מובילים את הקרונות ולהמנע מנתק בין הקרונות לקטר". "כקטר אנחנו רואים ראשונים את האופק, מושכים, מובילים ומשפיעים על חוסנה של המדינה"


לצפייה בדברי שרת הכלכלה לחץ/י...
____________0
שרת הפנים הדגישה את נושא החדשנות "יזמות טכנולוגית שמתורגמת לחדשנות ממשלתית / מוניציפלית / עסקית היא כלי רב חשיבות ועל כן אנחנו מוצאים לנכון בממשלה לתמוך בזה, לעודד את זה, ומשום שאנו מודעים גם להזדמנויות וגם לאתגרים, לצרכים הרבים מחד ולמחסור החמור שנוצר בכח אדם בפרט, שמנו לעצמינו יעד ממשלתי להגדיל את מעגל התעסוקה בהייטק".

כמי ששורשיה נמצאים גם בטכנולוגיה, שרת הפנים "רואה חשיבות עצומה לקדם את החדשנות ברמה המוניציפלית, לקדם את יישומי "עיר חכמה", בכל הרשויות המקומיות, ולא רק בעשירות שבהן, לשפר את יעילות עבודת הרשות על ידי אוטומציה של תהליכים, לשפר את השקיפות, לשפר את השרות לתושבים על ידי אימוץ ויישום פתרונות דיגיטליים בממשקים השונים שבין הרשות לתושב, אבל מבלי לשכוח את אלו, בני הגיל השלישי ואחרים, שזיקתם לטכנולוגיה נמוכה. חשוב, גם כשאנו רצים במהירות קדימה עם הטכנולוגיה, לשמור על מגע אנושי, על קשר חם ועל יכולת לצרוך שירותים גם ישירות מאנשים, לא רק דרך מסכים."

"אבל המטרה שלנו היא רחבה יותר. כחלק מהפיתוח של הפריפריה, אנחנו לא רוצים רק להטמיע חדשנות בתהליכי עבודה ושרות, אלא גם לייצר אזורי תעשייה ותעסוקה שמייצרים חדשנות, אזורי הייטק בפריפריה ובמועצות מגזריות (חרדים, דרוזים, ערבים וכד'), שאליהם נלווה גם מערך של חינוך טכנולוגי, הכשרות והסבות. יש פוטנציאל גדול מאוד באוכלוסיות המגזריות שלא מנוצל מספיק. כמדינה אנחנו צריכים לפתח את זה, ואני כשרת הפנים בהחלט מתכוונת לתת לזה דגש. "
"ישראל ידועה כמקום פורה לחדשנות, כאומת סטארט-אפ, מציון יוצאת גם תורה וגם טכנולוגיה. כשראש הממשלה הצהיר בועידת האקלים בגלזגו, שישראל לוקחת על עצמה לעודד יזמויות טכנולוגיות לשיפור האקלים ולמלחמה במשברים שהוא מתכנן לנו, זה נשען על הכרה ביכולת של הישראלים להיענות לאתגר כזה. אין לי ספק שמשרדי הכלכלה והתעשיה, המדע וטכנולוגיה, התקשורת, יובילו מהלכים שמעודדים את זה, וגם אני במשרד הפנים, רואה חשיבות לקדם גם את העשייה הזו במסגרת יזמויות בפריפריה ובמגזרים, בהעמדת אמצעים לשדות ניסוי וכד'."

לצפייה בדברי שרת הפנים לחץ/י...
____________0
מאות מבכירי התעשייה השכימו קום והתכנסו לארוחת בוקר מוקדמת. לאחר סבב ברכות קצר של יו"ר הלשכה אלי פרנק ושל אודי וינטראוב מנכ"ל מלם תים האזינו המשתתפים להרצאה מאלפת על "מנהיגה תחת אש" של השף הנודע אסף גרניט. "העיצוב, התאורה, השירות, המוזיקה וכמובן במרכזם – האוכל הם רק חלק מהמרכיבים במסעדה מצליחה". "המטבח מהווה מקרה בוחן לשירות בלתי מתפשר, לעבודת צוות, עמידה בזמנים ומצבי לחץ, אשר דרכם אפשר להעריך את חשיבות הירידה לפרטים הקטנים". בהרצאתו העניק גרניט הצצה ייחודית לעולמם של המסעדנים, הדגים איך מנהיגות נכונה של בעל עסק מייצרת את חווית הלקוח המושלמת ומה אפשר ללמוד מעולם המסעדנות וליישם בפועל בעסקים מוצלחים.
____________0
הועידה נפתחה בדברי  ברכה של יו"ר הלשכה אלי פרנק שציין את אתגרי התקופה בה אנחנו נמצאים, תקופה בה עולים וצפים מושגים טכנולוגיים חדשים כמו בלוקציין, NFT, CBDC, ועוד, יחד עם מתודולוגיות ושיטות עבודה חדשות כמו   AGILE, DEVOPS עם ספרינטים של שבועיים שכבר לא מספיקים, ונדרש לכתוב מחדש את צורת ניהול הפרויקטים. 
כל זאת אמור לאפשר לנו כאנשי הטכנולוגיה לאפשר לאנשי השיווק לספק את השירותים והמוצרים החדשים המבוססים על הטכנולוגיה בקצב המהיר שבו משתנה השוק וצרכי הלקוחות

לצפייה לחץ/י...

מר אורי חייק, CTO ביבמ ישראל, שותפה בכירה של הלשכה במשך שנים רבות, הדגיש את שלושת אתגרי המנמ"ר במנהרת הזמן;  שמירה על איכות כוח האדם, שמירת רמה תפעולית במציאות משתנה ו TIME TO MARKET של פתרונות חדשים. יבמ מדגישה את נושא הענן ההיברידי מחד ואת פתרונות הבינה המלאכותית מאידך כפלטפורמות הטכנולוגיות של העתיד.
לצפייה לחץ/י...

מנכ"ל הלשכה יורם אלדר סקר בדברי ברכתו את הפעילות הענפה של הלשכה והודה לכל מי שנטל חלק בהצלחת הועידה  
לצפייה בברכת המנכ"ל לחץ/י...

מר הראל יפהר, מנכ"ל AWS ישראל סיפר על דרכה של AWS מאז השקת שירותי מיחשוב הענן לפני 15 שנה בעולם ולפני 8 שנים בישראל ועל הניסיון שנצבר במשך הזמן אצל מיליוני לקוחות. הראל קורא לכעולנו "בואו נעשה חדשנות ביחד", "נתבסס על הניסיון והידע המצטבר שנרכשבניהול הדטה סנטרים והענן ונפנה את העסקים לעסוק בחדשנות המבדלת בין החברות בכל המגזרים"  
לצפייה לחץ/י...

מר בועז מעוז, מנכ"ל Google Cloud אשר סימנה את פרויקט "נימבוס" כמכרז אסטרטגי לפתיחת השוק הישראלי לחברות אנטרפרייז. כידוע היא אחת משתי הזוכות ובועז הציג את הערכות החברה להפעלה הראשונה בארץ. בועז הציג את המבנה החברתי של חברת האם אלפא בית ואת הדגש שהיא שמה על החדשנות בתחומי פיתוח רבים. החברה מאמינה שאין רק ענן אחד ולכן תומכת במולטיקלאוד ובהייבריד. 
לצפייה לחץ/י...
____________0
קרן מרציאנו העורכת הכלכלית של חדשות 12 ראיינה את יאיר אבידן המפקח על הבנקים בבנק ישראל על בנקאות פתוחה וחדשנית ואתגרי הפינטק. המפקח הדגיש בתשובותיו את השינוי המשמעותי בכללי המשחק שהטכנולוגיה הביאה לעולם הבנקאי בהעמדת "הלקוח במרכז" במגוון השירותים שהיא מציעה להגברת התחרותיות והנגשת מידע בנקאי לצדדים שלישיים. לדבריו המערכת הבנקאית נמצאת ברמת הגנה גבוהה ביותר מפני סיכוני הסייבר ובאבטחת הפרטיות בשימוש במידע.

המפקח מצפה  לפתיחת הבנק הדיגיטלית ומעריך שישמש כבנק השני אצל הלקוח. נושא ישום תשתיות הענן עדיין נמצא במחקר לגבי מערכות ליבה בנקאיות והבטיח בשורות בקרוב. הבנק מדבר על שקל דיגיטלי CBDC ואף ערך ניסוי באיטריום. מעריך שיישומו לא יקרה לפני שנת 2025

לצפייה לחץ/י...

בראיון השני ארחה קרן מרציאנו את רונית אטד, מנכ"לית Microsoft ישראל. רונית הדגישה שמה שמעסיק אותה היא "אופטימיות דיגיטלית" הדבר הבא לאחר הטרנספורמציה הדיגטלית המובנת היא העובדה ש"כל חברה היא חברת תוכנה" "השינוי הדיגיטלי הוא הרבה יותר מטכנולוגיה", אלא אקוסיסטם שלם של עסקים, חברות הזנק וכוח אדם מקצועי. העבודה ההיברידית בבית ובמשרד במסגרת אותו הצוות מורידה גם את החסמים הגיאוגרפיים ומקרבת את הפריפרייה למרכז. לצורך ההתמודדת עם הקושי לגייס עובדים מיקרוסופט הכשירה בקורסים שלה כ 350 אלף איש בשנה האחרונה. מיקרוסופט נערכת לעולם המטהוורס – הדור הבא של החיבור בין הפיזי לדיגיטלי. השלמת הקמת הדטה סנטר של מיקרוסופט בארץ תאפשר לוקליזציה של המידע, פלטפורמה של כלים ופלטפורמה של יישומים. כל זאת יחד עם דגש חזק על נושא הקיימות.           
לצפייה לחץ/י...   
____________0
בפאנל בהנחיית קרן מרציאנו נטלו חלק; דורון כהן, מנכ"ל חברת דיסקונט השקעות, יו"ר סלקום ומנכ"ל משרד האוצר לשעבר, סיגל רגב רוזנברג, מנכ"לית המאוחדת, אודי שמאי, הבעלים של פיצה האט בישראל ומנכ"ל Hyper Food Robotics, שחר אפעל, מנכ"ל NESS, ליאור פוני, מנכ"ל Dell Technologies Israel

הפאנל הדגיש מספר מסרים חשובים ליישום ולחשיבה:
  • מיקוד בעובדים בעולם הדיגיטלי
  • השינויים המהירים דורשים יותר תעוזה וצורך להתנסות
  • מיקוד ביזמות - לראות מה משתנה סביבנו, לגלות ערנות ולהשקיע בעסקים כדי להוביל להתפתחות
  • לשמור על הגישה ההיברידית
  • לאחר תקופת המגפה שבה התנהל מירוץ לפתרונים מהירים, לחזור לחשוב על דברים לטווח ארוךבמקום הגישה "אם זה לא שבור אל תתקן" המתאימה למאה הקודמת. לאמץ גישה של יצירת שינוי והפרעה יזומים כל הזמן.
לצפייה לחץ/י...
____________0
בפאנל בהנחיית בן מיטלמן כתב הטכנולוגיה של חדשות 12 השתתפו דוד לפלר, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה לשעבר, הילה חדד חמלניק מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, ויזהר שי, יזם הייטק ומשקיע הון סיכון ושר המדע והטכנולוגיה לשעבר.

בשנת 2020 הגישה ועדת התעסוקה תוכנית להגדלת מעגל התעסוקה בהייטק למשרד הכלכלה. מנכ"ל המשרד החליט על פיילוט אשר התקיים בהתאם לקווי התוכנית המוצעת תוך דגש על השמה מתוכננת מראש של מועמדיTraining Job On) ובהתאם למסלול מענקים -  45 (של רשות החדשנות. לפיילוט הצטרפו 16 בתי תוכנה אשר חנכו ושיבצו 1800 עובדים בפרוייקטי הנדסת תוכנה במהלך 2021 .לאור הצלחת הפיילוט, ועדת התעסוקה תמליץ למשרד הכלכלה ולוועדה בין- משרדית( החל מ 2022) להרחיב את מסלול התוכנית 45 על מנת לעמוד ביעד הלאומי של הרחבת מעגל מועסקים\ ות בהייטק ל - %15 מתוך סך מועסקים \ות במשק


לצפייה לחץ/י...
____________0
בן מיטלמן הנחה גם את הפאנל הזה בהשתתפות טל אוחנה ראשת העיר ירוחם ורפיק חלבי ראש מועצת דלית אל כרמל.
טל אוחנה עסוקה כל היום בהבאת טכנולוגיה לירוחם, כדי לעצב מנועי צמיחה אחרים למקום, שנשען בעבר רק על תעשייה מסורתית. "אני לא מחכה שהמדינה תביא לי. לפני שאני פונה למדינה בבקשה לעזרה, אני קודם כל מעניינת את המגזר העסקי לבוא אליי."
לדוגמא, בירוחם ייחנך שדה הניסויים החדש והראשון לרחפנים, בהובלת משרדי הביטחון והתחבורה. "במקביל נשיק תוכנית ללימודי רחפנים בבית הספר התיכון בירוחם - בשותפות עם תוכנית עתידים לקידום בני נוער בפריפריה, שמובילים צה"ל וקרן ורטהיימר. בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב בשירותם הצבאי ביחידות טכנולוגיות. "
לעומת האופטימיות בדבריה של טל אוחנה, רפיק חלבי נשמע הרבה יותר פסימי וטוען שקיים פער עצום בין ההצהרות של הממשלה ובין הביצוע. למרות שהישוב קרוב מאד לכביש 6, שעה נסיעה תל אביב ו 20 דקות  מחיפה, המפעלים הגדולים מעדיפים להגיע לסביבה כמו יוקנעם, מגדל העמק, נשר ולא להשקיע בישוב.
עינו אינה צרה, אך מצפה שגם המועצות החלשות יקבלו נתח מהעוגה. במיוחד לאור ההישגים חסרי תקדים בתחום החינוך- הכפלת שיעור הזכאות לבגרות מ־45% ל־90% שהוא תוצאה של השקעה עצומה. גם מיזם לוטוס בכפר הוא ייחודי וראשון מסוגו, שמטרתו להכשיר צעירות דתיות ומסורתיות מהמגזר הדרוזי ולשלב אותן כמפתחות תכנה בתעשיית ההייטק. בבסיס המיזם הוקם HUB בתחומי דלית אל כרמל המאפשר לעשרות נשים לעבוד ללא התפשרות על ערכי המסורת ובברכת השייחים המקומיים. מבלי לצאת מהכפר מצליחות הנשים להשתלב בחברות מובילות בתעשייה.


לצפייה לחץ/י...
____________0
כמידי שנה, כבר 25 שנים ברציפות, בוחרת הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל מנמ"ר/ית מצטיין/ת שהתבלט/ה במיוחד ומעניקה את הפרס ע"ש לודוויג מיטווך, מייסד חברת המחשבים הוותיקה י.א מיטווך ובניו, במסגרת ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע השנתית של הלשכה.

לאחר בחינה, החליטה נשיאות הלשכה לציין השנה שתי מנמ"ריות:
אירנה פורטניק, סמנכ"ל וראש חטיבת טכנולוגיות ותפעול בויזה כאל - אירנה הובילה והוכיחה בפועלה שילוב של חזון טכנולוגי ועסקי ברור וממוקד, יחד עם יכולות ניהול ו-Delivery יוצאות דופן, והובילה הלכה למעשה את בנייתן של תשתיות 'הדור הבא' של החברה בהן - הקמת פלטפורמה לפתרונות תשלומים מתקדמים, Google pay ,Apple Pay, CalPay, הקמת תשתית מתקדמת של שירותי בנקאות פתוחה, ועוד פרויקטים עסקיים/טכנולוגים רבים.

ליאורה בן אפרים, לשעבר מנהלת שע"מ – זרוע המחשוב של רשות המסים וכיום מנמ"רית מכבי – שירותי בריאות - ליאורה התמודדה בהצלחה מרובה עם ההשלכות של משבר הקורונה על שירותי רשות המסים לאזרחי המדינה במעבר מגוף הגובה מסים לגוף המשלם מענקים בזמן קצר תוך השגת קפיצת מדרגה ברמת השירות ע"י יישום טכנולוגיות דיגיטליות. ליאורה בנתה מנהיגות ניהולית בתקופה של תקציבים מוגבלים והובילה מהפך תפיסתי בטכנולוגיות ובדיגיטל, שהשליך על רמת השירות ללקוחו, תוך יצירת שינוי בארגון ובתרבות העבודה בו.

את הפרסים העניקו אלי פרנק, יו"ר הלשכה, יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה, ועלי מיטווך, בנו של לודוויג, אשר מנהל יחד עם אחיו, דדי, את החברה המשפחתית.   
לצפייה לחץ/י...
____________0
יו"ר הלשכה אלי פרנק יחד עם המנכ"ל יורם אלדר, התכבדו בהענקת תעודות הוקרה לפורצי דרך בהייטק הישראלי - האחים יהודה וזוהר זיסאפל, מייסדי קבוצת רד-בינת, דב מורן, מייסד אם-סיסטמס וממציא הדיסק-און-קי, ד"ר אורנה ברי, המדענית הראשית לשעבר.
 
פורצי הדרך שיתפו אותנו ב-"מה ניתן ללמוד מאז להיום" בפאנל שהונחה על ידי כתב הטכנולוגיה של חדשות 12, בן מיטלמן. לפאנל הצטרף אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל (ד"ר ברי נעדרה עקב התחייבויות קודמות).

לצפייה ברב שיח בפאנל לחץ/י...
____________0
את המסלול הנחה הלל קוברובסקי- עתידן טכנולוגי, ארכיטקט פתרונות אבטחת מידע והגנת סייבר ויו"ר מרכז המצוינות סייבר ופרטיות בלשכה לטכנולוגיות המידע.
על השאלה האם ארגון יכול להכין את עצמו מראש למשבר סייבר או שזאת מלחמה אבודה מראש? ענה בהרצאתו ד"ר נמרוד קוזלובסקי. נערך פאנל על התמודדות בזמן אמת עם משברי סייבר  בהנחיית רפאל פרנקו ובהשתתפות ענת גולדיאן, עו"ד בן חקלאי, איתי משולם.
אופיר זילביגר הרצה על "ממשבר סייבר למשבר עסקי". פאנל נוסף עסק באחריות המשפטית של ההנהלה והמנמ"ר באירוע סייבר בהנחיית עו"ד הדס תמם בן אברהם (לצפיה בתמצית דבריה לחץ/י...) ובהשתתפות: עו"ד מיכל מור, חזי כאלו, יובל שגב, עו"ד רמי תמם. עומר אורצקי סיים בהרצאה על התאוששות ממתקפת סייבר - זה לא מה שחשבת.
____________0
מסלול בהובלת אריה עמית, יועץ אסטרטגי וניהולי, I - AM – IT וחבר נשיאות הלשכה יחד עם שלום נימני,  סמנכ"ל מערכות מידע, איתוראן.
רוני ליכטנשטיין שני, סמנכ"לית אגף מטה, חדשנות ומשאבי אנוש, חברת הביטוח דיברה על טרנספורמציה דיגיטלית, תרבות ארגונית ומה שביניהן. קובי הלפרין, סמנכ"ל שירות לקוחות ודיגיטל בשירות התעסוקה הסביר על Scale up – האצת תהליכים דיגיטליים בשירות התעסוקה בזמן משבר (לצפייה בתמצית דבריו לחץ/י...) ולאחריו חגי אזור, VP Delivery, Applause הסביר כיצד נוודא שהמוצר שלנו מספק חוויה דיגיטלית מיטבית ע"י שימוש בפתרון של קהילות ובדיקות המונים.
שי מנדל, Vp Engineering, Next Insurance סיפר על אתגרים של היפר צמיחה והסביר איך מגייסים מהר בלי לרדת באיכות ופרודוקטיביות הפיתוח, במיוחד בזמן הקורונה.
הרצאה בנושא The “evolution” of Application Platforms  של עסאם אבו-פול Senior Cloud Solution Architect, Microsoft, יחד עם מאור דוד-פור, Data, AI & App Innovation Cloud Architects Group Manager Microsoft.
נציג משרד הביטחון / מפא"ת / מנהלת חומה / ר' תוכנית כיפת ברזל דיבר על פיתוח בטחוני, גמיש ורובוסטי בעידן הדיגיטל, בהתייחס לכיפת ברזל.
המסלול הסתיים במתן תשובה לשאלה "מי קילל? לפענח, להבין ולחזות" ע"י אור חיים אנידג'ר, מנכ"ל חברת ליבונאה.
____________0
את המסלול הנחו שרון בולר מנהלת משאבי תשתיות ותפעול בקופת חולים כללית ויו"ר משותפת של מועדון מנהלי תשתיות IMF ודוד בן טולילה, יו"ר Energy Team וסגן יו"ר הלשכה.
המסלול נפתח ב Fireside Chat משותף ל תמי קול אוחנה, משנה למנכ"ל ומנהלת חטיבת טכנולוגיות, מגדל יחד עם אור רוזן, Head Of Enterprise Segment, AWS.
לאחריו התקיים פאנל בנושא המעבר לענן ואיך עושים זאת נכון, בהשתתפות שחר פרמון, CTO במידלינק מקבוצת אמת טכנולוגיות, אפרת הגואל, Azure Solutions Manager, Microsoft רביע מנסור, ארכיטקט ראשי, חטיבת התוכנה בקבוצת יעל ויוני סטפן, CIO Etoro.
יגיל חדרי, SAP ישראל ,Head of Presales & Solution Architects הרצה בנושא Moving your ERP & Business Apps to the Cloud – Infrastructure Aspects ולאחריו תום אלון, ראש צוות תוכנה, CopterPix Pro ואמיר גרשון, מנהל מחלקת מכירות, MedOne דיברו על What happens when Autonomous Israeli drones meet a local cloud.
המסלול הסתיים בטקס מנהלי תשתיות מצטיינים.
____________0
את המסלול הובילה ד"ר מילי פרי, יו"ר מרכז מצויינות בלוקצ'יין בלשכה.
היא פתחה את הדיון בהתייחסות לשווקים הפיננסיים העומדים בפני שינויים משמעותיים. והסבירה שבמהלך המסלול שלה ישרטטו את תמונת העתיד והחזון שברצוננו לכוון אליו, ונדון בצעדים, בכלים ובכיוונים שיש לעצב על מנת להשיג את העתיד הרצוי.
אריאל נגרין, Microsoft, Start-up and ISV business strategy פתח את המסלול עם הרצאה בנושא Digital Banking Track .
בהמשך התקיים פאנל שכותרתו "משרטטים את העתיד – מגמות חכמות בשווקים פיננסיים" בהשתתפות אמנון נויבך, יו"ר הבורסה לניירת ערך לשעבר, אתי אלישקוב, מנכ"לית ליברה ביטוח, פרופ' אילן אלון מאוניברסיטת אגדר, נורבגיה וז'יז'י אשכנזי, ארכיטקטית ראשית בבנק דיסקונט. לקריאת תקציר דבריה לחץ/י...
____________0
את המסלול הוביל ניר מקובר, יו"ר מרכז מצויינות Data Innovation.
רו"ח טל דולב, שותף ומנהל הייעוץ הטכנולוגי ב BDO פתח עם "כלים לניהול האתיקה והסיכונים בלמידת מכונה" (לצפייה בתמצית דבריו לחץ/י...), אחריו יצאנו למסע לפלטפורמת המידע המבצעי בעזרתה של רס״ן כרכום רובין, רמ״ד DE, לוטם.
אילן רוזנברג, מנהל הפתרונות Data&AI במיקרוסופט יחד עם אסתר ליברזון נמר, מנמ"רית שיכון ובינוי סולל בונה הסבירו " How Microsoft transforms customer's workforce and products with applied Data and AI platforms". פאנל מומחים בהשתתפות נדב נוה Director of Data Engineering, Next Insurance,
יפית כהן, Sr. Data Engineer Papaya Global, שי צדוק, ML Engineering Team Leader, Fundbox, וענבר יוגב, Head of Data Engineering, Riskified דנו בשאלה איך מנהלים מידע כשהסביבה משתנה ונתנו טיפים מסטראפים מובילים.
____________0
מסלול בהובלת אודי קאוף, מנהל מגזר בטחון, א.מ.ת טכנולוגיות ויו"ר מרכז מצוינות Defense&HLS בלשכה.
תא״ל אביעד דגן, ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית הרצה על טרנספורמציה דיגיטלית בצה"ל. לאחריו יאיר זרצקי, מנהל תחום PreSale ב Veritas הסביר לקהל איך מתאוששים ממתקפת כופרה.
"ההשתנות הדיגיטלית בפיקוד העורף והשימוש בפלטפורמות ענן ודאטה כמאפשר דיגיטלי ומכפיל כוח למשימות חילוץ והצלה" הייתה הרצאתו של סא״ל ע׳, רע״ן אגמים, פיקוד העורף ולאחריו תת גונדר יקי זנו, ראש חטיבת הטכנולוגיות בשב"ס דיבר על הקמת בית סוהר חכם מבוסס טכנולוגיות מתקדמות.לקריאת תקציר ההרצאה לחץ/י...
סא״ל עדי ליטבק, רע"ן מרו"ם, לוטם הרצה על צה"ל כארגון דיגיטלי - סיפורה של מודרניזציה שהפכה לטרנספורמציה ותת טפסר דויד פוניס, ראש חטיבת התקשוב בכבאות והצלה לישראל דיבר על שימוש בכלי BI ו- GIS בהתייעלות מבצעית.
המסלול נחתם בהרצאתו של תא״ל עומר דגן, מפקד לוטם בנושא אגבור היכולות המבצעיות והארגוניות של צה״ל באמצעות מידע.
____________0
מסלול בהובלת גילי צוקרמן, מנהל מחלקת מערכות טכנולוגיות בעיריית ת"א ויו"ר מרכז מצויינות מולטימדיה בלשכה יחד עם אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט ויו"ר מרכז מצויינות תעשיה חכמה בלשכה.
ליאור סתון, סגן נשיא, חטיבת ה IMS, מובילאי פתח בהרצאה בנושא דיגיטציה בתנועה ולאחריו אבי גבאי, מנכ"ל OptiCity שוחח על היסעים תחבורתיים לאנטרפרייז.
אופיר כהן, מנהל הראשות לתחבורה, תנועה וחניה בעיריית ת"א-יפו דיבר על תחבורה בתל אביב – יפו מאתגרים להזדמנויות לתקציר דבריו לחץ/ו... ומאיר גבעון, מייסד ומנכ"ל GIV Solutions הרצה על מערכות הניהול החכמות לערים חכמות ארגוני תשתיות תחבורה חכמה וסיפר על חדשנות מובילה ופורצת דרך בנושא. לתקציר דבריו לחץ/ו...
עולם הרכב – מגמות הייתה הרצאתו של גלעד דגן, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואסטרטגיה בסמל"ת ולאחריו צביקה גולדרייך, ראש חטיבת הדאטה בקבוצת SQLINK הרצה על התחדשות עירונית מבוססת דאטה. לתקציר דבריו לחץ/ו...
Adaptive Cybersecurity Solutions for OT Security הייתה הרצאתו של שלומי ביטון, Sales Engineer, Trend Micro ולאחריו עמיר קטריוס, מהנדס ראשי ואלכס שרמן מנהל מערכת המיון, שניהם מדואר ישראל שיתפו את הקהל ב"מיון חבילות חכם בדואר ישראל".
המסלול הסתיים בהרצאתו של ירון פלינט, VP Global Technology Validation & Sourcing, Stanley Black & Decker על יישומי חדשנות לתעשיה חכמה.
____________0
סדנה פרקטית נוספת בהובלת עמי קאלק, VP Devops and cloud professional services ב-Develeap ויו"ר מרכז מצויינות Devops & Cloud automation בלשכה. בה התנסו המשתתפים בעבודת hands-on.
  • פריסת CLUSTER של K8S בענן באמצעות TERRAFORM, טל נאמןDeveloper Advocate , IBM.
  • Intro to ArgoCD, Shaked Dotan, devops professional, develeap.
  • Unlock a Better Developer Experience on any Kubernetes, Oded Shopen, Lead  Solution Engineer, VMware Tanzu, Kobi Shamama, Account Executive, VMware Tanzu.
  • Application end-to-end Insights, Elad Tal, Sr. Customer Engineer, Azure / OSS Dev Specialist @ Apps Domain @ Microsoft
____________0
סדנה פרקטית בהובלת רז הייפרמן, יועץ בכיר לטרנספורמציה דיגיטלית ודירקטור  ב- Bdo Digital בה שיתפו הדוברים בתובנות מפרויקטים שבוצעו.
  • תובנות מפרויקט מיגרציית ארגון לשרותי Cloud & as-a-Service, צביקה שקילר, משנה למנכ"ל, בינת תקשורת מחשבים.
  • פרויקט אלפא CRM בענן (Sales Force), רונן הורוביץ, סמנכ"ל טכנולוגיות מידע בזק בינלאומי, פלאפון ו- YES. לתקציר דבריו לחץ/י...
  • פרויקט ברק ורעם, פתרון מבוסס Sales Force, למערך השליחים של הדואר, עידית חן, מנמ"רית דואר ישראל. לצפייה בתמצית דבריה לחץ/י...
  • תובנות ולקחים מפרויקטי עורף לאומי, רס"ן יוסי חכמון, רמ"ד הנדסת תוכנית העורף, לוטם.
  • בשרות סוכן מיוחד – תובנות ולקחים בעקבות הפרויקט, עודד פאר, מנהל הדיגיטל והדאטה במגדל ביטוח.
  • 10 דברים שצריך לדעת כשיוצאים לפרויקט Marketplace (תובנות מפרויקט SAP Mirakl), דניאל קורן, מנכ"ל, Azrieli.com מקבוצת עזריאלי.
  • לקחים ותובנות לרופא, AI, בן גדסי, ר"צ AI & Big Data, מכבי שירותי בריאות
____________0
ב 8.12 התקיימה הועידה השנתית של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל 2021, בה השתתפו קרוב ל 2000 איש ונחשבה הצלחה אדירה. במסגרת הועידה, ולסיום מרענן, גם השנה התקיים אירוע ייחודי, וירטואלי, בשם אי כנס. קינוח מתוק לפעילות ענפה ומבורכת.
באי כנס, אותו ניהלו דר' אלון הסגל ואבי שגיא, התקיימו מגוון הרצאות מעשירות ומרתקות בנושא של תהליכי טרנספורמציה ועתיד דיגיטלי.
הפעילות התקיימה ב-3 חדרים וירטואליים, אותם הובילו שלושה מנחים מוכשרים: אור מנור, יניב מינקוב ורותי ארזי.
מאות משתתפי האי כנס בחרו לצפות בהרצאות המעניינות אותם בחדרים השונים, מתוך מגוון של 24 הרצאות מרתקות וממוקדות שאותן העבירו מומחים לנושא, בליבה של העשייה הטכנולוגית בישראל ובעולם.
ההרצאות התייחסו למגוון גדול ומשובח של נושאים שלכולם מכנה משותף אחד: ההשפעה של טכנולוגיות המידע על חיינו האידיים, הציבוריים והעסקיים. 
 טעימה קלה מהתוכן שהיה באירוע: טרנספורמציה דיגיטלית Beyond Digital Transformation - המודל הדואלי כאסטרטגיה לשיפור הצלחתם של תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, ועל השינוי בעיריית תל אביב: "כל מה שצפוי בתל-אביב - יפו בתחום התחבורה וההתניידות בשנים הקרובות." היו כאלו שהתמקדו בניהול קהילות ברשת: קהילות ברשת או רשת קהילות - למה לבחור כשאפשר גם וגם?! וצה"ל ומוסדות ציבוריים נכחו גם כן: הקרן לעידוד חדשנות בחיל הטנ"א - תובנות ולקחים וחסמים בעבודתם של עובדי השירות הציבורי. גם ארגוני בריאות הציגו באי כנס: הובלת תהליכי חדשנות בתחום הבריאות הדיגיטלית בארגוני בריאות - מרעיון לביצוע. למדנו על תפיסה עדכנית לגיבוש תרחישי יחוס בארגונים ולהתמודדות עם משברים לא מוכרים ולא חזויים. כמו גם התייחסות למכרז הנימבוס הגדול: האתגרים המרכזיים של ארגונים במדינת ישראל באימון הענן הציבורי, ועל הטרנדים והמגמות בתחום ה-EDR (Endpoint Detection and Response), על חשיבות הנגשת טכנולוגיות עתידיות מראש לשימושיות על ידי משתמשים עם מוגבלות בגישה עסקית וחברתית ועוד
 אנו מודים למנחים למרצים ולכול המשתתפים, על אירוע ייחודי, מעשיר ומרתק.
 האי כנס זו מסורת, שריינו ביומנים אי כנס 2022!

 להקלטת חדר I לחץ/י כאן...
 להקלטת חדר II לחץ/י כאן...
 להקלטת חדר III לחץ/י כאן...



 
____________0
משתתפי הועידה קיבלו את מגזין דה-מרקר שהופץ לכל מינויי העיתון והוקדש כולו לועידה.
במגזין תמצאו 26 מאמרים מקצועיים שנכתבו ע"י מיטב הכותבים של החברות המובילות בתעשייה ושל בכירי הלישכה לטכנולוגיות המידע העוסקים בכל הנושאים שעל סדר היום בתעשייה;
משבר התעסוקה והטיפול בהכשרת כוח האדם המקצועי, האתגרים של הטרנספורמציה הדיגיטלית, אתגרי ההגנה בסייבר, המוכנות להתמודדות עם חדשנות, בריאות, תעשייה חכמה, תשתיות ועוד.
 
לקריאת המגזין המלא לחץ/י...
_______4x-100
____________...
הגיע הזמן לצרף את הארגון שלכם לקהילת הTECH החדשנית והגדולה של ישראל!
החברות והתאגידים שכבר חברים בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל נהנים מ:
  • חברות במועדוני הבכירים למנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי תשתיות בארגון.
  • חברות בלשכה לעובדי הארגון.
  • הרצאות מקצועיות ב"בית הלקוח".
  • ייעוץ מקצועי.
  • מתן הרצאות מקצועיות במפגשים.
  • פרסום בניוזלטר הלשכה.
  • השתתפות בכלל פעילויות הלשכה.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • ועוד
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____________...
הגיע הזמן שתצטרפו ללשכה החדשנית והגדולה של ישראל!
אלפי חברי הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל כבר נהנים מ:
  • השתייכות לקהילה המקצועית הגדולה בישראל.
  • השתתפות באירועי הלשכה ללא עלות.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • קשרים עסקיים ומקצועיים.
  • ניוזלטר מקצועי.
  • הסמכות מקצועיות.
  • ועוד
אל תישארו לבד.
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
                                               אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה