____________...
____________...
____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,

למרות "חום יולי אוגוסט" הפעילות בחודש יולי לא נעצרה והייתה היה גדושה בפעילויות של מרכזי המצוינות והמועדונים של הלשכה עליהם תוכלו לקרוא בסיכומים שבהמשך המגזין.
אירוע מיוחד ריגש אותנו במיוחד – אירוע ההשקה של מרכז המצוינות לנגישות דיגיטלית בהובלת גב' בת שבע אנגלברג – בר ודורון היימן. אירוע ההשקה התקיים באירוח האוניברסיטה הפתוחה והשאיר הרבה עיניים לחות.
לפרטים על המרכז לחצו...
____________...
צילום: איציק בירו
גם החודש אנו שמחים לפתוח פינה חדש במגזין הלשכה – "רגע של היסטוריה" בעריכת אריה עמית. ידוע משפטו של יגאל אלון על “עם שאינו מכבד את עברו, גם ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל”. תעשיית ההיטק וטכנולוגיות המידע איתנו כבר שבעה עשורים והיא עברה שינויים אקספוננציאליים. ניצלנו את "יום ההולדת" 63 של ממר"מ שנחוג ביולי ויחדנו להקמתו את המאמר הפותח.

אנחנו מזמינים את וותיקי התעשייה שיש להם זכרונות וחומרים מעניינים מהעבר לכתוב ולשתף את הקהילה כולה.

מזכירים לכולם שוועידת ישראל לטכנולוגיות המידע לשנת 2022 יצאה לדרך והרישום פתוח.
מוזמנים להבטיח את מקומכם בועידה.
חברי הלשכה בחברות אישית יקבלו בימים הקרובים מייל עם קוד להנחה במחיר הרישום.
לינק לרישום:

https://israelit2022.forms-wizard.biz/
____________...
המשך קריאה מהנה!

אלי פרנק | יו"ר הלשכה              יורם אלדר | מנכ"ל            אריה עמית ורז הייפרמן | עורכים   
______-1_3
____________...
____________-08
____________...
____________-08
____________...
____________-08
____________...
____________-08
____________...
____________-08
_______4x-100
____________...
ארגונים משקיעים הרבה מאוד משאבים על מנת להבין את הלקוחות שלהם טוב יותר, ולהיות מסוגלים לספק להם חווית לקוח טובה יותר, יוצאת דופן ומותאמת אישית.
תחום חווית הלקוח משתנה ומתפתח ללא הרף. כך שאם בעבר חברות רבות היו מסתפקות בשיטות מסורתיות לצורך ניתוח נתונים (כמו סקרי שביעות רצון) , הרי שכיום, בזכות ההתפתחות הטכנולוגית, ניתן להשתמש בכלי ניתוח מתקדמים במטרה להבין את הלקוח טוב יותר (מבלי שהוא יספר בעצמו על כך). הדבר מוביל לכך שנוכל לצפות את הפעולות העתידיות של הלקוח ברשת ומחוצה לה- בין אם באמצעות מידע על ההעדפות הצרכניות שלו, האינטראקציה המתמשכת שלו עם המותג, או העסקאות שהוא ביצע ברשת. בדרך זו ניתן לבסס באופן אמין יותר חוויית לקוח יעילה ומותאמת אישית, ולחזק את הקשר בין הלקוח למותג.

לקריאת המאמר המלא
____________-08
לכולם קשה לגייס עובדים טכנולוגיים כבר תקופה ארוכה. אחת התוצאות, שעודדו מאד ע"י המדינה וכמובן נוצלו בצדק גם ע"י חברות הכשרה היא פריחה של בוטקאמפים, רובם לפיתוח Full Stack ומיעוטם במקצועות טכנולוגיים אחרים.
התכניות האלה מביאות איתן המון תקווה להרבה אנשים שמאמינים שזה מסלול קצר לתעשייה, הרבה גורמים מרוויחים מהן אבל המציאות בפועל היא שאחוזי הקליטה של הבוגרים בחברות הייטק נמוכים מאד. רוב הבוגרים והבוגרות לא אטרקטיביים מספיק לתעשייה.
אני רוצה להציע מודל אחר, שזכיתי לחקור ולהוביל, הוכח כמאד אפקטיבי דווקא עבור אוכלוסיות גיוון, אוכלוסיות שאחוז ההשתתפות הרגיל שלהן בתעשייה נמוך יותר ובוודאי שמתאים לכולם ולכולן.  בעזרת Cook Book ברור זה יכול להצליח, מאד, גם אצלכם.  

לקריאת המאמר המלא
____________...
מערכות ניהול ה-IT שלנו – DevOps, שליטה ובקרה,
onitoring, Application Performance Management, Observability,
ועוד – אוספות עוד ועוד מידע. בתיאוריה כמויות המידע אמורות  לעזור לנו לפתור בעיות אך בפועל הם יוצרות כמויות מידע כה גדולות שקשה להפריד בין  עיקר לתפל ולמצוא את המחט שתפתור לנו את התקלה מתוך ערמת ה"שחת" שאספנו.
במאמר זה, המהווה המשך למאמרי הקודם שהתפרס במגזין מרץ, אציג תפיסה עקרונית בעולם ה- Operations המודרני (המכונה גם Site Reliability Engineering) הנקרא "אותות הזהב" או Golden Signals אשר בא לפתור בדיוק את הבעיה הזו.
____________-08
לפני מספר שנים פנה אלי יובל, סמנכ"ל מערכות מידע וקולגה בזמנו בשאלה: תגיד, בארגון שלך, איך אתם מתמודדים עם דרישות מחשוב בתחום ידע מסקטור עסקי, ששונה בתכלית מזה שאתם מכירים ואמונים עליו?'.

סידרת המאמרים הבאה, עוסקת באופן בו מומחי מערכות מידע ביחידות מחשב, אוספים ומארגנים ידע יישומי,
 Know-how,  וידע תומך החלטה. תהליכים אלה העסיקו אותי אז, וחזרתי אליהם בשנתיים האחרונות ובימים אלה ממש.
המאמר הראשון, יתמקד במקור הידע האינסטינקטיבי - במנועי החיפוש - ובכאוס, שהם מותירים לאחר המפגשים עמם, מפגשים, שמבקשים להעמיק וללמוד תחומי ידע, שפחות מוכרים למומחה באשר הוא.  

לקריאת המאמר המלא
____________...
חיפוש המושג "סוגים של לקוחות" (בעברית) מציג למעלה מ 80,000 תוצאות בגוגל.          ובאנגלית למעלה מ 31,000,000 תוצאות. פירוש הדבר: אפשר לסווג לקוחות לסוגים, ויש תמימות דעים לגבי הצורך בחלוקת הלקוחות לסוגים שונים, אולי כדי לתת מענה המותאם לכל סוג לקוח. החלוקה בגדול היא על פי רמת ההבנה של הלקוח / צרכן, רמת הסבלנות שלו, הסמכותיות שלו, מידת המעורבות שלו.

לקריאת המאמר המלא
____________-08
הרעיון של עולם שבו היברידי ודיגיטלי מתקיימים יחד עם כלכלה מלאה עדיין לא מומש אבל אנחנו כבר רואים חלקים ממנו  מיושמים. המאמצים המוקדמים מטרתם להבין כיצד לפעול בעולם הדיגיטלי המתפתח, חלקם מחשש לפגר או להחמיץ לחלוטין.
מה שחברות מכנות "metaverse" משתנה מאוד. נכון לעכשיו, שום פלטפורמת מציאות מורחבת לא מאפשרת לאוואטרים של משתמשים לחיות, לעבוד ולקנות במה שרבים מכנים הגרסה הבאה של האינטרנט. ולא ברור איך והאם פרויקטי מציאות מורחבת יתכנסו וישתלבו כדי להפוך לחזון הזה. המטאוורס המתפתח טומן בחובו גם בעיות פוטנציאליות, החל  מפליטת גזי חממה הקשורה אליו ועד לאתגרים משפטיים .
הפוטנציאל לפרויקטים של metaverse קיים במגוון מקרי שימוש. המאמר מציג אוסף של דוגמאות ממוקדות ארגוניות וממוקדות צרכנים שמנהלי עסקים ו-IT עשויים לרצות לחקור כדי לממש את הפוטנציאל של התחום הדיגיטלי החדש הזה.

לקריאת המאמר המלא
____________...
רשות החדשנות ו Start Up Nation Policy Institute מפרסמים את דוח ההון האנושי בהייטק 2022-2021 - תמונת מצב
חרף ההאטה בכלכלה העולמית, ישנה עלייה של 250% במשרות הפתוחות לתפקידים לא טכנולוגיים בהייטק יוצרת הזדמנות להשתלב במשרות בפריון גבוה בענף.
מהסקר עולה כי 13% מהעובדים בהייטק הינם בוגרי הכשרות חוץ אקדמיות, שני שליש מתוכם ללא הכשרה אקדמית כלל. הצמיחה בשנה החולפת מתאפיינת בגידול של 30% במצבת העובדים בחברות צמיחה ישראליות לעומת קצב עלייה יציב של 5% בלבד במרכזי הפיתוח של החברות הרב-לאומיות. בסקר שנערך במרץ-מאי 2022 בקרב חברות ישראליות דווח על כ-33 אלף משרות פתוחות בהייטק הישראלי.

לקריאת הדוח המלא לחצו
____________-08
יו"ר הוועדה להון אנושי בהייטק, דדי פרלמוטר, הגיש את מסקנות הביניים של הוועדה לשרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן.
הוועדה מציעה, בין היתר, כי היעד הממשלתי לשיעור המועסקים במשרות טק יעמוד על: 770,000 עד שנת 2035 במקרה של צמיחה מהירה, 735,000 במצב של צמיחת ביניים ו-690,000 במצב של צמיחה מואטת, סה"כ 18-20% מסך העובדים במשק. יצוין כי בנוסף לצרכים העצומים במקצועות הטכנולוגים יש ביקוש עצום גם במקצועות הצמיחה.
כמו כן, ממליצה הוועדה לממשלה לאמץ את היעד לצמצום של לפחות 50% מפערי השתלבות בהייטק הקיימים היום בין: נשים לגברים, ערבים ליהודים, חרדים ליהודים לא חרדים ובין מרכז לפריפריה. ללא מהלכים משמעותיים לשילוב אוכלוסיות שייצוגן בהייטק נמוך וללא צמצום הפערים שלהם השלכות חברתיות ומאקרו-כלכליות, יהיה בלתי אפשרי להשיג את יעדי הוועדה.

לקריאת דוח הביניים של הוועדה לחצו
_______4x-100
____________-09
____-1_1
המסר מהווה את היסוד העיקרי עליו מושתתת כל אסטרטגייה של שיווק ומכירות. מסר מקיף מאחד את התקשורת הפנימית והחיצונית שלך וכן אינטראקציה עם לקוחות. דבר זה מספק קו אחיד לארגון, ומבטיח שלקהלי היעד השונים יועבר מסר מדויק ומותאם לתעשייה ולתפקיד אותו הם ממלאים במסגרת חברה מסוימת (Account Based Marketing) על ידי כל אחד מעובדי הארגון שלך - מאנשי המכירות ועד התמיכה הטכנית. 

להמשך קריאה
____________-09
____-1_1
____________-09
____________-09
מוקדם יותר החודש היה אירוע חגיגי במיוחד, יום הולדת 63 של ממר"ם, שארגנה עמותת בוגרי ממר"ם בהשתתפות בוגרי היחידה ו-"אחיותיה" (יחידות המחשב של צה"ל) לדורותיהם. התכנסנו כולם למינגלינג מרגש, הרמת כוסית ושמענו סקירות והרצאות.
אחד הדוברים היה בחור צעיר, בוגר ממר"ם שהשתחרר לפני כמה שנים, הקים סטארט-אפ, גייס חברים מממר"ם, פיתחו מוצר לתפארת שמצליח מאוד, ולפני זמן מה, החברה נמכרה לענק טכנולוגיה בחצי מיליארד דולר! ("אני ומשפחתי מסודרים כלכלית עד הנינים של הנינים שלי...").
הבחור סיפר לנו על התגלגלות הסטארט-אפ ובין השאר על התהליכים שעבר בגיוס המשקיעים. 

לקריאת הטור המלא
_______4x-100
____________-09
____________-09
ממר"מ נוסד ביולי 1959 במטרה לספק שירותי עיבוד נתונים לכל מערכת הביטחון. בתוך ממר"מ היו חוליות כשכל אחת מופקדת על מתן שירותי מחשב למשתמש מסוים (אג"א, אכ"א, אמ"ן, ח"א....)
המחשב הראשון של ממר"מ היה "פילקו 2000/211 " כאשר קדם לו בארץ רק המחשב הראשון של מכון ויצמן (וויצק) שהחל לפעול בשנת 1955.
יחידת המחשב לא נולדה ביום אחד. חבלי הלידה שלה היו קשים וארוכים כאשר המיילדים הרוחניים של ממר"מ כלל לא ידעו מה בדיוק הם הולכים להקים: פשוט מעולם לא הייתה יחידה כזו, וגם עולם המחשוב היה עדיין בחיתוליו.

לקריאת הטור המלא
_______4x-100
____________-09
____________-09
_______4x-100
____________-09
____________-10
ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי היא מוציאה את האב-טיפוס של משקפי המציאות הרבודה שלה מהמעבדה לבחינה בסביבה חיצונית. המבחן ייערך בארה"ב, ולפי החברה המשקפיים האלה כוללים יכולות תרגום, תמלול וניווט אך לא מאפשרים לצלם תמונות וסרטונים. בעתיד, משקפי AR עשויים להחליף את הסמארטפונים.

להמשך קריאה
____________-11
ענקיות הטכנולוגיה עובדות במרץ כדי להגשים את חזון המטאברס, הגלגול העתידי והתיאורטי של האינטרנט שבו נבלה בחללים וירטואליים בתלת-ממד או נוסיף לסביבה הפיזית שלנו אלמנטים דיגיטליים.
אילו חברות ישראליות רוצות לקחת חלק בבניית המטאברס, איך הפלטפורמות ירוויחו כסף באינטרנט העתידי, מהם האתגרים שעומדים בדרך להגשמת החזון הזה וממה המשתמשים צריכים להיזהר?  

להמשך קריאה
____________-10
על בינה מלאכותית ודאטה בעולמות הבריאות כבר שמעתם. אבל על התאמת תרופות למטופלים על בסיס ניתוח ממוחשב של ה-DNA שלהם - אולי קצת פחות. אז תארו לעצמכם חוקרות בפקולטה לרפואה בטכניון, שתיהן בעלות תואר דוקטור למדעי המחשב, שלא רואות חולים, רק מנתחות את הדאטה הגנטי שלהן. תוצאות הניתוח עשויות להצביע בסבירות גבוהה מאוד על התאמת הטיפול לחולה ועל סיכויי ההחלמה שלו ממחלת הסרטן.

להמשך קריאה
____________-11
לכל אחד מאיתנו יש את איש או אשת הקשר האלו שמתעקשים לשרוף לכם את הזמן והקשב עם הודעות קוליות בוואטסאפ. אז במקום לבזבז דקות יקרות מהחיים שלכם בהאזנה לסיוט המתמשך הזה, עכשיו יש גם בוט ישראלי בשם "אמנון", שלוקח את ההודעות הקוליות שאתם מקבלים או שולחים והופך אותן להודעת טקסט. 
 
_______4x-100
____________...
____________-10
____________-11
____________...
_______4x-100
_______4x-100
_______4x-100
_______4x-100
____________...
הגיע הזמן לצרף את הארגון שלכם לקהילת הTECH החדשנית והגדולה של ישראל!
החברות והתאגידים שכבר חברים בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל נהנים מ:
  • חברות במועדוני הבכירים למנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי תשתיות בארגון.
  • חברות בלשכה לעובדי הארגון.
  • הרצאות מקצועיות ב"בית הלקוח".
  • ייעוץ מקצועי.
  • מתן הרצאות מקצועיות במפגשים.
  • פרסום בניוזלטר הלשכה.
  • השתתפות בכלל פעילויות הלשכה.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • ועוד
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____________...
הגיע הזמן שתצטרפו ללשכה החדשנית והגדולה של ישראל!
אלפי חברי הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל כבר נהנים מ:
  • השתייכות לקהילה המקצועית הגדולה בישראל.
  • השתתפות באירועי הלשכה ללא עלות.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • קשרים עסקיים ומקצועיים.
  • ניוזלטר מקצועי.
  • הסמכות מקצועיות.
  • ועוד
אל תישארו לבד.בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____-_______...
הלשכה לטכנולוגיות המידע ממשיכה להתרחב, ומאגר הארגונים החברים בלשכה ממשיך וצומח.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לנבחרת היועצים שלנו לפתוח דלתות ולהיחשף ללקוחות חדשים.
הלשכה הינה בית מקצועי לקהילת ההיי טק בישראל ומקנה ערך מקצועי, חברתי ועסקי לחבריה.
הקהילה המקצועית שלנו מונה עשרות אלפי חברים וכ- 100 ארגונים מכלל מגזרי המשק והתעשייה.
במסגרת החברות הארגונית, זכאים הארגונים החברים בלשכה לקבל הרצאות ייעוץ מקצועי, בשנת החברות,  בהתאם לסיווג הארגון וסוג החברות.
אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק מנבחרת היועצים שלנו וליהנות מחשיפה לחברות ההיי-טק המובילות במשק.
על מנת להצטרף לנבחרת היועצים הנכם מוזמנים להיכנס ללינק, למלא את פרטיכם ואנו נוסיף אתכם לנבחרת שלנו.

להצטרפות לנבחרת היועצים 
____-_______...
הלשכה לטכנולוגיות המידע ממשיכה להתרחב, ומאגר הארגונים החברים בלשכה ממשיך וצומח.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לנבחרת המרצים שלנו ולהיחשף ללקוחות חדשים.
הלשכה הינה בית מקצועי לקהילת ההיי טק בישראל ומקנה ערך מקצועי, חברתי ועסקי לחבריה.
הקהילה המקצועית שלנו מונה עשרות אלפי חברים וכ- 100 ארגונים מכלל מגזרי המשק והתעשייה.
במסגרת החברות הארגונית, זכאים הארגונים החברים בלשכה לקבל הרצאות בארגון, בשנת החברות,  בהתאם לסיווג הארגון וסוג החברות

אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק נבחרת המרצים שלנו וליהנות מחשיפה לחברות ההיי-טק המובילות במשק.
על מנת להצטרף לנבחרת המרצים הנכם מוזמנים להיכנס ללינק להלן, למלא את פרטיכם ואנו נוסיף אתכם לנבחרת שלנו.

להצטרפות לנבחרת המרצים 
 למתן חסות לאירועי הלשכה ניתן לפנות בטלפון:03-9040997 או במייל: sheli@israel-it.org
_______4x-100
אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה