____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,

בעוד מדינת ישראל עושה מאמצים להתגבר על משבר הקורונה בכל תחומי העשייה נקלענו החודש למשבר ביטחוני שאילץ את המדינה וצבאה לצאת למבצע "שומר חומות" מול הטרור של ארגון החמאס מרצועת עזה כנגד תושבי מדינת ישראל בכלל ותושבי הדרום ועוטף עזה במיוחד.
גם הפעם ידנו היתה על העליונה ואנו מצדיעים ליכולת העמידה והחוסן הנפשי של אזרחי המדינה מחד וליכולות הצבאיות המרשימות של צה"ל וכוחות הבטחון מאידך.
הטכנולוגיה ממלאת תפקיד יותר ויותר מרכזי בשדה הקרב, החל מההגנה על העורף באמצעות המערכת הגאונית של "כיפת ברזל", עבור דרך מערכות המודיעין המשוכללות, מערכות השליטה והבקרה הן של הכוחות הצבאיים והן של כוחות ההצלה בעורף והמערכות הטכנולוגיות של חיל האויר שאיפשרו את הביצוע המדויק של משימות התקיפה האויריות.
תמונות החמ"לים עמוסי המסכים במהלך המבצע הן העדות ל"קפיצת הדרך" שעשה צה"ל בטכנולוגיה בשדה הקרב.
____________...
מקורות: משרד הביטחון, אגף התקשוב, N12

בעולמנו שלנו עוד הספקנו לפני המבצע לקיים שני אירועים של מועדון המנהלים הבכירים שלנו ושל פורום המנמ"רים בממשלה ובשניהם ארחנו את אלוף (מיל) עמוס ידלין שסקר בפנינו על הסייבר ככוח בעוצמה הלאומית במאה ה – 21.

הקבינטים וועדות הלשכה החלו להתכנס החודש ולגבש, כל אחת בתחומה, את תוכניות העבודה של הנשיאות החדשה לקראת סדנת החזון והיעדים המתוכננת בשבועות הקרובים.

בפעם הראשונה אנחנו משלבים במסגרת המאמרים והדעות פודקאסט אישי של חברנו רז הייפרמן בנושא הטרנספורמציה הדיגיטלית מועדון היזמות של האוניברסיטה הפתוחה.

כמו כן פתחנו פינה חדשה לסטארטאפים ביוזמת מרכז המצוינות ליזמות וסטארטפים בהובלת חברנו קובי קלדרון, המביאה טיפים מנניסיון הכותבים. והפעם על "הצעת ערך ייחודית".

 
אלי פרנק | יו"ר הלשכה                 יורם אלדר | מנכ"ל               אריה עמית | עורך הניוזלטר
_______4x-100
____________...
כמה פעמים שמעתם על מושג הטרנספורמציה דיגיטלית ועל אסטרטגיה של חדשנות בארגון? כפי הנראה המון פעמים. שני המושגים האלה נשמעים יחד כאילו מושג אחד, ובעצם הם שני תהליכים ארגוניים חשובים וקריטיים, אבל שונים.

מטרת המאמר היא להציג כלי פשוט המאפשר מבט סינרגטי על תיק המיזמים הארגוני הן בתחום החדשנות והן בתחום הטרנספורמציה הדיגיטלית. המבט המשולב יבטיח הרכב נכון ומאוזן של המיזמים השונים כדי לאפשר לארגון למנף את שני מנועי הצמיחה החשובים האלה. 

להמשך קריאה...
____________-08
בעיצומו של המרוץ שארגונים נתונים בו כיום לפצח את האתגר שבטרנספורמציה דיגיטלית ושילובה עם חדשנות, אנו מודעים לכך שכותרת מאמר זה כבר מסמנת את האתגר הבא. ידענו שארגונים צריכים לבצע טרנספורמציה דיגיטלית וכן שחשוב ליישם חדשנות ארגונית ולפתח את גלגל התנופה שימשיך ויביא ערך ללקוחות באופן מתמשך. עכשיו מתברר שצריך לנקוט באסטרטגיה דואלית, הן לגבי טרנספורמציה דיגיטלית והן כלפי חדשנות. מה קורה פה?

מטרת מאמר זה היא לתאר את התובנות שהולכות ומצטברות ממחקרים אקדמיים ואמפיריים רבים, וחשוב שארגונים יכירו אותן ויטמיעו אותן בבואם ליישם את שני מנועי צמיחה החשובים האלה של המאה ה 21. 

להמשך קריאה...
____________...
אני כמעט בטוח ששמעתם את המנכ"ל או אחד המנהלים הבכירים אומר במהלך פגישת סיכום תכנית העבודה השנתית: אם רק היינו יודעים על X מוקדם מספיק, היינו יכולים לעשות את Y. וגם אם לא את המילים עצמן, אני בטוח ששמעתם את זה או משהו ברוח הזו לא מזמן. 
תהליך הניתוח של תוצאות עסקיות הוא מאתגר מאוד, לצד היותו מעניין ומסקרן. כללי המשחק מכילים את מילות המפתח הבאות: תכנון, ייושם, ניהול, בקרה, סיכון. כל אלה הם מרכיבים שאנו מגלמים בפיתוח דפוסי חשיבה מודיעינית בארגון.
ברור שללא מידע אופרטיבי שמקורו בתהליכי מודיעין, חברות סובלות מבזבוז מקורות (כולל זמן יקר), מאבדות מהיתרון התחרותי שלהן ומתעלמות מחוזקות וחולשות פנימיות שצריך להעצים או לבטל.

במאמר זה, ברצוני לשתף כיצד אנו בונים, אבן אחר אבן, פונקציית מודיעין עצמאית בארגון. אתאר ממעוף-הציפור את חמשת מעגלי הייחוס של בניית פונקציה זו ואת שלבי היישום הראשונים.

להמשך קריאה...
____________-08
תפקידו ואחריותו של "מנהל הפרויקט" הוא די מובן וברור מאליו. הם פשוט מנהלים פרויקטים. אבל לתובנה  פשוטה זו פרשנות רחבה, במיוחד כאשר להצלחה בפרויקט משמעותי יש אחראים רבים.
מה גורם למנהל פרויקט להיות כה מוצלח? זו השאלה שמנהלי IT צריכים לשאול עצמם בבואם להעריך את פונקציית ניהול הפרויקט בארגון שלהם.
כאשר הם עומדים בפני גיוס מנהל פרויקט לארגון, נדרשים לשאלה, כיצד להבטיח שיהיה הטוב ביותר ולא להתפשר במספיק טוב.

להמשך קריאה...
____________...
מנהל מוצר הוא תפקיד ייחודי בעולם ההייטק והטכנולוגיה. הוא מעורב כמעט בכל חלק בעסק, אבל לא בהכרח מומחה במשהו מיוחד. הוא קובע לוחות זמנים, תוכניות, וציפיות, אך לא בהכרח מנהל את האנשים שעובדים על פי תכניות אלה.
בחלק מהמקרים מנהל מוצר אחראי על חיי המוצר מתחילתם ועד סופם: ייזום, אפיון, עיצוב, ייצור (הפקה או רכישה), בקרת איכות, הטמעה, מדידה, וכשנדרש אף סיום פעילות מוצר והוצאתו מהשוק. במקרים אחרים מנהל המוצר אחראי רק על חלק מחיי המוצר, כך שלמוצר יש מנהלי מוצר אחדים: מנהל המוצר באגף השיווק אחראי על שיווק המוצר, מנהל המוצר באגף התפעול אחראי על השירות ללקוחות וכדומה. במצב זה נדרשת אינטראקציה בין מנהלי המוצר השונים".

להמשך קריאה...
____________-08
על מה דובר?
  • מהי טרנספורמציה דיגיטלית ולמה צריך אותה?
  • המונח Industry 4.0 והמהפיכה התעשייתית הרביעית.
  • מה הקשר בין ענן, IOT  (האינטרנט של הדברים) וטרנספורמציה דיגיטלית?
  • האם רק חברות גדולות זקוקות לטרנספורמציה דיגיטלית?
  • הטרנספורמציה הדיגיטלית של מוכרי הארטיקים בחופי הים.
  • איך מביאים ארגון לבגרות ארגונית ובגרות דיגיטלית?
  • האם רק המייסד או המנכ"ל צריכים להיות אחראים על הובלת תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית?
  • מיהו ה-CDO בארגון, ומהו תפקידו?דוגמאות מעניינות על יישומי PaaS (Product as a Service) - מוצר כשירות
____________-09
_______-_____1
Unique Value Proposition או הצעת ערך ייחודית, המכונה בזירת המכירות UVP או USP. זהו מכלול הרעיונות, חזון וערכים שישמשו כמצפן או GPS שלכם.
הגדרה טובה של הצעת הערך המבודלת תנחה אתכם נכון בעסק, במסע האישי ותמנע חריגות מיותרות מהיעד.

להמשך קריאה...
____________-09
____________-10
אפל הציגה את AirTag, אביזר קטן ומעוצב באלגנטיות המסייע במעקב אחר ומציאת הפריטים החשובים ביותר באפליקציית Find My של אפל. בין אם הוא מחובר לתיק יד, מפתחות, תרמיל גב או פריטים אחרים, AirTag, מתחבר לרשת Find My  הרחבה והעולמית ויכול לסייע באיתור פריט שאבד, כל זאת תוך שמירה על פרטי מיקום אנונימיים עם הצפנה מקצה לקצה.

להמשך קריאה...
____________-11
שלל חברות סטארט-אפ חדשות באירופה מציעות לספק מצרכים של אנשים תוך עשר דקות בלבד, מונעות על ידי בעלי הון סיכון ותאוצה של סחר מקוון במהלך מגיפת הנגיף.  Getir הטורקית, Gorillaz הגרמנית ו Dija  הבריטית הם רק כמה מהאפליקציות המבטיחות למשתמשים משלוחי מכולת למשך 10 דקות. זהו שוק העמוס יותר ויותר עם הרבה משתתפים חדשים המנסים להשיג דריסת רגל חזקה בשווקים המקומיים.

להמשך קריאה...
____________-10
מחקרים מראים כי ה- AI יהפוך את תהליך ה- M & A על ידי הפחתת הזמן שנדרש לביצוע בדיקות נאותות לפחות מחודש בשנת 2025 משלושה לשישה חודשים בשנת 2020.

להמשך קריאה...
____________-11
הקלטת פרסומות והמלצות למוצרים יכולות להיות עבודה משתלמת עבור ידוענים ומשפיעים. אבל האם זו עבודה יותר מדי קשה ? על כך מהמרת חברת Veritone האמריקאית.  החברה משיקה פלטפורמה חדשה בשם Marvel.AI  שתאפשר ליוצרים, אנשי תקשורת ואחרים לייצר שיבוטים מזויפים של קולם כרצונם.

להמשך קריאה...
____________...
____________-10
הלשכה לטכנולוגיות המידע ומרכז מצוינות ALM ע"ש פיני מתיא הזמינו לצאת מהסבך. ארגוני המחשוב נמצאים במסע מהיר או שכבר נמצאים בתוך קוברנטיס. קוברנטיס מביא לשינוי בכול השכבות, החל מהתשתית ועד לאפליקציה. במפגש סקרנו איך באמצעות ISTIO נעשה סדר בתוך האפליקציות המותקנות על קוברנטיס.

לצפייה במפגש...
____________-11
החיים הגשמיים שלנו (בעולם האמיתי) והחיים הדיגיטליים (במרחב הווירטואלי) קשורים לאפליקציות (יישומונים), שירותים ומכשירים המסייעים לנו לצרוך ידע, לתקשר ולחוות חיים דינמיים. אנחנו בקשר עם נותני שירותים רבים מספור ועם עמיתים, בהיקפים שללא התיווך הטכנולוגי לא היו מתאפשרים. כל המכלול הזה יוצר את הצל הדיגיטלי שלנו, המאשש זהויות מגוונות (מטופלת בבית החולים, נהגת ובעלים של רכב, בוגרת אוניברסיטה מסוימת, בעלת חשבון נתון בבנק מסוים ועוד) שמאחוריהן ישות אנושית יחידה - אני.
בוובינר זהות דיגיטלית מבוזרת עסקנו בפתרונות המתפתחים לאתגרי זהות לאנשים. ולארגונים בטכנולוגיות הבלוקצ'יין ושימוש ברעיון הביזור . בוובינר השתתפו מרצים מומחים ביניהם: ראש קבוצת ה SSI מאיגוד הבלוקצ'יין האירופאי, מרטין שייפנר, מנהל הסייבר הלאומי במיקרוסופט איציק צלף ומנכ"ל חברת AIO, יורם בכלר.
אנחנו צופים בעניין להמשך ההתפתחויות הטכנולוגית והקונספטואלית בתחום.

לצפייה במפגש...
____________-10
ברור לכולנו שתהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, חייבים להתבצע בארגונים הרוצים להסתגל לסביבה משתנה, מורכבת משובשת.
אבל מה קורה כאשר ארגון תשתית גדול ומשמעותי בישראל, רוצה לבצע תהליך טרנספורמציה שכזו? האם הוא ישפיע רק על תהליכי העבודה בתוך הארגון, או שאולי הוא עלול (וברור שכך יהיה) להשפיע בעצם על כולנו.
במפגש של מרכז החדשנות, שמענו מפי מנהלים בכירים בארגוני תשתית מובילים בישראל, מה הטרנספורמציות העיקריות שמתפתחות, ולא פחות מכך, איך הדברים ישנו לנו את החיים...ולא בעוד הרבה זמן. 

לצפייה במפגש...
____________-11
אג'יליטי ויכולת התרחבות, גישה מהירה ונוחה למידע, היכולת להתעסק בלוגיקה העסקית ובערך העסקי ולא בברזלים, פתרונות SaaS שלא זמינים ב On-Prem – אלה רק חלק מהיתרונות שמספקים ספקי הענן לארגונים.
אבל יש גם חסרונות – עושר פתרונות שצריך לדעת לנווט ולבחור נכון, הכשרות והתאמות בידע של צוות ה Data ותשתיות, היבטים כלכליים שצריך לדעת לנהל ועוד
מי שטרם התמודד, זה הזמן. שני המפגשים שיתקיימו בנושא יספקו הזדמנות נדירה להכיר את היכולות המרכזיות, את סביבות העבודה ואת הפתרונות שמשווקים ספקי הענן הגדולים בשוק.

לצפייה במפגש...
____________-10
מעל 80 מנמ"רים ממשרדי הממשלה ומהרשויות המקומיות, נפגשו במפגש #2 לשנת 2021 של פורןם המנמ"רים הממשלתיים.
המפגש החל במינגלינג וירטואלי, לאחר מכן דברי פתיחה של אשר ביטון, מנכ"ל משרד הדיגיטל הלאומי, אדית בר, משנה למנכ"ל משרד הפנים, שחר ברכה, מ"מ ראש רשות התקשוב הממשלתי ואלי פרנק, יו"ר הלשכה לטכנולוגיות המידע.
המפגש עסק בקשרי שלטון מרכזי – שלטון מקומי ובאתגרי החדשנות והדיגיטל במגזר הציבורי.
שמענו הרצאה בנושא ערים חכמות מדן להב סגן מנהל ישראל דיגיטלית, אביתר פרץ ממנהל הרכש הממשלתי, נתן סקירה על פרוייקט הענן הממשלתי "נימבוס" ויוגב שמני מנהל יחידת ממשל זמין דיבר על פתרונות ממשלתיים לרשויות המקומיות.
את החלק המקצועי חתם מני צרפתי, מנהל ארכיטקטורת פתרונות מחברת רד-האט, שנתן הרצאה מעניינת בנושא קוד פתוח להאצת חדשנות בגופי ממשל בעולם.
בתום החלק המקצועי, קיימנו פאנל מרתק בהנחייתה של אושרת שרון, אחראית שלטון מקומי ברשות התקשוב הממשלתי ובהשתתפות, ענת שלומוביץ, מנמ"רית עיריית פתח תקוה, איתמר קורנפלד, מנמ"ר עיריית ירושלים, אורן אריהב, מנמ"ר רשות האוכלוסין וההגירה, וצור אהרון, מנמ"ר משרד התחבורה.
לקינוח סיימנו את המפגש בהרצאה מעניינת של האלוף (מיל) עמוס ידלין על הסייבר ככוח בעוצמה הלאומית במאה ה – 21
____________-11
במפגש עסקנו בסוגיות הבולטות והמובילות בכל הנוגע לתחום הסייבר בעולמות ה-IOT וה- Industrial Control System (ICS).
פתחנו בהרצאה של מתיו הולט, מוביל תחום ה-Emerging Technology  בDeloitte המלווה בתפקידו חברות שונות ברחבי העולם בתחומי ה-IOT, ICS, ערים חכמות ועוד, המשכנו עם פאנל מרתק בהנחיית טובי כוכב CTO דלוייט ובהשתתפות איל אפרת, משנה למנכ"ל הראל, מנכ"ל הראל המשמר מחשבים, אילן עבאדי, VP IT Global CISO בטבע, ואביבית קוטלר, ממונה על הגנת המידע, סייבר ופרטיות בשירותי בריאות כללית.

המועדון ארח הפעם את האלוף (מיל) עמוס ידלין שנתן סקירה והרצאה מרתקת בנושא "כוח סייבר כמרכיב בעוצמה הלאומית במאה ה-21".
____________-12
______2020_4...
________4x-1...
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
______2020_4...
________4x-1...
____________-12
____________...
____________...
_______4x-100
_______4x-100
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
_______4x-100
____________...
הגיע הזמן לצרף את הארגון שלכם לקהילת הTECH החדשנית והגדולה של ישראל!
החברות והתאגידים שכבר חברים בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל נהנים מ:
  • חברות במועדוני הבכירים למנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי תשתיות בארגון.
  • חברות בלשכה לעובדי הארגון.
  • הרצאות מקצועיות ב"בית הלקוח".
  • ייעוץ מקצועי.
  • מתן הרצאות מקצועיות במפגשים.
  • פרסום בניוזלטר הלשכה.
  • השתתפות בכלל פעילויות הלשכה.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • ועוד
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____________...
הגיע הזמן שתצטרפו ללשכה החדשנית והגדולה של ישראל!
אלפי חברי הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל כבר נהנים מ:
  • השתייכות לקהילה המקצועית הגדולה בישראל.
  • השתתפות באירועי הלשכה ללא עלות.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • קשרים עסקיים ומקצועיים.
  • ניוזלטר מקצועי.
  • הסמכות מקצועיות.
  • ועוד
אל תישארו לבד.
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
                                               אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה