____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,
הקבינטים וועדות הלשכה המשיכו החודש  להתכנס בתדירות ובאינטינסיביות גבוהה כדי להשלים ולגבש, כל אחת בתחומה, את תוכניות העבודה של הנשיאות החדשה לטווח הקצר ולשלוש השנים הבאות.

חברי\חברות הנשיאות ומנהלי\ות מרכזי המצוינות של הלשכה התכנסו וקיימו סדנת ייעוד ואסטרטגיה לשנים הקרובות אותה הנחתה ביד רמה ובמקצועיות רבה חברתנו מירי גריסרו.
____________...
____________...
צילום: הלל קוברובסקי

אנו מכריזים בגיליון הנוכחי על פתיחת פינה חדשה "פינת המנמ"ר", בה מוזמנים המנמ"רים חברי הלשכה לספר על עצמם, על הקריירה שלהם ולתת טיפים מקצועיים לחברים.
מאמר הפתיחה מטפל ב" 100 "ימי החסד" הראשונים של מנמ"ר חדש  ובצעדים ל"נחיתה" מוצלחת". המתבסס על ניסיונו של חברנו אריה עמית.
המנמ"רים המעוניינים להופיע בפינה מוזמנים לפנות אלינו. 
אלי פרנק | יו"ר הלשכה                 יורם אלדר | מנכ"ל               אריה עמית | עורך הניוזלטר
_______4x-100
____________...
התשתית התפעולית (OT) מהווה את הבסיס הפיזי המאפשר את הפעילות השוטפת עבור מפעלים, ייצור אנרגיה והעברת חשמל, רשתות תחבורה ושירותים נוספים המיועדים לכלל האוכלוסייה. כדי להגביר את היעילות והרווחיות התפעולית, חברות רבות משלבות תשתית OT ובכך, מחברות בעקיפין מערכות פיקוח, שליטה ואיסוף נתונים (SCADA) עם רשתות IT כדי לנהל נתונים על פני מסגרת עבודה שהייתה בעבר מבודדת (air-gapped).
אולם, הגמישות והיעילות המשופרות הנגזרות מרשתות ה-OT-IT  הדיגיטליות המחוברות מגיעות גם עם סיכוני אבטחת סייבר מוגברים.
הסקר מדגיש היכן סביבת ה-OT היא הפגיעה ביותר, עם אילו סוגי מתקפות סייבר מתמודדים הארגונים, שיטות האבטחה המיושמות כיום בארגונים והתחומים בהם ניתן לשפר את הפרוטוקולים של אבטחת הסייבר.  

לקריאת המאמר המלא לחצו...

להורדת הסקר במקור לחצו...
____________-08
אפשר לקרוא לכך שיבוש - או הנורמלי החדש, אבל, בתקופה של שינוי יוצא דופן המונע על ידי טכנולוגיות חדשות, מנהלים בכירים מכל הארגונים העסקיים, הממשלתיים ועמותות יודעים שההצלחה תלויה ברעיונות גדולים ונועזים והם זקוקים לאנשים בעלי כישורים וחשיבה כדי לספק את הרעיונות הללו עם פרויקטים גדולים ונועזים - או להסתכן בהישארות מאחור.
תוצאות הסקר של ארגון ה PMI - Pulse of the Profession    חשפו כי 11.4 אחוזים מההשקעה מתבזבזים בגלל ביצועי פרוייקט לקויים.  ארגונים הממעיטים בערך ניהול הפרויקטים ככישור אסטרטגי להנעת שינויים מדווחים על 67 אחוזים יותר מהפרויקטים שלהם בממוצע כושלים לחלוטין.

להמשך קריאה...
____________...
ישנם מאות הגדרות של אמון, רובן מצטמצמות להערכת סיכונים על הסבירות שהדברים יתבצעו תקין. נשמע הגיוני וצפוי, ולא ממש מקבל את המהות האנושית של מה שאמון מאפשר לנו לעשות ואיך הוא מעצים אותנו ליצור קשר עם אנשים אחרים. לכן, אני מאמץ את הגדרת האמון כקשר בטוח אל הלא נודע, המאפשר לנו להתמודד עם חוסר ודאות, לתת את אמוננו בזרים ולהמשיך לנוע קדימה.
במהלך 20 השנים האחרונות התקדמנו מלבטוח באנשים באינטרנט מספיק כדי לשתף מידע, ואח"כ לבטוח בהם במתן פרטי כרטיס האשראי שלנו, ועכשיו אנחנו נכנסים לגל השלישי של האמון: להתחבר עם אנשים שראוי לסמוך עליהם כדי ליצור כל מני שווקים מונעי-אדם. אמון וירטואלי מחולל מהפכה באופן בו אנחנו סומכים אחד על השני פנים מול פנים.

להמשך קריאה...
____________-08
מעטים הם חברי דירקטוריונים אשר חולקים על חשיבות הדיגיטל וכיצד הוא מעצב מחדש את הנוף התחרותי כמעט בכל מגזר.  אך, רבים מאלה שאנו מדברים איתם אינם בטוחים לגבי תפקידם לסייע להנהלה הבכירה להניע את התמורות הדיגיטליות שעסקים צריכים לבצע כדי לשרוד.
דיונים מעמיקים עם עשרות דירקטוריונים סייעו לשפוך מעט אור היכן הדירקטורים יכולים להוסיף ערך. המתהווה הוא מודל שבו המנדט המרכזי של הדירקטוריון אינו משתנה, אך מרחב יכולתו להתערב בנושאים כמו סיכון ותחרות. אנו רואים חמישה דברים שחברי הדירקטוריון יכולים לעשות כדי להשפיע בצורה הגדולה ביותר.
דירקטוריונים יכולים להוסיף ערך לשינוי הדיגיטלי של העסק שלהם בחמישה תחומים ספציפיים.

להמשך קריאה...
____________-09
____-1_1
יזמות היא הנכונות להקים, לפתח ולנהל פרויקט חדש, תוך כדי נטילת סיכון, למטרות רווח כלכלי או חברתי. אין יזמות ללא סיכונים, בדרך כלל אחוז הנכשלים גבוהה מאד והשאלה המלווה את רב היוזמות היא איך למזער את הסיכון. 

לפני שאתם יוצאים להרפתקה תדברו לפחות עם עשרה אנשים, תנסו לתכנן איך תרוויחו כסף, תחקרו מי המתחרים שלכם ומה אתם עושים שונה, וודאו שאתם מביאים משהו לשולחן שאין לאחרים ותחשבו אם אתם רוצים להשקיע שנים ברעיון הזה.  ואל תשכחו, אין נוסחאות להצלחה. 

להמשך קריאה...
____________-09
____________-09
החודשים הראשונים של כהונתו של מנהל מערכות מידע חדש בארגון הם זמן מאוד חשוב ללמוד על התרבות של החברה ונושאים קריטיים על סדר יומה, לעצב את סדר היום לשינוי, לבנות יחסים עם עמיתים ומנהיגים בכירים, ולקבל החלטות על אנשים, מימון, ונושאים אחרים שיספקו  בסיס איתן לעתיד.
ב100 הימים הראשונים, מנמ"ר חדש  צריך להטביע את חותמו, נדרש לגבש חזון משכנע, כי אם הוא רוצה להוביל, הוא  צריך לצאת במהירות עם סיפור שכולם יכולים להתיישר סביבו.
על בסיס קשרים ועבודה עם מנמ"רים בכירים  רבים לאורך שנים, גיבשתי מספר נושאים חשובים ביותר לטיפול בחודשים הראשונים הקריטיים האלה. כמובן, שישנם נושאים רלוונטיים לכל ארגון וארגון. אבל אני מאמין שכל מנמ"ר חדש ימצא בסקירה הזו  נקודת  מוצא לעיצוב דרך הפעולה שלו בתהליך.

להמשך קריאה...
____________-09
____________-10
מה שהיה מוכר בעבר כגוגל X, פעילות הפרויקטים המשוגעים של חברת הביג טק, בדרך לישראל. ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם מחוץ לארה"ב בה יוקם מה שמכונה בחברה האם אלפבית Moonshot Lab או בתרגום חופשי לעברית "רעיונות איך להגיע לירח".

להמשך קריאה...
____________-11
חברת התעופה האמריקנית יונייטד איירליינס מתכננת להפעיל טיסות מסחריות במהירות על-קולית כבר בעשור הנוכחי, והיא מתכוונת לעשות זאת עם מטוס שקיים כעת רק על שולחן השרטוטים – ואפילו האבטיפוס שלו טרם המריא.
החברה מתכוונת לרכוש 15 מטוסים מחברת בום סופרסוניק עם אופציה לרכוש 35 מטוסים נוספים, כאשר חברת הסטארט אפ תעצב מטוס שיטוס מהר יותר ממהירות הקול ויעמוד בדרישות שנוגעות לבטיחות ולהשפעות הסביבתיות.

להמשך קריאה...
____________-10
במקום להמתין לטכנאי: טכנולוגיית ראייה ממוחשבת וטכנאים וירטואלים יוכלו לפתור תקלות במכשירי חשמל מרחוק. איך זה עובד בדיוק?

להמשך קריאה...
____________-11
כולנו ראינו את זה בסרטים, אבל כעת זה קורה גם במציאות: הצבא הבריטי מתרגל השתלטות על ספינת מלחמה באמצעות "חליפות ריחוף" מתקדמות • החליפות עשויות להיכנס לפעילות בעתיד בקרב יחידות מיוחדות: "מדובר במהפכה טקטית"

להמשך קריאה...
____________-10
חברת EyeJets הישראלית פיתחה טכנולוגיה להקרנת מידע ישירות לעין, ללא צורך במסך, מה שעשוי לשנות את תחום הרפואה, הצבא ובעיקר את חיי היום יום. החברה הגישה פטנט בינלאומי ויוצאת עכשיו לגיוס 

להמשך קריאה...
____________-11
הציפורים שטסות בגובה רב דווקא ביום, המחשב שקורא המחשבות וכותב בעצמו, פיל הים שלא מפסיק לצוד, מערכת הנשימה המהפכנית של החזירים ותמונות ראשונות מרכב החלל הסיני על מאדים • המחקרים שפספסתם וכדאי שתקראו

להמשך קריאה...
____________...
____________-10
עולם הפיתוח השתנה באופן מהותי בשנים האחרונות, סטרטאפים קמים חדשות לבקרים והיכולת שלהם לדלבר אפליקציות ופיצ'רים לשוק בזמנים קצרים מדהימה.
במהלך המפגש, אותו פתח והנחה עמי קלאק יו"ר המרכז, סקרנו כלים ושיטות שיאפשרו לכל ארגון גדול לפתח כמו סטארט-אפ. רבקה קרמר הציגה שמוש ב GIT לבקרת תצורה וארז קרדה הציג מערכת CI/CD וחשיבותה בפיתוח קוד מודרני וסהר כהן ערך השוואה מעניינת בין כלי ה CI הבולטים בשוק.

לצפייה במפגש...
____________-11
חזרנו להיפגש פיזית במפגש מרתק על פיצות ובירות באירוח ובחסות חברות אמן מחשבים ו XPLG

לסיכום המפגש וצפייה במצגות לחץ...
____________-10
הוצגו עקרונות המבוססים על תאוריית המורכבות. לאחר המשגת העקרונות, התקיים תרגול בקבוצות קטנות שאפשר התנסות ביישום העקרונות.
הפורמט האינטימי של מיטאפ קהילתי מאפשר יצירת חיבורים וקשרים בינאישיים, למידה בתוך קהילה מקצועית תוך כדי התנסות ולמידה. המפגשים הקהילתיים אורכם קצר (שעה בלבד!) ותמיד נוגעים בנושא גדול שנוגע לקהילה.
יו"ר הלשכה אלי פרנק, פתח את המפגש הקהילתי. והדגיש את חשיבות הקשר הזה בין הנשיאות, הלשכה והקהילה.
____________-11
פורום נשים וטכנולוגיה מסכם מפגש פיזי מרתק שנערך בעין כרם, בבית העתיק היפהפה של האומנית, המשוררת ומספרת הסיפורים שושנה קרבסי.

זהו מפגש "אמיתי" ראשון של הפורום אחרי הקורונה וההיענות הנלהבת מחזקת את מה שהרגשנו כולנו בשנה החולפת - וובינרים הם יעילים אך אנו זקוקים גם למפגשים אנושיים!

להמשך קריאה...
____________-12
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
____________-12
____________-12
_______4x-100
_______4x-100
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
_______4x-100
____________...
הגיע הזמן לצרף את הארגון שלכם לקהילת הTECH החדשנית והגדולה של ישראל!
החברות והתאגידים שכבר חברים בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל נהנים מ:
  • חברות במועדוני הבכירים למנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי תשתיות בארגון.
  • חברות בלשכה לעובדי הארגון.
  • הרצאות מקצועיות ב"בית הלקוח".
  • ייעוץ מקצועי.
  • מתן הרצאות מקצועיות במפגשים.
  • פרסום בניוזלטר הלשכה.
  • השתתפות בכלל פעילויות הלשכה.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • ועוד
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____________...
הגיע הזמן שתצטרפו ללשכה החדשנית והגדולה של ישראל!
אלפי חברי הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל כבר נהנים מ:
  • השתייכות לקהילה המקצועית הגדולה בישראל.
  • השתתפות באירועי הלשכה ללא עלות.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • קשרים עסקיים ומקצועיים.
  • ניוזלטר מקצועי.
  • הסמכות מקצועיות.
  • ועוד
אל תישארו לבד.
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
                                               אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה