____________...
____________...
____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,
 
קשה להאמין, אבל אנחנו כבר יותר ממאה ימים במערכה הקשה, החטופים שלנו עדיין בעזה, לוחמי צה"ל מחרפים נפשם בלחימה העצימה המפילה חללים ופצועים רבים.
 
כולנו מצפים לשובם הביתה במהרה ובשלום של כל החטופים, שולחים תנחומים כנים למשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהם והחלמה מלאה לכל הפצועים. ומחזקים את ידי הלוחמים הגיבורים של צה"ל בכל חזיתות הלחימה.

_______4x-100
גיליון ינואר של המגזין פותח את שנת הפעילות 2024. זה הזמן לסכם במאמרים ודעות מה עשינו בשנת 2023 ולמה עלינו לצפות בשנת 2024. התייחסנו גם להשפעת הטכנולוגיות על המלחמה וההשלכותיה על שוק ההייטק הישראלי. אל אלה הצטרפו עוד מאמרים בתחומי הענין שלנו.
החודש התקיימה תערוכת CES הבינלאומית השנתית בלאס ווגאס ולה הקדשנו את הסקירות במסגרת החידושים וההמצאות. 
החודש אנחנו שמחים לבשר על הקמתם של שני מרכז מצויינות חדשים: 
ה- 18 במספר! - מרכז מצוינות טרנספורמציה עיסקית ודיגיטל בהובלת עמית קמה. מוזמנים להציץ בעמוד המרכז באתר הלשכה וכמובן "לנעוץ" את 4 המפגשים השנה. בהצלחה! לעמוד המרכז 

וה 19 למניין – מרכז מצוינות לטכנולוגיות והגיל השלישי בהובלת אלכס שפירא. המרכז מוביל את המיזם של אוריינות דיגיטלית לגיל השלישי, למפונים ולקהילות ברשויות של הלשכה. 
המרכז החדש שם לו למטרה לקדם את החדשנות הטכנולוגית לגיל השלישי, במטרה ליצור ערך חברתי בקרב החברה והמדינה בישראל. לעמוד המרכז 

ה "לשכה לטכנולוגיות המידע בישראל" החלה את דרכה כ"איגוד מנתחי המערכות" בשנת 1968 ביוזמה של קומץ "משוגעים לדבר", בוגרי הקורסים לניתוח מערכות מידע של המכון לפריון העבודה והייצור בהובלתו של מר בני ראב ז"ל. במלאות 20 שנה לפטירתו פינת "רגע של היסטוריה" מוקדשת הפעם לזכרו.
קריאה נעימה!
 
אלי פרנק - יו"ר הלשכה         יורם אלדר - מנכ"ל         אריה עמית ורז הייפרמן - עורכי המגזין 
____________-10
____________-11
_______4x-100
____________...
שנת 2023 חוותה התעוררות מחודשת של התלהבות לגבי הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה. האצת  ההתקדמות  בעסקים ובחברה. של בינה מלאכותית גנרטיבית ראויה לחלק גדול מהקרדיט על כך שהביאה לתחייה זו.
כדי לעזור למנהלים לעקוב אחר ההתפתחויות האחרונות,  מועצת הטכנולוגיה של מקינזי  זיהתה ופירשה שוב את המגמות הטכנולוגיות המשמעותיות ביותר שמתגלות כיום.  בעוד שמגמות רבות נמצאות בשלבים מוקדמים של אימוץ והיקף, מנהלים יכולים להשתמש במחקר זה כדי לתכנן קדימה על ידי פיתוח הבנה של מקרי שימוש פוטנציאליים ואיתור הכישורים הקריטיים הדרושים בעת גיוס או מיומנותם של כישרונות כדי להביא את ההזדמנויות הללו למימוש.

לקריאת המאמר המלא
____________-08
לקראת שנת 2024 הבאה עלינו לטובה סרקנו את הרשת והתמקדנו על תחזיות של חברות המחקר והאנליסטים הבולטים בשוק כמו ; פורבס, דלויט, גרטנר, פורסטר, IDC  ועוד ותמצתנו במאמר כמה מהתובנות הבולטות. בנוף הטכנולוגיה המתפתח במהירות, 2024 צפויה להיות שנה שמחוללת מהפכה במגזרים שונים. מהעלייה האקספוננציאלית של AI Generative ועד לאופקים המתרחבים של Metaverse, הנה הצצה למגמות הטכנולוגיות שיגדירו מחדש את העולם שלנו.

לקריאת המאמר המלא
____________...
בשנת 2019 ד"ר George Westerman, חוקר בכיר ב MIT, ניסח חוק את החוק הראשון של הטרנספורמציה הדיגיטלית: "הטכנולוגיות משתנות במהירות, אבל הארגונים משתנים הרבה יותר לאט". הטכנולוגיות הדיגיטליות מתקדמות בקצב אקספוננציאלי, בעוד הארגונים מתקדמים בקצב לוגריתמי.  המאמר סוקר בקצרה אוסף טכנולוגיות דיגיטליות חדשניות המאיצות את הטרנספורמציה הדיגיטלית. ארגונים צריכים להכיר, לבחון ולהחליט כיצד להשתמש בהן במסע הדיגיטלי שלהם. 

לקריאת המאמר המלא
____________-08
הצורך להוכיח את עמיתך זה עניין בן 1500 שנה לפחות: "הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא) ויקרא, י"ט, י"ז). אז איך מצליחים לקבל ביקורת ולהתמקד בעיקר? נעזרתי בשני אנשים שצמחו בארגונים בהם לוקחים את הביקורת עד לקצה: מעבירים אותה בשידור ישיר בטלוויזיה, או שמבקרים בחדרי חדרים כל דבר שנעשה בארגון. הטענה המרכזית שלי בעקבות ניתוח דברי המרואיינים: אפשר לאמץ הרגלים אשר יסייעו לנו לשים את האגו בצד ולהתמקד בעיקר.

לקריאת המאמר המלא
____________...
תא"ל יעל גרוסמן, מפקדת לוטם, עומדת בראש חטיבת הדיגיטל והמידע שאחראית על התקשורת האלחוטית, הסלולרית והלוויינית של צה"ל במלחמה וגם על האפליקציות והיישומים שתומכים בפעילות בעזה. הכתבה חושפת לראשונה את המפה הדיגיטלית שמציגה לקבינט את הנתונים מהחזית בזמן אמת ובתלת–ממד: ריכוזי הכוחות, כטב"מים באוויר, סרטונים מכל הזירות ובקרוב גם תוואי המנהרות. עכשיו היא גם מתייחסת לטענה שהטכנולוגיה הצה"לית הכזיבה ב–7 באוקטובר, ומדברת על הבאגים באפליקציית פיקוד העורף ועל הפיתוחים שמסייעים בזיהוי חללים.
 
לקריאת המאמר המלא
____________-08
אחרי שנה קשה להייטק הישראלי, פרצה המלחמה והחמירה את הפגיעה בענף. כעת מנסים בכירים בתחום להעריך איך תיראה 2024, מה צריך לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו, מה הם מצפים מהממשלה וכיצד יגיבו המשקיעים?
ד"ר אלון הסגל – יו"ר מרכז החדשנות בלשכה לטכנולוגיות המידע התייחס בכתבה ואמר "2023 הייתה שמנ של אי יציבות, הרבה מאד רעש שחלקו הגדול הגיע מעולם ההייטק. התערער כאן המאחב הכלכלי אבל בשום אופן לא התערער המרחב היזמי"

לקריאת המאמר המלא
____________...
מאגר הידע לארכיטקטורה טכנולוגיה עסקית (BTABoK) הוא ארכיון ציבורי חינמי של שיטות עבודה מומלצות, מיומנויות וידע של ארכיטקטורה טכנולוגית עסקית שפותחה מניסיונם של חברים וחברות בארגון IASA, , ארגון הארכיטקטורה המקצועי הגדול בעולם. המאגר מספק את הכלים והמשאבים הדרושים ליחידים וארגונים כדי לקבוע סטנדרטים בתעשייה לפיתוח קריירה מקצועית, כמו גם שיטות גיוס ושילוב של ארכיטקטורים של IT בארגונים מבוססים או מתפתחים.
 
לקריאת המאמר המלא
____________-08
לכלי בינה מלאכותית חדשים יש פוטנציאל לשנות את הדרך שבה עובדים מבצעים ולומדים, אבל מעט מאוד ידוע על השפעותיהם על העבודה.  המאמר חוקר את ההשפעה של מחולל שיחה מבוסס בינה מלאכותית המשתמש בנתונים מ-5,179 סוכני תמיכת לקוחות.  המאמר מספק ראיות לכך שמודל הבינה המלאכותית מפיץ את הפרקטיקות הטובות ביותר של עובדים בעלי יכולת גבוהה יותר ומסייע לעובדים חדשים לשפר את חוויית מתן השירות. התוצאות מצביעות על כך שגישה לבינה מלאכותית גנרטיבית יכולה להגביר את הפרודוקטיביות, עם הטרוגניות גדולה בהשפעות בין עובדים.

לקריאת המאמר המלא
____________...
המשימה של TAAFT היא לספק ערכת כלים מקיפה עבור משתמשי בינה מלאכותית. האתר כולל נושאים מגוונים, כולל יכולות בינה מלאכותית, והמלצות לכלי בינה מלאכותית מותאמות אישית לתפקידים ספציפיים.  TAAFT הוא משאב חיוני לניווט בנוף המתפתח של כלי בינה מלאכותית עם הקהילה הגדולה ביותר של מייסדי ומשתמשי הבינה המלאכותית,  מכיל את בסיס הנתונים הגדול ביותר של כלים ומשימות בינה מלאכותית.  הפלטפורמה , שהושקה ב-2 בדצמבר על ידי Andrei Nedelcu  מבוקרשט, רומניה, זכתה ל-100,000 ביקורים בשבוע הראשון שלה. 
 
לקריאת המאמר המלא
____________-08
עליית הבינה המלאכותית הגנרטיבית צפויה להציב אתגרים בשמירה על שלמות המחקר. כעת, לחוקרים יש כלי נוסף להמשיך ולחדד את האומנות שלהם: בינה מלאכותית גנרטיבית. 
עם התקדמות הבינה המלאכותית הגנרטיבית, ישנם סיכונים מובנים שבעלי אתרים עובדים כדי לזהות ולהפחית. עם זאת, ל-AI יש פוטנציאל עצום לחזק את יכולתם של בעלי אתרים לספק ידע מהימן ואיכותי.  להלן כמה דרכים שבהן אני חושב שבינה מלאכותית גנרטיבית תשנה את הפרסום האקדמי. 

לקריאת המאמר המלא
____________...
ההחלטה ניתנה לאחר תהליך בחינה מקצועי שנמשך מספר שנים, ומטעם ישראל נעשה בהובלת הרשות להגנת הפרטיות והמחלקה החוקתית בייעוץ וחקיקה.

הכרה זו מונעת את הצורך במנגנונים פרטניים ועתירי משאבים, כגון הסדרים חוזיים מפורטים, ובכך מפחיתה עלויות לעסקים וארגונים בישראל, מצמצמת סיכונים משפטיים, ומייצרת יתרון תחרותי לחברות ישראליות. 
 
לקריאת הידיעה המלאה באתר הרשות
 
____________-08
מתחילת המלחמה זיהה מערך הסייבר הלאומי כ-40 נסיונות למתקפות סייבר על חברות מחשוב ושירותי אחסון דיגיטליים המעניקות שירותים לחברות רבות במשק. לאור חומרת הבעיה, אישרה אמש הממשלה תקנות לשעת חירום המאפשרות לטפל במתקפות סייבר חמורות בקרב חברות המעניקות שירותים דיגיטליים ושירותי אחסון עבור גופים רבים במשק. 

לקריאת תזכיר החוק 

____________-09
____________-09
המצגת היא לא רק מוצר סופי, אלא תהליך שמראה למשקיעים שהסטרטאפ עבר את הכנת התוכנית העסקית בהצלחה. ככל שתכיר טוב יותר את התוכנית העסקית, כך המצגת שלך תשקף אותה טוב יותר. 

למאמר המלא 
____________-09
____________-09
____________-09
____________-09
ה "לשכה לטכנולוגיות המידע בישראל" החלה את דרכה כ"איגוד מנתחי המערכות" בשנת 1968 ביוזמה של קומץ "משוגעים לדבר", בוגרי הקורסים לניתוח מערכות מידע של המכון לפריון העבודה והייצור בהובלתו של מר בני ראב ז"ל.
____________-09
____________-10
תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, התקיימה השבוע בלאס וגאס. הכוכבת הגדולה הייתה, איך לא, הבינה המלאכותית שפולשת ליותר ויותר מוצרים שבהם אנחנו משתמשים באופן יומיומי - המכונית, המחשב האישי, מוצרי הבית החכם וגם המשקפיים. אלה הפיתוחים שראינו שם - שחלקם לעולם לא יגיעו לחנויות

קראו עוד
____________-11
חברת Simplex 3D סורקת יישובים בתלת-ממד על מנת לעזור לכוחות הביטחון והסיוע ולכיתות הכוננות להתמודד עם אירועים ביטחוניים. "עם המודל שלנו אפשר לראות את כל החלונות, הכניסות והמקומות סביב הבניין", מסביר המנכ"ל. מאז המלחמה, החברה מאפשרת ליישובים להצטרף לפלטפורמה בחינם. 

קראו עוד
____________-10
לאס וגאס - האסלה החכמה של קוהלר מקבלת שדרוג עיצובי, ואנחנו כאן כדי להצדיע לאסלה הכי סייברפאנקית שיש 
____________-11
הוא נראה כמו ריבוע או מכשיר מהניינטיז, אבל R1, מכשיר הבינה המלאכותית של חברת ראביט, הוא הרבה יותר מהפכני מזה. במחיר של 199 דולר, הוא יכול לתקשר עם האפליקציות שלכם ולבצע כל משימה שתבקשו ממנו. יחד עם זאת, הוא לא בדיוק יכול להחליף את הסמארטפון שלכם, למרות שתוכלו לעשות ממנו שיחות וידיאו ולשים בו סים. כך נראה המכשיר שעורר סקרנות בתערוכת ה-CES בלאס וגאס
_______4x-100
____________-10
____________-11
____________-10
____________-11
____________-10
____________-11
_______4x-100
____________-10
____________-11
____________-10
____________-11
____________-10
____________-11
____________-10
____________-11
_______4x-100
_______4x-100
____________-09
_______4x-100
_______4x-100
_______4x-100
____________...
להצטרפות לחברות ארגונית 
____________...
להצטרפות לחברות אישית 
 למתן חסות לאירועי הלשכה ניתן לפנות בטלפון:03-9040997 או במייל: sheli@israel-it.org
אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה