Asset_3
ניוזלטר #4 - יולי 2019
Save The Date
כנס Mobility as a Service #נחלצים מהפקקים
הכנס השלישי של Future Mobility IL בנושא Mobility as a Service #מחלצים את הפקקים יתקיים ב-23.12.2019, יום שני, במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב.

הכנס יכלול הרצאות ודיונים קצרים ודינמיים שיועברו ע"י גורמי מפתח ודוברים בינלאומיים מובילים, שיעסקו באלמנטים השונים המרכיבים את תחום ה- Mobility as a Service. בין היתר נעמיק במוכנותה של ישראל למהפכת ה- MaaS  וכיצד ניתן לשפר מוכנות זו, ונדון באלמנטים שונים המרכיבים שירות MaaS  מיטבי במישורי הטכנולוגיה, הרגולציה והכלכלה.
פרטים נוספים אודות הרשמה וסדר יום יופצו בשבועות הקרובים.
____________...
סיכום כנס "חולץ פקקים - פתרונות לפתיחת עורקי התחבורה בישראל"
_____1_0
בתאריך 12.6.19 התקיים במוזיאון ארץ ישראל כנס חולץ פקקים השני, בכנס אשר דן בפתרונות להקלה על גודש התנועה בישראל השתתפו דוברים בינלאומיים ובכירים בתחום התחבורה והממשל ודנו בנושא התחבורה השיתופית והציבורית, מחיר הדרך, תחבורה חשמלית והשפעות הגודש על המשק.

תודה לכל הדוברים והמשתתפים, נתראה בכנס הבא!

 
 הפחתת המס על רכבים ירוקים - מכתב לרשות המיסים ואגף התקציבים
_____1_0
בתחילת יולי, בהמשך לצו לפיו יופחתו משמעותית הטבות המס על רכבים נקיים (היברידי, פלאג אין, חשמלי) לשם צמצום הגרעון במשק, שלח יו"ר Future Mobility IL מר אורי יוגב מכתב למנהל רשות המיסים וראש אגף התקציבים במטרה להציע שינוי במודל המיסוי החדש לרכבים נקיים.
זאת מתוך הבנה כי מיסוי זה אינו עולה בקנה אחד עם המדיניות השואפת לצמצם את זיהום האוויר והשימוש ברכבים בעלי מנוע בעירה פנימי ובניגוד לתפיסה שפתיחת השוק לתחבורה חשמלית מהווה אבן יסוד הכרחית להובלה במהפכת התחבורה החכמה שכבר מתרחשת בעולם.
הסדרת תחום המיקרו מוביליטי ברשויות מקומיות - טור דעה ומכתב לעיריית תל אביב 
44dc31b6-250...
בהמשך למסמך ההסדרה של עיריית תל אביב הנוגע להפעלת שירות קורקינטים שיתופיים בתחומי העיר פרסמנו טור דעה המעודד הסדרה שכזו בכל רשות מקומיות. 
מיקרו מוביליטי מכל סוג מהווה אמצעי משמעותי לויתור על הרכב הפרטי, וודאי בישראל בה מזג האוויר מאפשר רכיבה כמעט כל ימות השנה. 
לצד זאת, עקב שיח ועבודה משותפת עם מפעילות השירות, עלו מספר פערים משמעותיים בין דרישות מסמך ההסדרה לאופן בו ניתן ליישמן בפועל ולכן נשלח על ידינו מכתב לעיריית תל אביב המדגיש את הצורך בהתחשבות בפערים אלה.
מד פקק 
מד הפקק של  Future Mobility החל להתפרסם ב'ממון שישי' של ידיעות אחרונות - המד הינו כלי שבוחן בכל יום בשעה 8 בבוקר את מצב התנועה בכבישים בהשוואה בין רכב פרטי לתחבורה הציבורית.
המד נועד למדוד את המצב בכבישי ישראל באופן יומיומי ולהציג תמונה ברורה המגובה בנתונים לציבור ולמקבלי ההחלטות.
מנתונים שעלו עד כה, בהשוואה לזמן הנסיעה המינימלי, בשעות העומס זמן הנסיעה ברכב פרטי מתארך ב-60%, ואילו בתחבורה ציבורית זמן הנסיעה מתארך פי 2.5! במרבית המקרים הנסיעה בתחבורה הציבורית אורכת הרבה יותר זמן מברכב פרטי. במצב כזה, איך יוותר הציבור על רכבו הפרטי?
נתוני המד בוחנים 20 מסלולים קבועים בכל שבוע ופתוחים לציבור באתר שלנו.
header
נייר עמדה - חניה זולה עולה לנו ביוקר
חנייה היא משאב הנמצא במחסור ולמצוקת החניה יש השפעה רחבת היקף על תושבי העיר ומבקריה, על עסקים, זיהום אוויר, פקקים, ותאונות דרכים. המדיניות המסורתית של סיפוק ביקושים בחנייה מובילה לצריכה מוגברת של חנייה, ובעקבות כך לשימוש מוגבר ברכב הפרטי. מדיניות של סיפוק ביקושים אינה בת קיימא, תורמת לגודש הכבישים ולזיהום האוויר, פוגעת בשטחים הפתוחים ואינה פותרת את המצב. היא גם יוצרת אי שיוון מובנה שבו מי שלא צורך חנייה - מממן את בעלי הרכב הפרטי. 
לכן, אנו ב- Future Mobility פועלים לקידום המהלכים הבאים:
  • הכפלת תעריף החנייה בכחול-לבן והפיכתו ממחיר מקסימום למחיר מינימום
  • שווי שימוש בחנייה, ובמקביל פטור ממס הכנסה על הוצאות בתחבורה ציבורית
  • עידוד רשויות מקומיות להפוך שורות חנייה לנתיבי אופניים או נתיבי תחבורה ציבורית
מגזין בנושא התכנית לחילוץ ישראל מהפקקים
FMI_MAGAZIN_0
מגזין בנושא התכנית לחילוץ ישראל מהפקקים בשיתוף הג'רוזלם פוסט.

במגזין מוצגים בקצרה עיקרי המהלכים בתכנית לצד פרסומים נוספים מטעם גופים רלוונטיים המגבים ומעודדים יישום המהלכים הללו.
סיור מנכ"לי רשויות בנושא תחבורה 
 
_____1_0
בימים אלה אנו מקדמים בשיתוף קבוצת לוטם אסטרטגיות נסיעה לימודית בנושא תכנון וחדשנות בתחבורה ללונדון. הסיור מיועד למנכ"לי רשויות מקומיות ובכירי ממשל בעלי תשוקה לנושא קידום תחבורה חכמה וערים חכמות.
הסיור יתקיים בין ה-10-12 בנובמבר 2019 ויכלול בין היתר: סיורים ופגישות אשר יתמקדו  ב- Walkability בעיר, תחבורה ציבורית מתקדמת, תחבורה שיתופית, מיקרו- מוביליטי (אופניים וקורקינטים), מחירי דרך (אגרות גודש) והפיכת רחובות סואנים לחיים ותוססים.
סיור לימודי בסקנדינביה והשתתפות בכנס התחבורה הציבורית UITP
 
בחודש שעבר קיימנו סיור לימודי בנושא חדשנות תכנון ורגולציה בתחום התחבורה בנורבגיה, שוודיה ופינלנד. אל הסיור התלווה כתב מטעם העיתון כלכליסט וסדרת כתבות בנושא עתידה להתפרסם בשבועות הקרובים.
בהמשך לסיור השתתפה מנכ"לית Future Mobility IL בכנס של ה- International organization for public transport  (ה-UITP).
המסקנות העיקריות מההשתתפות בכנס: 
  • Mobility as a Service זו מהפכה שקורית עכשיו. מדינות שמעדכנות את הרגולציה ומעודדות את מרכיבי ה- MaaS השונים נהנות מהפחתה בגודש, הגברת הנגישות והתנסות במגוון טכנולוגיות. 
  • בלב ליבו של ה- MaaS נמצאת התחבורה הציבורית. היא צריכה להיות מתקדמת, יעילה, מדוייקת ומשתפרת כל העת. ברוב העולם המערבי, בניגוד לישראל,  מקובל המודל של רשויות מטרופוליניות - גוף ארגוני שפועל באופן מתמיד לשיפור התחבורה הציבורי וייעולה, הכנסת טכנולוגיות חדשות ושיפור השירות. 
  • לישראל יש עוד כברת דרך בנושא, אך ללא ספק - זה בר ביצוע. היתרונות שישראל כבר נהנית מהם, בעיקר בתחום טכנולוגיות מפותחות ומהמתקדמות בעולם והשקעות יוצאות דופן בתחום - יכולים להאיץ את יישום מהפכת ה- MaaS בישראל. 
המועצה הציבורית השנייה של Future Mobility IL
המועצה הציבורית של Future Mobility התכנסה בפעם השנייה. במהלכה הציגו שלושה מנכ"לי חברות הנמצאות בשותפות עמנו את מוצריהן לחברי המועצה.
מר נועם גונן דיבר על ה- Future Of Mobility בו מתמקדים בחברת Deloitte והתקיים דיון עם חברי המועצה בנוגע למהלכים אותם מקדמת Future Mobility במישורים השונים ומול הממשל. תודה לכל המשתתפים ול- Deloitte על האירוח.
מפגש בנושא Mobility as a Service for Social Mobility
JFN_1
מפגש עם חברי ה- Jewish Funders Network בנושא Mobility as a Service for Social Mobility.
במפגש הועברה הרצאה מפי אורי יוגב יו"ר Future Mobility על הקשר בין תחבורה למוביליות חברתיות והתקיים פאנל פתוח לשאלות הקהל בהנחיית אסף חרל"פ ובהשתתפות מנכ"לית Future Mobility מיכל גלברט, מנכ"לית ארגון 15 דקות שמרית נוטמן וסמנכ"לית לובי 99 מירב דוד.
תודה למשתתפים על דיון מרתק בו התעמקנו בהשפעה הנרחבת של תחום התחבורה על הנגישות החברתית בישראל ובפרוייקטים ומיזמים רבים שניתן לקדם על מנת להפחית השפעה זו.
כנסים ואירועים

השתתפות יו"ר Future Mobility בכנס רשות החשמל 16.7.19

JFN_1
בשבוע שעבר דיבר מר אורי יוגב בכנס השנתי של רשות החשמל על מהפכת הרכב החשמלי. הרכב החשמלי, הן בבעלות פרטית והן בתחבורה הציבורית – כבר כאן והוא מהווה נדבך חשוב במהפכת התחבורה שתסייע בהקטנת הפקקים וצמצום זיהום האויר.
יש להיערך לביקושים בחשמל שיצמחו בעקבות המהפכה, במקביל לתמרוץ יזמים, יבואנים, מפעילות תחבורה ציבורית ומשתמשים פוטנציאליים לעבור לרכבים חשמליים.

כנס יום תחבורה ציבורית - תחבורה היום ומחר 19.9.19

kidum_tahbur...

Save The Date -The 7th Smart Mobility Summit 

kidum_tahbur...
 מהנעשה בתחום - ישראל

סקר עמדות בנושא תחבורה שיתופית

road-people-...
סקר שנערך ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה בנושא הפעלת תחבורה שיתופית מצא:
  • 90% מהנסקרים* ענו כי הם תומכים בהפעלת תחבורה שיתופית בישראל.
  • שיעור התמיכה הגבוה ביותר היה בקרב בני 55+ (98%).
  • שיעור התמיכה בירושלים ובפריפריה היה הגבוה ביותר (100% ו-93% בהתאמה).
  • התומכים הנלהבים ביותר – המגזר החילוני והמגזר החרדי (95%).
* בנטרול הנסקרים הניטרליים שלא הביעו את דעתם.

התוצאה המעשית של הרגולציה הקיימת כיום היא הגבלת השירותים שיכולים להוות תחליף קרוב לנסיעה בכלי רכב פרטיים. בכנס שקיימנו בחודש שעבר התקיים פאנל שעסק בפתיחת השוק לתחבורה שיתופית. מרבית יושביו הסכימו – ישנם יתרונות רבים בפתיחת השוק בצורה אחראית, בעוד לחסרונות ישנם פתרונות קיימים שעובדים בחו"ל (מיסוי נסיעות עם נוסע בודד להפחתת הגודש, תו איכות לשמירה על איכות הנהגים ועוד).

שר התחבורה הנכנס הודיע על יעד למעבר של 60% מצי האוטובוסים להנעה חשמלית עד שנת 2025

שר התחבורה הנכנס, בצלאל סמוטריץ', אומר כי יפעל להגדלת צי האוטובוסים החשמליים עד כדי 60% מכלל כלי הרכב המשמשים את חברות ההסעה השונות - כ-2,500 אוטובוסים חשמליים בכל רחבי הארץ. זאת בעזרת שיתוף פעולה עם משרד ראש הממשלה, משרדי התשתיות, האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה. "משרד התחבורה יקדם בהשקעה גדולה ובקצב מהיר את הכנסת האוטובוסים החשמליים במטרה להפחית את זיהום האוויר והרעש לנוסעים", כך בהודעת המשרד.

אנו תומכים ומעודדים יעד זה שיפחית את הזיהום והרעש ובתקווה גם יעלה את שביעות הרצון משירותי התחבורה הציבורית בישראל. לצד זאת, יש להמשיך ולעודד הקצאת תשתיות ייעודיות לתחבורה ציבורית במטרה ליצור שירות יעיל שיהווה אלטרנטיבה אמתית לשימוש ברכב הפרטי.
kidum_tahbur...

קול קורא לתמיכה בפיילוטים להטמעה בתחום התחבורה

_____1
רשות החדשנות יצאה בקול קורא לתמיכה בפיילוטים בשלים בתחום התחבורה. 
מטרות המסלול:
  • פיתוח ויישום טכנולוגיות ותפיסות הפעלה חדשניות במערך התחבורה, אשר יקדמו את המצב התחבורתי ויפתחו את התעשייה הישראלית עתירת הידע.
  • ייעול ושיפור התחבורה בישראל ובעולם.
  • היווצרות וצמיחת חברות שלמות ובנות קיימא בתחומי התחבורה בישראל, באמצעות קידום פתרונות טכנולוגיים חדשניים
הגשת מועמדות עד ה-3.9.19

אלטרנתיב - משנים את הרגלי הנסיעה, מפחיתים את הגודש ומרוויחים

פרוייקט אלטרנתיב, פרויקט חדשני לשינוי הדרך בה כולנו צורכים תחבורה מחפש משתתפים.
 איך זה עובד?  תרמת לפקקים? הפסדת! בחרת אלטרנתיב? הרווחת!
כל משתתף מקבל תקציב וירטואלי ראשוני בסך 4,500₪ ומערכת ניטור חכמה (התקנה ללא עלות). אחת לשנה בעת חידוש רשיון הרכב, במידה ושונו הרגלי הנסיעה יוכל המשתתף להינות ממענק כספי של עד 2000 ש"ח.
לטובת הניסוי, מפעילות הפרוייקט מחפשות נסיינים מהאזורים הבאים:
  • מחוז מרכז (לא תל אביב) – גבעת שמואל, השרון, יהוד, כפר יונה, לוד, ראשון, נס ציונה, רעננה, אבן יהודה, ראש העין, לוד, מודעין, טייבה, טירה, פתח תקווה, גדרה, בית דגן
  • מחוז ירושלים – בית שמש, אבו גוש, מבשרת ציון ואזור ירושלים (לא ירושלים)
  • נפת עכו – כרמיאל, עכו, נהריה וכל הכפרים באזור
  • יו"ש – אריאל, מודיעין עלית, אורנית, אלקנה אפרת והסביבה
_____9

רכבת ישראל מתחדשת

cologne-cent...
בימים האחרונים הודיעו ברכבת על פיילוט חדש שנועד להתמודד עם עומס הנוסעים בשעות השיא: קרונות עמידה שיופעלו החל מ-21/7 בקו בנימינה- רחובות.
במהלך הפיילוט:
  • יוסב לקרון עמידה קרון אחד בלבד אשר יסומן באופן ברור. החלק המוסב הינו הקומה התחתונה בקרון (קרון דו-קומתי).
  • תוספת של כ-20% מקומות בכל קרון.
  • כמות הכיסאות בקרון זהה, אולם פורקו השולחנות, במקומם הוצבו כיסאות מתקפלים ובמרווח הנותר הוצבו עמודים לאחיזה בעת הנסיעה.
בנוסף הודיעה הרכבת על שילוב מתקני חנייה רובוטיים מהירים לאופניים ב-4 תחנות נבחרות: באר שבע צפון ונתניה (מעל הקרקע), הרצליה ותל אביב סבידור-מרכז (תת-קרקעי). שירות זה ינתן בחינם ב-12 שעות החניה הראשונות ולאחר מכן יעלה 3 שקלים לשעה, ניתן לשלם גם ברב קו.

דו"ח הפעילות לשנת 2019 של חברת Bird בתל אביב

_____1
דו"ח הפעילות השנתי של חברת Bird לשנת 2019. מן הדו"ח המסכם תשעה חודשי פעילות עולה :
  • אחד מכל שלושה מתושבי תל אביב והמבקרים בה השתמש בקורקינט של Bird.
  • החל מהשקת השירות בתל אביב באוגוסט 2018 ועד היום, יותר מ-160,000 רוכבים השלימו מיליוני נסיעות. 
  • נסיעות אלה שוות ערך ל-518,588 ק"מ נסועה ברכב.
  • 20% מהרוכבים השיבו כי רכיבתם האחרונה בקורקינט של Bird החליפה שימוש ברכב. 
מהנעשה בתחום בעולם

דו"ח ה-OECD בנושא הערכת עלויות שהשימוש בתחבורה מטיל על החברה

האיחוד האירופי פרסם דו"ח המעריך את העלויות שמטיל השימוש בתחבורה על החברה. הדו"ח בחן את מדינות האיחוד, לצד נורבגיה, שוויץ, ארה"ב, יפן וקנדה תוך ניתוח העלויות החיצוניות ועלויות התשתיות שכרוכות בשימוש בסוגי תחבורה שונים.
הדו"ח מציג הערכה לעלויות אלה בשווי של טריליון יורו בשנה - כ-6.6% מהתמ"ג במדינות האיחוד האירופי, כאשר במרבית סוגי התחבורה שנבחנו רק 15-25% מהעלוית החיצוניות ועלויות התשתית  אכן מכוסות באמצעות מיסוי והכנסות מהפעלתן. גם בנטרול עלות התשתית, במרבית סוגי התחבורה העלויות החיצוניות לא מכוסות ע"י מיסוי / הכנסות מהפעלה.
דו"ח אין התייחסות ישירה לישראל אך בהערכה שסדר גודל זה תקף גם לישראל, העלויות שהשימוש בתחבורה מטיל על החברה מוערכות ב-80 מיליארד שקל בשנה - כפול מסך המסים והאגרות על רכב בישראל, ויותר מפי שניים מהתקציב המושקע בפיתוח התחבורה הציבורית. עוד מוצג כי העלויות שמשית על החברה אדם המשתמש ברכב פרטי גבוהות פי 3.5 מאשר אדם המשתמש בתח"צ.
בין המלצות הדו"ח להפחתת עלויות אלה: מעבר לשיטת מיסוי דיפרנציאלית לפי מרחק נסיעה המתחשבת בסוג הרכב, שעת השימוש ומיקום הנסיעה.
_____5

מועצת שרי האיחוד האירופי הפכה את החלטת התמיכה בתקן WIFI DSRC לתקשורת V2X

מועצת השרים של האיחוד האירופי הפכה את החלטתה לתמוך בתקן DSRC WiFi לתקשורת V2X. כעת תנוסח הצעה עם גישה "נייטרלית" לטכנולוגיה, אשר תתן ליצרני הרכבים והמפעילים להחליט באיזה תקן להשתמש ברכבים מקושרים.

השותפים שלנו

_____5
למידע נוסף ויצירת קשר בקרו באתר Future Mobility IL  וברשתות החברתיות שלנו