Unicorn_Poop
עיצוב תאורה בע"מ
חדשות ועדכונים
pixs_0
קיר התורמים
'אחרי-החגים' כבר כאן, זמן מצויין להתחיל את השנה החדשה עם כמה פרוייקטים מרגשים שהושלמו. אתם מוזמנים לקרוא, להתרשם וללכת לבקר....
 
DSC_0137-1
גרואה  * GROHE

חברת העיצוב הגרמנית GROHE הינה יצרנית של מגוון מוצרי סניטריה איכותיים, אשר חרטה על דגלה ייצור איכותי חסר פשרות, תוך שימת דגש על עיצוב מתקדם, ופיתוח טכנולוגיות לחסכון במים ואנרגיה. החברה השיקה בארץ את אולם הקונספט הראשון מסוגו ברחוב הלח"י 7, בני ברק. היה לנו הכבוד לעצב את התאורה לאולם ייחודי זה – אשר מדגיש את המוצרים – הנראים כמו יצירות אומנות. כדיי לייחד את מסלול ההולכים בתצוגה, עשינו שימוש בצינורות-אור תלויים בגבהים שונים, המדגישים במימד הגובה את מסלול ההליכה של המבקר, המתפתל בין התצוגות השונות באולם.
צילום: אלעד שריג
אדריכלות: גריל אופנהיים אדריכלות ועיצוב פנים ורעות עירון.


לצפייה במודל תלת מימד  
DSC_1537-1
שדרת האוכל * באר שבע 

שדרת האוכל בעיר העתיקה בבאר שבע עוברת חידוש ושדרוג לרווחת התושבים. מזה תקופה שעיריית באר שבע, באמצעות החברה הכלכלית – מינהלת העיר העתיקה והתיירות, מבצעים עבודות הכוללות חידוש המרחב הציבורי, שדרוג הכביש והמדרכות, הצבת ריהוט רחוב, פרגולות והצללות, הקמת מערכת תאורה חדשה, וגינון נרחב – אשר מטרתם למצב את שדרת האוכל כמקום אטרקטיבי, עם מיטב המסעדות ודוכני האוכל, תוך שימת דגש על חווית המבקר במקום. תכנון התאורה מייצר הדגש שונה בין שלושה אלמנטים מרכזים:
  • תאורת הכביש, שהיא תאורה רכה, נעימה ומודרנית.
  • תאורת הדגש על העצים שרובם עצים עתיקים – המייצרת אווירה 
  • תאורת הפרגולות – בה מתמקד ההדגש המשמעותי ביותר של התאורה – המשתלבת בתוך הקונסטרוקציה, בין הקורות ובתוך הפרגולה.
התוצאה מייצרת מרחב מואר, חוויתי-חברתי בהוויתו, המעצים את חווית המבקרים במקום. 
אדריכלות: משרד מרש אדריכלים.
 
DSC_3456
קיר התורמים – אלעד, ירושלים 

בעיר דוד בירושלים נחנך לאחרונה "קיר התורמים", שהינו יצירת אומנות מסותתת באבן, של הפסל והאומן הבינלאומי ג'רמי לנגפורד. לנגפורד, העוסק בדרך כלל בפיסול בזכוכית, דוגמת "שרשרת הדורות" במנהרות הכותל, יצר תבליט אבן ענק של ירושלים העתיקה. עבודת הסיתות האומנותי נעשתה באיטליה.
בתבליט הענק, המתנשא לגובה של שלושה מטרים וחצי, נראית ירושלים בתוך החומות בעת העתיקה. פסל זה הינו חלק מקיר אומנותי גדול הנועד להנציח תורמים בפעילות הארכיאולוגית הנעשית בעיר דוד.
התאורה תוכננה כך שלכל אלמנט ניתן הדגש אורי שונה, בהתאם לפלסטיות ולתבליטיות שלו, וזאת מאחר והקיר אינו מקשה אחת, אלא עשוי מחומרים וטקסטורות שונות. לאור הנתונים הללו יש בפרויקט מספר רב של גופי תאורה שונים, כאשר הדבר המחבר בינם הוא גוון האור, שהותאם לאחר ניסויי-תאורה לגוון האבן. התוצאה המתקבלת היא יצירה המוארת בצורה פלסטית, רבת רבדים, הנוצרת בשל הטקסטורות השונות של החומרים, והבלטתם מהקיר. 

 
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה