אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
דבר המנכ"ל
"מטרת העל של חינוך ילדים, היא להכשיר את ילדינו לחיות בעולם כדי לתרום וליצור עוד ועוד. אנו רוצים שילדינו יקדמו את העולם ולא רק ייקחו ממנו. אנחנו דואגים להם ודואגים לעולם – שהעולם יצעד קדימה ולא אחורה. כולנו הגענו לעולם הזה כדי לקדם אותו אל תכליתו ולא כדי לעשות 'עליו סיבוב', ולהסתלק!"
(מתוך הספר "עולם הפוך ראיתי " חני וינרוט ז"ל כלתו של נשיא העמותה עו"ד ד"ר יעקב וינרוט ז"ל).


שותפים וחברים יקרים!
בתאריך 16 באוקטובר 2018 עו"ד ד"ר יעקב ויינרוט הלך לעולמו לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. ד"ר וינרוט כיהן כנשיא העמותה בין השנים 2018-1990, ותרם רבות לקידום מטרות העמותה והישגיה. צוות העמותה, חבריה ושותפיה מרכינים ראש ומשתתפים בצערה של משפחת ויינרוט ועל אובדן איש דגול למשפחת העמותה.

ברצוני להודות לפרופ' בנעד גולדווסר, אשר כיהן כיו"ר העמותה בין השנים 2018-2004 ולד"ר ריבי שרמן , שהמשיכה בתפקיד היו"ר משנת 2018 ועד כה .פרופ' גולדווסר ודר' שרמן ימשיכו ללוות את העמותה כחברי הוועד המנהל .

אנו מקדמים בברכה את הגב' אלונה בר און, יו"ר ובעלת עיתון "גלובס",  אשר קיבלה על עצמה את תפקיד יו"ר העמותה. אנו מודים על הזכות שניתנה לנו ואנו סמוכים ובטוחים שהיא תמשיך להוביל את העמותה ולייצגה בכבוד .

**********************************

השנה זכיתי לחוות חוויה נדירה, חוויה עוצמתית ומיוחדת. בחודש אוקטובר ליוויתי משלחת ייחודית וראשונה מסוגה למסע לפולין. הייתי חלק מקבוצה של תשעה בוגרים על הרצף האוטיסטי, תשעה בוגרים לקויי למידה מעמותת ניצן ומטפלים מלווים מטעם העמותה, בהובלתה של נחמה פבר בן-פזי, שתודות להתגייסותה ואמונתה בזכות וביכולת של הבוגרים המסע יצא לדרך.

קשה לי לתאר לכם במילים את התחושות והרגשות שליוו אותי במהלך המסע. בעודי עומדת בחדר השמות שבמחנה ההשמדה אושוויץ-ביקרנאו, קר לי מאד, במקביל שומעת סיפורי משפחות, חשה שאני הולכת אחורה בזמן והדמיון אינו מרפה ממני, תמונות קשות מתחילות להצטייר במוחי, רעד וקור עובר בגופי ועיני לא מפסיקות לזלוג ופי ממרר בבכי. פתאום, כאילו משום מקום, יד חמה עוטפת אותי ומחבקת חזק. מנסה לראות, מעבר לדמעות וחושבת שזה בטח אחד מאנשי הצוות שבא לתמוך. עוברות להן כמה שניות ארוכות ולאחר רגיעה מסוימת, אני פותחת את עיני ורואה שהיד המחבקת והכתף התומכת הן של שני, בחורה על הרצף האוטיסטי.

באותו הרגע חשתי מעין רעד, ניפוץ מיתוס שאני סוחבת עמי במשך כל שנות עבודתי בעמותה, שעד לאותו רגע חשבתי/ידעתי שלאוטיסטים אין יכולת אמפתיה. קטונתי מלהבין איך דווקא במקום הכי קר רגשית חוויתי חום והכלה. איך במקום החסר אנושיות הרגשתי את תחושת החמלה והרחמים של בני האדם. מאותו הרגע שני ואני נהפכנו לחברות, תמכנו אחת בשנייה ברגעים קשים , צחקנו אחת עם השנייה בהזדמנויות השונות ונרקמה חברות מיוחדת ומשמעותית עבורה ובמיוחד עבורי.

המסע לפולין השאיר בי חותם עד היום ואני מאמינה שימשיך לחלל בי עוד שנים רבות. המסע המיוחד הזה המשיך להצדיק את כל העשייה הרחבה בתחום המקצועי והטיפולי שהעמותה עושה למען ובשביל הילדים, הבוגרים ומשפחותיהם וחייבים להמשיך לפתח, להתפתח, להרחיב ולהתרחב, לקדם ולהתקדם!

ובנימה אופטימית וחיובית אני גאה ושמחה לשתף ולחלוק אתכם סרטון המסכם את שנת 2018,
לחצו כאן לצפייה בסרטון

מאחלת לכולנו שבשנת 2019 נמשיך לחקור ללמוד ולעשות, וכן נמשיך להעניק הזדמנויות שוות, בכל התחומים, לילדים ולבוגרים על הרצף!
 
בהערכה רבה לכם,
עובדים, שותפים וחברים יקרים,
 עו"ד ציפי נגל-אדלשטיין
העלאת מודעות 
מופע ההתרמה השנתי ופרויקט מקומות שמורים

בדצמבר האחרון התקיים מופע ההתרמה השנתי של העמותה בהיכל התרבות בתל אביב. השנה הופיע יהודה פוליקר עם מיטב הלהיטים, וריגש את הנוכחים באולם כשניגן יחד עם רועי מורי, בן 11, מוזיקאי מוכשר על הספקטרום האוטיסטי. את המופע הנחתה בחן רב יעל בר-זוהר. באירוע הוקרנו שני סרטונים מרגשים: סרטון של סיכום השנה החולפת בעמותה וסרטון סיכום של מיזם "מקומות שמורים".
המיזם, בניהולן של אור אלתרמן-ברנע ושרון גבריאלוב ובליווי העמותה, נועד להנגיש תרבות ואמנות לילדים על הספקטרום האוטיסטי. צפו בסרטון

לתמיכה במיזם מקומות שמורים, לחצו כאן
______
יום ההתרמה השנתי

בדצמבר התקיים גם יום ההתרמה השנתי של משרד החינוך לעמותה לילדים בסיכון, עמותת אלו"ט, עמותת CF וסוכרת נעורים. עשרות מסבירים מטעם העמותה יצאו לבתי ספר ברחבי הארץ על מנת להסביר לילדים מהו אוטיזם וכיצד העמותה מסייעת להתמודד עמו.

זאת היא השנה הרביעית שהעמותה לוקחת חלק ביום חשוב זה ואנחנו מודים מקרב לב לכל העובדים וההורים שהתנדבו ולקחו חלק בהסברה. זהו הישג משמעותי עבורנו להצליח לייצר מודעות גבוהה בציבור לאתגרים שמעמיד האוטיזם בפני הילדים והמשפחות ואף לגייס כספים נוספים שיסייעו לחזק את פעילותנו למען הילדים. תודה לכל המסבירים ומסבירות!
קצת אחרת

לפני כשנתיים נולד הרעיון לפרויקט העלאת מודעות לאוטיזם בקרב ילדים רגילים בשיתוף פעולה עם עמותת "ידיד לחינוך", שהם הגוף המוביל בהפעלת גמלאים מתנדבים במערכת החינוך ברחבי הארץ. המתנדבים הם החונכים, שמלווים ומסייעים לתלמידים בבתי הספר במהלך יום הלימודים.

אנו שמחים לספר שלפני כחצי שנה הפרויקט יצא לדרך בניהולה של איריס אהל, פסיכולוגית קלינית בכירה במערך המשלים מבית העמותה לילדים בסיכון. מטרות הפרויקט הן שילוב של ילדים על הרצף האוטיסטי בקהילה, באמצעות יצירת מודעות בבתי ספר לנושא האוטיזם. ובתוך כך, קידום יצירת קהילה פתוחה, פלורליסטית ומכילה בבתי הספר באמצעות עידוד שיח של הילדים על קבלת האחר וחשיבות הגיוון בחברה. במקביל, הפרויקט מקדם את הרחבת הידע ויכולת המתנדבים לפעילות משמעותית ערכית בתוך בית הספר.

מתוך מטרות אלו נבנה קורס בו קיבלו המתנדבים ידע רב על אוטיזם, עברו הפעלות חווייתיות להבנת הילדים על הרצף האוטיסטי ונפגשו עם בוגר על הרצף ואמא לילד על הרצף.

באוקטובר החל הפיילוט שלנו בגבעתיים ולווה על ידי הרכזת יונינה פוקס מ"ידיד לחינוך".
בסיום הקורס, המתנדבים קיבלו הכוונה כיצד להכין הפעלה אותה יעבירו בכיתות ה'-ח' לילדים רגילים ברחבי גבעתיים ובה יציגו בצורה חווייתית את נושא האוטיזם ויפתחו צוהר לחשיבה בנושא. 
____________...
מטה מקצועי
פורטל לעמותה
 
עובדי ועובדות העמותה יקרים/ות,
 
בשעה טובה ומוצלחת, הושק לאחרונה מאגר המידע בפורטל העמותה החדש ואתם מוזמנים לחוות, לעיין, להאיר, להעיר ולהציע הצעות לטובת שיפור וייעול.
 
מאגר המסמכים נבנה לאחר עבודה אינטנסיבית של איסוף חומרים מכל מנהלות הסקטורים והיחידות השונות בעמותה, ומטרתו להוות מקור ידע מקצועי עבור עובדי העמותה.
לפי שעה, המאגר מכיל מעל 1,600 פריטים (ביניהם קישורים למאמרים, חומרים מקצועיים, מצגות, סרטונים, טפסים, נהלים ועוד) – ומתעדכן באופן שוטף.

מאגר המידע שייך לעמותה ונועד לצורכי ריענון, למידה ושימור ידע.​ השימוש בו יהיה לצורכי עבודה בעמותה בלבד. אין להוציא ו/או להפיץ מידע זה מחוץ לעמותה בכל דרך שהיא, לרבות - שליחה במייל, מתן גישה למאגר לאדם אחר וכדומה. 
מקווים שתפיקו את המרב ממאגר הידע בעבודתכם השוטפת ומחוצה לה. 
 
        נילי אהרונסון                                                 צחי כץ
מנהלת מקצועית תחום אוטיזם                          מנהל פורטל העמותה
פעילות העמותה לפיתוח שירותים לבוגרים עם אוטיזם
העמותה מרחיבה פעילותה במטרה לתת מענה מקצועי לבוגרים עם אוטיזם  -
לקדם שילוב, שוויון הזדמנויות וחיים עצמאיים בקהילה.
ממחשוב לשילוב 
 

תעסוקה היא חלק משמעותי בחייו של אדם בוגר, המשפיע על עצמאותו ושילובו בחברה.
 
המכללה לפיננסים BDO והעמותה חברו יחד בכדי לפתח קורס הנהלת חשבונות מותאם לבוגרים עם A.S.D, בו ילמדו את המקצוע ויעבדו על פיתוח כישורי חיים ומיומנויות לשילובם בעולם העבודה. התכנית תועבר בשיתוף פעולה של הצוותים המקצועיים של העמותה ושל המכללה לפיננסים.
 
בסיום הקורס יושמו בוגרי התכנית במקומות עבודה בשוק החופשי וימשיכו לקבל ליווי תעסוקתי מותאם. בנוסף, העמותה תעסיק בוגרים עם אוטיזם בתפקידים בעמותה. 
bdo
השכלה
 
אנו משתפים פעולה גם עם עמותות "מכוונים גבוה" ו"כן זה אפשרי" במטרה לבנות סל ליווי לסטודנטים עם A.S.D  הלומדים לימודים אקדמיים.
העמותה ממשיכה בדרכה לשינוי השיח החברתי וקידום השילוב של אנשים עם A.S.D בחברה. 
מערך טיפולי משלים 
מסע לפולין

מנכ"ל העמותה וצוות המערך המשלים יצאו באוקטובר האחרון למסע מרגש לפולין יחד עם בוגרים על הספקטרום האוטיסטי. לקראת מסע זה נערכו מפגשי הכנה רבים עם המשתתפים, שיחות עם אנשי מקצוע מלווים, שיחות עם הורים ותשומת לב מרבית לפרטים קטנים וגדולים כאחד. מטרתנו היתה לאפשר לבוגרים על הרצף לחוות ולהתחבר להיסטוריה היהודית, בדיוק כפי שעושים בני גילם.

קשה להסביר במילים מה קרה למשתתפים במהלך שלושת הימים האלו ששיאו היה ביקור במחנה ההשמדה באשוויץ. רק מי שמצוי בעולם האוטיזם מכיר את השמחה והרצון לתקשורת וקשר וכמה היא עוצמתית.

המסע הוא שיתוף מופלא עם בית אקדם מודיעין, הקונגרס היהודי העולמי, ניצן מודיעין ועיריית מודיעין.
 
show
(צילום: קונרד אוביז'נסקי, מתוך הכתבה ב-ynet)
show
חדשות מהשטח
צפייה משותפת של צוות והורים בסרטון של הילד במרחב הגן
 
השנה בגן אורה נפתחה עם שישה ילדים ממשיכים ומתוקים במיוחד אליהם הצטרף ילד חדש.
רוב צוות הגן השתנה והרגשנו שעל אף שהילדים אינם חדשים והמקום מוכר להם - יש מקום להתנהל כגן בעל אפיונים חדשים.
כבר באוגוסט פתחנו בהיכרות של כל זוג הורים עם מנהלת הגן והרכזת, שם היה מקום להכיר את המשפחה ולשמוע על הילדים ועל השנה שעברה.
משם המשכנו להיכרות הילדים במרחב הגן ובתצפיות השונות, וחשיבה משותפת על כל ילד וילד במסגרת ישיבות הצוות וכן בצוותונים.

באוקטובר ההורים הוזמנו למפגש שבו השתתפו כל הגננות, המטפלים בילד והרכזת.
כל איש צוות שיתף באופן בו הוא רואה את הילד עם פתיחת השנה וניתן מקום גם להורים לחשוב יחד איתנו ולהעלות מטרות לשנה הקרובה.
במהלך הפגישות עם ההורים ראינו יחד סרטון של הילד במרחב הגן. את הסרטונים צילם הצוות החינוכי במהלך השבועות האחרונים והם נשלחו אל אנשי הצוות לפני הישיבה כך שיוכלו לבוא עם מחשבות לישיבה. הצפייה יחד בסרטונים הייתה חוויה מרגשת ומחברת.

הרגשנו שההורים זכו לראות רגעים מאוד אותנטיים של ילדם ובתיווך של הצוות הצליחו לראות את הכוחות כמו גם את האתגרים עליהם שוחחנו בפגישה.התהליך היה מרגש מאוד עבורנו כצוות והרגשנו שזו הייתה הזדמנות לעצור ולהעמיק את ההתבוננות בכל ילד ולפתוח את השנה באופן אינטגרטיבי ומחובר, הן ביננו כצוות והן עם ההורים.
 
את מה שעלה בשיחה אספה הגננת בסיוע המטפלים לכדי טופס התל"א, שנשלח אל ההורים, כך שניתנה להם הזדמנות לעבור עליו מראש ולשאול שאלות לפני הפגישה.
היום, כשאנו קרבות אל סיום התהליך אנחנו מאמינות שהצלחנו לראות את הילד באופן שלם והתהליך היה משמעותי מאוד גם לנו כצוות חדש וותיק שהיה זקוק לחיבור.
כמו כן, גם מול ההורים התהליך היה חשוב. זה נתן מרחב לחשיבה משותפת ואפשר לשותפות שאנו מאמינות בה בגן אורה, להצמיח שורשים לקראת המשך העבודה שלנו בשנים הבאות.
חדשנות בסקטורים
סקטור עבודה סוציאלית
 
העובדים הסוציאליים השתתפו לראשונה ביום עיון אשר שם את נושא "התשומה הטיפולית" במרכז, והגדיר את התשומה כטיפול מקצועי לכל דבר, ולא כברירת מחדל. שגית הושמנד סקרה את הגדרות משרד הבריאות, ד"ר אילנית יעקב מיחידת גני השרון נתנה סקירה מרתקת של המהות בתפקיד התשומה תוך מתן דוגמאות, דפנה טישל מבית אחד רחובות הציגה הרצאה שכללה סרטוני וידאו שהמחישו את האפשרויות הטיפוליות הכלולות בתשומה, ומיכל גרשוני ריתקה את כולנו בתיאור מקרה מעמיק.
היום הסתיים בדיון עם המשתתפים, שעל טהרת העבודה הסוציאלית התמקד במפגש של הרצוי עם המצוי, זיהוי האתגרים היישומיים והתפעוליים במפגש של התיאוריה עם המציאות.

יום העיון המחיש, שוב, את התפישה והחשיבה הייחודית של העובדים הסוציאליים ותרומתה למערך הכולל במסגרות הטב"מ של העמותה, וכן את ההתגייסות של עובדים סוציאליים כדי לשתף ולהעשיר את האחרים.
סקטור טיפול באומנות

השנה נפתחה בגדילה רבה במספר המסגרות בהן פועלת העמותה, דבר שהוביל לקליטתם של מטפלים חדשים רבים בתחומי האמנויות. ברוכים המצטרפים!

מקצועות הטיפול באמנויות - ייחודיים ברלוונטיות שלהם לטיפול בתחום האוטיזם. הם מעודדים אפיקי ביטוי ושיח אינטואיטיביים, יצירתיים ולא מילוליים (במוסיקה, בתנועה, באמנות, בדרמה, וב-בבליותרפיה), בצד אינטגרציה עם המשגה תיאורטית וחשיבה קלינית. 

חרתנו על דגלנו התפתחות מקצועית של הסקטור, שתאפשר העמקת ההתמחות בטיפול בילדים עם אוטיזם מחד וכינון מעמדם המקצועי של המטפלים באמנויות מאידך. לאור מחויבות זאת, אני שמחה לציין בתמציתיות רבה מה חדש השנה בסקטור טיפול באמנויות:
** החל פיילוט בתחום התצפית של המטפלים 
** הוקם צוות היגוי סקטוריאלי בו חברות מדריכות בסקטור
** משאבי הדרכה מופנים במרוכז לאזורים שבחסר  

ובתחום ההכשרה המקצועית:

פתחנו הכשרת בסיס ייעודית המשותפת למטפלים באמנויות ולעובדים סוציאליים בהיקף של 53 שעות. הכשרה זו מוכוונת למטפלים חדשים בעמותה מהמקצועות הנ"ל, ומטרתה הקניית ידע בסיסי ועדכני, תיאורטי וקליני בתחום האוטיזם. 

השתלמות בפסיכותרפיה לגיל הרך מתקיימת זו השנה השנייה, בהנחייתה של דר' שרון אוסטפלד ביחידת השרון.

כמדי שנה, מטפלי הסקטור משתתפים בהשתלמויות נוספות בעמותה: עבודה עם הורים וטיפול משולב (הורים – ילד). 

לתנופת ההתפתחות בה נמצא סקטור טיפול באמנויות שותפים מטפלות ומטפלי הסקטור והמדריכות. שנה עשירה בלמידה ועשייה לכולנו! 

 
מירי גדיש
מנהלת סקטור מטפלים באמנויות ורכזת גן שלדג (יחידת השרון)
סקטור פסיכולוגיה

סקטור הפסיכולוגים בעמותה גדל ומתרחב ומונה כיום כ-300 פסיכולוגים בכל רמות המומחיות והוותק. פסיכולוגים ממלאים בעמותה תפקידי טיפול, ריכוז, ניהול והדרכה. תכנית ההתמחות בפסיכולוגיה קלינית, בראשותה של נילי אהרונסון, מכשירה מדי שנה עשרות מתמחים, שרבים מהם כבר סיימו את התמחותם בהצלחה והשתלבו בעמותה כמטפלים ורכזים טיפוליים. כמו כן, מתקיימת תכנית הסמכה להדרכה בפסיכולוגיה קלינית, במסגרתה הוכשרו פסיכולוגים בכירים רבים לתפקידי הדרכה. תכנית התמחות התפתחותית בראשותה של מירי אביטל מרחיבה בימים אלו את היקפה.

השתלמות תחילת שנה לפסיכולוגים חדשים בעמותה נערכה בחול המועד סוכות והשתתפו בה פסיכולוגים חדשים בכל דרגי הוותק והתפקידים. בהשתלמות עסקנו באבחנה, קומורבידיות ואבחנה מבדלת, וכן בתצפית קלינית, ראיון וגיבוש מטרות טיפול, ובמחשבות על פסיכותרפיה בילדים עם אוטיזם. תודה מיוחדת לאיריס שני, פסיכולוגית קלינית ורכזת סקטור פסיכולוגיה ועו"ס ביחידת בת ים, שנתנה הרצאה מרתקת על "תשומה פסיכולוגית- מהות ומשמעות". תודה גם לגליה חנניה, מתמחה בפסיכולוגיה קלינית ביחידה, שהציגה דוגמא קלינית לעבודה.
 
מפגשי צוות היגוי פסיכולוגים נערכים אחת לחודש. הדיון במפגשים מתמקד בעבודת הפסיכולוג בגנים, סוגיות, מאפיינים ונוהלי עבודה. זאת בנציגות רחבה של פסיכולוגים בכירים מכלל יחידות העמותה. צוות ההיגוי דן כעת בפידבקים מהשטח על יישום נוהל האינטייק המחודש בפועל, בהערכה פסיכולוגית של תחילת שנה, תשומה פסיכולוגית ועוד. במקביל נמשכים מפגשי מדריכים בפסיכולוגיה, המלווים את תהליכי ההדרכה וההתמחות בלמידה וחשיבה משותפת של המדריכים.

יום עיון שנתי של סקטור פסיכולוגיה ייערך ב-8 בינואר 2019 בנושא "התערבויות בפסיכותרפיה בילדים עם אוטיזם בגיל הרך". יום העיון יכלול הרצאות פרונטליות, עבודה בקבוצות ודיון קליני ויהווה אפשרות למפגש מקצועי וחשיבה משותפת.

לקראת שנה הבאה אנו נערכים לבניית תכנית העשרה לפסיכולוגים מומחים ומתמחים וותיקים, לצורך קידום ההתפתחות המקצועית והאישית של הפסיכולוג.
 
סקטור הפסיכולוגים
 
סקטור הפסיכולוגים ממשיך בפעילות ענפה של התמקצעות, למידה וקידום עבודת הפסיכולוג בגנים. עשרות מתמחים בפסיכולוגיה קלינית יסיימו השנה את התמחותם בעמותה, ורבים מהם ממשיכים ומשתלבים בגנים בתפקידי טיפול וריכוז. במקביל מסיימים פסיכולוגים בכירים נוספים את תהליכי ההסמכה להדרכה ומצטרפים לפורום המדריכים המכובד שכבר פועל בעמותה. גם ההתמחות בפסיכולוגיה התפתחותית מוסיפה ומתרחבת.

אחד הנושאים המרכזיים בו עסק צוות היגוי פסיכולוגים השנה, בשיתוף פעולה עם מטה העמותה, מנהלות היחידה ומנהלות הסקטור, הוא סיוע בעידכון ובגיבוש של נוהל האינטייק. חלק מהחידושים שהוכנסו לנוהל הם שימוש בתצפית הורים וילד ככלי מרכזי להיכרות והערכה, וכן בסירטוני וידאו ביתיים שהובאו על ידי ההורים לצורך היכרות עם תפקודו של הילד בסביבתו הטבעית.

בנוסף, עודכן והונגש טופס האינטייק במטרה ליצור כלי שימושי, ידידותי ומועיל שיסייע במילוי מטרותיו: בניית ברית עבודה עם המשפחה, היכרות והערכה ראשונית, וחשיבה צוותית ואינטגרטיבית. צוות היגוי פסיכולוגים יסייע בהמשך בבחינה של ביצוע הנוהל בפועל, סוגיות וקשיים שיעלו, צרכים והתאמות נדרשים ועוד. זאת תוך המשך של שיח, דיון וחשיבה מקצועית משותפת.
 
יונית שולמן
מנהלת סקטור 
מדור טיפים 
​סודות בבחירת נעלי ילדים

במהלך שנות עבודתי צפיתי במספר רב של ילדים אשר הגיעו למעון בו אני עובדת בנעליים שאינן מותאמות: נעליים קטנות מדי דרכן מבצבצות אצבעות קטנות, נעליים גדולות המשבשות את דגם ההליכה, נעליים נופלות, נעליים הדוקות המשאירות סימני לחץ ועוד ועוד.

כפיזיותרפיסטית נוירו-התפתחותית, העליתי על הכתב את ידיעותיי וניסיוני בתחום התאמת הנעליים לכף הרגל ושיתפתי את הורי ילדי המעון. כעת, הילדים נהנים מנעליים מותאמות, המסייעות בהתפתחות יציבתם ומאפשרות להם להפעיל את גופם ביעילות ובטיחות.

אני מוצאת כי מידע זה יכול לסייע לא רק להורי ילדי המעון, אלא גם לכם צוותי הטיפול והחינוך, אשר גם אתם כהורים מתלבטים לא אחת באותה סוגיה עבור ילדיכם הפרטיים.
 
אז מהם הכללים עליהם יש להקפיד בעת בחירת נעלי ילדים?
1. סוליה דקה וגמישה הניתנת לכיפוף ופיתול ובעלת "קווי שבירה" בקרקעית הסוליה, באזור מפרקי האצבעות.

2. סוליה ללא עקב או עם עקב מינימלי.

3. נעל קלת משקל, העשויה מחומר רך ונושם.

4. סוליה מחוספסת לשיפור אחיזת הקרקע.

5. נעל סגורה התואמת למבנה הרגל – צרה ונוקשה בעקב ורחבה בקדמת הרגל.

6. עדיפות לנעל לא גבוהה (פרט לילדים להם המליץ גורם רפואי אחרת).

7. בגיל הצעיר, רצוי נעל בעלת סקוצ'ים, על מנת לעודד את עצמאות הילד בשימוש בהן ולאפשר התאמה אופטימלית לכף הרגל.

8. בעת מדידת הנעליים יש לעמוד ולבדוק קיום מרווח של כאצבע בין קצות האצבעות לקצה הנעל.
אין להעביר נעליים בין ילדים.
 
זכרו! נעליים טובות הן הבסיס להתפתחות יציבתם התקינה של הילדים!
 
פנינה דורפמן, B.P.T., פיזיותרפיסטית נוירו-התפתחותית
יחידת בת ים, מעון צבעוני
____0
אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן