____________...
חברות וחברי הלשכה היקרים שלום רב,
בהתאם לתקנון הלשכה אחת לשלוש שנים נערכות בחירות לנשיאות הלשכה ונבחרת נשיאות חדשה לשלוש השנים הבאות.
הבחירות לנשיאות הלשכה התקיימו ב 21.3.2021  ובהם התמודדו 44 נשים וגברים, ממובילי תחום טכנולוגיות המידע בישראל, שהציגו את מועמדותם לנשיאות הלשכה המונה 18 חברים.
החברים החדשים שנבחרו לנשיאות החדשה יפורסמו בנפרד בתום תהליך הבחירות.


לקראת סיום כהונתה קיימה הנשיאות היוצאת מפגש חגיגי (עדיין וירטואלי) לסיכום פעילותה. מלשכת מנתחי מערכות מידע הפכנו ללשכת טכנולוגיות המידע – הבית המקצועי לקהילת ההיי-טק בישראל. מארגון מקצועי, נישתי, מיושן עם עבר מפואר, אך ללא עתיד (כ – 170 חברים), הפכנו לארגון מקצועי חי בועט, תוסס, עם נוכחות משמעותית בקהילה המקצועית (כמות חברים, כמות אירועים, מעמד, כמות ואיכות תכנים מקצועיים וכו'). עשינו כברת דרך והשגנו הישגים רבים בדרך להיות הארגון המקצועי המוביל בישראל לטכנולוגיות המידע, אך עוד דרך רבה לפנינו...

בקדנציה הנ"ל המסתיימת שנמשכה 3 שנים, כיהנו 2 יו"רים:
אריה עמית – יו"ר מ- 14/3/18 עד 23/12/18 (כיהן כיו"ר גם בקדנציה שלפני – 2016-2018) אריה – הוביל את גיבוש החזון החדש ללשכה, שם את התשתית למהפכה והחל להוביל ולממש את השינוי
אלי פרנק – יו"ר מ – 23/12/18 ועד היום, אלי – המשיך במשנה מרץ והוביל את הלשכה בשנתיים+ האחרונות לשיאים והישגים רבים ומשמעותיים שמיצבו את הלשכה במקום שהיא נמצאת היום
וכל זאת בעשייה משותפת של חברי הנשיאות וההנהלה המתנדבים והצוות התפעולי המסור בראשות יורם אלדר המנכ"ל, בועז שפריר סמנכ"ל התפעול וג'נה גורן מנהלת האירועים הכל יכולה.
גם המספרים מדברים בעד עצמם:
5 פורומים, 9 מרכזי מצויינות, כ 650 הרצאות מקצועיות בכ 135 אירועים, 3 ועידות שנתיות לטכנולוגיות המידע שכמות המשתתפים גדלה בהם מ 500 ב 2018, 1400 ב 2019 ו 2400 ב 2020 (וירטואלי), 86 חברות מאוגדות, פוטנציאל של 40,000 חברים שמתוכם כ 3,100 חברים רשומים ועוד ועוד...

זו הזדמנות להודות מכל הלב לכל העוסקים במלאכה, לנשיאות היוצאת, לחברי ההנהלה, למובילי מרכזי המצוינות והפורומים, למטה הלשכה ולאחל לנבחרים ולממשיכים הצלחה רבה בקדנציה הבאה כי " את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק"


 
מאחלים לכולם פסח כשר ושמח בחיק המשפחות הרחבות ובריאות לכולם!!
 
 
____________...
__________4x...
משבר הקורונה אילץ ארגונים רבים לאור צרכים "מבצעיים" שעלו ולא סבלו דיחוי, להקים מערכות בלוח זמנים קצר מאוד.
במסגרת המפגש בו השתתפו למעלה מ 200 משתתפים, בדקנו איך הצליחו ארגונים לפתח מערכות שנכנסו לפעולה בתוך שבועות או חודשים ספורים, כשבימים כתיקונם, הקמה של מערכות אלו היתה לוקחת חודשים רבים אם לא מעבר לכך. 

קרא עוד

לצפייה במפגש 
_______6.1_4...
למעלה מ 100 משתתפים התעניינו בשאלה "מה משותף לחדשנות ולטרנספורמציה דיגיטלית? שניהם יכולים להיות פוטנציאל לשינוי במודל העסקי. את המפגש הנחתה במקצועיות רבה מירי גריסרו.
גם חדשנות וגם טרנספורמציה דיגיטלית נעים על ציר  מצד אחד אופטימיזציה במודל העסקי כלומר סגירת פערים מול המתחרים ומצד שני טרנספורמציה של המודל העסקי כלומר להמציא מחדש את מודל ההפעלה של הארגון כדי להתאימו לעתיד. 

קרא עוד
 
לצפייה במפגש 
__________4x...
מרכז המצוינות תעשייה חכמה של הלשכה לטכנולוגיות המידע קיים מפגש ראשון בנושא חדשנות בתעשייה - ייצור חכם כתנאי הכרחי לעתיד התעשייה המקומית.  בהובלת אילן אלתר, יו"ר מרכז המצוינות.
תעשיה 4.0 היא עוד שלב בהפיכת התהליכים במפעלים לדיגיטליים. המטרה היא לאפשר למפעל להיות חסכוני יותר, עם הגעה מהירה יותר לשוק. לא מדובר בטכנולוגיה חדשה, זה לא מודל עסקי חדש וזה לא תקן. 

קרא עוד

לצפייה במפגש
_______6.1_4...
המפגש אירח ארגוני נשים העוסקים בקידום נשים בעולמות הדיגיטל ובמהלכו נפגשנו עם נשים צעירות ונמרצות המקדמות שינוי. 

קרא עוד

לצפייה במפגש 
_______4x-100
____________...
מדעי הנתונים עוסקים באיסוף בניהול, בעיבוד ובניתוח של נתונים. כמו כן הם עוסקים בהוצאת מסקנות, בתחזיות ובפיתוח כלים הנשענים על כל אלה. הנתונים מגיעים ממגוון רחב של דיסציפלינות אקדמיות ויישומים מסחריים. התפתחויות רבות תרמו בשנים האחרונות לזינוק במדעי הנתונים, ובהן השימוש העצום ברשתות חברתיות, פיתוחים בתחום נתוני עתק (big data) ראייה ממוחשבת ועיבוד שפה טבעית. חשיבות מדעי הנתונים לחברה ולמדינה הולכת וגוברת. האינטראקצייה בין המדינה לאזרחיה הופכת לדיגיטלית ויוצרת נתונים שאפשר לגזור מהם מסקנות וחיזויים. הנתונים נדרשים לעיתים לביטחון המדינה, למעקב אחר פשיעה ולהתמודדות עם מגפות. לתעשייה, ובייחוד לתעשיית ההיי-טק, יש דרישה גבוהה לכוח אדם איכותי במדעי הנתונים, והחוסר הקיים כעת צפוי לגדול.

קרא עוד

לקריאת הדוח המלא - הוראת מדעי הנתונים בכל תחום ידע באוניברסיטה 

לקריאת דוח ועדת ההיגוי המייעצת לות"ת  

 
____________-08
על פי  MarketWatch יותר מ -50% מהעסקים כבר אימצו אוטומציה לתהליכים רובוטיים, (RPA) ובעוד חמש שנים השוק הולך להיות רווי.
היתרונות של אימוץ RPA הם משמעותיים ויש הרבה סיפורי הצלחה. למרות כל סיפורי ההצלחה הציבוריים הללו, קיימים עדיין מיתוסים ותפיסות מוטעות לגבי RPA ולהלן חמישה מהם
 
קרא עוד
____________...
לפני תשע שנים פרסמתי מאמר באחד האתרים הבולטים בענף טכנולוגיית המידע, שעסק במה שנראה לי כתחילתה של מגמה שתשנה את הסדר בעולמנו. כרגיל המאמר עורר תמיהה בקרב חלק גדול מהקוראים, אולם לעניות דעתי מסתמן בבירור שלא טעיתי. התמונה מתבהרת והולכת, אם כי עדיין לא לרוב הציבור, ואפשר אף להעמיק ולבסס יותר את מה שמתרחש כדי שינוי סדרי עולם.
 
קרא עוד
____________-08
כל מנהל IT מתמודד עם יישום תוכניות טכנולוגיות גדולות. למעשה, שתיים מתוך שלוש תוכניות גדולות חורגות באופן קבוע מהתקציבים הראשוניים, מפספסות את הערכות לוחות הזמנים ואת השגת  היעדים והיתרונות העסקיים, לרוב בפערים משמעותיים.
שיעור כישלונות זה לא חייב להיות הנורמה. מספר שיטות וטכנולוגיות דיגיטליות חדשות שהופיעו בשנים האחרונות יכולות לשפר באופן דרמטי את יישומי התוכניות הגדולות. בשילוב עם פרקטיקות ניהוליות ומשילות ניתן להתמודד ביעילות עם המורכבות העצומה של תוכניות טכנולוגיות גדולות, אחוזי ההצלחה יכולים להגיע אפילו עד 90 אחוזים ומעלה.
 
קרא עוד
____________...
במחקר בקרב כ-2,700 נושאי תפקידים בכירים במגוון ענפי תעשיה עולה, ששיעור הנשים, שמיועדות לתפקידי ניהול בכירים, נמצא בירידה. עם זאת, ארגונים, שמציבים את השוויון המגדרי בעדיפות גבוהה, מדווחים על ביצועים עסקיים טובים יותר, חדשנות ושביעות רצון גבוהה יותר של לקוחות ועובדים. 
מחקר של מכון המחקרים העסקיים של IBM (IBV - IBM Institute for Business Value)  מגלה, שלמרות המודעות המוגברת לאתגרים העומדים בפני נשים במקום העבודה בשנים האחרונות, ובמיוחד על רקע מגפת הקורונה, שוויון מגדרי עדיין אינו ניצב בראש סדר העדיפויות של 70% מהארגונים העסקיים בעולם.
 
קרא עוד
____________-08
ישראל חולקת מקום מס' 8  עם עוד 2 מדינות במספר הארגונים שהותקפו ושגילו, שהמידע, שנגנב מהם, גם הועלה לדארקנט והיה זמין שם לשימוש של גורמים בלתי מורשים.
 
הסכום הממוצע ששולם ככופר ע"י ארגונים לתוקפי סייבר אשתקד היה גדול פי 3 לעומת הסכום הממוצע ששולם ככופר ב- 2019. כך עולה מסיכום, שערכה Unit 42 -  יחידת המחקר של חברת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס.
מסכום ממוצע של 115,123 דולרים ששולם ב-2019 לסכום ממוצע של 312,493 דולרים אשתקד - קפיצה של 17%.
 
קרא עוד

לקריאת הדו"ח המלא 
____________-09
____________-10
הקולאז' "יומיום" של האמן ביפל הפך היום ליצירה הדיגיטלית היקרה בעולם, ומסמן עוד נקודת ציון היסטורית בנסיקה של שוק מטבעות ה-NFT שמטלטל את עולם האמנות
אחרי גל של יותר מ-180 הצעות מחיר בשעה האחרונה, קובץ JPG שיצר מייק וינקלמן - האמן הדיגיטלי המוכר בשם "ביפל" (Beeple), נמכר היום (חמישי) במכירה פומבית מקוונת של כריסטי'ס בעבור 69.3 מיליון דולר, כולל עמלות. המחיר מסמן שיא חדש עבור יצירת אמנות שקיימת רק בעולם הדיגיטלי, והביס שיאי מכירות פומביות של ציורים פיזיים של אמנים גדולים כמו ויליאם טרנר, ז'ורז' סרה ופרנצ'סקו גויה. המכירה הפומבית של ביפל נמשכה יומיים, ונפתחה במאה דולר.
 
קרא עוד
____________-11
סמסונג משתפת פעולה עם מאסטרקארד בכרטיס תשלום לסריקה ביומטרית עם קורא טביעות אצבע מובנה. נראה כי הטכנולוגיה דומה לכרטיסי התשלום הביומטריים של מאסטרקארד שנחשפו בשנת 2017 המאפשרים לך לאמת רכישות מבלי לגעת במקלדת. עם זאת, סמסונג אמרה כי הכרטיסים יאמצו ערכת שבבי אבטחה חדשה מבית System LSI Business של סמסונג המשלבת מספר שבבים נפרדים מרכזיים, במקום להשתמש בטכנולוגיה הנוכחית של מאסטרקארד.
 
קרא עוד
____________...
מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר כי עד שנת 2030 אנשים יוכלו להשתמש במשקפיים חכמים מתקדמים כדי" להעביר טלפונים לבתים של אנשים אחרים ולדבר איתם כאילו הם נוכחים פיזית. לדבריו, משקפיים חכמים יכולים להחליף פגישות אישיות בחוויה דיגיטלית מבוססת אוזניות. "אני חושב שזה טוב יותר עבור החברה ועבור כדור הארץ בסך הכל,הוסיף".

קרא עוד
____________-12
____________-12
______2020_4...
________4x-1...
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
הארגון שלכם עומד בפני אתגרים משמעותיים? צמתי קבלת החלטות? אפשר לצלוח את האתגר, אבל עם פורום החדשנות שהקמנו תוכלו גם להפיק מזה חדשנות אמיתית!
מטרת הפורום לאפשר לכם לקבל החלטות נכונות ופרספקטיבה רחבה ומוכוונת חדשנות.
פורום עשיר ומולטידיספלינרי, של 10 מנטורים, מומחים לחדשנות בתחומם, שמספקים מענה מהיר ואיכותי! ה-boost מורכב משני מפגשים עיקריים ולפעמים אמצעים נוספים בכדי לאפיין ולאבחן את מצב הארגון. השירות ניתן ללא תשלום, עם אופציה להמשך, כחלק ממגוון השירותים של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל.
לקוחות רבים ומרוצים שקיבלו בתהליך קצר הכוונה סופר מדויקת וקונקרטית, בדרך לשינוי המשמעותי הבא של ארגונם.
_______4x-100
______2020_4...
________4x-1...
_______4x-100
_______4x-100
____________...
הגיע הזמן לצרף את הארגון שלכם לקהילת הTECH החדשנית והגדולה של ישראל!
החברות והתאגידים שכבר חברים בלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל נהנים מ:
  • חברות במועדוני הבכירים למנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי תשתיות בארגון.
  • חברות בלשכה לעובדי הארגון.
  • הרצאות מקצועיות ב"בית הלקוח".
  • ייעוץ מקצועי.
  • מתן הרצאות מקצועיות במפגשים.
  • פרסום בניוזלטר הלשכה.
  • השתתפות בכלל פעילויות הלשכה.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • ועוד
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
____________...
הגיע הזמן שתצטרפו ללשכה החדשנית והגדולה של ישראל!
אלפי חברי הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל כבר נהנים מ:
  • השתייכות לקהילה המקצועית הגדולה בישראל.
  • השתתפות באירועי הלשכה ללא עלות.
  • קורסים ללא עלות/בהנחה.
  • קשרים עסקיים ומקצועיים.
  • ניוזלטר מקצועי.
  • הסמכות מקצועיות.
  • ועוד
אל תישארו לבד.
בואו להיות בקו הראשון של הטכנולוגיה ולשמוע על כל החידושים לפני כולם.
                                               אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה