header
לא נוותר על הזכויות האקדמיות!
הפגנה בקמפוס
131
שבועיים לתקופת הבחינות ואנחנו, ציבור הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, צועד לקראת תקופת בחינות קשה ולא שוויונית שעלולה לפגוע בזכויות האקדמיות של כולנו. 

במהלך הסמסטר האחרון נעשו מאמצים משותפים בכדי להתמודד עם המציאות המשתנה. הצפנו את הבעיות, העלנו פתרונות לקשיי ההסתגלות בלמידה המקוונת. למרות זאת נראה שאת הפער הגדול שנוצר בתחום האקדמי, אשר ספג זעזוע משמעותי בזמן משבר הקורונה, האוניברסיטה לא מתכוונת לצמצם!

 
אנחנו יוצאים למאבק בשלושה נושאים עיקריים, הדרישות מפורטות בניוזלטר.

עדיין לא אישרת הגעה להפגנה? לחצו לאיוונט הרשמי
עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של המחאה - להצטרפות לחצו על האייקון
2258(1)
אנו דורשות תיקונים מיידיים בנוהל הבחינות
בסעיפים הבאים

תיקון סעיף 2.7 + סעיף 3.8 כך שניתן יהיה לפסול בחינה רק לאחר שניתנו אזהרות על צילום לא תקין/על חשד ורק לאחר מכן יהיה ניתן לפסול בחינה.

סעיף 2.7: שינוי של התחום המצולם לאורך כל הבחינה אסור, אלא על פי בקשת צוות ההשגחה. צילום לא תקין של אזור הבחינה עשוי לגרור פסילת מבחן, על פי שיקול דעת המרצה או המזכירות האקדמית.

סעיף 3.8: בכל מקרה חריג בו יוחלט ע"י המרצה האחראי/ת שהתנאים אינם מאפשרים קיום הוגן וראוי של בחינה, או בכל מקרה של הפרת כללי ההתנהלות, יהיה/תהיה רשאי/ת המרצה להפסיק או לפסול את הבחינה לפי שקול דעתו/ה.


שינוי סעיף 3.3: סטודנט שסיים את בחינתו יהיה רשאי לצאת מהבחינה. נכון לעכשיו, הסעיף מחייב הישארות עד תום מועד הבחינה.

סעיף 3.3: לא ניתן לעזוב את הבחינה ב-Moodle או לכבות את ה- zoom לפני סיום הבחינה ו/או הגשת המטלה. לא תאושר עזיבת הבחינה בחצי שעה הראשונה של הבחינה. יציאה מהמבחן לאחר תחילת זמן הבחינה, דינה כבחינה והיא תיבדק.

שינוי סעיף 3.7: מהסעיף לא ניתן להבין כי הוא מתייחס לניתוק מהזום (מהמצלמה) אלא לניתוק באופן כללי (הפסקת תקשורת ו/או הפסקת וידיאו). מה קורה במקרה של ניתוק מהדפדפן המאובטח במהלך הבחינה? בנוסף, סעיף זה הוכנס לתקנון על סמך אישורי ניתוק מספקי תקשורת, אך ישנם ספקים שלא יכולים להביא אישור כזה. יתרה מכך, יש סיבות רבות לניתוק שאינן רק בעיה בספק האינטרנט.

סעיף 3.7: בכל מקרה של הפסקת תקשורת ו/או הפסקת וידיאו ליותר מ- 10 דקות ברצף או ליותר מ- 10 דקות מצטברות, הבחינה תפסל. 

שינוי סעיף 6: אנו מבקשות כי תינתן אפשרות להרשמה מאוחרת לבחינות מועד ב', ולאפשר רישום במקרים חריגים של פחות משלושה ימים לפני מועד ב'. בסמסטר קודם סטודנטים לא ניגשו למועד ב' כיוון שההרשמה הייתה חסומה.

סעיף 6: רישום למועד ב' במבחנים/בחנים בהם ניתן מועד ב׳.

שינוי סעיף 3.11: יש להגדיר מהי שאלת בקרה. יש פה עניין של פרטיות של סטודנטים, שיענו על שאלות במהלך בחינה כששאר הסטודנטים יוכלו לשמוע את תשובותיהם.

סעיף 3.11: המרצה רשאי/ת לכלול בבחינה שאלת בקרה שמטרתן אבטחת טוהר הבחינות (ושאינן מחומר הקורס/הבחינה) אשר כישלון בהן יביא לפסילת המבחן.
2258(1)
הנהלת האוניברסיטה מסרבת להתייחס לסמסטר הנוכחי כסמסטר חריג תוך התעלמות מקשיי הלמידה המקוונת. לאור סמסטר רווי באתגרים, אנו דורשות את ההתאמות הבאות:
 
👈 מועד נוסף לכל סטודנט.ית בקורס שבו ממוצע הציונים במבחן יהיה נמוך ב-10% מממוצע הציונים בשלושת הסמסטרים האחרונים בקורס (בסמסטרים שבהם הקורס התקיים).

👈 הודעות בנושא הפסקות לימודים לא יישלחו עוד באופן אוטומטי, אלא כל מקרה ייבחן באופן פרטני תוך התייחסות לתקופת הקורונה.

👈 מתן ציון בינארי אחד לבחירת הסטודנט.ית.

​👈חלוקת הבחינה לפרקים כך שתינתן הפסקה ייחודית בין כל פרק, על מנת שתתאפשר יציאה לשירותים, ועל מנת למנוע בחינות שבהן אי אפשר לחזור אחורה לאחר מענה על השאלה. ב-7.12 פרסמה האוניברסיטה כי היא עובדת על רכיב שיאפשר חלוקת הבחינה. כרגע, אין פתרון לבעיה.

👈 אפשרות ליציאה מבחינה לאחר חצי שעה, ללא קבלת נכשל.
WhatsApp_Ima...
לראייתנו, הסיבות למבחנים בהם יש למעלה מ-30% נכשלים אינן טמונות רק בנבחן. אנו מאמינות כי ניתן לשנות את המציאות הקיימת באמצעות רשת ביטחון בצורת מועד נוסף לכלל הסטודנטים.ות בקורס, שינוי שיטת חישוב הנקודות וכד'. 
#לא_מסך_שחור - רקע ZOOM
מצורף רקע ZOOM לשימוש במהלך ההרצאות בשבוע הקרוב - הרקע החדש שלך!
304(1)
!Follow Us
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה