header
דבר המנכ"ל
שלום לכולם,
 
לאחרונה השקנו באירוע מרגש, קו מיתוגי חדש לעמותה לילדים בסיכון. קו מיתוגי זה יוצר בידול וייחוד של שני מרכזי העמותה – "מרכז חוסן" והמרכז העוסק בתחום האוטיזם .רציתי לשתף אתכם בקצרה במה שעמד לנגד עיננו בהחלטה לשנות קו מחד, ובבחירה במיתוג חדש, מאידך.
כולנו נתקלנו, במשך השנים בלא מעט שאלות ביחס לשם העמותה וחיבור השם לעשייה היומיומית שלנו.
במקביל, בכל אותם שנים, משך קרוב לשלושה עשורים, קנינו שם של מקצועיות, רצינות, יושרה ואנושיות. שם של מובילות בתחום האוטיזם בישראל, תחילה בגיל הרך, ועתה גם בגילאים הגדולים יותר. שם של מובילות בתחום הטראומה והמניעה בכל הגילאים והקהילות.
שימור שם זה היה חשוב מאוד בעינינו. שימור שם המזוהה עם כל אותם מאפיינים חשובים שמניתי. יחד עם זאת, השם, לכשעצמו, לא שיקף את העשייה בפועל. למעשה, ביצירת קו מיתוגי חדש, עמדנו על הצורך שלנו – ושל הצופים והשומעים מהצד,  להבהיר ולהעביר למן הרגע הראשון - מסר וזהות. רצינו  לומר לעולם מי אנחנו ולשם מה אנחנו כאן, תוך שימור הזהות וההיסטוריה, מחד, וחיבור להווה ויצירת אופק וראיה לעתיד, מאידך.
כך, בחרנו, בהותרת השם הקיים על כנו, ובצדו – הוספת הזהות , המסר. "מרכז לטיפול וחקר באוטיזם". בנוסף לכך, בחרנו בקו עיצובי המלווה את השם: לוגו, ומסמכים שונים בעיטורו. הלוגו שנבחר בצורת עלה מחובר, המחובר מחלקיו השונים, המודגשים, המגוונים, משקף את הסיבה להיות כולנו כאן, במשפחת העמותה לילדים בסיכון.
מדוע אנחנו בעצם כאן? כדי ל–ח–ב–ר.  מילה קצרה וכל כך עוצמתית. מילה שטומנת בחובה עולם ומלואו.
 
אנו עוסקים בחיבורים. אנו מחברים. בין מטפל למטפל, בין מטפל למחנך, בין ילד לילד, בין ילד להוריו, בין ילד למשפחתו, בין משפחה לקהילה, ובין קהילה לקהילה. אנו כאן כדי לחבר. אנחנו כאן כדי לצקת תוכן למושג הערבות ההדדית. 
 
ועל כך ברצוני להודות לכולכם. לכל אחד ואחד מהצוותים והעובדים המסורים שלנו, שהדבקות והעשייה שלהם מהווים לא פחות מהשראה עבור כולנו. תודה על החיבורים – קטנים כגדולים – שאתם עושים מדי יום בעבודתכם הנאמנה.
 
מאחלת עוד שנים רבות של חיבורים משמעותיים והמשך בדרך הישר והטוב,
 
 
עו"ד ציפי נגל-אדלשטיין
מנכ"ל 
logo
תורמים ונהנים- אברהם טל ועברי לידר במופע מיוחד!
פותחים את שנת 2018 עם הזמרים המובילים בישראל – כל ההכנסות קודש לקידומם של ילדים עם אוטיזם.
 
יום שני, 1 בינואר 2018, בשעה 20:30, היכל התרבות תל אביב
 
כרטיסים בהתאם למיקום: 200 שקל, 350 שקל, 450 שקל, 700 שקל
 
להזמנת כרטיסים: 03-5100297
דוא"ל: Udi.rigai@netvision.net.il / hanaabrg@netvision.net.il
 
התרומות מוכרות לצורך החזרי מס על פי סעיף 46 א' בחוק
 
 
show
כמו כן, נשמח אם תצטרפו למיזם החברתי החשוב, עיגול לטובה, ותעגלו לטובתנו בשיחת טלפון או בלינק זה: https://tinyurl.com/ybncdrgy
_____-_____-...
הסלבס מתגייסים למען ילדים עם אוטיזם
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
עדן הראל, רון שחר, רותם אבוהב, שירז טל, אלי ומריאנו ומפורסמים רבים נוספים נרתמו למען העמותה ועונדים את צמיד הסנפיר. מעצבת התכשיטים רונית ים עיצבה את הצמיד במיוחד עבורנו. מחירו 49 שקל וכל ההכנסות קודש לקידומם של ילדים עם אוטיזם.
 
לרכישת הצמיד הייחודי, לחצו כאן
http://www.ronityam.com/amuta
show
גיוס המונים לטובת רכישת אייפדים לגני הילדים
אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בפרויקט מיוחד ולאפשר לנו לרכוש מכשירי iPad לכל אחד מ-70 גני ילדים עם אוטיזם ברחבי הארץ.  איי-פד הוא כלי אינטראקטיבי שמעורר מוטיבציה ומעלה את הרצון בקרב הילדים לתקשר ולהשתתף אקטיבית בלמידה ומשחק.
 
נשמח אם תשתפו בני משפחה וחברים בפרויקט ועודדו אותם לתרום. בזכות התרומות 560 ילדים עם אוטיזם יוכלו ליהנות מכלי טכנולוגי, ויזואלי וחווייתי - ומעל לכל, הילדים יוכלו לתקשר בקלות יותר עם משפחתם.
 
לחצו כאן, להצטרפות לפרויקט:
https://www.giveback.co.il/project.aspx?id=2294
 
דרושים! דרושים! דרושים!
העמותה ממשיכה לגייס מטפלים חדשים ונשמח להמלצותיכם. אם אתם מכירים קלינאי/ות תקשורות, מרפא/ות בעיסוק ופיזיותרפיסטים/ות טובים כמוכם – נשמח שתכירו בינינו!
 
כל חבר שתצרפו לעמותה יזכה אתכם בשובר מפנק במתנה!
 
קו"ח ניתן לשלוח למייל: jobs@childrenatrisk.org.il
 
 
השתלמויות, ימי עיון ומה שביניהם
העמותה משקיעה כספים רבים בתחום ההשתלמויות, ואכן שנת תשע"ח נפתחה בהצלחה רבה:
 
בספטמבר נערך יום עיון חשוב לסקטור הפיזיותרפיה בנושא "כלי עבודה והערכה". בנוסף, נערכה השתלמות בת שלושה ימים לעובדים החדשים.
 
באוקטובר נערך יום פורה ומיוחד למערך ההדרכה והשתלמות מוצלחת לפתיחת שנה לפסיכולוגים חדשים.
 
כמו-כן, התקיים באוקטובר יום עיון ראשון ומוצלח של מערך ההדרכה. בנוסף, התקיימה באוקטובר השתלמות מוצלחת בת יומיים של פתיחת שנה לפסיכולוגים.
 
בנובמבר התקיים לצוות רב מקצועי יום עיון מפרה בנושא DC 0-5 וכן שני ימי מליאה חדשניים בנושא מנטליזציה ונערכה לראשונה בארץ סדנת מבוא ל-ESDM שהועברה על ידי ד"ר סינתיה זירהוט.
 
לאחרונה נשלח אליכם סקר אנונימי קצר על תחום ההשתלמויות. נשמח לשמוע מכם!
למעבר לסקר לחצו כאן   
 
בברכה,
נילי אהרונסון                                                    צחי כץ
מנהלת מקצועית תחום אוטיזם              רכז תחום הכשרות והשתלמויות
new
התיק הרפואי הממחושב 
החל מספטמבר 2017, כל מסגרות העמותה, בכל המערכים (גנים/מעונות, המערך המשלים ובית אחד), עברו לעבודה בלעדית במערכת התיק הרפואי הממוחשב – אין יותר עבודה על תיקים ידניים וקלסרים!
 
רכזים חדשים שהתחילו את תפקידם כרכזים רק השנה, עברו הדרכה ייעודית במהלך אוגוסט ספטמבר. כמו כן, בעקבות משובים מהשטח, יושמו פיתוחים חדשים ושדרוגים.
 
הניהול השוטף של התיק הרפואי של הילד כולל:
ניהול פרטי הילדים, אנשי הקשר, פרטי המטפלים במסגרת, בניית תכניות טיפול ונספחי א' וב', דיווח מגעים, ניהול טפסים ותיעוד קליני של המטפלים מהסקטורים השונים כולל כלי מדידה והערכה, וכן ניהול מטרות טיפוליות וטפסי 17 במערך המשלים.
 
בנוסף לכך - נתחיל ליישם במסגרת המערכת נושאים חדשים:
 
ניהול השתלמויות – מעתה פרסום ההשתלמויות, רישום אליהם, ואישור ומעקב אחר השתתפות העובד בהשתלמות, יבוצעו באמצעות המערכת. באופן כזה, תרוכז ב"תיק" המטפל, רשימת ההשתלמויות שעבר, וכל מנהל יוכל לקבל החלטות מושכלות באשר להרחבת אופקי ההתמקצעות הנדרשים.
 
ניהול מערך ההדרכה – נבנה מערך שלם הכולל בתוכו ניהול זמינות מדריכים, שיבוץ מדריכים להדרכות פרטניות, סקטוריאליות והדרכות רכזים, דיווח על ביצוע ההדרכות בפועל וניהול בקרה תקציבית ברמת יחידות לכל מערך ההדרכה. המערך נבנה ע"י צוות התיק הרפואי הממוחשב ונבחן בימים אלו בפיילוטים השונים. בעתיד ישולבו במערך ההדרכה ניהול הדרכות במסלול הסמכה להדרכה וניהול הדרכות המתמחים בפסיכולוגיה.
 
מדריכים מפורטים יופצו עבור כל נושא חדש המיושם במערכת.

אנו מעודדים אתכם להמשיך לעבוד ולהתנסות במערכת ולפנות, באמצעות מערכת התמיכה, בכל שאלה או הצעה שאתם מבקשים להעלות.
 
בהצלחה,
צוות התיק הרפואי הממוחשב
מחלקת משאבי אנוש פותחת שנה!
כבכל שנה, גם השנה שמחנו לסייע לכלל היחידות כדי לפתוח את שנת הלימודים בהצלחה.
בסך הכל טיפלנו בגיוס וקליטה של 370 עובדים, ב-237 עובדים שסיימו את עבודתם ובעובדים רבים נוספים ששינו את היקף השעות שלהם ואת תפקידם בעמותה.
זכויות העובדים עומדות בראש מעייננו ולכן אנו דואגים לערוך הרצאות בנושא זכויות וחובות במסגרת ימי השתלמות לעובדים חדשים ושולחים חוברת מידע מפורטת לכל העובדים שמצטרפים לשורותינו.
בנוסף, השנה עדכנו את תהליכי העבודה מבחינה טכנולוגית, באמצעות הטמעה של מערכת אינטרנטית חדשה לקליטת עובדים והוספת אפשרות לעובדים להזין בעצמם את סידור העבודה שלהם במערכת דיווח הנוכחות.
 
דלתנו תמיד פתוחה בפניכם לכל שאלה ופנייה! 
חדשות מהשטח
ערב פתיחת שנה ביחידת רחובות-נס ציונה-קריית עקרון
כחלק משיתוף הפעולה בין העמותה לבין משרד החינוך בגני התקשורת, קיימנו ערב חגיגי לפתיחת שנת הלימודים, אליו הוזמנו אנשי הצוות בגנים - צוותים חינוכיים וטיפוליים כאחד. פתחנו את הערב בברכות והרמת כוסית לשנה טובה ופוריה. מיד לאחר מכן שמענו את סיפורה המרתק של שיר אברהם, אמו של אור, ילד על הרצף האוטיסטי.
תודה גדולה ליעל פינקרט רכזת הגנים מטעם מתי"א ר"ן על ארגון משותף ועיצוב הערב. 
יחידת ראשל"צ – סקטור רגשי
ביחידת ראשל"צ מתקיים זו השנה השנייה, מערך הדרכה ולמידה ייחודי ומשמעותי מאוד לצוות הרגשי: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומטפלים בהבעה ויצירה, במשותף.
 
מניפה עשירה זו בתחומי ידע ועניין המוצעים לצוות על פי בחירתם, היא מקור משמעותי להתפתחות מקצועית הן של המטפלים, כל אחד במקום ההתפתחות שלו, והן של המנחות, אשר ברובן רכזות ו/או מטפלות ומדריכות בכירות ביחידה.
 
פירוט הקבוצות:
"גוף ראשון, גוף ידע" המפגש הטיפולי עם ילדים במצבים מנטליים ראשוניים - חקירה של המפגש הטיפולי עם ילדים במצבים מנטליים ראשוניים דרך נוכחותו של המטפל במפגש זה. 
מנחות: שירי מור שי, מטפלת בתנועה ומדריכה ואירית דוידוביץ׳, פסיכולוגית קלינית ומדריכה
 
"הדרכת הורים" - דיון במקרים קליניים בעבודה עם הורים, העמקת ההתבוננות וההבנה בנושא.
מנחה: הדס קרני, פסיכולוגית קלינית מדריכה. 

 "על קבוצות" - הזמנה  לשותפות בתהליך יצירת קבוצת ההדרכה בה לומדים על ואת מחשבת הקבוצה ועבודתה בפועל.
מנחות: מאיה בך, פסיכולוגית קלינית מדריכה ואורלי פרנטה צפניק, מטפלת בתנועה מדריכה.
 
 "מהוויה חושית, לעבר סימבוליזציה וגדילה מנטלית" - המשך הכרות והעמקה בתובנות קליניות ותרומות תיאורטיות של כותבים על מצבי נפש ראשוניים והגרעין האוטיסטי באישיות. 
המנחה: ד"ר דורית קבילי פסיכולוגית קלינית מדריכה 
 
"נפגשים" - העמקה בעבודה הרגשית והלא מילולית של המטפל בילדים על הרצף האוטיסטי. 
מנחות: טל קורן מטפלת בתנועה מדריכה ותמר בן יהודה מטפלת בתנועה מדריכה
 
"קבוצת עמיתים" - קבוצת הדרכה למטפלים מנוסים ומדריכים שמאפשרת חקירה מעמיקה של החשיבה הפסיכותרפיסטית מתוך מקרים של אנשי הקבוצה.

 
חדשנות בסקטורים
סקטור הפסיכולוגים
סקטור הפסיכולוגים בעמותה מונה כיום כ-250 פסיכולוגים בכל רמות המומחיות והוותק. תכנית ההתמחות בפסיכולוגיה קלינית בראשותה של נילי אהרונסון מכשירה מדי שנה עשרות מתמחים, שרבים מהם כבר סיימו את התמחותם בהצלחה והשתלבו בעמותה כמטפלים ורכזים טיפוליים. כמו כן, מתקיימת תכנית הסמכה להדרכה בפסיכולוגיה קלינית, במסגרתה הוכשרו פסיכולוגים בכירים רבים לתפקידי הדרכה. תכנית התמחות התפתחותית בראשותה של מירי אביטל החלה את פעילותה לפני שנה ובימים אלו מרחיבה את היקפה.
 
במסגרת סקטור הפסיכולוגים נערכות מגוון פעילויות לקידום ההתמקצעות והלמידה. 
 
יום עיון של סקטור הפסיכולוגים ייערך ב-26 בדצמבר 2017
הנושא: "אל איזה אחר הילד מתקשר, מנסה לתקשר או נמנע מלתקשר בכל רגע נתון - על העברה והעברת נגד בטיפול בילדים עם אוטיזם".
יום העיון יכלול הרצאות תיאורטיות, הצגות מקרה ודיון קליני, עם דגש על עבודה עם מטופלים עם מיעוט שפה.
 
מפגש צוות היגוי פסיכולוגים ייערך אחת לחודש, בימי ג' בין השעות 11:30-10:00, וידון בסוגיות הנוגעות לעבודת הפסיכולוג בעמותה. בצוות ההיגוי משתתפים פסיכולוגים בכירים מכלל יחידות העמותה, כצוות מוביל תהליכי התמקצעות ובנייה של הסקטור.
 
כתמיד, נשמח לכל יוזמה, תגובה, הערות והארות ולרעיונות יצירתיים. הנכם מוזמנים לפנות אלי ביוזמות, שאלות ורעיונות. בשיתוף עם גורמי המטה ומנהלות היחידות נבחן כיצד ניתן לממש את הרעיונות היצירתיים לטובת למידה והתפתחות מקצועית של כלל הפסיכולוגים בעמותה.

בברכה,
יונית שולמן- פסיכולוגית קלינית
מנהלת סקטור הפסיכולוגים
 
סקטור קלנאי תקשורת
פתחנו את השנה בנושא הערכת תחומי התקשורת, השפה והדיבור. המעבר לטופס הממוחשב, מאתגר ומעלה שאלות ואני מודה לאלו מכם שפנו והאירו נקודות אשר דורשות שיפור. אנו נאסוף את המידע ונדאג להתאים את הטופס בהדרגה לצרכים העולים מן השטח.
בנוסף, בימים אלו נעשות השלמות לחסרים הקיימים במבחני השפה ביחידות ובקרוב אני מקווה  שנתחדש גם במאגר של מבחני PLS-4 להשאלה.
השנה, כפי שפורסם בלוח ההשתלמויות, נעסוק במגוון תחומים מקצועיים. בחודש דצמבר יתקיים יום עיון בנושא "תת"ח ואוטיזם" וכן ייפתח קורס בנושא "התפתחות תקינה של תקשורת, שפה ודיבור, לצד קשיי ההתפתחות בתחומים אלו, אצל ילדים עם אוטיזם". כמו כן, יתקיים יום עיון המשך בנושא "קשיי אכילה", לצד ימי עיון רב-מקצועיים נוספים.
 
גם השנה נמשיך להעמיק ולפתח את הידע המקצועי שלנו ובעזרת המדריכים נרחיב את החשיבה  סביב נושא ההערכה הפורמלית של תחומי התקשורת והמשחק, בנוסף לשפה ולדיבור, הטמעת השימוש בתת"ח בחיי היומיום במסגרות החינוכיות ובקרב המשפחות ונושאים נוספים הנוגעים לטיפול של קלינאי תקשורת בילדים עם אוטיזם.

בברכה,
פזית גור
מנהלת סקטור קלינאי תקשורת   
 
סקטור המטפלים ביצירה והבעה
סקטור המטפלים ביצירה והבעה ממשיך לגדול עם העמותה, במספר החברים בו ובאיכותו המקצועית. התרפיסטים עובדים באינטנסיביות רבה: מטפלים פרטנית פעמיים-שלוש בשבוע, מקיימים טיפולים קבוצתיים ומלווים הורים. 
גם השנה, אנו ממשיכים בתנופת הצמיחה וההתפתחות. הייחודיות והעושר של שפות הטיפול ביצירה והבעה מזמינים אותנו להעמיק את הבנתנו ולשכלל את השימוש בכלים שלנו, ובד בבד לשפר את יכולת האינטגרציה עם התאוריה שברקע עבודתו של כל מטפל (פסיכואנליטית ו/או התפתחותית), ועם הפרקטיקה של הפסיכותרפיה. 

משימותינו להמשך:
היצע מגוון של השתלמויות מצוינות וימי עיון מרתקים מתוכננים ועם המשך פיתוח מערך ההדרכה.
חיזוק קשר עם מסלולי הכשרה בתקווה להזנה הדדית ולטיפוח עתודת מטפלים שיצטרפו אלינו.
הזמנה לכל אחד ואחד מכם להירשם כחברי י.ה.ת. כדי שנוכחותנו תגדל. אנו מתכננות לפתח את קשרינו עם האיגוד המקצועי ולתרום לקידום ההכרה והמעמד המקצועי שלנו. 

בברכה,
מירי גדיש, מיכל אבירם
מנהלות סקטור הבעה ויצירה