אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
Newsletter_h...
שלום ,

חג הפורים שעבר פתח תקופה מטלטלת בסימן "נהפוך הוא" – כל מרקם החיים שלנו השתנה, ומה שפעם היה נדמה כשגרה הפך לייחודי. לעיתים הצלחנו לגלות שגם בגבולות ה-1000 מטר ניתן למצוא הזדמנויות ולגלות מחדש דברים שכבר שכחנו. בנקודת הזמן הזו יש תקווה ואופטימיות אך עדיין אי הוודאות רבה.
 
אנו ביוזמה ממשיכים בפעולתנו המאומצת לפיתוח ידע חדש, להנגשתו וליצירת דיון ציבורי סביבו. אחד היתרונות המעטים של הריחוק החברתי והמעבר לשיח מקוון הוא ההרחבה של מעגלי השותפים הלוקחים חלק בדיון חינוכי מבוסס מחקר ובהגברת המאמצים לחיבור בין מחקר, מדיניות ופרקטיקה.
לאחרונה נפרדנו מד"ר תמי חלמיש אייזנמן, שהובילה את היוזמה בשלוש השנים האחרונות. אנו עצובים להיפרד אך נרגשים בשביל תמי, ומאחלים לה הצלחה והנאה בדרכה החדשה.
 
אנו מקווים שתמצאו בקישורים המצורפים מידע מועיל להמשך עשייה חינוכית פורה,ומאחלים לכולנו המשך שותפות ולמידה ופורים שמח – רננה וצוות היוזמה
חפשו אותנו גם ב - 
Newsletter_J...

הכנס השנתי של היוזמה
בשיתוף קהילת חינוך 2020

 
ב-12.1.2021 נפגשנו מאות אנשי ונשות חינוך ויצרנו מרחב של מפגש ולמידה בין אנשי מדיניות, מחקר ועשייה, מתוך אמונה שמפגש שכזה חיוני לשיפור מערכת החינוך בישראל, בימים כתיקונם ובימי משבר בפרט.

מגיפת הקורונה טלטלה את מערכת החינוך בשנה האחרונה אך גם האיצה תהליכים חיוביים ויצרה חלון הזדמנויות לשינוי. בכנס התמקדנו בהזדמנויות שמְזַמֵן משבר הקורונה לשינוי משמעותי וארוך טווח בחינוך.


ריכזנו ב אתר הכנס דגשים מרכזיים מכל מושב, את כל חומרי הרקע, המצגות וצילומי ההרצאות.
Newsletter_J...

למידה רגשית־חברתית
במערכת החינוך


נושא הלמידה הרגשית־חברתית (SEL) צובר תאוצה במערכת החינוך בישראל, בדומה למדינות רבות בעולם. במיטבה, למידה רגשית־חברתית איננה עוד רפורמה אלא מהלך עמוק, נרחב ויסודי של שינוי תרבותי וארגוני.

מהי למידה רגשית־חברתית ומדוע היא חשובה? מהם ממצאי המחקרים העדכניים בַּתחום? איך לחבר את הלמידה הרגשית־חברתית לשגרת בית הספר? ומה תפקיד משרד החינוך בישום מדיניות של למידה חברתית־רגשית?

מוזמנות ומוזמנים לקרוא את הדוח המסכם של ועדת המומחים, את התקציר ואת הדגשים של כל אחד מפרקי הדוח.
Newsletter_J...

 מצוינות מתמטית
בכיתה ובבית הספר


בשנים האחרונות קידום המצוינות בחינוך המתמטי בישראל ניצב כאתגר, במיוחד לנוכח הישגיה הנמוכים של ישראל במבחן הפיז"ה. בתקופה זו של התמודדות עם מגפת הקורונה מתחדדת חשיבותם של מקצועות המתמטיקה והמדעים, ועל כן זו הזדמנות ייחודית לקידום המצוינות בחינוך המתמטי והמדעי בישראל. 

מה מאפיין מדינות בעלות שיעור מצטיינים גבוה במתמטיקה? האם רק יחידי סגולה יכולים להצטיין במתמטיקה ובמדעים? כיצד משפיעים מבחנים בין־לאומיים על מערכת החינוך ועל השיח הציבורי?

מוזמנות ומוזמנים לצפות בהרצאות ולקרוא חומרי רקע מ יום העיון שקיימנו ב-16.12.2020 בשיתוף קרן טראמפ ובהשתתפות דוברים ודוברות מהארץ ומהעולם. 

חדש ביוזמה

דוח מת"ת בנושא טיפוח חשיבה ביקורתית וחשיבה יצירתית במסגרת הקניית מיומנויות המאה ה-21 

היוזמה שותפה ליום העיון "העומדים מהצד" שיתקיים ב 17.3 - לרגל היום הבין לאומי למאבק בגזענות.
 לפרטים ולהרשמה
ה
Newsletter_J...
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה