לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
Logo_EReg
עדכון למעסיקות ומעסיקים בעקבות הכרזת "מצב מיוחד בעורף" 
לקוחות יקרים,  
 
אנו מעדכנות בקצרה על ההשלכות של המצב הנוכחי בקשר למקומות העבודה.  
 
עבודה בהתאם להגבלות שהוטלו על הפעילות באזורים השונים 
שר הבטחון הכריז אתמול על "מצב מיוחד בעורף", בהתייחס לכל שטחי המדינה.  
הוא תקף, בשלב ראשון, ל-48 שעות וניתן להארכה.  
המשמעות הינה, שרשויות המדינה מוסמכות להוציא הנחיות שיגבילו את הפעילות בשטחי המדינה, כגון: הגבלה על התקהלויות; סגירת מוסדות החינוך; וחיוב לשהות בסמיכות למרחבים מוגנים, באופן שיאפשר כניסה למרחב המוגן בפרק הזמן הרלוונטי לאותו איזור (לפי זמני ההתראה של פיקוד העורף).  
 
1. עבודה במקומות עבודה יכולה להתקיים רק בכפיפות להנחיות שהוצאו, כפי שחלות בכל אזור. עליכן.ם להתעדכן בהנחיות הרלוונטיות לאזור שבו נמצא מקום העבודה, ולפעול בהתאם.
 
 
2. שימו לב, כי ייתכן מצב שבו, לפי ההנחיות, מקום העבודה יכול לפעול כסדרו אולם יש עובדות.ים שאינן.ם יכולות.ים להגיע למקום העבודה עקב מגבלות החלות על אזור מגוריהן.ם
 
3. ניתן לשקול הנחיה לעובדים על עבודה מהבית, או מתן אפשרות לעבודה מהבית לעובדות.ים שיבקשו זאת.

 
עבודה במקומות עבודה המספקים שירות קיומי או חיוני 
בהתאם לצו אירוע חירום אזרחי שהוצא גם הוא אתמול, ניתן לחייב עובדות.ים במקומות עבודה המספקים שירות קיומי או חיוני לציבור, להגיע לעבודה ולקיימה כסדרה למרות ההנחיות המגבילות את הפעילות באותו אזור.    
מדובר במקומות עבודה שעוסקים באספקה סדירה של חשמל, מים, מזון, שירותי בריאות וכיוב'.  
ההתייצבות לעבודה במקומות עבודה אלה הינה חובה על-פי החוק, ואי-התייצבות מהווה עבירת משמעת.

תשלום שכר לעובדות.ים כאשר עבודה אינה אפשרית 
החוק והצווים שהוצאו מכוחו אינם קובעים חובת תשלום שכר לעובדות.ים בנסיבות שבהן העבודה במקום העבודה אינה אפשרית עקב הנחיות הרשויות. מאחר שההימנעות מעבודה אינה בשל החלטה של המעסיק, אלא מצב שנכפה על הצדדים, המשמעות הינה שאין לעובדות.ים זכאות לשכר.  
מנגד, אם הפעילות במקום העבודה מותרת לפי הנחיות הרשויות, והמעסיקה היא שהחליטה שלא לקיים את הפעילות, העובדות.ים זכאיות,ים לשכר. הוצאת עובדים לחופשה, על חשבון ימי החופשה הצבורים שלהם, צריך שתיעשה עם מתן התראה קצרה (ולא "מהיום למחר"), ואם מדובר בחופשה של 7 ימים או יותר – נדרשת התראה בת שבועיים.   
במצב שבו מקום העבודה פועל לפי ההנחיות והעובד הוא שהחליט להימנע מהתייצבות לעבודה, לא תהיה לו זכאות לשכר. עובד יכול לבקש לנצל ימי חופשה העומדים לזכותו, ולמעסיקה יש שיקול דעת אם לאשר ניצול חופשה.  
באירועים בטחוניים קודמים שהגבילו את העבודה במקומות עבודה, נקבעו בדיעבד הוראות המחייבות את המעסיקות לשלם שכר, תוך קבלת פיצוי מהמדינה. יש להניח שגם באירוע הנוכחי ייקבעו בסופו של יום הוראות כאלה, אך בשלב זה הן אינן קיימות.  
 
פיטורי עובדות.ים עקב אי הגעה לעבודה 
חל איסור מכוח החוק על פיטורים של עובד.ת שלא הגיע.ה לעבודה עקב מגבלות שהטילו הרשויות על אזור העבודה או על אזור המגורים, וכן במקרה שהעובד.ת לא הגיע.ה לעבודה עקב קיומו של צורך להשגיח על ילד.ה, עד גיל 14 (או עד גיל 21, אם מדובר בילד.ה עם צרכים מיוחדים), בשל סגירת מוסדות החינוך.  
נזכיר בהקשר זה גם את האיסור החוקי על פיטורי עובד שנמצא בשירות מילואים או בקשר לשירות המילואים שלו.  

נאחל לכולן.ם שיגיעו ימים טובים יותר במהרה

 
אין באמור כדי להוות ייעוץ משפטי. 
נשמח לעמוד לרשותכם.ן ולייעץ בכל שאלה בעניין. 
IMG_4462f-cr...
מרים קליינברגר-אתר,
ראשת מחלקת דיני עבודה

טלפון: 03-7770120
מייל:

 miriam@ebnlaw.co.il
0M4A7701f-76...
נועה בר - שיר,
שותפה במחלקת דיני עבודה


טלפון: 03-7770120
מייל:
IMG_572312f-...
הדס ארנברג,
שותפה במחלקת דיני עבודה


טלפון: 03-7770120
מייל: 

hadase@ebnlaw.co.il
IMG_572312f-...
אייל בירנברג,
שותף במחלקת דיני עבודה

טלפון: 03-7770310
מייל:
מחלקת דיני עבודה
 
מחלקת דיני עבודה מעניקה ללקוחותיה טיפול מלא בכל הקשור לדיני עבודה ויחסי עבודה: יעוץ וליווי שוטפים, בענייני פרט וביחסי עבודה קיבוציים (חוזי עבודה, הסכמים קיבוציים, תהליכי סיום העסקה, הדרכות ובירורים בקשר למניעת הטרדה מינית והתעמרות), בתהליכים (כגון רה-ארגון, התייעלות, מו"מ קיבוצי והתארגנות עובדים, בניית תכניות תיגמול, נהלי עבודה), יעוץ וליווי בקשר עם עסקאות מיזוג ורכישה, וייצוג בערכאות משפטיות (כולל תובענות ייצוגיות) ובפני רשויות שונות (כגון משרד העבודה, ועדת התעסוקה במשרד הבטחון, הממונה על השכר במשרד האוצר). 
 
להמשך קריאה על מחלקת דיני העבודה של משרדנו לחצו כאן.
Logo_EReg