לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
הכשרתון 95
דבר העורך

משולחן העריכה

מאת: ד"ר נתן ברבר

הפסיכולוגיה של הספורט היא תת-דיסציפלינה חשובה של מדעי הספורט והתנועה. בגיליון הנוכחי תוכלו למצוא מספר מתאבֵנים המעידים על חשיבותה לתחום החינוך הגופני. המאמר הפותח מציג מודל לסביבת חינוך ספורטיבי באמצעותו הלומדים יכולים לממש את עצמם. לאחריו, מאמר העוסק במיומנויות חברתיות רגשיות ובהטמעת מיומנויות אלה בשיעורי חינוך גופני, מאמר הבוחן את השפעותיה של ההשתתפות בספורט על בניית האופי בקרב ילדים ובני נוער, סקירה שיטתית על הקשר בין עיסוק בספורט לבין התפתחות חיובית של ילדים ובני נוער, ועוד.

Shadow-Divid...
הוראה ולמידה
מימוש עצמי במרחב הספורטיבי

מימוש עצמי במרחב הספורטיבי

מאת: פרופ' רוני לידור

המאמר הנוכחי מציע מודל לסביבת חינוך ספורטיבי המעודד את התלמידים להשתתף בפעילויות ספורטיביות כשחקנים וכבעלי תפקידים. באמצעות השתתפותם בפעילות, התלמידים יכולים לממש את אישיותם.

Shadow-Divid...
פעילות גופנית וחברתית לילדי מפונים בים המלח

הטמעת מודל להוראת מיומנויות חברתיות רגשיות (SEL) בשיעורי חינוך גופני לילדים בכיתות ד'-ו' בישראל

מאת: ד"ר מחמוד סינדיאני, ד"ר הדס ברודי-שרודר, פרופ' אילת דונסקי
במערכת החינוך המערבית מייחסים חשיבות לידע במקצועות הליבה תוך פיתוח כישורים חברתיים רגשיים. כישורים אלה כוללים יכולת שיתוף פעולה והפגנת התנהגות בריאה, אחראית ומכבדת. טיפוח מיומנויות חברתיות רגשיות הינו חלק בלתי נפרד מהחינוך המודרני. שיעורי חינוך גופני מהווים הזדמנות לטיפוח מיומנויות אלה, משום שהן כוללות משחקים קבוצתיים וקשרים חברתיים. באמצעותם ניתן לטפח אחריות אישית וחברתית, ספורטיביות, שיתוף פעולה, דינמיקה קבוצתית ומנהיגות. מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון היתכנות הטמעת מודל להוראת מיומנויות חברתיות רגשיות בשיעורי חינוך גופני בבתי ספר בישראל ואת יחס המורים לשילוב מודל זה בתוכנית הלימודים.
Shadow-Divid...
מצנח – פעילות גן ילדים וכיתות יסוד (שיתוף פעולה, תאום, ערכים)

מצנח – פעילות גן ילדים וכיתות יסוד (שיתוף פעולה, תאום, ערכים)

מאת: רננה (רני) בן נחום אורטנר
המשימות נקבעות על פי: גיל הילדים, מספר הילדים, גודל המצנח, המשטח עליו הפעילות.
ספורט ופעילות גופנית
Shadow-Divid...
פיתוח אופי בספורט: אמת או קלישאה?

פיתוח אופי בספורט: אמת או קלישאה?

מאת: ד"ר דלית לב ארי, ד"ר לאל גרשגורן
במשך עשרות שנים נהגו הורים, מורים ומאמנים לדחוק בילדים לעסוק בספורט מתוך אמונה ש"ספורט בונה אופי". לעיסוק בספורט ישנם יתרונות רבים, עם זאת האמרה "ספורט בונה אופי" שנויה במחלוקת, בעיקר מפני שהיא מבוססת על אינטואיציה או על אנקדוטות על ספורטאים מצטיינים שהפגינו אומץ לב, נחישות ומוסר גבוה אשר לרוב לא נתמכות בראיות אמפיריות מהימנות ותקפות. יש הטוענים כי ספורט עלול לפגוע בפיתוח חיובי של אופי, בעיקר בהיבט המוסרי.
התפתחות חיובית של צעירים דרך ספורט וחינוך גופני: סקירה שיטתית של מחקרים אמפיריים שנערכו בקרב ילדים ובני נוער בכיתות ה'-י"ב

התפתחות חיובית של צעירים דרך ספורט וחינוך גופני: סקירה שיטתית של מחקרים אמפיריים שנערכו בקרב ילדים ובני נוער בכיתות ה'-י"ב

מאת: Luís Almeida, Teresa Dias, Nuno Corte-Real, Isabel Menezes, António Fonseca
בשנים האחרונות גברה ההתעניינות בהתפתחות אישית ופסיכו-חברתית של צעירים בשל הקשר שלה לפעילויות ספורט. עיסוק בספורט דווח כגורם מועדף להתפתחות חיובית אצל צעירים. מטרת המאמר הנוכחי היא לבחון את הקשר בין עיסוק בספורט לבין התפתחות חיובית של ילדים ובני נוער בכיתות ה‘-י"ב, באמצעות סקירה שיטתית של 30 מחקרים כמותיים, איכותניים ומעורבים.
Shadow-Divid...
אורח חיים פעיל ובריא
התפתחות התוצאות בשלבים שונים של תחרות השחייה במשחקים האולימפיים – טוקיו 2020

חשיבותו של החינוך הגופני

מאת: ד"ר משה גרנות
 
העולם המודרני והתפתחות הטכנולוגיה מפחיתים את הצורך של האדם להפעיל את גופו על מנת להשיג דברים. מטרת המאמר הנוכחי היא להציג את חשיבותו של הספורט בכלל ושל החינוך הגופני בבתי הספר בפרט.
Shadow-Divid...
טכנולוגיה בחינוך
הוראת חינוך גופני מקוונת בתקופת בידוד חברתי עקב מגפת Covid-19: תפיסת מסוגלות עצמית, מחסומים וגורמים תומכים

הוראת חינוך גופני מקוונת בתקופת בידוד חברתי עקב מגפת Covid-19: תפיסת מסוגלות עצמית, מחסומים וגורמים תומכים

מאת: אלעד ציטרון, פרופ' ישעיהו הוצלר
מגפת הקורונה הובילה לסגירת בתי ספר ולמעבר להוראה מקוונת. הוראה מקוונת בתחום חינוך גופני דורשת מהמורים לבצע שינויים ולפתח תחושת מסוגלות על מנת לקיים הוראה אפקטיבית. מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון את ההבדלים בין תפיסת המסוגלות העצמית של המורה בהוראה מקוונת לעומת הוראה פרונטלית, ולבחון את הקשר בין תפיסת המחסומים בהוראה מקוונת וותק בהוראה לבין תפיסת המסוגלות העצמית של המורה בהוראה מקוונת.
Shadow-Divid...
חדש על מדף הספרים
ממצאים חדשים על בריאות קוגניטיבית

מקום בלב: מקומו של החינוך הגופני בלב העשייה החינוכית – תאוריה ומחקר במגוון פרספקטיבות

מאת: פרופ' רוני לידור, פרופ' סימה זך, ד"ר אסיה שרון
הספר "מקום בלב: מקומו של החינוך הגופני בלב העשייה החינוכית" דן בסוגיות מרכזיות של הכשרת מורים לחינוך גופני. כל אחד מן הפרקים עוסק הן בהיבט של הוראת החינוך הגופני בבית הספר והן בהיבט של הכשרת מורים לחינוך גופני. הפרקים נכתבו בידי שורה של חוקרים שפעילותם ומחקריהם עוסקים בחינוך גופני ובהכשרת מורים לחינוך גופני.
Shadow-Divid...
Shadow-Divid...
שתפו עם חברים
ניתן לבצע הסרה ישירות מהכפתור שמופיע למטה, במידה ויש שאלות בנוגע להסרה מרשימת תפוצה ניתן לפנות במייל yarin@l-w.ac.il