לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
Logo_EReg
רשויות המדינה מגבירות את מאמצי האכיפה של דיני העבודה -
כללים חדשים בקשר להסכמים עם קבלני שירותים בתחום הניקיון, השמירה וההסעדה והחמרת האחריות של נושאי משרה ומנהלים בגין הפרת זכויות עובדים
מעסיקות ומעסיקים יקרות.ים,
בשנים האחרונות רשויות המדינה מחזקות את המאמץ לאכוף את יישומם של חוקי העבודה. אנו מעדכנות אתכן.ם כאן על חידושים שהם חלק ממגמה זו, וחשוב מאוד שתכירו.
  • ביום 1.1.2024 ייכנסו לתוקפן תקנות חדשות בקשר לחוזים עם קבלני שירות בתחומי הניקיון, השמירה וההסעדה. התקנות מפרטות את רכיבי השכר ואת אופן חישוב עלות השכר המינימלית של עובדי הקבלן שאותם יש לפרט בחוזה בין מזמין השירות לבין קבלן השירותים, וקובעות דרישות נוספות בקשר לכך, לרבות חובות דיווח והתחשבנות תקופתיות.
  • רשות המיסים עדכנה את נוהל הטלת קנס מנהלי על חברות, נושאי משרה ומנהלים, בגין העבירות שניתן להטיל בגינן קנסות מנהליים לפי תקנות העבירות המנהליות, לרבות עבירות על דיני העבודה. על פי העדכון, במקרים בהם הוחלט על הטלת קנס מנהלי, יוטל כברירת מחדל קנס גם על נושאי המשרה או המנהלים האחראים לביצוע העבירה מתוקף אחריותם, בנוסף לקנס שיוטל על החברה.
פורסמו התקנות המחייבות בעניין "ערך שעת עבודה" בהסכמים עם קבלני שירות
בשנת 2011 נחקק החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, אשר קבע מנגנון של עיצומים כספיים על מעסיקים המפרים את זכויות עובדיהם. החוק גם קבע את אחריותם, הפלילית והאזרחית, של מזמיני שירות, בגין הפרת זכויות של עובדי קבלן שעימו התקשרו, בתחומי השמירה והאבטחה, הניקיון וההסעדה.
בחוק נקבעו מספר תנאים שצריכים להתקיים בהתקשרות בין מזמין השירות לבין קבלן השירות, על מנת שמזמין שירות לא יישא באחריות להפרה של זכויות עובדי הקבלן. ככלל, על מזמין השירות לוודא שההסכם בינו לבין קבלן השירות אינו "חוזה הפסד", שבפועל אינו מותיר בידי הקבלן רווח, לאחר תשלום מלוא הזכויות של עובדיו ושאר ההוצאות שהוא נושא בהן בקשר למתן השירות. לשם כך נקבע מנגנון מחייב של פירוט כלל רכיבי השכר של עובדי הקבלן, עלות השכר המינימלית, והצהרת הקבלן על עלויות נוספות ורווח. עוד נקבע, כי עלות השכר המינימלית לא תפחת מ"ערך שעת עבודה" שייקבע בתקנות על-ידי שר העבודה.
כעת, למעלה מעשור מאז נחקק החוק, פורסמו 
התקנות להגברת האכיפה של דיני העבודה (רכיבי השכר המרכיבים את ערך שעת עבודה וערך שעת עבודה לעובד קבלן), התשפ"ג-2023
, ולהלן עיקריהן:
  1. התקנות חלות על התקשרות עם קבלני שירות בתחומי השמירה והאבטחה, הניקיון וההסעדה ("התחומים").
     
  2. התקנות יחולו על כל התקשרות עם קבלנים בתחומים הנ"ל, שתיערך החל מ-1.1.2024.
    על התקשרויות קיימות, יחולו התקנות במועד חידוש ההתקשרות או הארכתה, אך לא יאוחר מיום 1.1.2025.
  3. התקנות החדשות קובעות מה הם רכיבי השכר שאותם יש לכלול בערך שעת עבודה, לפי סוג השירות ואורך שבוע העבודה של העובד, ואת ערכם. הן כוללות טבלאות מפורטות, בהתאם לחלופות השונות. ערך שעת עבודה בהסכם בין מזמין שירות לבין קבלן שירות יכלול את פירוט רכיבי השכר ולא יפחת מהפירוט שנקבע בטבלאות אלה.
  4. במסגרת ההסכם עם קבלן השירות, יש לבחור אחת משתי חלופות – פירוט "ערך שעת עבודה בסיסי" או פירוט ערך שעת עבודה הכולל בנוסף לערך הבסיסי גם תשלומים הנובעים מ"אירועים מזכים" (אירועים שאם מתקיימים – יוצרים זכות לתשלום לעובד, כגון: דמי מחלה; דמי חגים; שי לחג; הפקדות לקופת גמל בתקופה לידה והורות או מילואים; וכיוב').
     
  5. נקבע מנגנון מחייב לדיווח והתחשבנות בין מזמין השירות לבין הקבלן, בקשר לתשלומים לעובדי הקבלן:
(א) אם מזמין השירות והקבלן בחרו בפירוט "ערך שעת  עבודה בסיסי", ללא התחשבות באירוע מזכה, ואירע במהלך החודש אירוע מזכה, הקבלן נדרש לדווח למזמין השירות בתום כל חודש על התרחשות האירוע המזכה, וערך השעה לאותו החודש יעודכן בהתאם. אם מזמין השירות והקבלן בחרו ב"ערך שעת עבודה" הכולל מראש תשלומים עבור אירועים מזכים, חובת הדיווח וההתחשבנות החודשית תתקיים רק אם קרה אירוע מזכה שלא נכלל בהסכם ביניהם.
(ב) אחת לרבעון חייבים מזמין השירות והקבלן לקיים ביניהם התחשבנות, בקשר לרכיבי השכר של עובד הקבלן אשר השתנו במהלך הרבעון כתוצאה מוותק העובד; אורך יום העבודה בפועל; עבודה בשעות נוספות או במנוחה השבועית; תשלומי ביטוח לאומי בגין סבסוד ארוחות וכל רכיב שכר נוסף המשתלם לעובד לפי דין או הסכם קיבוצי.
(ג) אם הוסכם מראש ובכתב על העסקת עובדים בהיקף שעות נוספות מסוים או במנוחה שבועית – יש לכלול תשלומים אלה ב"ערך שעת העבודה" שנקבע בהסכם.
 
חשוב להדגיש - החוק והתקנות אינם קובעים כי בכל מקרה תוצאתה של התחשבנות כזו תהיה תשלום הפרשים לקבלן השירות. הדבר תלוי בתנאי ההסכם בין הצדדים, לרבות האופן בו נקבעה התמורה, והכל תוך שמירה על הכלל הבסיסי לפיו ההסכם לא יהפוך להיות "חוזה הפסד" ומומלץ להתייעץ בטרם קבלת החלטה בעניין זה.
 
חברות המקבלות שירותים מקבלנים בתחומי השמירה והאבטחה, הניקיון וההסעדה צריכות להיערך ליישום התקנות, ולוודא כי ההסכמים עימם יכללו:
  1. פירוט "ערך שעת עבודה" או פירוט "ערך שעת עבודה בסיסי" בהתאם לטבלאות המפורטות בתקנות.
  2. מנגנון דיווח חודשי על אירוע מזכה ואחריות הקבלן ליישומו.
  3. מנגנון לביצוע התחשבנות רבעונית בגין אירועים מזכים ושינויים הנובעים מוותק העובד וכיוב'.
יש לבצע התאמה של תבניות ההסכמים (Templates) המשמשות אתכם.ן בהתקשרות עם קבלני שירות בתחומים הרלוונטיים, וכן לוודא עדכון של הסכמים קיימים בכל אירוע של חידוש או הארכה, ובכל מקרה לפני 1.1.2025.
מדובר בהוראות חדשות, ומטבע הדברים צפויה אי בהירות ביחס לאופן בו יש ליישמן בהסכמים, ואתן ואתם מוזמנות ומוזמנים לפנות אלינו לסיוע והתייעצות.
 
רשות המיסים החמירה את ההנחיות בעניין הטלת קנס מנהלי על נושאי משרה ומנהלים בחברה
כידוע, חוקי העבודה כוללים הוראות שונות המטילות אחריות פלילית על חברה שהפרה זכויות של עובדים מכוח החוק, ולעיתים גם אחריות פלילית אישית על נושאי משרה ומנהלים שלא פעלו כדי למנוע את ההפרות שביצעה החברה.
ביום 24.7.2023 פרסמה רשות המיסים עדכון לנוהל הטלת קנס מנהלי על חברות ונושאי משרה/מנהלים בחברה, בגין העבירות שניתן להטיל בגינן קנסות מנהליים לפי תקנות העבירות המנהליות.
 
על-פי הנוהל המעודכן, במקרים בהם הוחלט על הטלת קנס מנהלי, יוטל הקנס על כל נושאי המשרה או המנהלים האחראים לביצוע העבירה מתוקף אחריותם כמנהלים, וזאת בנוסף לקנס המנהלי שיוטל על החברה. כמו כן, הנוהל קובע כי תשלום הקנס המנהלי על ידי אחד מן הגורמים, לא יהווה עילה לביטול הקנס המנהלי שהוטל על שאר הגורמים. נבהיר כי העדכון חל ביחס לקנסות מנהליים בתחומים שונים בהתאם להוראות תקנות העבירות המנהליות, ולא רק בתחום דיני העבודה.
 
תשומת ליבכן.ם כי קנסות מינהליים יכולים להיות מוטלים בין היתר בגין כל אחד מאלה:
  1. עבירה לפי חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, בקשר להעסקה אסורה במנוחה השבועית או פעילות העסק במנוחה השבועית;
  2. עבירות לפי חוק שכר המינימום, תשמ"ז-1987, לרבות בקשר לתשלום שכר נמוך משכר המינימום, העסקת עובד קבלן ששולם לו שכר נמוך משכר מינימום, אי הצגת מודעה במקום בולט במקום העבודה המפרטת את עיקרי זכויות העובדים לפי חוק שכר המינימום, וכדומה;
  3. עבירות לפי חוק עובדים זרים, תשנ"א, 1991, לרבות בקשר להעסקת עובד זר שאינו רשאי לעבוד בישראל, העסקת עובד זר בלי שהמציא אישור רפואי ו/או בלי להתקשר עימו בחוזה עבודה ו/או בלי להסדיר עבורו ביטוח רפואי, אי מילוי הוראות הממונה על זכויות עובדים זרים; וכדומה.
  4. עבירות לפי חוק עבודת הנוער, תשי"ג-1953.
  5. עבירות לפי חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), תשס"ב-2002.
  6. עבירות לפי הוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001.
    ועוד.
 

אין באמור כדי להוות ייעוץ משפטי.

אנו מזמינות אתכם.ן להיוועץ בנו בכל שאלה, דילמה או ענין.

IMG_4462f-cr...
אייל בירנברג,
שותף במחלקת דיני עבודה

03-7770310
0M4A7701f-76...
נועה בר - שיר,
שותפה במחלקת דיני עבודה


03-7770120
IMG_572312f-...
הדס ארנברג,
שותפה במחלקת דיני עבודה


03-7770120
hadase@ebnlaw.co.il
IMG_572312f-...
מרים קליינברגר-אתר,
ראשת מחלקת דיני עבודה

03-7770120
 miriam@ebnlaw.co.il
אודות מחלקת דיני עבודה
 
מחלקת דיני עבודה מעניקה ללקוחותיה טיפול מלא בכל הקשור לדיני עבודה ויחסי עבודה: יעוץ וליווי שוטפים, בענייני פרט וביחסי עבודה קיבוציים (חוזי עבודה, הסכמים קיבוציים, תהליכי סיום העסקה, הדרכות ובירורים בקשר למניעת הטרדה מינית והתעמרות), בתהליכים (כגון רה-ארגון, התייעלות, מו"מ קיבוצי והתארגנות עובדים, בניית תכניות תיגמול, נהלי עבודה), יעוץ וליווי בקשר עם עסקאות מיזוג ורכישה, וייצוג בערכאות משפטיות (כולל תובענות ייצוגיות) ובפני רשויות שונות (כגון משרד העבודה, ועדת התעסוקה במשרד הבטחון, הממונה על השכר במשרד האוצר). 
 
להמשך קריאה על מחלקת דיני העבודה של משרדנו לחצו כאן.
Logo_EReg