לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
Logo_EReg
צרו קשר
הרשמה לעדכונים

הזדמנות משמעותית למשקיעים ישראלים בסין כתוצאה מצעדי הממשל ליציאה ממשבר הקורונה

בימים האחרונים הודיעו הרשויות במחוזות בייג'ינג, טיאנג'ין (Tianjin) והביי (Hebei) על הקלה ניכרת במגבלות שהוטלו לפני מספר חודשים על מנת לבלום את התפשטות מגפת הקורונה. במסגרת זאת, מצב החירום שהוכרז במחוזות אלו ירד מדרגה 1 (הגבוהה ביותר) לדרגה 2 (מתוך 4). מחוזות אלו היו בין האזורים האחרונים בסין אשר הותירו על כנו את מצב החירום בדרגה הגבוהה ביותר, והקלה זו של מצב החירום מהווה המשך של המגמה בסין כולה, במסגרתה נעשה מאמץ משמעותי ועקבי של הרשויות לחזור לשגרה בצל מגפת הקורונה. כידוע, בדומה למדינות רבות אחרות, ניזוקה כלכלת סין באופן ניכר מהמגיפה, ולפי נתונים שפורסמו, היקף ההשקעות הישירות על-ידי זרים לתוך כלכלת סין (foreign direct investment) פחת בשיעור של 10.8% ברבעון הראשון של 2020 לעומת אותה התקופה אשתקד, ולפי התחזיות של קרן המטבע הבינלאומית, צפויה הצמיחה בסין להאט בשנת 2020 לכדי 1.2% בלבד. 
 
בנחישות הסינית המוכרת, אימצו לאחרונה השלטונות שינויי מדיניות ורגולציות שונות אשר נועדו לעודד חזרה מהירה לצמיחה של הפעילות המסחרית. שינויים ורגולציות אלו טומנים בחובם גם הזדמנויות משמעותיות לגורמים זרים המעוניינים לחדש או להניע את פעילותם בסין בדרך של הענקת כלים חדשים וחסרי תקדים, לרבות הקלות מס, סובסידיות ניכרות ותמריצים פיננסיים אחרים. כך למשל, בתחום המס נקבע כי עסקים בתחומים מגוונים יהיו זכאים לקזז הפסדים לצרכי מס במשך תקופה של 5 עד 8 שנים. בנוסף, בימים אלה מציעות הרשויות תמיכות פיננסיות לתעשיות אשר נפגעו באופן משמעותי כתוצאה מהתפרצות המגפה, כגון תעשיות ההיי-טק, התחבורה והתעופה. יתרה מזאת, לאחרונה פורסם כי סין תצמצם השנה את רשימת "ההשקעות השליליות" אשר נועדה לאסור או להגביל השקעות זרות בתחומים מסוימים, ואף תשאף להגדיל את הטבות המס לחברות זרות מסוימות על-ידי הרחבה של רשימת ה"השקעות חיוביות" (“encouraged catalogue”) הזוכות לתמיכה ולעידוד על-ידי הרשויות. 
 
יתר על כן, לאחר שנים שמשקיעים זרים התלוננו על הקושי והנטל הבירוקרטי הכרוך בהקמת מיזמים בסין, נראה כי הרשויות בסין נחושות לפעול על מנת להקל על ייזום פרויקטים ועשיית עסקים באופן כללי. כך למשל, על מנת לייעל ולשפר תהליכי אישור ורישום, הודיע הממשל בסין כי יפשט תהליכים רגולטוריים בקשר עם פרויקטים המערבים השקעות זרות, לרבות על-ידי הקלה בדרישות בכל הנוגע להגשת מסמכים תומכים, כמו גם מעבר של תהליכים שונים לכאלו המנוהלים על גבי רשת האינטרנט. רשויות המכס בסין הודיעו אף הן על מספר צעדים מקלים, לרבות בדבר פישוטם של תהליכי רישום ותיעוד עבור חברות; זירוז בדיקות ושחרור של ציוד ייצור מיובא וחומרי גלם; הגשת בקשות לרישיונות יבוא ויצוא באמצעות האינטרנט ואימוץ של תהליכי חקירה וקבלת החלטות פשוטים ומהירים יותר. 
 
נראה כי גורמים ישראלים המעוניינים להיכנס לפעילות בסין או לחדש ולהעמיק פעילות קיימת, צפויים לגלות כי "מעז יצא מתוק", וכי נחישותו של הממשל הסיני לקדם את פניהם של משקיעים זרים בעת הזאת וההקלות הרגולטוריות המוצעות עשויות ליצור הזדמנויות משמעותיות עבור משקיעים ישראלים בסין. נשמח לעמוד לרשותכם ולסייע בניצול ההזדמנויות הללו.
 
האמור בעדכון זה אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ משפטי והוא מהווה מידע כללי בלבד
GioraErdinas...
ליאור אורן הוא שותף במחלקה המסחרית ובעל ניסיון רב שנים בעסקאות מיזוגים ורכישות של חברות פרטיות וציבוריות ישראליות ובינלאומיות, ובשנים האחרונות מתמקד גם בייצוג לקוחות ישראלים הפעילים בסין כמו גם משקיעים סיניים המביעים עניין בהשקעות בטכנולוגיה ישראלית. 

טלפון: 03-7770111
מייל: lioro@ebnlaw.co.il
GioraErdinas...
פיטר טיישב הינו עורך דין במחלקה המסחרית ובמחלקת המיזוגים והרכישות.

פיטר מתמחה במשפט תאגידי ומסחרי, עסקאות מיזוג ורכישה, רגולציית שירותים פיננסיים ועסקאות מימון.


טלפון: 03-7770350​
מייל: petert@ebnlaw.co.il