אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header_1
עורכי הדין     |     תחומי עיסוק     |     אודות GS     |     כתבו לנו
 
main
עו"ד עופר רביד
עו"ד אורית זילוני-קליינמן
החלת חובת שימוע על מזמין שירותים
לקוחות יקרים,

חברות רבות נוהגות לקבל שירותים מחברות כח אדם או חברות שירותים. במרבית הסכמי ההתקשרות עם ספקי השירותים, נוהגות החברות לאפשר לעצמן לדרוש במידת הצורך, את החלפת עובד ספק השירותים מכל סיבה שהיא ובאופן מידי, מתוך הנחה כי די במתן הודעה לספק השירותים ואין צורך בקיום הליכים נוספים כגון שימוע.

ביום 5 ביולי 2020 נתן בית הדין הארצי לעבודה פסק דין חשוב ותקדימי הדן בשאלת קיום חובת השימוע במערכת יחסים זו, וקבע כי הדרך הנכונה לקיום שימוע היא עריכתו על-ידי מזמין השירות ועל-ידי ספק השירות במשותף, ובלשונו של בית הדין הארצי לעבודה (הדגשה לא במקור)[1]:


"סיכומו של דבר: נוכח מהותה ותכליתה של זכות הטיעון של העובד, שמולה עומדת חובת עריכת השימוע, אנו סבורים כי יש להטיל גם על המשתמש את החובה לערוך שימוע לעובד קבלן, וזאת טרם קבלת החלטה שיש לה השלכה מהותית על זכויותיו על ידי המשתמש, ובמיוחד החלטה להפסיק את הצבתו של עובד הקבלן בחצרו של המשתמש".

חשוב לומר כי אין בשימוע זה כדי לפטור את ספק השירותים מחובתו לקיום שימוע בהיבטים הרלוונטיים למערכת היחסים בינו לבין העובד (לדוגמה בכל הנוגע להצבתו של העובד במקום עבודה אחר), ואין משמעות הדברים כדי להפוך את עובד ספק השירותים לעובד של מזמין השירותים. נושאים אלה ידונו בכל מקרה לגופו של עניין ובהתאם לנסיבות.

לשימת ליבכם כי היקף חובת השימוע משתנה ותלוי במכלול נסיבות המקרה (התפקיד, משך ההצבה, הסיבות להפסקת ההצבה וכד'). יחד עם זאת, פסק בית הדין הארצי לעבודה, כי בכל מקרה העובד זכאי לקבל הסבר להחלטתו של מזמין השירותים ולהגיב לה.

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ו/או הבהרה ולסייע לכם בהליכי שימוע מורכבים אלה.

[1] לפסק הדין ראו כאן.
הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו למחלקת דיני עבודה ורילוקיישן בטלפון: 03-6089853, או לשותף האחראי על הטיפול בעניינכם במשרדנו.