אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
logoliska
 
חברות וחברים יקרים,
הערות לתזכיר חוק מענק עידוד תעסוקה
(הוראת שעה – נגיף הקורונה החדש), התש"ף-2020
הרינו לעדכנכם, כי פנינו לשר האוצר ישראל כ"ץ עם מספר דגשים שיש לכלול בחוק המוצע למענק לעידוד תעסוקה אשר יידון בישיבת הממשלה, ביום ראשון הקרוב.
 
במכתב שנשלח ציינו כי בחוק המוצע הוטמעו גם המלצות שהועלו על ידי לשכת רואי חשבון, אולם יש מספר דגשים שמוצע ליישם בפתרון המוצע, לשיפור מנגנון המענק.
 
על ההצעה שלנו נמנים מספר דגשים מרכזיים:

לכלול  בחוק המענק לעידוד תעסוקה גם עסקים שלא הוציאו עובדים לחל"ת ולאפשר להם מענק בהיקף של 30% מהירידה בהכנסותיהם, לא להפלות  מעסיקים שהחזירו עובדים כבר במאי, לפטור את המענק מתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות, ולהבטיח המשך העסקת עובדים בחצי שנה לפחות מיום חזרת העובד.
 
יש צורך במתן מענה גם לעסקים שבחרו לא להוציא חלק מהעובדים שלהם לחל"ת, ולעסקים שהחזירו את עובדיהם בתקופה מוקדמת יותר, ואף לאחר 30 ימי חל''ת. בנוסף, נבקש לתקן את החוק כך שהמענק יהיה מותנה בהמשך העסקה של לפחות חצי שנה נוספת מיום חזרת העובד. כמו כן, נבקש כי המענק יהיה פטור מתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות בדומה למענק פעימה שלישית.
 
המלצותינו היא להבטיח הגשמת יעדי החוק שהם חזרתם של דורשי העבודה למעגל העבודה ולצמצום הפגיעה במשק, בכך לסייע לעסקים לחזור לפעילות מלאה על מנת לספק מנועי צמיחה עתידיים, להאיץ את חזרת המשק לפעילותו ולהביא לשגשוג הכלכלה, כפי שהיה בטרם פרוץ המשבר.
 
לדעתנו החוק המוצע צריך לכלל תמריץ מיוחד לעסקים שבחרו לא להוציא את עובדיהם לחל"ת. למרות המשבר ישנם עסקים, שכמדיניות בחרו לא להוציא את עובדיהם לחל"ת, והם המשיכו לשלם שכר מלא לאותם עובדים בתקופה הקובעת. כתוצאה מהגבלות משרד הבריאות אותם עסקים ספגו ירידה משמעותית בהכנסותיהם. המלצתנו היא שאותם עסקים יקבלו כתמריץ 30% מהירידה בהכנסותיהם בתקופה הקובעת מרץ עד יוני 2020 למול התקופה המקבילה אשתקד, דבר שיעזור להם לגשר על התקופה הקשה עד החזרה לשגרה.
 
בהתייחס לכך שהחוק המוצע של המענק מבחין בין עובדים שחזרו לעבודה אצל המעסיק בחודש מאי לבין עובדים שחזרו לעבודה בחודשים יוני, יולי, אוגוסט או ספטמבר, ביקשנו להשוות את המענק ולא להפלות בינהם, מה עוד שהיתה התחייבות שלטונית של משרד האוצר שמעסיקים שיקדימו החזרת עובדים לא יפגעו במענקים.
 
הבחנה זו יוצרת הפליה וזאת בשל העובדה שמעסיקים שהחזירו את העובדים מוקדם יותר, (ובכך הקלו על קופת המדינה במימון דמי האבטלה, אך ספגו ירידה בהכנסותיהם, כתוצאה מאי חזרה מלאה של הפעילות במשק), יקבלו מענק בסכום נמוך יותר מאשר מעסיקים שהחזירו את העובדים בשלב מאוחר יותר. זאת בייחוד שרבים מהמעסיקים הסיקו מהודעת דוברות משרד האוצר שלא יפגעו מכך שהחזירו את העובדים שלהם לפני מיסוד מנגנון התמריצים.
 
בהודעת הדוברות, של משרד האוצר שפורסמה 14 במאי 2020: "הבהרה למעסיקים בנוגע למענק התעסוקה המתגבש: למען הסר ספק, עובדים שכבר הוחזרו לשוק העבודה, יכללו במנגנון התמריצים לשימור והחזרת עובדים למעגל התעסוקה המתגבש בימים אלו."
 
יצויין שמדובר בהבטחה שלטונית שהיוותה תמריץ למאמץ שביצעו העסקים לחזרה לשגרה, ולכן בקשתנו היא, שאותם עסקים שהחזירו עובדיהם לפני הזמן הקובע, לא יפגעו וגם יקבלו את התמריץ.
 
המלצה נוספת היא שהמענק הפטור ממע"מ, יהיה פטור גם מתשלום בעבור ביטוח לאומי ומס בריאות בדומה למענק פעימה שלישית.
 
הכללת עדכונים אלה , יסייעו לעסקים שנפגעו קשה עקב המשבר, לצלוח את התקופה המאתגרת
 

למכתבינו לשר האוצר לחצו כאן
בנוסף פנינו לשר האוצר ישראל כץ להאריך לעצמאים ועסקים את מועדי הגשת הבקשות למענקים עד סוף שנת 2020 . זאת באמצעות קידום  חקיקה מהירה, שתקבע שניתן להגיש את הבקשות למענקי הסיוע המופיעים בתקנות לשעת חירום עד סוף שנת 2020  או לקבוע תקנות חירום נוספות ולקבל החלטת ממשלה מעודכנת, אשר יאריכו את תקופת הגשת הבקשה למענקי הסיוע.

מוזמנים לקרוא בכתבה שהתפרסמה אתמול 27.5.20 באתר גלובס - לקריאה לחצו על התמונה
_____1_0