לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
Logo_EReg

הממונה על התחרות פרסמה אתמול (17.3) הבהרות על רקע ההתמודדות עם נגיף הקורונה בישראל

על רקע הקשיים העומדים בפני המשק הישראלי במסגרת ההתמודדות עם נגיף הקורונה, פרסמה אתמול (17.3) הממונה על התחרות ("הממונה") מספר הבהרות ביחס לאופן התנהלות העסקים בתקופה זאת, שאת עיקרן נביא להלן:
 
1. שיתופי פעולה בין גופים עסקיים (לרבות מתחרים):
 
בתקופה זו של מצב חירום במדינה, גופים עסקיים עלולים להיקלע למצוקה המקשה על המשך הפעילות הסדירה. בנסיבות אלה, הבהירה הממונה כי שיתוף פעולה בין גופים עסקיים אינו בהכרח מגביל את התחרות, ההיפך הוא הנכון; בטווח הארוך, שיתוף הפעולה עשוי להבטיח את המשך קיומה של תחרות אפקטיבית. 

על כן, התקשרויות שנועדו להבטיח המשך פעילותם התקינה של גופים עסקיים המושפעים מאיום נגיף הקורונה ניתן לקיים במסגרת הוראותיו של פטור הסוג למיזמים משותפים,[1] ככל שתנאיו מתקיימים. 

יוזכר כי במסגרת תיקון פטור הסוג למיזמים משותפים, נקבע פטור רחב למיזם משותף, לרבות מיזם משותף בין מתחרים, שעיקרו אינו בהפחתת התחרות ושאינו פוגע משמעותית בתחרות. בהקשר זה, הבהירה הממונה כי לא תראה בשיתופי פעולה הנדרשים לצורך התמודדות עם המשבר הנוכחי במשק כשיתופי פעולה שנועדו להפחית או למנוע את התחרות. על כן, גופים עסקיים רשאים לקיים שיתופי פעולה, לרבות בין מתחרים, ככל שלהערכתם לא עולה חשש לפגיעה משמעותית בתחרות. 
[1] כללי ההגבלים העסקיים (פטור סוג למיזמים משותפים) התשס"ו- 2006

 
2. הקלה במגבלות החלות על חברות מתמזגות טרם אישור המיזוג על ידי הממונה:
 
בימים כתיקונם, חל איסור על צדדים למיזוג הטעון את אישור הממונה לבצע כל פעולה אשר עולה כדי ביצוע של עסקת המיזוג, בטרם התקבלה הסכמת הממונה למיזוג.

עם זאת, בנסיבות החריגות בהן מצוי המשק הישראלי בימים אלה, תקופת הביניים שבין ההסכמה על התקשרות במיזוג לבין קבלת אישור הממונה עשויה לטמון בחובה נזק כבד לצדדים למיזוג.

לפיכך, מוצע לצדדים למיזוג, אף בטרם הגשת הודעת המיזוג, לעמוד בקשר עם צוות רשות התחרות למציאת פתרונות ביניים שיאפשרו להפחית או למנוע נזק כאמור. כך, למשל, בנסיבות המתאימות הממונה עשויה לאפשר לרוכש להעביר כספים לחברה הנרכשת עוד בטרם אישור המיזוג, על מנת למנוע פגיעה משמעותית בערך הממכר. 

3. בצד דברים אלה, הדגישה הממונה, על גופים עסקיים להקפיד לשמור על נורמות תחרותיות גם בעת משבר; אין לנצל את קשיי התקופה על מנת לפגוע בתחרות או בציבור.
 
לנוסח המלא של הבהרת הממונה – ראה: https://www.gov.il/he/departments/policies/coronaclarific
 
נשמח לסייע בכל שאלה.

 

[1] כללי ההגבלים העסקיים (פטור סוג למיזמים משותפים) התשס"ו- 2006
____-_______...
מיכל רוטשילד, שותפה ומנהלת מחלקת ההגבלים העסקיים והתחרות במשרד ארדינסט בן נתן, טולדאנו ושות׳

מייל: Michal@ebnlaw.co.il
טלפון: 03-7770150

מיכל בעלת רקע עשיר ומגוון בתחום ההגבלים העסקיים. מיכל צברה ניסיון רב במהלך עבודתה במחלקה המשפטית ברשות התחרות ובמשרד עורכי הדין הבינלאומי המוביל Shearman and Sterling כעורכת דין במחלקת ההגבלים העסקיים בניו יורק. לחצו כאן כדי לקרוא עוד.

אודות מחלקת ההגבלים העסקיים והתחרות


למשרדנו מעמד בולט בתחום ההגבלים העסקיים והוא מייצג באופן שוטף לקוחות במגוון הליכים שעניינים דיני ההגבלים העסקיים, וזאת אל מול רשות התחרות וערכאות שיפוטיות שונות. כמו כן מייעץ המשרד למגוון לקוחות בכל האספקטים של דיני ההגבלים העסקיים ורגולציית תחרות, לרבות חוק הריכוזיות, החוק לקידום תחרות במערכת הבנקאית וחוק המזון. לחצו כאן להמשך קריאה.