אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
header_1
עורכי הדין     |     תחומי עיסוק     |     אודות GS     |     כתבו לנו
main
Sharon_Gazit
Judy_Amidor

היבטי פרטיות בצל מגפת הקורונה

לקוחות יקרים,

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה ביום שני האחרון (23.3.2020) מסמך שאלות, תשובות ודגשים בקשר עם התנהלות הציבור, גופים ציבוריים והשוק הפרטי (ובראשם מעסיקים) בתקופה זו, בצל התפשטות נגיף הקורונה.
 
לתקופות חירום, כתקופה זו, ישנה השפעה בלתי נמנעת על היבטי פרטיות.
הזכות לפרטיות המוסדרת ב'חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו' אינה זכות מוחלטת. לרשויות המדינה יש סמכות לפעול באופן שיש בו כדי פגיעה בפרטיות הציבור (כולו או חלקו), כל עוד הן פועלות מתוקף הוראה מפורשת בדין וכאשר מדובר בתכלית ראויה ובמידה שלא עולה על הנדרש.
משמעות הדבר היא שפגיעה בפרטיות עשויה להיחשב מוצדקת בהתקיים תנאים מסוימים, וככזו תהיה מוגנת מבחינת הוראות הדין.
יחד עם זאת, גם כאשר גופים מדינתיים ופרטיים רשאים לפעול באופן זה, אין זה אומר כי הם רשאים לעשות זאת ללא התחשבות בהיבטים של פגיעה בפרטיות הציבור.

הרשות להגנת הפרטיות מדגימה באמצעות תשובות לשאלות, כיצד ניתן לשמור על איזון בין האינטרס הציבורי במצב החירום הנוכחי לבין פגיעה בפרטיות הפרט. בין השאלות שעלו במסמך אותו פרסמה הרשות - האם מעסיק רשאי לדווח לעובדים או מבקרים במקום העבודה על כך שעובד חלה בקורונה או כי קיים חשש לכך? האם יש היבטי פרטיות שיש להיות מודעים אליהם במסגרת 'עבודה מרחוק'? האם לאנשים עליהם נאסף מידע לאור התפשטות נגיף הקורונה יש זכויות מסוימות בקשר עם מידע זה?

למסמך המלא לחצ/י כאן

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ו/או הבהרה.
הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לשאלות ו/או הרחבות בנושאי פרטיות, אנא פנו לעו"ד שרון גזית, ראש מחלקת חברות וטכנולוגיה, בדוא"ל:Sharon.gazit@goldfarb.com  ו/או בטלפון 054-8190100 או לעו"ד ג'ודי עמידור, שותפה במחלקה זו, בדוא"ל: judy.amidor@goldfarb.com ו/או בטלפון 054-4219010.