אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
logoliska
 

חברות וחברים יקרים,

לקראת מועד דיווח ותשלום מע"מ, מקדמות וניכויים בגין חודש מרץ - אנו פועלים ונאבקים על דרישותינו, בין היתר, מול רשות המיסים, לקבלת אורכות במטרה להשיג הטבות והקלות, שישקפו את היקף הנזקים שנגרמו לעסקים, ויתקבלו מוקדם ככל האפשר. 

אנו בלשכת רואי חשבון דורשים במיידי, לתת אורכות לגבי ביצוע הדיווחים והתשלומים עבור חודש מרץ של מע"מ – מקדמות, ומס הכנסה - ניכויים, הצפויים בימים הקרובים ב 23.4 וב 27.4, וזאת עד לסוף אוגוסט, לפחות לעסקים שמחזור הכנסותיהם השנתי הינו עד 75 מליון שקל, ובכך תהיה הקלה משמעותית על עסקים במגזר הקטנים-בינוניים.


אנו מתנגדים בתוקף לעדכון שקיבלנו אתמול, 14.4.2020, מרשות המיסים, שהכוונה היא לא לאפשר אורכה לדוחות התקופתיים לחודש מרץ. כמו כן, לגבי בקשות פרטניות, הכוונה היא להחמיר ולאפשר בקשות מנומקות רק לאחר הדיווח והתשלום, להקטנה או ביטול קנסות שיוטלו עקב האיחור. 

אנו מובילים בעניין זה מאבק.  בהמשך לשיחותינו עם מנהל רשות המיסים ערן יעקב הבאנו לפניו את עומק הבעיה הן של עסקים והן של משרדי רואי החשבון.

אנו נמשיך ונפעל בכל המישורים מול רשות המיסים, בכנסת ובועדת הכספים ומשרדי הממשלה, כנגד החלטה זו.   


תודתי לרו"ח ועו"ד ליאת נויבירט-פייג - סגנית נשיאה, יו"ר(משותף) ראשות ועדת המסים (לענייני מע"מ) ויו"ר ועדת הקשר עם מע"מ
ורו"ח ועו"ד חנוך בהגאון  - יו"ר ועדת הקשר עם שע"מ על הסיוע.

לקריאת הכתבה בעיתון כלכליסט 
לחצו כאן
WhatsApp_Ima...
עמדת רשות המיסים היא אטימות ומחדל כלפי העסקים במדינת ישראל במשבר הקורונה. לא ייתכן שהמעט שניתן עד כה, והוכרז מעל כל במה, שתהיה התחשבות בעסקים שיבקשו דחייה פרטנית בשל המשבר, בדיווחי ותשלומי מס הכנסה ומע"מ, אפשרות זו  בוטלה היום, ועל אחת כמה, אלה שיאחרו בתשלום, יקבלו באופן אוטומטי  קנסות משמעותיים עקב האיחור, וידרשו להגיש בקשות מנומקות לביטולם, ולא מובטח שיתקבלו. זהו נטל כספי ובירוקרטי מיותר, מעבר לכל הקשיים, המהווה הכבדה בלתי סבירה על עסקים בכלל, ועסקים קטנים ובינוניים בפרט.

עמדת רשות המיסים, לפיה אין מענה לדרישה לאורכות וגם ביטול האופציה לפניה מקדמית מראש להתחשבות פרטנית לנוכח הקשיים, מנוגדת לכל המדיניות המוצהרת של הממשלה בדבר הקלה על העסקים במשבר, אשר לנוכח המצב אינם מסוגלים לדווח הן בשל מחסור בכוח אדם שיצא לחל"ת, הן בשל הקושי בהעברה פיזית של המסמכים הנדרשים, והן בשל מכלול השלכות של המשבר על הפעילות העסקית התקינה, המשפיעה הן על העסקים והן על רואי החשבון המייצגים.
 
לא מדובר בהוצאה תקציבית, אלא במתן אורכה שהיא הקלה משמעותית.

לעסקים אין מהיכן לשלם. המענק הראשוני הממוצע של 4,000 שקל בלבד ניתן ל 125 אלף עצמאים עד כה, המענק השני עדין לא אושר בכנסת, ומימושו בחקיקה צפוי כנראה רק בחודש מאי. בקבלת הלוואות בערבות מדינה יש קשיים רבים, העסקים שבאמת נזקקים לכך לא מקבלים. עד כה אושרו 400 הלוואות מבין 40 אלף פניות. לעסקים אין כסף, המענקים סמליים ויש קשיים רבים גם בהלוואות בערבות מדינה, שאינן  מגיעות לכלל העסקים הנזקקים, רובם נמצאים במצב קשה או על סף קריסה, ורשות המיסים בשלה.  זה מחדל חמור , ואני קוראת למשרדי הממשלה להתעורר, ולתת מענה בדחייה של התשלומים  לאלתר.
 
רשות המיסים לא ערוכה לתת מענה שירותי לכל הפניות, רוב העובדים של הרשות נמצאים בתקופה זו בחופשה מרוכזת, שאף הוארכה עד ליום ראשון. "מוקד הקורונה" ברשות לטיפול בבעיות פרטניות, ובכלל זה בבקשה לאורכות לא עמד בעומס וקרס. לא ייתכן שהרשות, שעומדת בחזית הכלכלית של הטיפול בעסקים, לא תוכל לתת מענה ותקשיח עמדותיה באופן שלא ניתן לבקש דחייה, ומי שיגיש באיחור בשל אילוצים יצטרך לשאת  בקנסות קורונה, ורק אח"כ לנסות לבטלם.

 
ביום שני , 13.4.2020 השתתפתי בדיון משותף של ח"כ עודד פורר, יו"ר ועדת הכספים יחד עם נציגי משרד האוצר וראשי המגזר העסקי בנושא קרן הלוואות  בערבות המדינה.

זהו דיון נוסף בשורה של דיונים, בהם אנו לוקחים חלק, בהעלאת בעיות בנושא הקלות שנדרשות למגזר העסקי.

ועדת כספים היא זירה מרכזית במאבק למען העסקים, במסגרת עבודת הכנסת בראייה הכוללת הבוחנת את הצעדים של משרדי הממשלה והגופים הציבוריים, בהתמודדות עם משבר הקורונה.

הצעתנו הראשונה לוועדת הכספים לפעול לפיצוי עסקים עפ"י תקנות מס רכוש, אומצה בסיכום הועדה לבדיקה, והוועדה דורשת לבחון הצעה זו כבסיס לפיצוי עסקים,דרישה שעלתה גם בישיבות נוספות של הוועדה לנציגי האוצר ורשות המיסים.

נושא מרכזי נוסף שנדון בוועדת הכספים הינו הבעיות העולות בקרן ההלוואות בערבות מדינה. בכל דיון אנו מעלים שורה של בעיות הן בקצב הטיפול, הגורמים המאשרים,הריביות, המספר המצומצם של אישורי ההלוואות, הדרישה לריבוי מסמכים ונטל בירוקרטי.

בהמשך לדיונים אלה, התקבלו חלק מהטענות והושגו מספר הקלות שניתנו על ידי החשכ"ל, אולם עדין נותרו בעיות רבות וקשות, שאנו דורשים לטפל בהם. בכלל זה, עד כה טופלו 400 בקשות בלבד מתוך 400 אלף בקשות שהוגשו להלוואות בערבות המדינה.

ביום חמישי, 16.4.20, אשתתף בדיון ועדת הכספים, ובה צפוי לעלות נושא הקרן להלוואות גם לעסקים גדולים.

כמו כן, אנו נעלה את דרישותינו למתן אורכות לדיווחים ותשלומי מע"מ ומס הכנסה, בעיות שעלו במענקים לעצמאים, וכן לגבי הקרן להלוואות בערבות המדינה שורה של בעיות נוספות, ובינהם הדרישה הבעייתית להגבלת הטיפול של המייצגים ובכלל זה רואי החשבון להלוואות עד חמישה לקוחות. אין הגיון בדרישה זו, מדובר בהגשת מסמכים כולל דוחות כספיים, כחלק מעבודת רואי חשבון, ואין סיבה להגבלה זו. 

זה מהלך שפוגע קשות בעסקים, עוד נדבך במערום הקשיים. אין הגיון להגבלה זו ואנו דורשים מהחשכ"ל להסירה בהקדם ולאפשר לרואי החשבון לסייע לכמה שיותר עסקים בהתמודדות עם המשבר הקשה, שאנו בעיצומו.

מצורף לעיונכם פוסט שהעלה ח"כ עודד פורר יו"ר ועדת הכספים, בהמשך לדיון שנערך ביום שלישי. לקריאה
לחצו כאן
 
____________...
בברכה,
iris_stark
איריס שטרק, רו"ח
נשיאת לשכת רואי חשבון בישראל