לחץ לקבלת לגרסה הנגישה
אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
logo-liska-3...

חברות וחברים יקרים,
 
מתכבדת לשתף, כי אנו מציעים עוגנים מרכזיים שיש לכלול בתוכנית הכלכלית המתגבשת של הממשלה, במסגרת פעולות החירום המתחייבות להצלת המשק בישראל והם הועברו למשרדי הממשלה ולרשויות המקצועיות, ובכלל זה משרדי האוצר, הכלכלה, החשב הכללי ורשות המיסים באמצעות מכתבים ובמסגרת דיונים בוועדת הכספים בכנסת שהתקיימו במהלך השבוע והיום, ובהם שהשתתפתי באמצעות אפליקציית זום, אשר דנו בחלק מנושאים אלה.

וועדת הכספים של הכנסת שהתקיימה היום אימצה בהחלטותיה שתי המלצות מרכזיות שהצגתי בישיבה, לבדיקת הוועדה בשני נושאים מרכזיים:
  • יישום מנגנון פיצוי ושיפוי או  קרן תשלומים בדומה לתקנות מס רכוש וקרן פיצויים, כפי שנעשה בשנת 2006 בשל נזקי מלחמת לבנון השנייה
  • דחיית את כל הדיווחים והתשלומים למוסדות מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ באופן מיידי

מוזמנים לצפות בהקלטת הדיון בועדת הכספים - לחצו כאן

אנו מציעים לכלול בתוכנית הכלכלית של הממשלה את הצעדים הבאים
 
1. להתקין מנגנון פיצוי ושיפוי או קרן תשלומים בדומה לתקנות מס רכוש וקרן פיצויים, כפי שנעשה בעתות מלחמה, וכן ב 2006 לאחר מלחמת לבנון השנייה, שאיפשר שני מנגנוני פיצוי אלטרנטיביים - תוספת של מנגנון פיצוי על שכר העובדים שממשיכים לעבוד, כולל עלויות מעביד בשיעור של 30% או לחילופין פיצוי והשלמת הכנסות על הירידה במחזור לעומת שנה קודמת. בנסיבות הקיימות, יש להפעיל את קרן הפיצויים של מס רכוש, שתסייע ותפצה עסקים באמצעות הניסיון הבלתי מבוטל שצברה בעשרות השנים האחרונות. היתרון של הפעלת קרן הפיצויים בנסיבות קיצוניות אלה, הוא יעילותה ויכולתה לספק מקדמות פיצויים הנהוגות בתביעות דומות.
 
2. יש לדחות את כל הדיווחים והתשלומים למוסדות מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ באופן מיידי עד סוף חודש יולי השנה לפחות. מה שיאפשר לעסקים מרווח נשימה, והתמודדות בשלב ראשון עם  הנזקים שנגרמו כתוצאה מהמשבר. הדחיה שניתנה עד כה במע"מ היא סמלית רק לעסקים קטנים, ואינה נותנת מענה ממשי. הדחייה בדיווחים כוללת גם דרישה לדחייה עבור מקדמות למס הכנסה וביטוח לאומי לעצמאים ולחברות, כולל תשלומי מעסיקים.
 
3. יש לוותר לחלוטין על דרישת ההון העצמי וכן לפעול להורדת הריבית הנדרשת בקרן להלוואות בערבות המדינה. לאור הדרישות של לשכת רואי חשבון וגורמים נוספים במשק, ועדת הכספים אישרה אתמול שורה של הקלות,  ובעיקר הורדת ההון העצמי הנדרש ל 5% במקום 10%, מה שאכן מהווה הקלה, אבל בעת הזו יש לוותר לחלוטין על דרישת ההון העצמי וכן לפעול להורדת הריבית הנדרשת בהלוואות אלה, אשר אינה אחידה, והולכת ומתייקרת על ידי הבנקים בעקבות העלייה בסיכון, ונעה בין פריים פלוס 1.5% לבין פריים פלוס 3%. יש לציין כי אכן נעשו שינויים משמעותיים על ידי ועדת הכספים שנמצאים כעת באישור סופי, אולם יש מקום להקלות נוספות. מה שאושר על ידי ועדת הכספים הוא  כך שבנוסף לצמצום ההון העצמי , תינתן אפשרות לדחיית תשלום קרן ההלוואה (גרייס) לתקופה של עד 12 חודשים, פטור מתשלום עמלות, קיצור זמני טיפול בבדיקה לבקשה לקבלת ההלוואה כך שיהיו עד חמישה ימי עסקים על ידי גוף מתאם ועד תשעה ימי עסקים בטיפול על ידי הבנקים, יצירת מנגנון של הלוואות גישור על ידי הבנקים, ההצהרה בדבר החוב השוטף של הלקוח לרשויות המס תתייחס רק לחובות שוטפים שהתהוו טרם משבר הקורונה, וכן ניתן יהיה לקבל הלוואות גם לזמן קצר יותר ולא רק ל-60 חודשים.
 
4. יש להחיל מדיניות ברורה לגבי  הבנקים וחברות האשראי  - יש לפעול לפיקוח של המדינה על הריבית על הלוואות של הבנקים לעסקים ואפילו לשקול סיבסוד הריביות, מאחר ואנו רואים שיש מגמה לעלות את הריבית על הלוואות אלה, מה שמקשה עוד יותר על העסקים בתקופה זו. בנקים רבים מקטינים מסגרות אשראי, מעלים שיעורי ריביות ואינם נוקטים בהתחשבות המתבקשת לסייע לעסקים בשעת המשבר. בנוסף, על אף ההנחיות בתקנות שעת חירום בנושא שיקים ללא כיסוי, לפיהן בשל המצב אין להגביל חשבונות פרטיים ועסקיים בשל חזרה של שיקים ללא כיסוי , הרי שבפועל, הבנקים מעבירים את המידע על השיקים החוזרים בתקופה זו למערכת דיווח אשראי, צעד העלול לפגוע קשות בדירוג אשראי של המבקשים, ומהלך שפוגע כבר כעת בבקשתם להלוואות מהקרן בערבות המדינה, ויכול לפגוע קשות גם ביום שלאחר המשבר. יש לדרוש מהבנקים, בשעת משבר זו,למנוע העברת המידע על החזרת השק. וכן נושאים נוספים בתקופה זו שיש להתייחס אליהם ובינהם ניכיון שיקים כאשר יש סירוב מצד הבנקים לאפשר זאת או מקטינים מסגרת הניכיון.
 
לגבי חברות האשראי, קיבלנו פניות רבות על כך שהן מסרבות לבקשת עסקים להקפיא זמנית תשלומים, אשר הם גבו מלקוחותיהם באמצעות כרטיסי אשראי, כולל שירותים שהם אינם יכולים לתת כיום (כגון חדר כושר) . עסקים אלה פונים אל חברות כרטיסי האשראי ומבקשים כי לא יגבו בשלב זה את תשלומי חודש אפריל. חברות האשראי אינן מאפשרות להקפיא גביית תשלומים המתבקשת על ידי הגובה, ומחייבות במקרים אלה לבטל את ההתקשרות כולה מה שאינו אפשרי ועלול לפגוע עוד יותר בעסקים שגם כך מתקשים להתמודד עם המשבר.
 
5. הקלת הנטל הרגולטורי להתמודדות עם משבר הקורונה - אחד הדוחות של מבקר המדינה רו"ח מתניהו אנגלמן, המתייחס להקלה והקטנת הנטל הבירוקרטי על המגזר העסקי, מקבל בימים אלה של משבר משנה תוקף.  הקלה והקטנת הנטל הבירוקרטי בשגרה, מסייעים לעסקים להתפתח ולצמוח, אולם בתקופת משבר, הקלת הנטל תסייע לעסקים לשרוד. בתקופה זו מדובר בשאלה קיומית לרבים מהעסקים העומדים על סף קריסה. לכן, אני קוראת להקלה על התהליכים הבירוקרטיים באמצעי הסיוע להם אנו מצפים שיינתנו לעסקים על ידי הממשלה ועל ידי רשות המיסים, במסגרת התוכנית הכלכלית הצפויה להתפרסם על ידי הממשלה. בדו"ח מתייחס המבקר גם לכך שעסק נדרש לדווח לרשות המיסים בכמה דיווחים שונים, לפי מבחנים שונים, במועדים שונים ובממשקים שונים. וכן שבהקמת עסק יש לפעול מול רשות התאגידים, רשות המיסים וביטוח לאומי. וכי יש צורך לפעול לאיחוד פעילות מול ממשק מרכזי ולהשתמש ביותר ממשקים דיגיטליים.
המלצות אלה לימי שגרה, הן מחייבות המציאות בימי המשבר הנוכחי, בו אנו קוראים ליישום מדיניות מרוכזת לגבי הקלות במועדי דיווחים ותשלומי מיסים למס הכנסה ולביטוח לאומי, כמו גם הקלות בנטל הבירוקרטי במסגרת שורת הצעדים הכלכליים שיש לנקוט לעזרה ראשונה ומיידית שתאפשר לעסקים לנשום, לשרוד ולצלוח את המשבר".

עלינו ללמוד מהצעדים בהם נקטו מדינות שונות בעולם בהקשר לסיוע הכלכלי. בעוד בעולם הגדילו והעניקו חבילות סיוע המסתכמות במיליארדי דולרים, שמגיעות לסכומים העולים על 10% מהתוצר המקומי הגולמי, בישראל חבילות הסיוע בשלב זה הן אפילו לא אחוז אחד מהתמ"ג.

בנוסף לעוגנים אלה, יש שורה של הצעות ודרישות המפרטות את הפתרונות הנדרשים בכל אחד מהמהלכים המרכזיים האלה, תוך התייחסות והרחבה של הנושאים המקצועיים עמם אנו מתמודדים מידי יום בתקופה זו.

לעיונכם מצורפים מכתבי הפניה למקבלי החלטות ולרשויות בנושאים אלה:
  • פעולות חירום מתחייבות להצלת המשק בישראל - לקריאה לחצו כאן
  • המלצות לפעולות נדרשות להמרצת משק וכלכלה - לקריאה לחצו כאן
  • בקשה להקלות במשיכות קופות גמל וקרנות השתלמות בעקבות משבר הקורונה - לקריאה לחצו כאן
  • בקשה להוראות נוספות לבנקים בהתמודדות עם משבר הקורונה - לקריאה לחצו כאן
  • בקשה להשוואת תנאים לעסקים שקיבלו הלוואות מהקרן בערבות מדינה טרם משבר הקורונה והפחתת הבירוקרטיה בעת בקשות להלוואות - לקריאה לחצו כאן
תודה לחברים רו"ח ועו"ד ליאת נויבירט-פייג, סגנית נשיאה ויו"ר (משותף) ראשות ועדת המסים (לענייני מע"מ), רו"ח אריה פונדק, יו"ר ראשות ועדת המסים ולחברי ועדת ראשות המסים על הסיוע הרב.

בברכה,
 
___________2
איריס שטרק, רו"ח
נשיאת לשכת רואי חשבון
_____________35
____________...
Template_04
Template_03
____________...
Template_04