header_1
עורכי הדין     |     תחומי עיסוק     |     אודות GS     |     כתבו לנו
 
main
lior-gudwirt
elad-berdugo
עדכון חקיקה והנחיות לקראת הבחירות לרשויות המקומיות
ברצוננו להביא לידיעתכם את עדכון החקיקה האחרון שחל בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951 (להלן: "חוק שעות עבודה ומנוחה") וכן הנחיות לקראת הבחירות לרשויות המקומיות, אשר יחולו ב- 30 באוקטובר 2018 (כ"א בחשוון תשע"ט):
תיקון 18 לחוק שעות עבודה ומנוחה:
  1. ביום 21.06.2018 פורסם תיקון לחוק שעות עבודה ומנוחה אשר ייכנס לתוקפו ביום ה- 01.01.2019.
  2. עד כה, לפי החוק, יום המנוחה השבועי לעובדים נקבע לפי דתם. ביום זה רשאי מי שמקיים את מצוות דתו לסרב לעבוד ביום המנוחה. המעסיק רשאי לדרוש מעובד תצהיר על קיום מצוות דתו, ולעניין עובד יהודי – גם על כך שהוא שומר כשרות ואינו נוסע בשבת.
  3. התיקון האמור מבטל דרישה זו ומאפשר גם לעובד שאינו דתי לסרב לעבוד ביום המנוחה השבועי הקבוע לגביו, מבלי שהדבר יהווה עילה לפיטורים או לאי קבלה לעבודה.
  4. התיקון נועד לאפשר לכל עובד לסרב לעבוד ביום המנוחה השבועי הקבוע בחוק לגביו, ולא רק למי שמקיים את מצוות דתו. תיקון זה עולה בקנה אחד עם עקרון חופש הדת והמצפון ועם חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988, הקובע כי אין להפלות עובד או מועמד לעבודה בשל דתו או השקפתו.
  5.  הוראותיו העיקריות של התיקון לחוק הן:
  • למעסיק אסור לסרב לקבל עובד לעבודה, בשל הודעתו כי אינו מסכים לעבוד ביום המנוחה השבועי.
  • למעסיק אסור לדרוש מעובד להתחייב לעבוד ביום המנוחה השבועי כתנאי לקבלתו לעבודה.
  • במידה והמעסיק דורש מעובד לעבוד ביום המנוחה השבועי או מודיע על כוונתו לדרוש ממנו לעבוד, העובד רשאי להודיע למעסיקו, לא יאוחר משלושה ימים מיום ההודעה, כי הוא אינו מסכים לעבוד ביום זה.
  1. הוראות התיקון לא יחולו במקרים הבאים:
  • במקום עבודה שהוא מפעל או מוסד או חלק מהם, המופקדים על בטחון הציבור;
  • בעבודה הקשורה בביטחון המדינה או בשמירת בטיחותם, שלומם או בריאותם של בני אדם;
  • בעבודה הקשורה באירוח בבתי מלון;
  • בעבודה הקשורה בייצור חשמל והזרמתו;
  • בעבודה הקשורה בקיום אספקה או שירותים חיוניים ושנקבעה בצו מאת ועדת השרים שתוקם מכוח החוק, אם לדעתם תחולת הסעיפים האמורים עלולה למנוע קיום האספקה או השירותים כאמור.
 
שבתון ביום הבחירות לרשויות המקומיות ולמועצות האזוריות:
  1. הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו ב- 30 באוקטובר 2018 (כ"א בחשוון תשע"ט).
  2. בהתאם לסעיף 97ב לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק"), יום הבחירות הכלליות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות וכן לגבי עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות כאמור, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון. שירותי תחבורה ושאר שירותים ציבוריים (כפי שיפרסם שר הפנים) יפעלו כסדרם.
  3. על פי סעיף 97ב(ג) לחוק, עובד שלא עבד ביום השבתון יהיה זכאי לשכרו הרגיל, אם עבד אצל המעסיק 14 ימים רצופים לפחות סמוך ליום הבחירות הכלליות. מרבית העובדים זכאים ליום שבתון ולא ניתן לחייבם לבוא לעבודה ביום זה. עם זאת, מעסיק רשאי לאפשר לעובדיו (אך לא לחייבם) לעבוד ביום הבחירות.
  4. לא קיימת בחוק הוראה מפורשת וברורה בעניין עובדים אשר עבדו ביום הבחירות, אך העמדה הרווחת היא שיש לשלם לעובדים אלו שכר בשיעור של 200% וזאת בהתאם לפסיקת בית הדין האזורי לעבודה, חוזר התאחדות התעשיינים, הוראות התקשי"ר לגבי עובדי מדינה והנחיות יו"ר הבחירות בעבר (השופט תאודור אור).
* * * 
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ו/או הבהרה
 
* * *
הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו למחלקת דיני עבודה בטלפון: 03-6089853, או לשותף האחראי על הטיפול בעניינכם במשרדנו.