header_1
עורכי הדין     |     תחומי עיסוק     |     אודות GS     |     כתבו לנו
 
main
memo_1_1
 

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

 

ביום שני האחרון (5 במארס 2018), אושר במליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 ("החוק").

החוק קובע רפורמה מקיפה בתחום חדלות הפירעון ונועד לספק לכלכלה הישראלית חקיקה מודרנית בתחום זה. בנוסף, החוק מבקש ליצור קודיפיקציה של דיני חדלות הפירעון ולהסדיר באופן מקיף ושלם את כלל דיני חדלות הפירעון של יחידים ושל תאגידים, ובתוך כך לבטל את הפקודות הישנות וההסדרים הקיימים בחוק החברות, תשנ"ט-1999, פקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983 ופקודת פשיטת רגל, תש"ם-1980.

החוק כולל הוראות חדשות ומפורטות (לעומת הקיימות היום), בין היתר, בנושאים כמו:

1. הפעלת תאגיד בחדלות פירעון ושיקומו הכלכלי;
2. הוראות בדבר אחריות נושא משרה בתאגיד הנמצא בחדלות פירעון ובכלל זה:
  • נקבעה חזקה לגבי אמצעים סבירים שעל דירקטור או מנהל כללי של תאגיד לנקוט כדי לפעול לצמצום היקף חדלות הפירעון תוך פירוט הפעולות והאמצעים הסבירים לכך; 
  • נקבע, כי לא ניתן לפטור דירקטור או מנהל כללי מאחריותו לפעול לצמצום היקף חדלות הפירעון של התאגיד; ולא ניתן לקבוע הוראה בתקנון התאגיד המאפשרת לשפות דירקטור או מנהל כללי בשל הפרת חובתו כלפי התאגיד לנזקים שנגרמו לנושי התאגיד בשל מחדלו. 
3. הוראות בדבר הליכי חדלות פירעון בינלאומיים;
4. הוראות בדבר אי-החלת ריבית פיגורים בחובות לא מובטחים, וקביעת תקרה של 75% מהתמורה
    שהתקבלה ממימוש נכסי השעבוד הצף לפרעון חובו המובטח של נושה כזה;

5. הוראות בדבר הסדרי חוב שלא במסגרת הליכי חדלות פירעון; ועוד. 

תחילתו של חוק זה 18 חודשים מיום פרסומו, ויש להניח, כי החוק, עוד טרם כניסתו לתוקף, יהווה אמת מידה לפרשנות בתי-המשפט מכאן והלאה, וינחה אותם בפסיקתם.

לקריאת נוסח החוק המלא לחצ/י כאן.

 נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ו/או הבהרה.
הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד חגית בלייברג, שותפה וראש מחלקת ליטיגציה תאגידית, מנהלית ותובענות ייצוגיות, בדוא"ל: hagit.blaiberg@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089803.