אם אינך רואה מייל זה לחץ כאן
13.1.17
HEADER_1
מזכ"ל התנועה מברך על סגירת התיק נגד החקלאי שירה בפורץ:
"העבריינות נגד החקלאים היא אסון שאם לא ישתלטו עליו, הוא רק ילך ויחריף. על המשרד לביטחון פנים להקצות משאבים לשמירה על החקלאים ובני משפחותיהם ועל רכושם"
מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, בירך על החלטת הפרקליטות לסגור את התיק נגד החקלאי מהמושב בית אלעזרי שבשפלה שירה בגנב אותו תפס בעת מעשה, בגין היעדר אשמה: "הגניבות החקלאיות הן תופעה שאיננה חולפת עמה מתמודדים החקלאים בקיבוצים בכל רחבי הארץ מידי לילה. העבריינות נגד החקלאים היא אסון שאם לא ישתלטו עליו, הוא רק ילך ויחריף. אני שמח שהפרקליטות החליטה לסגור את התיק. זוהי ללא ספק ההחלטה נכונה, אך איננה פותרת את הבעיה כלל ועיקר".  

מאיר ציין את הצורך המהיר במציאת פתרון לסוגיית הגניבות החקלאיות המרובות ואמר: "לא יכול להיות שהחקלאים בארץ לא יוכלו לישון בשקט. על המשרד לביטחון פנים להקצות משאבים לשמירה על החקלאים ובני משפחותיהם ועל רכושם."
תחרות 'הקיבוץ בתמונות' של התנועה הקיבוצית יוצאת לדרך!
שלחו לנו את התמונות היפות ביותר שמתארות את ההווי הקיבוצי עבורכם ותוכלו לזכות בספר תמונות אישי מודפס
WhatsApp_Ima...
התנועה הקיבוצית משיקה לראשונה תחרות צילום כלל ארצית בנושא- 'הקיבוץ בתמונות'. במסגרת התחרות מוזמנים כלל חברי הקיבוצים, מקצועיים וחובבים כאחד, לצלם ולשלוח לנו עד חמש תמונות שמתארות בצורה הטובה ביותר מהו ההווי הקיבוצי בעיניכם. שלושת הזוכים הגדולים שישלחו לנו את התמונות היפות, המרגשות והייחודיות ביותר יוכלו לזכות בספר תמונות אישי מודפס מתנת חברת לופה:
 
במקום הראשון: הספר ההולנדי – ספר פרמיום בפתיחה שטוחה שהופך כל תמונה לפוסטר מרהיב. ספר בפורמט פנורמי גדול, 40 עמודים בשווי 287 ₪.

במקום השני והשלישי – ספר לופה בפורמט פנורמי גדול, 40 עמודים ובכריכה קשה ובשווי 213 ₪ כל אחד.


התחרות תסתיים ב-28.1.17, שמות הזוכים יפורסמו ב-3.2.17 במסגרת הניוזלטר של התנועה הקיבוצית

**השתתפות בתחרות מותנית בשליחת התמונות בצירוף המשפט: "קראתי, הבנתי ואני מאשר/ת את תקנון התחרות".
_____13_0
הכירו את חברי המזכירות החדשים
collage
מועצת התנועה אישרה בשבוע שעבר את המלצת ועדת גיוס רחבה בראשות שיבולת אידלמן ואישרה את בחירתם של יוחאי וולפין מכפר הנשיא, הדס ילין דניאלי מיגור ודניאלה לבנסארט מכרמים למזכירות התנועה הקיבוצית.

אז מי הם חברי המזכירות החדשים שלנו? בשביל לקרוא עוד על דניאלה לבנסארט מקיבוץ כרמים שבכלל נולדה בירושלים והקימה חנות יד שניה מצליחה בתל אביב, להכיר את הדס דניאלי ילין מיגור שמלווה קיבוצים שונים בתהליכי בניית הסכמות קהילתיות, צמיחה ופיתוח ולהבין לעומק מיהו יוחאי וולפין מכפר הנשיא שמשתייך לקבוצת "התורכים הצעירים" לחצו מטה!
תמונת השבוע - חברו הטוב ביותר של האדם
15972335_102...
רותם גיורא בן שנה ותשעה חודשים מקיבוץ כפר גליקסון נהנה מטיול וחיבוק ארוך עם הכלב דילן בשדות הקיבוץ ביום שבת חורפית. לא סתם אומרים שהכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם. תודה לצלמת המוכשרת עינת גזית על לכידת הרגע המיוחד במצלמה. 
_____13_0
בקרוב - הקיבוץ מגיע גם למרכז תל אביב
0
עכשיו אפשר כבר לספר- לפני חצי שנה הפגיש מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר את המומחה מספר אחד בעולם בתחום דיור קואופרטיבי, דיוויד רוג'רס יחד עם ראש עיריית תל אביב – יפו רון חולדאי והצוות המקצועי שלו בכדי לדון בבניית מערך דיור קואופרטיבי גם במרכז העיר התוססת תל אביב.
כתבת 'תוכנית חיסכון' בערוץ 2, אדווה דדון, פרסמה בשבוע שעבר את התוכנית של חולדאי המבוססת על הפגישה עם רוג'רס. לצפייה בכתבה לחצו כאן

מודל הדיור הקואופרטיבי אינו חדש אך בשנים האחרונות, עם עלית מחירי הדיור במדינות שונות, הוא תופס תאוצה במדינות רבות ומרכזיות באירופה, בעודו כולל בין היתר- חדרי כביסה משותפים, חצרות, חלל עבודה ומטבחים. במסגרת הפגישה דנו השלושה בשימוש הגדל בכלכלה שיתופית בכלל ובדיור שיתופי בפרט ובשאלה אילו מודלים של דיור מסוג זה ניתן להטמיע בתל אביב ויפו כבר בשנים הקרובות, שיובילו להצלחות של המודל כמו בגרמניה, שוויץ וסינגפור. 

בהמשך לפגישה זו, החליט ראש עיריית תל אביב יפו חולדאי להשיק תחרות פומבית לתכנון צורות מגורים חדשות וחסכוניות בעיר, אשר יבנו על שטחים מיועדים לכך ויופעלו בבניינים קיימים, במטרה לעזור לצעירים להישאר ולגור בעיר ללא הפסקה. 
שבילים - בשביל החינוך
צוותי החינוך בקיבוצים ערכו יום סיור בנושא "המרחב החינוכי כראי לקהילה - הבית"
20170109_113...
"שיח ולמידה מתמשכים הם אבני הדרך של כל תהליך חינוכי, ואנחנו ב'שבילים' שמים דגש מיוחד על למידה של הצוותים החינוכיים בקיבוצים ביחד אתנו, ולא פחות חשוב מכך – יחד עם ממלאי תפקידים מקבילים להם בקיבוצים אחרים", כך מסכמת דבי ברא"ס מנהלת 'שבילים' (ארגון מערכות החינוך החברתי קהילתי) באגף החינוך בתנועה את יום הסיור של צוותי החינוך מהקיבוצים מכל רחבי הארץ שנערך השבוע בלהבות חביבה. 

את הסיור שהוקדש ל"מרחב חינוכי כראי לקהילה - הבית" פתח עוזי ליונבך, יועץ של 'שבילים' שדיבר על 'הסביבה החינוכית כאמצעי להשגת מטרות חינוכיות'. ליונבך דיבר עם המדריכים ורכזי החינוך על החשיבות והדרך לפעילות בסביבה הקיבוצית – קהילתית, מתוך הבנה שבסביבה מסוג זו צריך להתחבר הן לילדים ולהורים והן לקהילה.
זורעים ברינה 
תכנית המאיץ  הטכנולוגי "זרעים לתעשייה" בקיבוצים יוצאת לדרך וקוראת לכם להגיש מועמדות ולהפוך את חלומכם לסטארט-אפ מצליח 
המאיץ, שהינו מעין חממה לטיפוח יוזמות טכנולוגיות המעניקה ליזמים שברשותם רעיונות טכנולוגים בסיסיים בתנאים אופטימליים לפיתוח ולמימוש טכנולוגי ועסקי של רעיונותיהם, מעניק לסטארטפים סביבה תומכת של עזרים פיזיים ותמיכה, מנטורינג, הדרכה וסיוע של אנשי מקצוע מהשורה הראשונה.
התכנית מופעלת ע"י התנועה הקיבוצית באמצעות קרן משתלת הקיבוצים, בשיתוף חממת Southup , המועצה האזורית שער הנגב, מכללת ספיר ושורת ארגונים כלכליים וטכנולוגים מובילים, שפועלים יחד במטרה לאתר סטארטפים המעוניינים להוביל את המהפכה הטכנולוגית והחקלאית במרחב הקיבוצי ולהתניע שותפויות עם חברות וקיבוצים מובילים ליצירת תאגידים צומחים.


המשנה למזכ"ל התנועה הקיבוצית, גיל לין: "תוכנית 'זרעים' שהמאיץ בשער-הנגב הוא הסנונית הראשונה שלה, היא הזדמנות ראשונה במעלה לפתח רעיונות ולשלב מוצרים חדשים בתעשייה ובחקלאות. התוכנית משמשת כמרכיב מרכזי בשרשרת היזמות והחדשנות בישובי האזור הכוללת גם חינוך ליזמות בבי"ס תיכון, סיוע ליזמות טכנולוגית במכללת ספיר, פיתוח טכנולוגי בחממת Southup, פיתוח עסקי ב"משתלת הקיבוצים" וצמיחה כחברת תעשייה או חקלאות בקיבוצי האזור. המטרה שלנו היא בראש ובראשונה להראות את חשיבות היוזמה וההתחדשות של מקורות הפרנסה לקיבוצים בעוטף עזה ובדרום הארץ בכלל. אין ספק שאנחנו מביאים בשורה לכל האזור כולל תושבי הישובים הסמוכים. כרגע מדובר על פיילוט שאם וכאשר הוא יצליח, בכוונתנו להרחיבו לאזורים נוספים".
אנחנו קולטים, אתם קולטים?!
לראשונה - קורס מקצועי למובילי צמיחה וקליטה יצא לדרך במועצה אזורית הגליל העליון בשיתוף התנועה הקיבוצית
collage_0
קצת קשה לדמיין את זה עכשיו, אבל רק לפני 20 שנה המצב הדמוגרפי בקיבוצי הגליל העליון נראה אחרת לגמרי. משבר כלכלי, משבר חברתי ומשבר אידאולוגי התחרו ביניהם ועל המדרכות התגלגלו הרבה יותר קלנועיות מעגלות תינוקות. 
על הסיבות להתאוששות הדמוגרפית המופלאה של הקיבוצים נפרט בהזדמנות אחרת, אבל עם התוצאות בשטח קשה להתווכח; רוב הקיבוצים נמצאים בתנופת התחדשות, קליטה ובנייה שלא ידעו שנים רבות. ערכים כמו 'קהילה', 'ערבות הדדית' ו'איכות חיים' יורדים מהבוידעם והרלוונטיות המתחדשת שלהם הופכת את הקיבוץ לאטרקטיבי. פתאום, אחרי לא מעט זמן, צריך להתמודד שוב עם קליטה. 

אלה, כמובן, בשורות משמחות מאוד, אבל הן מביאות איתן גם לא מעט אתגרים. הימים בהם דרשו הקיבוצים ממשפחה לעבור תקופת 'מועמדות' של שנתיים חלפו מן העולם ובניית מנגנונים חדשים לקבלה ולקליטה מציפה דילמות מורכבות; איך אנחנו יכולים לקלוט אנשים שאנחנו בכלל לא מכירים? מה זה יעשה לתשתיות הקהילתיות שלנו? ועוד. אלה הן רק מדגם של שאלות המעסיקות היום לא מעט קיבוצניקים, והתשובות לא תמיד מספקות. עד עכשיו.

ההבנה שהקיבוצים עומדים מול שאלות אלו גרמה לירון לינדמן (בית העמק), רכז הצמיחה הדמוגרפית בתנועה הקיבוצית להבין שיש צורך אמיתי בהגדרה מחודשת של תהליכי הקליטה ובהתמקצעות של מובילי התהליכים האלה. "אנחנו צריכים להכיר בכך שאנו מנהלים שינוי תרבותי שבהכרח תהיה לו השפעה על מגוון רחב של  מרכיבים בחיי הקיבוץ", אומר לינדמן. "תפקידם של מנהלי/מרכזי תחום הצמיחה והקליטה הופך להיות רב מערכתי וחייבת להיות להם היכולת לראות תמונה רחבה שתאפשר קיבוץ בר קיימא ורב דורי."
_____13_0
ההצגה "ילד לא רצוי" המבוססת על סיפור חיו של יצחק בן אהרון עלתה בצוותא 
"היו מהפכנים! אל פחד! תדבקו באמת שלכם, תהפכו עולמות, תשברו את הכלים"! מיהו האיש עז הרוח המסוגל להביט בעינינו ולומר את הדברים הישירים והבוטים האלה בקול רם? יצחק בן אהרון, מנפילי החברה הישראלית, שמת לפני עשור בגיל מאה, הוא האיש. 
את קולו המיוחד יגיש עודד קוטלר בהצגת "ילד לא רצוי" בעקבות ספרה של יעל גבירץ ובעיבודה ובימויה של נולה צ'ילטון. הביוגרפיה האינטימית שלו תיחשף מפיו ב"ביקור" שיערוך האיש, אחרי מותו. גלוי, פתוח, חיבור של אומץ ואינטלקט ממדרגה ראשונה הם ממרכיביה של אחת הדמויות הגדולות בהיסטוריה של ישראל החדשה. 
קוד 2016 לכרטיסים מוזלים במחיר 49 שח בקופות טל. 03-6950156 ובלינק מטה
____________...
צרו קשר עם דוברות התנועה הקיבוצית
יש לכם הערות,מחמאות, הארות, סיפורים מהקיבוצים? נשמח לשמוע מכם