אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות יולי 2022
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
תקופת המבחנים מתקרבת לסיומה. בקרוב נצא כולנו לחופשת הסמסטר, ואני מקווה שנשכיל לנצל אותה כדי לנוח, למלא את המצברים ולהעסיק את עצמנו בדברים שקצת שוברים את השגרה, כדי שנוכל לחזור אל שנת הלימודים באה בכוחות מחודשים. קחו לדוגמה את אברהם רביב, דוקטורנט שלנו במסלול להנדסת מחשבים, שינצל את הזמן הזה כדי לעבוד, ביחד עם ארבעה סטודנטים וסטודנטיות שלו משנה ד', על הפרויקט אותו פיתחו בהאקתון של הפקולטה (ועליו גם זכו במקום השלישי): מערכת שמאפשרת לקבל ממצלמות התראות בזמן אמת. המערכת תאפשר למצלמות הפזורות במרחב הציבורי, למשל מצלמות אבטחה או מצלמות מהירות, לזהות אירועים חריגים דוגמת שריפה, תאונה או אירוע פלילי – ולהזעיק סיוע רלוונטי במיידי. עוד על הפיתוח המסקרן הזה תוכלו לקרוא בהמשך.
 
וגם: על הנציגים שלנו בתחרות היוקרתית DSTA Brain hack CDDC CTF, שייצגו אותנו בכבוד והגיעו להישגים נאים. על הדוקטורנט אורי ארנסט, שמאמר שלו זכה בפרס best paper runner-up award  בכנס היוקרתי CoNLL. על הדוקטורנט אלי ורון ועל המחקר שלו, ליצירת טיפול מותאם אישית בקרינה ננו-טכנולוגית לחולי סרטן. וכמו תמיד, משרות חדשות, כולל תוכנית מלגות מעניינת ורלוונטית, חדשות מועצת הפקולטה, והחידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
השלב הבא של המצלמות
השלב הבא של המצלמות
דמיינו עולם שבו מצלמות אבטחה או מהירות יכולות לא רק לתעד תאונה או פשע שמתרחש – אלא גם להזעיק עזרה בזמן אמת. מערכת כזו פותחה והודגמה בהצלחה במסגרת ההאקתון של הפקולטה להנדסה, ואף קטפה בו את המקום השלישי. 
להמשך קריאה
תותחי הסייבר אצלנו
תותחי הסייבר אצלנו
מדי שנה שולחת הפקולטה נציגים לתחרות העולמית DSTA Brain hack CDDC CTF, הבוחנת קריטריונים כמו הבנה סייברית, יכולות הנדסיות, חשיבה מחוץ לקופסא, וקריפטו בסיסי. שתי קבוצות נשלחו השנה מהפקולטה – וזכו במקומות מכובדים. 

להמשך קריאה ←
תכנית המלגות של אינטל לשנת הלימודים 2022-2023 נפתחת
תכנית המלגות של אינטל לשנת הלימודים 2022-2023 נפתחת
מטרת התוכנית הינה קידום מצוינות וגיוון במקצועות ההנדסה והמדעים. היא מציעה לסטודנטיות ולסטודנטים מצטיינים לתואר ראשון או שני בתחומי ההנדסה או המדעים מלגות נדיבות, הזדמנות לנטוורקינג וחשיפה לעולם ההייטק, כלים וייעוץ להנעת הקריירה ועוד.
להמשך קריאה ←
כתבו עלינו
ברכות לאורי ארנסט, דוקטורנט של פרופ' יעקב גולדברגר, שמאמר שלו זכה בפרס best paper runner-up award  בכנס בולט בתחום (CoNLL). המחקר של ארנסט עוסק בסיכום אוטומטי של אוסף מסמכים מאותו הנושא, וגם אתם יכולים לנסות את השיטה. 
להמשך קריאה
כתבו עלינו
הדוקטורנט אלי ורון, מהמעבדה של פרופ' אורית שפי, התראיין החודש בחדשות כאן בשפה האגלית, וסיפר על תוכנית המצויינות של חברת "טבע", שמטרתה לתמוך ולקדם סטודנטים מצטיינים, ועל המחקר שלו, ליצירת טיפול מותאם אישית בקרינה ננו-טכנולוגית לחולי סרטן. 
להאזנה
כתבו עלינו
84ac4853-45c...
רשמו ביומנים ב-10.8, יום רביעי י"ג באב - הפקולטה להנדסה סוגרת שנה 
בואו ליהנות מהרצאות מעולות ומטיפים מנצחים שייקחו אתכם כל הדרך למשרה הנחשקת. 
ולקינוח נסיים במסיבת סוף שנה על כל הפינוקים. 
משרות
דרושים סטודנטים יצירתיים, עצמאיים ושאפתנים לתואר שני ושלישי, כמו גם פרויקטנטים, לקבוצת המחקר של ד"ר ניסן אוזנה. הקבוצה תעסוק במחקר בתחום של נוירופוטוניקה, ובפרט בפיתוח שיטות חדשניות לצורך דימות של המוח באמצעיים אופטיים ואקוסטיים. המעבדה משלבת נוירו-הנדסה, למידה עמוקה ולמידת מכונה, אלקטרו-אופטיקה וננו הנדסה. 
לפרטים נוספים ושליחת קורות חיים ←
בחברתproteanTecs מחפשים מועמדים למגוון משרות, ובהם physical design engineer ואנשי cad מנוסים. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית לאיסוף מידע על תהליכים המתחוללים בתוך הרכיב עצמו, באמצעות שילוב מעגלים זעירים בשבב,  המשמשים כסוכנים לאיסוף מידע כמו טמפרטורה, זמני השהייה, זרמים וכדומה. משרדי החברה ממוקמים בעיר התחתית בחיפה או בשרונה בתל אביב, וניתן גם לעבוד באופן היברידי.
למידע נוסף על החברה
​לכל המשרות הפתוחות
לשאלות ולשליחת קורות חיים ←
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
המכנה המשותף הקטן ביותר

המכנה המשותף הקטן ביותר

הזמן בדמוקרטיה שלנו מתחלק לשתי תקופות: תקופת הבחירות, בה מנסות המפלגות לפלג את החברה, והתקופה שבין הבחירות – בה מנסה החברה להתלכד סביב המכנה המשותף הקטן ביותר. ממש כמו נוסחאות נסיגה הומוגניות, בהן עוסקת החידה החודשית שלנו, במסגרתה אתם מתבקשים לכתוב אלגוריתם שיחשב האם יש סדרה המקיימת שתי נוסחאות נסיגה הומוגניות נתונות. 
פתרון החידה של חודש יוני
עיצוב ניוזלטר: webmeup