אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות ספטמבר 2022
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
שנה עברית חדשה מתרגשת עלינו, וקצת אחריה תתחיל גם השנה האקדמית החדשה, וזה הזמן הנכון לסכם את השנה החולפת בפקולטה להנדסה. בשנה זו חגגנו 20 לפקולטה בכנס בוגרים חגיגי, וראינו אותה צועדת אל שיאים חדשים: לא פחות מארבעה חברי סגל חדשים קיבלנו בשנה האקדמית החולפת, וראינו איך חמישה חברי וחברות סגל ותיקים שלנו מגיעים להישגים יוצאי דופן: פרופ' אבי צדוק ופרופ' שרון גנות קיבלו מינויים נחשקים בוועדות נחשבות. פרופ' אמיר לשם נבחר השנה כ-Fellow של הארגון ההנדסי IEEE. ואילו פרופ' רחלה פופובצר וד"ר אשרה בצר הקימו חברה המבוססת על טכנולוגיה שפותחה פה בפקולטה. והיו גם זכיות, תגליות, פרסומים, אירועים שאירחנו. על כל אלה תוכלו לקרוא בכתבת סיכום מיוחדת, המביאה את ההיי-לייטס של השנה היוצאת בפקולטה.
 
אפרופו פרסומים: המגזין היוקרתי ACS NANO פרסם בגליונו האחרון מאמר המבוסס על מחקר שנערך במעבדה של פרופ' דרור פיקסלר. המאמר עוסק בטכנולוגיה אופטית ייחודית המאפשרת, על ידי שימוש בננו-יהלומים, לחקור את שכבות העור העמוקות בצורה לא פולשנית, מה שהופך אותה לרבת ערך הן לתעשיית התרופות והן לתעשיית הקוסמטיקה. בשל כך זכה המאמר להד נרחב גם בתקשורת ההמונים, וגם אתם תוכלו לקרוא עליו בהמשך. ועוד מלגות, פרסים וכמובן החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. כל זאת ועוד בניוזלטר הנוכחי, האחרון לשנת התשפ"ב.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
זו הייתה השנה שהייתה
זו הייתה השנה שהייתה 
הסטודנטים שקיבלנו, חברי הסגל שצירפנו, המחקרים שערכנו, התגליות שגילינו, המלגות שקיבלנו, הכנסים שאירחנו וכל מה שכתבו עלינו. הפקולטה להנדסה מסכמת עוד שנה נהדרת, וצועדת בראש מורם ובגאווה על כל ההישגים לקראת השנה הבא. 
להמשך קריאה
לחדור את העור
לחדור את העור 
במעבדה של פרופ' דרור פיקסלר פותחה שיטה שיטה אופטית לזיהוי ננו-יהלומים החודרים דרך העור, ומאפשרים מעקב בטוח ולא פולשני אחר החלקיקים ברקמות הגוף
להמשך קריאה
הכירו את תוכנית מושל
הכירו את תוכנית מושל
תוכנית מושל היא הרבה מעבר למלגת לימודים, סיוע כלכלי או גישה לעולם האקדמיה. היא תאפשר לך להשקיע את כל מרצך בלימודים, לייצר קשרים עם אנשים בתחומך בארץ ובעולם ולחשוף אותך לבכירים בתעשייה ולמשרות הכי שוות. במושל מזהים פוטנציאל ומעניקים את ההזדמנות להגשמתו. 
לפרטים נוספים והרשמה ←
הפקולטה בתקשורת
הדוקטורנט אורי ארנסט התארח בתוכנית "שלושה שיודעים" בכאן תרבות, ודיבר על סיכום אוטומטי של טקסטים של כתבות חדשות. במסגרת המחקר שלו, שנעשה תחת ההנחייה של פרופ' יעקב גולדברגר מהפקולטה ופרופ' עידו דגן מהחוג מדעי המחשב), פיתח ארנסט אלגוריתם שמסכם סדרת כתבות, ומשיג תוצאות טובות יותר מעבודות קודמות. 
להאזנה (החל מדקה 35:40) ←
מלגות ופרסים
ברכות לדוקטורנטית מיכל פופלינגר
ברכות לדוקטורנטית מיכל פופלינגר מהמעבדה של פרופ' דורון נוה, שזכתה במלגה לדוקטורנטיות מצטיינות במקצועות ההיי-טק מטעם הות"ת. מחקרה של מיכל עוסק בהנדסת התכונות האופטו-אלקטרוניות של חומרים שכבתיים דו-ממדיים טופולוגיים או ממקור סינטתי באינטרקלציה
הפקולטה בתקשורת
פרופ' אמיר לשם מחפש תלמידי מחקר לעבודה על שני פרויקטים בתחום למידת המכונה. האחד עוסק בלמידה מבוזרת מרובת סוכנים ומבוססת חיזוקים של משחקי עומס לניהול תעבורה של כלי רכב אוטונומיים – מחקר שנעשה בשיתוף עם פרופ' Youngchul Song מ -KAIST שבדרום קוריאה. השני, מחקר בשיתוף חברת סרגון, עוסק במסחור של טכניקות מבוססות על משחקים מוכללים לשיפור הנצילות האנרגטית של רשתות מימסור של דור 5.
לפרטים נוספים ושליחת קורות חיים ←
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
הכל צפוי והרשות נתונה, החידה החודשית

"הכל צפוי והרשות נתונה" (מסכת אבות, ג, ט"ו)

חודש תשרי הוא חודש של חשבון-נפש, שבו אנו בודקים את המעשים הטובים והרעים שלנו, באופן מוחלט או באופן יחסי. וכפי שמוסר יכול להיות מוחלט או יחסי, גם המושג של אנרגיה אפלה או חומר אפל יכול להיות יחסי או מוחלט. בחידה של היום, נבדוק את הקשר בין החומר האפל, חומר רגיל וחומר המגיב לשדה האלקטרו מגנטי ביחס לאנרגיה אפלה. 
פתרון החידה של חודש אוגוסט
עיצוב ניוזלטר: webmeup