אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות מאי 2022
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
פתחו יומנים ורשמו לעצמכם: האקתון 2022, בנושא ערים חכמות, יתקיים ביום חמישי ה-2.6.22. אנו מעודדים אתכם, סטודנטיות וסטודנטים, להירשם, למצוא קבוצה, להתחיל לחשוב על רעיונות, וביום ההאקתון עצמו – להוציא אותו אל הפועל, במרתון מרוכז בן 24 שעות שהוא שיעור מעשי מאלף. המרתון הוא הזדמנות עבורכם ועבורכן להתנסות בעבודה מעשית בתנאי חממה, לחזות ברעיונות קורמים עור וגידים והופכים למוצר של ממש, לזכות לליווי ממנטורים מקצועיים מהתעשייה ומהאקדמיה, ואולי גם ליצור קשרי עבודה מועילים. ההאקתונים הקודמים שנערכו בפקולטה היו הצלחה מסחררת, הולידו מוצרים שמשפרים את חייהם של אנשים רבים, ואנו בטוחים שזה גם מה שיקרה באירוע הקרוב. אולי זה יהיה מוצר שלכם או שלכן? פרטים נוספים וקישור להרשמה – בהמשך.
 
עוד בניוזלטר: הכירו את חבר הסגל החדש שלנו, ד"ר אופיר לינדנבאום, שמתמחה בלמידת מכונה ומפתח אלגוריתמים שיכולים לשפר את המחקר המדעי בכל תחום כמעט; הכירו את בני הנוער שכבר לומדים לתואר בהנדסה, במקביל ללימודיהם בתיכון; הכירו את אתר הפקולטה החדש (מוזמנים לבקר בו). וגם מגוון של משרות בפקולטה ומחוצה לה, החידה החודשית של פרופ' לוטקר, כמובן, וסקירה פרי עטי על תחום המידע האופטי, שפורסמה במגזין Chiportal. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
האקתון 2022 בנושא ערים חכמות
האקתון 2022 בנושא ערים חכמות 
רוצים לשפר את איכות החיים של כולנו? יש לכם רעיון מהפכני שיכול לשדרג את ההתנהלות היומיומית בעיר שלכם או באוניברסיטה? הפקולטה להנדסה שמחה להזמין את הסטודנטים והסטודנטיות להירשם להאקתון, לשתף פעולה בדרך לפיתוח פתרונות חדשניים לאתגרי הערים החכמות. האירוע, בשיתוף אינטל, יתקיים בתאריך 2.6.

לפרטים נוספים והרשמה ←
המטרה: לקדם את המדע
המטרה: לקדם את המדע
הכירו את ד"ר אופיר לינדנבאום, המתמחה בלמידת מכונה, ומפתח אלגוריתמים שיכולים לשפר את המחקר המדעי בכל תחום כמעט – החל מגילוי תרופות חדשות לסרטן וכלה בחיזוי שיטפונות

להמשך קריאה ←
מסעדות חדשות בקמפוס
עיבוד מידע אופטי: עבר, הווה ועתיד
מהמצאת קרן הלייזר בשנות ה-60 של המאה הקודמת, ועד רכיבי עיבוד היברידיים המשלבים פעולות עיבוד אופטיות יחד עם אלקטרוניות תוך שימוש בפוטוניקת סיליקון יחד עם סיבים אופטיים מיוחדים. פרופ' זאב זלבסקי כתב לאתר Chiportal סקירה על תחום העיבוד האופטי. 
להמשך קריאה ←
בקרתם כבר באתר החדש של הפקולטה?
בקרתם כבר באתר החדש של הפקולטה?
אתר הפקולטה להנדסה עבר מתיחת פנים והוא חתיכי מתמיד וקל יותר להתמצאות. השדרוג כלל עיצוב מחודש המתאים לשפה המיתוגית של אתר האוניברסיטה, ממשק משתמש נוח, תמונות גדולות, הבלטה של אזור האירועים ועוד.   
לאתר הפקולטה ←
סל"ה בפקולטה להנדסה
סל"ה בפקולטה להנדסה
כ-50 צעירים עולים חדשים מרוסיה ואוקראינה, חניכי תוכנית סל"ה של הסוכנות היהודית, הגיעו לסייר בבר-אילן ולשמוע על אפשרויות הלימוד לתואר ראשון. במסגרת הסיור, אותו ארגן ביה"ס הבינלאומי, הוצגו בפניהם התוכניות הלימוד באנגלית ומסלולי הלימוד אצלנו, בפקולטה להנדסה.

 
ביקור השרה בפקולטה להנדסה
ביקור השרה בפקולטה להנדסה
דוניקה גראבלה, סגנית רוה"מ ושרת החוץ של קוסובו, ביקרה החודש בפקולטה להנדסה. השרה נפגשה עם דיקאן הפקולטה פרופ' זאב זלבסקי, והשניים דנו באפשרות לפתוח תוכניות לימודים משותפות עבור סטודנטים מקוסובו. הסטודנטים מקוסבו ייקחו קורסי הנדסה בזום, במטרה לשפר את ההכשרה שלהם בתחומי ההנדסה הדיגיטליים.
כתבו עלינו
הפקולטה להנדסה מברכת את הסטודנטים המצטיינים לרגל זכייתם בפרס רקטור ודיקן בשנה”ל תשפ”א
הפקולטה להנדסה מברכת את הסטודנטים המצטיינים לרגל זכייתם בפרס רקטור ודיקן בשנה”ל תשפ”א:
מצטייני רקטור: הנדסת מחשבים - אורן יאיר, סבוראי גילעד, כהן איתמר

מצטייני הדיקן: הנדסת חשמל - דלה טורה שגיא, פרסקי דביר יעקב, פודולק רחל תהילה ברכה, שמעון ידידיה, לוי דניאל, כהן עדי, שדה עדן, הרכבי אשלי, אבודרהם אלון

הנדסת מחשבים - וינטראוב יובל, מאנע סאן, דניאל נתנאל, שפיר איתי אהרון, קרדאנה שי, עזרא שלמה, נחמד סמי, מרגולין יוני, לוי ינאי, פרידמן אריה יונתן
כתבו עלינו
בין הרצאות לבגרויות
בין הרצאות לבגרויות
תוכנית הלימודים "אקדמיה בתיכון" מאפשרת לתיכוניסטים ללמוד לתואר אקדמי במקביל ללימודיהם בתיכון, ומכשירה אותם במסלולי ההנדסה השונים. התוכנית, פרויקט ייחודי של הפקולטה להנדסה, נועדה לעודד ולטפח בקרב בני הנוער את ההתעניינות בלימודי הנדסה. 
להמשך קריאה ←
משרות
הקבוצה של פרופ' רחלה פופובצר מגייסת סטודנטים לתואר שלישי, בוגרי תואר שני בביולוגיה או בכימיה בהצטיינות, למחקר מרתק בתחום הננו-רפואה. מלגות גבוהות למתאימים. 
לפרטים נוספים על המעבדה ועל תחומי המחקר ←
לשליחת קורות חיים ←
הקבוצה של ד"ר אליהו כהן מגייסת סטודנט/ית לתואר ראשון/שני/שלישי עם ידע וניסיון בתחום של deep learning, למחקר העוסק בשיטות חדשות לביצוע דימות/הדמאה באורכי גל שונים. המשרה כוללת כתיבת קוד משופר לביצוע שחזור תמונה, והיא גמישה באופן ובמשך ההעסקה
לשליחת קורות חיים
חברת אפל (Apple) מגייסת עכשיו סטודנטים ובוגרים למגוון משרות, ובהן משרות VLSI & HW, Software, Architecture, Algorithms, Wireless, Silicon Validation, System Engineering, Optics, Machine Learning ועוד. עבודה במשרדים בהרצליה ובחיפה.
לפרטים נוספים ←

לשליחת קורות חיים
חברת cellebrite, העוסקת במודיעין דיגיטלי ועוזרת לגופי מודיעין ואכיפת חוק בחקירת פשעים ופיגועים, מגייסת למגוון משרות. לחברה סניפים בכל העולם, והסניף הישראלי ממוקם בקרית אריה בפתח תקווה. 
לפרטים נוספים ←

לשליחת קורות חיים
חברת הייטק הממוקמת ברעננה מחפשת מהנדסי תוכנה ומהנדסי אלגוריתם למשרות ג'וניור.
למידע על משרת מהנדסי אלגורים ←

למידע על משרת מהנדסי תוכנה ←
חברת Synopsys הממוקמת בהרצליה מחפשת Senior Applications Engineer
לפרטים נוספים ←

לשליחת קורות חיים
חדשות מועצת הסטודנטים
אירועים של אפריל בפקולטה לכיף שלכם
תמונות מערב פנקייקים ואייס קפה שהתקייים ביום ד' האחרון. היה טעים  🤩
ניפגש באירועים הבאים  💥
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
שורשים מתנגשים

זוגות זוגות

בחודש שעבר צוין יום הולדתו של המתמטיקאי בן המאה ה-18 לאונרד אוילר, שנחשב לאחד המתמטיקאים החשובים בכל הזמנים. אוילר פיתח מספר נוסחאות המשתמשות בשברים משולבים, ובכך גם עוסקת גם החידה של החודש. 
פתרון החידה של חודש פברואר
עיצוב ניוזלטר: webmeup