אם אינך רואה מייל זה לחץ/י כאן
2.9.2021 I כ"ה אלול תשפ"א
__
_________21
שלום!

שנה חדשה בפתח, ועמה אתגרים חדשים-ישנים והזדמנויות להשפיע לטובה על המציאות החברתית ולייצר תשתיות לעתיד טוב יותר. כבית לקולקטיב אימפקט בישראל, נמשיך לקדם שלוש יוזמות  בין-מגזריות שנוגעות בבעיות שורש בחברה הישראלית, ולפעול על בסיס התשתיות שהנחנו בשנה החולפת: יוזמת TOP15 לקידום המצוינות בחינוך המדעי-טכנולוגי, יוזמה לצמצום האלימות במערכת יחסים זוגית, ויוזמה ליצירת פתרונות מערכתיים בתחומי הבדידות והאיכות חיים בזיקנה.

בימים אלו יוצאת לדרך הקמתו של בית ספר למצוינות בכירים בשלטון המקומי – שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין משרד הפנים, קרן יד הנדיב ושיתופים -  כארגון האמון על ההקמה, התכנון וההוצאה לפועל של המיזם.

גם השנה, נמשיך לפתח ידע יישומי וכלים לפעולה משותפת, נרחיב את
ספריית הידע שלנו על מהלכים משותפים, שפתוחה ונגישה לכל, ונשכלל את דרכי ההפצה והלמידה שלנו במסגרת הסטודיו למהלכים משותפים.

הנה הצצה לנעשה אצלנו על קצה המזלג,

בברכת שנה טובה, שנה של בריאות ועשייה,

צוות שיתופים

 
__
יוזמת TOP15 משלבת כוחות עם התכנית הלאומית לקידום מצוינות וחדשנות

ביוני האחרון נפגשו כ-130 נציגי רשת השותפים של היוזמה למפגש חגיגי של שילוב כוחות לקראת המשימה החדשה – הצבת ישראל כאחת מ-15 המדינות המובילות בעולם באיכות החינוך המדעי-טכנולוגי. נציגי כלל המגזרים - משרד החינוך, ארגוני חינוך, מגזר עסקי, צה"ל, פילנתרופיה ונציגי אקדמיה - היו שותפים לשולחנות עבודה שהביאו לנו הרבה 'שכל' מהשטח. במקביל, מעגל השותפים של היוזמה התרחב בחודשים האחרונים עם הצטרפותם של נציגי ממשלה, קרנות מובילות וחברות עסקיות חדשות לעמדת ההובלה. 


חבירה לתכנית הממשלתית הבין-משרדית: 'התכנית הלאומית לקידום מצוינות וחדשנות': תכנית משותפת למשרד החינוך ולמשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, נולדה כמענה למשבר התעסוקתי הקיים בתעשיית ההייטק הישראלית - המהווה את מנוע הצמיחה של המשק הישראלי. על מנת לעמוד ביעד הממשלתי של העלאת שיעור העובדים במקצועות ההייטק מ-10% ל-15% תוך חמש שנים, נקבע, בין היתר, כי לימודי תכנות יהוו לימודי ליבה לאורך שנות הלימוד במערכת החינוך. בעקבות פנית משרדי הממשלה ליוזמה, גובשה במשותף תכנית עקרונית להצגה לממשלה.

כחלק ממודל הפעולה של היוזמה, מתכנסות השנה קבוצות עבודה להעמקה ברכיבים מרכזיים בבעיה המורכבת שעל שולחננו, ולבחינת המנופים לשינוי מערכתי: קבוצת עבודה בנושא 'חיזוק מיומנויות ומוטיבציה למצוינות מדעית-טכנולוגית, וכן קבוצת עבודה בנושא 'קידום מצוינות בחברה הערבית'. עוד עדכונים באתר היוזמה: 
TOP15.org.il 
210614-sheat...
210614-sheat...
היוזמה לצמצום אלימות במערכת יחסים זוגית - כנס השותפים הראשון

בשבוע הראשון של אוגוסט, כ-100 נציגים ונציגות של ארגוני מגזר ציבורי, חברתי, עסקי, אקדמיה ופילנתרופיה, התגברו על אתגרי מזג האוויר והקורונה והתכנסו כדי להניע את היוזמה לצמצום האלימות במערכת יחסים זוגית. במפגש נערך דיון ראשון להגדרת המטרות והיעדים המשותפים של היוזמה, שיתרמו באופן מהותי לשינוי תמונת המצב בישראל. בנוסף, גייסנו את מגוון נקודות המבט ותחומי הידע, לטובת פיתוח מדד מקומי להערכת היקפי התופעה בישראל.  

היוזמה צמחה על בסיס סקירת ידע 
בנושא "רצח נשים ואלימות מגדרית במשפחה – הטיפול המערכתי בישראל", שנכתבה בשיתופים ב-2019 בשותפות עם מעל 20 ארגונים חברתיים. מתחילת 2021 הצטרפו לרשת השותפות והשותפים ביוזמה עשרות רבות של ארגונים, נבנתה ועדת היגוי רחבה ומגוונת ונערך מיפוי נתונים מהארץ ומחו"ל שישמשו כבסיס לפעולות היוזמה. 
עוד על היוזמה באתר שלנו.
IMG_5959
IMG_6026
איכות חיים ובדידות בזיקנה: מהקמה ורתימת שותפים - לתכנון משותף

יוזמת קולקטיב אימפקט לטיפול בסוגיית איכות חיים ובדידות בזקנה, מתקדמת משלב ההקמה אל שלב התכנון המשותף. תהליך ההקמה התמקד בשנה החולפת בשלושה מאמצים עיקריים: מיפוי השדה לטובת למידה ורתימה של שותפים פוטנציאליים; עבודת חקר לבניית תשתית ידע ונתונים לפעולה המשותפת; תכנון מבנה היוזמה ובניית אבני הדרך ליצירת השותפות. עד כה הצטרפו ליוזמה כ-70 שותפות ושותפים. 

בחודש יולי האחרון התקיימה הפגישה הראשונה של הצוות המוביל, אשר מתוכנן להיפגש שוב בחודש אוקטובר ולהגדיר את גבולות הגזרה לפעולת היוזמה. בנובמבר 2021 ייערך מפגש ראשון של רשת השותפים הרחבה, ומיד אחריו תגובש תמונת העתיד של היוזמה ויוחלט על מטרותיה.
 מוזמנות ומוזמנים להתעדכן באתר שלנו.
____________...
________10
בואו ללמוד איתנו: פלטפורמות למידה חדשות ב"סטודיו למהלכים משותפים"

גם בשנה הקרובה נמשיך לשתף בידע שלנו במגוון פלטפורמות למידה לבכירים ואנשי מקצוע משלושת המגזרים, אשר מובילים ושותפים במהלכים משותפים:

"המגרש" - תכנית למידה ייחודית למנהלים ומובילים מהלכים קולקטיביים הפועלים לפתרון סוגיות חברתיות מורכבות: במגרש אנו נלמד במשותף, נשכלל את התפיסות והפרקטיקות בניהול מהלכים משותפים, ונבנה נדבך נוסף בפרופסיה בהתהוות. התכנית בת יומיים מרוכזים של למידה יישומית המשלבת שיטות למידה ייחודיות, הכרות עם התיאוריה לצד המעשה - כלים, ניתוחי מקרה, תהליכים שהתקיימו ועוד. התכנית תתקיים בתאריכים 10-11 בנובמבר 2021. השתתפות בתכנית לאחר בחינת התאמה ורלוונטיות משותפת. מספר המקומות מוגבל.

הסטודיו מארח: מוזמנים להצטרף אלינו ל
מפגשים עם מגוון מומחים בנושאים הרלוונטיים למהלכים משותפים ולמציאות הנוכחית. תכנית חדשה ומעודכנת תושק במהלך חודש ספטמבר. המפגשים בהרשמה מראש, ללא עלות. 

מוזמנות ומוזמנים לעקוב אחר תכניות הסטודיו ולהתעדכן
באתר שלנו. ניתן גם לפנות למיכל לוקיץ' ירום, מנהלת הסטודיו למהלכים משותפים במייל: yarom.michal@sheatufim.org.il
wanted
______________8
__
לחץ לקבלת לגרסה הנגישה