אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות ספטמבר 2021
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
בפרוס השנה החדשה אני רוצה לאחל לכן ולכם שנה וטובה ומתוקה, אושר, בריאות, הישגים אקדמיים מרשימים, חברים נהדרים והגשמת חלומות. ואם במקרה החלומות שלכן ושלכם כוללים סמסטר בחו"ל - אנחנו יכולים לעזור. תוכנית ארסמוס פלוס של האיחוד האירופי מעניקה מלגת לימודים מלאה, פלוס דמי מחיה נדיבים, לסטודנטיות ולסטודנטים הבוחרים לעשות סמסטר אחד בחו"ל. דניאל שובל, ראש התוכנית באוניברסיטת בר אילן, מתראיין לניוזלטר הנוכחי, מספר על התוכנית ומזמין אתכן ואתכם להגיש מועמדות.

עוד בנושא התחלות חדשות: מגמה חדשה נפתחת השנה בפקולטה להנדסה – הנדסת תכן חומרה ושבבים. מדובר במגמה ייחודית מסוגה בארץ, ואחת התוכניות הבודדות בעולם, והיא מעניקה לסטודנטים ידע וכלים הנוגעים לערימת הכישורים הנדרשת לתכנון מערכות טכנולוגיות מורכבות: מרמת המעגלים החשמלים ועד התוכנה, דרך הארכיטקטורה המחברת ביניהם. בראש המגמה יעמוד פרופ' דרור רביץ והוא התראיין לניוזלטר הנוכחי, יחד עם פרופ' אדם תימן.
עוד בניוזלטר: תגלית מדהימה של ד"ר אלי כהן מהפקולטה, שמצא במחקר שביצע עם שותפים כי חלקיקים קוונטיים משאירים תכונה שלהם גם כשהם לא נמצאים שם – תגלית בעלת משמעויות מרחיקות לכת בכל הנוגע לתקשורת והצפנה קוונטיים. מאמר אודות התגלית פורסם במגזין "Nature Communication", וגם אתם תוכלו לקרוא אודותיה בהמשך. וגם מלגות, פרסים, מדור חדש עם איזכורים של הפקולטה בתקשורת, וכמובן החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר, שמאתגר אתכם למצוא נוסחאות נסיגה הומוגניות מסדר שני. 

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
חדש בפקולטה להנדסה: המגמה להנדסת תכן חומרה ושבבים
חדש בפקולטה להנדסה: המגמה להנדסת תכן חומרה ושבבים
מתעניינים בטכנולוגיות החומרה המתקדמות ביותר בעולם? המגמה החדשה מאפשרת להתמקד בחומרת מחשבים, מתכנון מעגלים, דרך ארכיטקטורת מחשבים ועד למערכת ההפעלה. בוגרי המגמה יוכלו להשתלב בקלות בחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם.
להמשך קריאה והרשמה←
כמו חתול צ'שייר
כמו חתול צ'שייר
ממש כמו החתול שנעלם אבל חיוכו נשאר אחריו - כך יכולים חלקיקים קוונטיים להשאיר חותם, גם כשהם לא נמצאים שם. זאת, בזכות תכונת הסופר-פוזיציה שמאפשרת לגלות אובייקט מבלי שחלקיקים יבלעו בו. שימוש באפקט זה לטובת תקשורת קוונטית פורסם במאמר חדש של ד"ר אליהו כהן. 
להמשך קריאה ←
הופה! אני לומד באירופה!
הופה! אני לומד באירופה!
תוכנית ארסמוס פלוס מממנת חילופי סטודנטים עם מוסדות אקדמיים נבחרים באירופה. התוכנית מתאימה לסטודנטים בכל התארים, והיא כוללת מלגת שכר לימוד מלאה ודמי מחיה נדיבים. דניאל שובל, ראש תוכנית ארסמוס באוניברסיטת בר-אילן, מספר על התוכנית ומפציר בכם להגיש מועמדות. 

להמשך קריאה ←
מלגות ולפרסים
ברכות לאריאל אשכנזי על זכייתו במלגה היוקרתית לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים מטעם הות"ת. אשכנזי עושה את עבודת המחקר שלו במשותף אצל פרופ' דרור פיקסלר וד"ר אלי כהן, והמלגה מבוססת על הישגיו בתואר השני כמו גם על נושא המחקר שלו: פוטונים שזורים רחבי פס לטובת יישומים קוונטים מתקדמים.
משרות
הבשורה הכי עכשווית בשדה האמנות מגיעה מכיוונו של מדען. פרופ' יובל גרעיני, ראש המכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת בר־אילן בעברו, הקים בתחומי הקמפוס מוזיאון לאמנות וננוטכנולוגיה המציג שיתוף פעולה ייחודי בין מדענים לאמנים שממחישים ביצירותיהם המשותפות תופעות מדעיות. להמשך קריאה באתר כלכליסט >>
במסגרת התנדבות בעמותת מילבת תל השומר, פגש תומר לוקר חולה ALS ובנה עבורו מערכת שמאפשרת לו לתקשר באמצעות הזזה של הגבה – מה ששיפר דרמטית את חייו של החולה. כתוצאה מכך יזם לוקר האקתון שמטרתו פיתוח פתרונות טכנולוגיים שיסייעו לאנשים עם מוגבלויות שונות באמצעות. להמשך קריאה באתר YNET >>
האתגר החודשי
החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר: זר משוואות לחג

החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר: זר משוואות לחג

בקורס מתמטיקה דיסקרטית אנחנו לומדים לפתור נוסחאות נסיגה עם משתנה אחד על-ידי משוואה אופיינית (ראה קישור). בחידה היום אנחנו מתבקשים להרחיב את השיטה לפתרון של נוסחאות נסיגה - לנוסחאות נסיגה הומוגניות מסדר שני, עם שתי סדרות. 
פתרון החידה של חודש אוגוסט
עיצוב ניוזלטר: webmeup