המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות אפריל 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
ההאקתון של הפקולטה להנדסה יוצא לדרך, זו הפעם השלישית, וכמו בפעמים הקודמות - גם הפעם הוא מאורגן באופן בלעדי על ידי סטודנטים. אנו בפקולטה תומכים באירוע ומעודדים אותו מאוד: זו הזדמנות אדירה בשבילכם, הסטודנטים, להתנסות בעבודת שטח, ליישם את הידע שלכם בעולם האמיתי, להתמודד עם אתגרים אמיתיים ולמצוא פתרון לבעיות אמיתיות. כמהנדסים, זוהי פסגת השאיפות המקצועיות שלנו: לשלב את הידע, היכולות והיצירתיות שלנו לכדי מענה לבעיה, המשפרת במעט את חייו של מישהו. זוהי דרכנו להפוך את העולם למקום מעט טוב יותר. כל הפרטים על האירוע, שנערך הפעם בשיתוף עם צה"ל, וגם תזכורת לזוכים בהאקתונים קודמים – בהמשך.
 
עוד בניולזטר: מדי חודש כותב במיוחד עבורכם פרופ' צביקה לוטקר חידה, אותה הוא מבסס על פי רוב על אירועים אקטואליים או על תאריכים מיוחדים המצוינים במהלך החודש (מיוחדים בעיניו של צביקה כמובן). החודש הוא התבסס על שני אירועים, ימי ההולדת של הפיזיקאי ריצ'רד פיינמן ז"ל (לפני 105 שנים) ושל המדינאי הנרי קיסינג'ר יבדל"א (לפני מאה שנים), וכתב עבורכם לא חידה אחת אלא שתיים! את החידות תמצאו בהמשך הניוזלטר, כמו גם חדשות ואירועים מהחודש החולף.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
מלגות ופרסים
הכול על ההאקתון
הההאתקון של הפקולטה יוצא לדרך!
ההאקתון של הפקולטה יוצא לדרך!
ההאקתון השלישי של הפקולטה להנדסה יערך בחודש הבא, ולראשונה בתולדותיו ישתף פעולה עם צה"ל. אופק אלדר, ממנהלי האירוע, מספר על ארגון האירוע ומה צפוי לכם ולכן לקראתו ובמהלכו.   
להמשך קריאה
הכירו את יחידת יהל"ם
הכירו את יחידת יהל"ם 
ההאתקון ינסה השנה לתת מענה לאתגרים של יחידת ההנדסה למשימות מיוחדות של צה"ל. היחידה אחראית על כל האירועים ההנדסיים המורכבים של צה"ל, ובהם טיפול בזירות מטענים ובמנהרות טרור. 
להמשך קריאה
זוכי העבר
למען בעלי המוגבלות
למען בעלי המוגבלות
ההאקתון הראשון של הפקולטה נערך בשיתוף עמותת מילבת תל השומר, העוסקת בטכנולוגיות לשיפור התפקוד והעצמאות, ומטרתו לסייע לאנשים עם מוגבלויות בפיתוח פתרונות טכנולוגיים שיקלו על חייהם. 
להמשך קריאה
למען נוסעי התחבורה הציבורית
למען נוסעי התחבורה הציבורית
הקבוצה שזכתה במקום השני בשנה שעברה פיתחה מערכת תקשורת לתחבורה הציבורית. מטרתה, לצמצם מצבים של אוטובוסים שלא עוצרים בתחנות – והיא יכולה להוות פתח לתחבורה ציבורית אוטונומית. 
להמשך קריאה ←
למען הולכי הרגל
למען הולכי הרגל
הקבוצה שזכתה במקום הראשון בהאקתון שנערך בשנה שעברה פיתחה מערכת שמטרתה למנוע פגיעה בהולכי רגל במעבר חצייה. הקבוצה קיבלה תקציב לפיתוח אבטיפוס שיוטמע בשלב ראשון באוניברסיטה, ובהמשך – ברמת גן. 
להמשך קריאה ←
הפקולטה בתקשורת
ברכות לד"ר מיכל ימיני, שזכתה במלגת צוקרמן למחקר למקצועות טכנולוגיים (STEM). המלגה מוענקת למחקרים הנעשים בשיתוף פעולה בין חוקרים מאוניברסיטת הארוורד לחוקרים ישראלים, וד"ר ימיני זכתה בה בעבור עבודתה עם ד"ר סטפני גיל מהמחלקה למדעי המחשב בהארוורד. מחקרן עוסק בלמידה מבוזרת תוך ניצול מידע סביבתי לגילוי סוכנים שקרנים.
ברכות לפרופ' רחלה פופובצר, שנמנית עם נבחרת של 11 חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן, שקיבלו את פרס הרקטור לחדשנות מדעית בזכות הישגיהם המחקריים בתשפ"ב. פרופ' פופובצר עוסקת בפיתוח ננו-חלקיקים חכמים לאבחון מוקדם של מחלות ולהובלה ממוקדת-מטרה של תרופות. במסגרת מחקרה, שזיכה אותה השנה גם במענק ה-ERC של האיחוד האירופאי, פיתחה טכנולוגיה חדשנית המתגברת על "מחסום הדם-מוח" ומאפשרת הובלה יעילה של תרופות ביולוגיות למוח, לטיפול בגרורות סרטניות ומחלות נוירודגנרטיביות.
להמשך קריאה ←
הפקולטה בתקשורת
בחודש החולף ארגנה לכם מועצת הפקולטה שלושה אירועים: הפסכיף פירות וצ'ורוס, הפסיכיף dip-eat קפוא וטעים והאירוע השנתי המרכזי של המועצה: שבת הנדסה. חפשו את עצמכם בתמונות.
הפסכיף פירות וצ'ורוס
פתרון החידה של חודש שעבר
עמית מנדלבאום, בוגר הפקולטה להנדסה, מומחה לבינה מלאכותית ומייסד הסטארט-אפ everminds  מדבר על השפעות טכנולוגיות הבינה המלאכותית – היום ובעתיד. האזינו לשיחה איתו בפודקאסט "בר דעת"
להאזנה >>
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
נמלים וגנרלים: צמד חידות לחודש מאי

נמלים וגנרלים:
צמד חידות לחודש מאי

החודש מצוין יום הולדתם של שני אישים ענקיים, כל אחד בתחומו. ריצ'רד פיינמן ז"ל, מגדולי הפיזיקאים של המאה ה-20, נולד ב-11 למאי, והחודש צוין יום הולדתו ה-105. המדינאי האמריקאי הנרי קיסינג'ר, שעדיין איתנו, יחגוג ב-27.5 את יום הולדתו המאה. לכבודם ובהשראתם, אנו מציגים בפניכם החודש לא חידה אחת אלא שתיים. באחת תתבקשו לחשב אלגורתים, ובשנייה – להשתמש בתורת המשחקים. 
פתרון החידה של חודש שעבר
_________7



קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
עיצוב ניוזלטר: webmeup