אינך רואה המייל זה לחץ כאן
 מבזק ידיעות ינואר 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
לפני שמונה שנים פקד את הפקולטה אסון כבד: הסטודנט דני גונן נרצח בדרכו חזרה ממעיין ליד ההתנחלות דולב, מעיין שמאוחר יותר נקרא על שמו: מעיין דני. דני היה סטודנט להנדסת מחשבים, ובאחת מהרצאות אשנב להנדסה, בהן הסביר המרצה על מחקר שהוא עוסק בו, העוסק בהעלמה של אובייקט משדה הראיה הנצפה, הציע דני עבור הפעולה המתבצעת במחקר את המילה "הלטה". את ההצעה שמע הסטודנט משה גמליאל, שנכח גם הוא באותה הרצאה. שמע, זכר, ולאחרונה פנה לאקדמיה ללשון עברית והציע, לזכרו של דני, להטמיע בשפה העברית את המילה הלטה, שפירושה הסתרת גוף על ידי יצירת מעטפת המנתבת את גלי האור סביבו ומתקבלת אשליה של שקיפות. את הסיפור המלא ואת תגובתה של האקדמיה תוכלו לקרוא בהמשך.
 
עוד בניוזלטר: ד"ר לאוניד יביץ מספר על זכייתו במענק הורייזן של האיחוד האירופי, ועל מחקרו המתמקד בפיתוח מאיצי חומרה בתחום הביולוגיה החישובית. הדוקטורנט נועם קליש, מהמעבדה של פרופ' הלל קוגלר, מוציא ספר פרוזה שני, ומזמין אתכם להכיר אותו ואת ספריו, ולהשתתף בפרויקט מימון ההמונים. הדוקטורנטיות מיכל דנינו, מהמעבדה של ד"ר שחר אלון, ורעות פלן, מהמעבדה של פרופ' אורית שפי, התקבלו לתוכנית המלגות היוקרתית של חברת טבע לביו-חדשנות. וגם: אירועים בפקולטה; משרות חדשות, וכמובן – החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
מלגות ופרסים
לרצף את הגנום, בדיוק ובמהירות
לרצף את הגנום, בדיוק ובמהירות
ד"ר לאוניד יביץ זכה לאחרונה במענק מחקר נדיב של האיחוד האירופי, לפרויקט בן ארבע שנים במסגרתו הוא מפתח אלגוריתמים ושיטת לחישוב בתוך הזיכרון, ליישומים של ביולוגיה חישובית. 
להמשך קריאה
דוקטורנט ביום. סופר בלילה
דוקטורנט ביום. סופר בלילה
בחודש אוקטובר 2022 התחיל נועם קלוש את הדוקטורט שלו במעבדה של פרופ' הלל קוגלר. מוקדם יותר באותה השנה ראה אור ספרו הראשון, ובימים אלו יוצא קמפיין מימון ההמונים לספר השני. 
להמשך קריאה ←
 
הלטה לזכרך
הלטה לזכרך
בוגר הפקולטה משה גמליאל הציע לאקדמיה ללשון עברית מונח מתחום האופטיקה בשמו של דני גונן ז"ל, שנרצח לפני כשמונה שנים. השבוע אישרה ישיבת המליאה של האקדמיה את המונח.  
להמשך קריאה ←
על מהנדסים, נגנים ומה שביניהם
על מהנדסים, נגנים ומה שביניהם
ב-10.1 התקיים קונצרט ראשון מתוך סדרה ייעודית, תולדה של שיתוף פעולה בין "מועדון 700" של הפקולטה להנדסה למחלקה למוזיקה, שמטרתה להפוך את הסטודנטים למהנדסים יצירתיים יותר, בעלי כישורי עבודת צוות טובים יותר 
להמשך קריאה
מלגות ופרסים
ברכות לזוכות במלגת טבע לביו חדשנות
ברכות למיכל דנינו, מהמעבדה של ד"ר שחר אלון, ולרעות פלן, מהמעבדה של פרופ' אורית שפי, שהתקבלו לתוכנית המלגות היוקרתית של חברת טבע לביו-חדשנות שמטרתה לתמוך ולקדם מחקרים בנושא טיפולים ביולוגיים, תוך שיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה. 
להמשך קריאה
הפקולטה בתקשורת
האתר Jewish Business News פרסם ידיעה על הדוקטורנט אלי ורון, שמפתח במחקרו טיפול ננו-טכנולוגי מותאם אישית לחולי סרטן. 
לקריאת הכתבה
באתר הידען כתבו על ד"ר תומר לוי ועל המטא-חומרים אותם הוא מפתח, מהם אפשר לפתח רכיבים אופטיים כגון עדשות מצלמה, מיקרוסקופים, מראות ופילטרים. 
לקריאת הכתבה
הפקולטה בתקשורת
עבור מעבדת חישוב קוונטי של תכונות חומרים דרושים מועמדים ומועמדות  לדוקטורט, מאסטר ופוסטדוק. אנו מחפשים בעלי ובעלות מוטיבציה המעוניינים במחקר אינטרדיסיפלנרי אשר עוסק בחישוב וסימולציות של תכונות של חומרים ננו מטריים וחומרים קוונטים. המחקר יכלול סימולציות של תכונות ספקטרוסקופיות של חומרים ננו מטריים ופיתוח שיטות חישוב אלקטרוניות לניבוי תכונות של חומרים ננו מטריים וחומרים קוונטים. המחקר יכול לכלול גם פיתוח קוד בשפת פייתון. מועמדים ומועמדות בעלי רקע בכימיה, פיסיקה, הנדסת חומרים, הנדסת חשמל, מחשבים או רקע דומה. מוזמנים לשלוח קורות חיים אל תמר גולדזק ←
הפקולטה בתקשורת
הטמפרטורות צנחו במהלך חודש ינואר, ובאחד הימים מועצת הנדסה פינקה בערב מרקים. חפשו את עצמכם בתמונות.
ערב מרקים בפקולטה להנדסה
_________7



קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
אורך של עקומה

אורך של עקומה 

דמיינו מצב שבו כדור הארץ מקיף את השמש לא במעגל, אלא בצורת מעוין או ריבוע. עכשיו, דמיינו שזה לא הקפה סביב גורם אחד אלא עקומה. קל לחשב אורך של עקומות לפי נוסחה סגורה אינטגרלית קיימת. אבל מה קורה אם העקומה, בדומה למצב ההיפותטי שהעלינו לעיל, היא נגזרת של מעוין או של ריבוע? בכך עוסקת החידה החודשית. 
פתרון החידה של חודש דצמבר
עיצוב ניוזלטר: webmeup