המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות פברואר 2024
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
החוקרות והחוקרים שלנו ממשיכים לעשות חיל מבחינה אקדמית ומקצועית. החודש התבשרנו שמתוך 12 זוכים בפרסי הרקטור לחדשנות מדעית – שניים הם מהפקולטה שלנו: פרופ' כרמית חזאי, על עבודתה בתחום הוכחות באפס ידיעה, וד"ר תומר לוי, בזכות עבודתו בנושא תכונות אופטיות יוצאות דופן של חומרים אופטיים ממשפחת הצ׳לקוגנידים. שניהם פרסמו בשנה החולפת מאמרים במגזינים מובילים, ונחשבים לחוקרים פורצי דרך בתחומם, לא רק בארץ אלא גם בעולם. עוד על עבודתם המחקרית שבשלה הוענק להם הפרס תוכלו לקרוא בהמשך.

יחד עם זאת, היופי בהנדסה הוא שלצד קידום המדע - במקרים רבים המחקרים שלנו יכולים להפוך לתוצרים אמיתיים שמשפיעים על החיים של כולנו. כך היה למשל בתקופה הקורונה, כשעבודתו המחקרית של פרופ' עמוס דניאלי הפכה לפטנטים לבדיקות מהירות ולא-פולשניות לאבחון נגיפים. בכנס SPIE האחרון הציגו שניים מחוקרי המעבדה את עבודתם בתחום, וגם על כך תוכלו לקרוא בהמשך. וגם: פרסים ומינויים נוספים, כולל תחלופה בראשות התוכנית להנדסת תעשיה ומערכות מידע (אני מאחל בהזדמנות זו בהצלחה לפרופ' גונן זינגר בתפקידו החדש), תוכניות ליום הפתוח וליום האישה, שיחולו שניהם בחודש מרץ, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר, כמובן, וגם: באיזו פקולטה הכי כדאי לחפש אהבה? כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה ובשורות טובות,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

עדכונים וחדשות
פרס חדשנות מדעית כפול לפקולטה מטעם הרקטור
פרס חדשנות מדעית כפול לפקולטה מטעם הרקטור
12 חוקרים זכו בפרס הרקטור של בר-אילן בגין הישגים מדעיים, שניים מהם מהפקולטה להנדסה: פרופ' כרמית חזאי, בעבור מחקרה בנושא הוכחות באפס ידיעה, וד"ר תומר לוי, בגין עבודתו עם חומרים אופטיים ממשפחת הצ׳לקוגנידים. להמשך קריאה
המחקרים ששיפרו את בדיקות הקורונה הוצגו בכנס SPIE
המחקרים ששיפרו את בדיקות הקורונה הוצגו בכנס SPIE
הדוקטורנט שמואל בורג וד"ר מיכאל מרגוליס, מהמעבדה לדימות רפואי וחישה ביולוגית של פרופ' עמוס דניאלי, הציגו בכנס של האגודה הבינלאומית להנדסת אופטיקה ופוטוניקה פטנטים לאיבחון מהיר של נגיפים, אשר נוסו בהצלחה בגלי הקורונה האחרונים. 

להמשך קריאה
פרופ' גונן זינגר יעמוד בראש התוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע
פרופ' גונן זינגר מונה לראש התוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע
פרופ' זינגר, שמחליף בתפקיד את פרופ' איציק כהן, מתמחה בפיתוח מודלים מתמטיים מתחום למידת מכונה, לפתרון בעיות עסקיות מבוססות נתונים, בסביבה דינאמית משולבת באילוצים ובמשאבים. לפני כשנתיים, נמכרה החברה שהקים לחברת האופנה האמריקאית GAP. 
להמשך קריאה
נתראה בקרוב בפקולטה!
נתראה בקרוב בפקולטה!
הפקולטה להנדסה אירחה כנס מועמדים ומועמדות לעתודה האקדמית. במהלך הכנס הצענו לאורחינו כיבוד קל, הרצאות מרתקות ומידע על כל מסלולי הלימוד שלנו. 
love
ואיפה מוצאים אהבה?
בכל אוניברסיטת בר-אילן זה כבר ידוע: המקום הכי טוב לחפש בו חתן (ואנחנו מוסיפים, וכלה!), הוא בבניין של הפקולטה להנדסה. צפו בסרטון ←
יום האישה בפקולטה להנדסה
למה כדאי ללמוד הנדסת תעשייה ומערכות מידע בבר-אילן?
אל תשאלו אותנו, תשאלו את אוראל סימנדוייב, סטודנט שנה ג' במסלול, שבמקביל ללימודים כבר השתלב בשוק העבודה, ומשמש היום כביזנס-אנליסט בחברת WIX. "עניינו אותי נקודות החיבור בין אנשים, תהליכים, טכנולוגיות ונתונים, ושרשראות ההתמחות בחקר ביצועים, מערכות מידע ו- Data Science", הוא מספר. צפו
יום האישה בפקולטה להנדסה
יום האישה בפקולטה להנדסה
חוקרות וסטודנטיות לתארים מתקדמים מוזמנות למפגש לכבוד יום האישה, במסגרתו יערך פאנל בנושא "הנדסה, נשים וקריירה", בו ייקחו חלק בוגרות מצליחות של הפקולטה: ד"ר נטע זילוני, ד"ר מיכל ימיני, ד"ר טלי אילוביץ וד"ר אושרה בצר. 
המפגש יתקיים ביום חמישי, 14.3. החל מהשעה 12:15, בחדר 329 בבניין הנדסה.
שאלות לחברות הפאנל ניתן להפנות אל מארגנת הכנס, ד"ר מור וייס.
מלגות ופרסים
אלון צרויה זכה בפרס חוקר צעיר מצטיין בכנס SPIE
אלון צרויה זכה בפרס חוקר צעיר מצטיין בכנס SPIE
הפרס הוענק לצרויה, סטודנט של פרופ' דרור פיקסלר, בעבור מחקרו העוסק בשיטה אופטית חדשה לזיהוי ולסיווג חומרים מזהמים במים. במסגרת מחקרו גילה צרויה תופעה פיזיקלית חדשה, ופיתח מדידה אופטית פשוטה, זולה ומהירה לזיהוי ובידול מזהמים במים. 
להמשך קריאה

ברכות לדוקטורנט ארי אשכנזי, שזכה במלגת קרן כ"ץ לתלמידי מחקר מצטיינים בשנתם האחרונה בדוקטורט, בעלי רקע של מעורבות חברתית והתנדבותית. אשכנזי חוקר ומפתח, בהנחייתם של פרופ' דרור פיקסלר וד"ר אלי כהן, שיטות חדשניות ליצירה וגילוי של פוטונים שזורים רחבי-סרט, העושות שימוש בננו-מבנים. במקביל, הוא מסייע בגיוס מועמדים מהמגזר החרדי ללימודי הנדסה, מתוך שאיפה לבנות גשר בין החברה הכללית לחברה החרדית בעזרת הלימודים האקדמיים.

ברכות לפרופ' יוסף שור, שמונה ליושב ראש תת-הועדה ל-Power Management ב"ועידה האירופאית למחקר של אלקטרוניקת מצב מוצק - ESSERC". זו הועידה המובילה על מעגלי מצב מוצק באירופה ואחת מהמובילות בתחום זה בעולם. 

אפוד אקדמי
חדשות מועצת הסטודנטים
ערב מהוקרה לסטודנטים המשרתים בחרבות ברזל
כרגיל, מועצת הסטודנטים שלנו אחראית על המורל. בחודש פברואר היא עשתה שמח לסטודנטים עם הפסכיף קורנפלקס, בירה ונאצ'וס (לא ביחד). חפשו את עצמכם בתמונות
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
ההתחממות הגלובלית ועונות השנה
ההתחממות הגלובלית ועונות השנה
לכבוד חודש פברואר, שהיה השנה גשום במיוחד, ננסה להבין בחידה הפעם מה עושה ההתחממות הגלובלית למשך העונות. בהנחה כי מזג האוויר תלוי רק בטמפרטורה - כיצד תשפיע עלייה של מעלה אחת על משך עונות השנה? 
פתרון החידה מחודש שעבר
_________7
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.