המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות דצמבר 2023 - סטודנטים ואנשי סגל משתפים מהחזית
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
פחות מחודש מתחילת שנת הלימודים וקיבלנו את הבשורה הכואבת ביותר שאפשר: ניר בנימין, בוגר הפקולטה, נהרג ברצועת עזה. ניר למד במסלול להנדסת חשמל, ועבד על פרויקט הגמר שלו לצד הדוקטורנטית אודם הראל, תחת הנחייתו האקדמית של פרופ' אדם תימן. הוא השלים את כל חובותיו לתואר לפני שבועות ספורים, ועמד בפני עתיד מזהיר שנגדע. הפקולטה כולה מתאבלת על לכתו ומשתתפת בצערם הכבד של המשפחה והחברים.

אנחנו מנסים לחזור לשגרה בלב כואב, ללא חלק מהסטודנטים והסטודנטיות שלנו, שעדיין משרתים במילואים, ומבלי שהשבויים והחטופים שבו הביתה. כ-4,000 מהסטודנטים של בר-אילן התגייסו למילואים מאז פרצה המלחמה, וההיענות אצלנו בפקולטה גבוהה במיוחד: 37% מכלל הסטודנטים והסטודנטיות, לכל התארים, התגייסו לשרת את המדינה, וזאת מבלי לדבר על חברי הסגל. למשרתי ומשרתות המילואים, אני מבקש להזכיר את מתווה האפוד האקדמי של האוניברסיטה, על שלל ההטבות והעזרה הכלולים בו. רכז המילואים של הפקולטה הוא פרופ' יאיר נועם, ואני מפציר בכם לפנות אליו בכל שאלה או בקשה, במייל או בטלפון 03-5314623.

וכך נראית השגרה שלנו: פרופ' רחלה פופובצר, זכתה במענק EIC של האיחוד האירופי, המוענק למחקרים בעלי פוטנציאל ליישום מעשי, במטרה להביאם לשלבים ראשנים של שימוש מסחרי. הפטנט של פרופ' פופובצר מבוסס על ננו-חלקיקי זהב מצופים באינסולין, המשמשים כפלטפורמה חדשנית להובלת תרופות מבוססות-נוגדנים (ADC) , ועשוי לשפר במידה ניכרת את יעילות הטיפול בחולי סרטן מסוגים שונים. מאמר של קבוצת המחקר של פרופ' אורית שפי פורסם על השער של המגזין Advanced Materials Technologies. המאמר עוסק בהובלה בליסטית של חלקיקים נושאי תרופות, לצורך טיפול ממוקד בגידולים סרטניים. פרופ' דרור פיקסלר מונה לעורך-שותף במגזין חדש של האגודה הבינלאומית להנדסת אופטיקה ופוטוניקה (SPIE), שיעסוק בביו-פוטוניקה. מינוי נוסף לאותו מגזין קיבלו הדוקטורנט ארי אשכנזי ובוגרת הפקולטה ד"ר שירה רוט. על כל אלה תוכלו לקרוא בניוזלטר הנוכחי, וגם: התרמת דם שנערכה בפקולטה, דסקיות מיוחדות למשרתי המילואים, סיפורה של הסטודנטית שלי נחשון, שפונתה מביתה שבשדרות ומצאה בפקולטה בית, וכמובן, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר.

מאחל לכולנו בשורות טובות,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

לזכרו של ניר בנימין ז"ל
נפרדים מניר בנימין

הפקולטה להנדסה נפרדה מניר בנימין, בוגר הפקולטה, שנהרג באסון קריסת המבנים ברצועת עזה.
לצפייה בסרטון מתוך הטקסט שהתקיים בפקולטה

"אהוב, מוכשר, רגיש ונדיב, גאון טוב לב. קצין וג'נטלמן, חלומה של כל אם עבריה. האובדן הגדול, יפה תואר, הכי צנוע ומתחשב, חכם, שאפתן ונסיך אמיתי". סרן ניר בנימין הובא למנוחות.
לכתבה בישראל היום

"הוא היה יכול להיות במודיעין, אבל ראה את החשיבות בלהיות לוחם. הוא אמר שיש מחסור בלוחמים, שישראל זקוקה להם", מיכל, אמו של ניר, מספרת עליו בראיון. 
להאזנה

עדכונים וחדשות
הפקולטה להנדסה פתחה שנה

הפקולטה להנדסה פתחה שנה

צחצחנו את הכיתות, הברקנו את המעבדות, עטפנו את הספרים ולא שכחנו להשאיר כסאות ריקים למילואימניקים. שנת הלימודים נפתחה בפקולטה להנדסה. בואו לחפש את עצמכם בתמונות
מענק EIC הוענק למחקר של פרופ' רחלה פופובצר

מענק EIC הוענק למחקר של פרופ' רחלה פופובצר

הפטנט של פרופ' פופובצר מבוסס על ננו-חלקיקי זהב המשמשים כפלטפורמה להובלת תרופות מבוססות-נוגדנים (ADC) אל אזורי הגידול, ויכולים להפוך את הטיפול ליעיל וממוקד יותר. 
להמשך קריאה
חוקרים מהפקולטה בין עורכי מגזין חדש של SPIE

חוקרים מהפקולטה בין עורכי מגזין חדש של SPIE

במגזין, שיעסוק בביו-פוטוניקה, מונה פרופ' דרור פיקסלר ל- Associate editor. הדוקטורנט ארי אשכנזי ובוגרת הפקולטה ד"ר שירה רוט מונו ל-Early career editor. 
להמשך קריאה
מאמר של פרופ' אורית שפי פורסם ב-Advanced Materials Technologies

מאמר של פרופ' אורית שפי פורסם ב-Advanced Materials Technologies

המאמר עוסק בהובלה בליסטית של חלקיקים נושאי תרופות, לצורך טיפול ממוקד בגידולים סרטניים. יישום קליני שלו עשוי לפתוח בעתיד אפיקים חדשים לשיפור הטיפול הפוטודינמי הקליני
להמשך קריאה
סטודנטים שלנו בחזית
"הגעתי למקום שאני מרגישה בו בטוחה"

"הגעתי למקום שאני מרגישה בו בטוחה"

בשביעי באוקטובר הייתה שלי נחשון סגורה בממ"ד בביתה בשדרות ושמעה קרבות יריות בחוץ. ב-31 בדצמבר היא התחילה את לימודיה בפקולטה, במסלול להנדסת חשמל. "זה פשוט הציל אותי", היא אומרת. 
להמשך קריאה
הסטודנטים של הפקולטה – הכי מגויסים!

הסטודנטים של הפקולטה – הכי מגויסים!

על פי נתוני האוניברסיטה, כ-4,000 סטודנטים של בר-אילן גויסו לשירות מילואים או פונו מביתם החל מה-7 באוקטובר. מספר המשרתים הגבוה ביותר באחוזים הוא אצלנו בפקולטה: 37% מהסטודנטים ומהסטודנטיות שלנו גויסו למילואים. גאים בכם!
להמשך קריאה
תומר קלמן
הכירו את תומר קלמן, סטודנט לתואר שני במסלול להנדסת מחשבים ומפתח אלגוריתמים בסטארטאפ, המשרת כקצין חבלה של סיירת גבעתי במילואים, ואף זכה בתואר מצטיין חטיבתי על פועלו. "היינו הכוח הראשון בבית חנון ובילינו שם כ-40 ימים. עד עכשיו שירתתי כ-85 ימים במילואים, וצפויים לי עוד 40 בקרוב", הוא מספר. "פה אני מצולם עם משגר שמצאנו, מאלה שיורים על אשקלון". תודה תומר, מחכים לראות אותך בקמפוס
אלי תורג'מן
אלירן תורג'מן, סטודנט שנה ב' בהנדסת מחשבים, משרת את המדינה בהצטיינות, ומקווה כבר לשוב לספסלי הלימודים. "זה לא בדיוק הדבר הראשון שאעשה בסוף המלחמה, אבל קבעתי עם החברים לפלוגה לטפס על הקלימנג'רו ברגע שיהיה לנו קצת אוויר", הוא מוסר.
קו תמיכה רגשית
חדשות מועצת הסטודנטים
ערב מהוקרה לסטודנטים המשרתים בחרבות ברזל
מועצת הסטודנטים ארגנה ערב הוקרה לסטודנטים מהפקולטה להנדסה המשרתים ב"חרבות ברזל". גאים בכל אחת ואחד מכם!
מועצת הפקולטה הכינה דסקית מיוחדת למשרתי ומשרתות המילואים
מועצת הפקולטה הכינה דסקית מיוחדת למשרתי ומשרתות המילואים. "כשליש מאנשי הפקולטה, סטודנטים וסטודנטיות, אנשי ונשות סגל, התגייסו למילואים. לא כולם חזרו עדיין", אומר יו"ר מועצת הסטודנטים אור שוחט. "רצינו להעניק להם מזכרת מיוחדת מהתקופה האחרונה, אחת שתייצג את הדואליות המורכבת שהסטודנטים מתמודדים איתה: מצד אחד הם לחמו בגבורה בחודשים האחרונים, ומצד שני הם צריכים לחזור ללמוד 'כאילו לא קרה כלום'. על כן שני צדדי הדיסקית: גם מילואימניק, גם מהנדס". הדסקית ממתינה לכם במזכירות ואתם מוזמנים להגיע ולאסוף.
dam
החודש התקיימה התרמת דם בפקולטה. תודה לכל הסטודנטים שהגיעו ותרמו.
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
פולינומים של הליכה אקראית ומרטינגל
פולינומים של הליכה אקראית ומרטינגל
בחודש פברואר מצוין יום הולדתו של המתמטיקאי היהודי-אמריקאי ג'וזף דוב, שהיה בין הראשונים להגדיר את המושג מרטינגל, תהליך סטוכסטי המורכב מסדרת משתנים מקריים. לפי משפט הפירוק של דוב, ניתן להפוך כל תהליך למרטינגל על-ידי הוספת תהליך מתואם. האם תוכלו לעשות זאת ולחשב מרטינגל ספציפי? 
פתרון החידה מחודש שעבר
_________7
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.