המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות אוקטובר 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,

מענק ERC הוא מענק ייחודי של האיחוד האירופי, המוענק למחקרים פורצי דרך, שיכולים לשנות את העולם. באקדמיה, זה לא דבר מובן מאליו: האיחוד האירופי נותן את המענק לחוקרות ולחוקרים שמנסים לצאת מאזור הנוחות שלהם, לבחון כיוונים חדשים לחלוטין ומעניינים, לקחת סיכון ולחקור דברים שיש להם פוטנציאל אמיתי – אבל יכולים באותה המידה גם להיכשל. שני חוקרים בלבד זכו במענק השנה מאוניברסיטת בר אילן, ואחד מהם הוא ד"ר שחר אלון שלנו, שאם יצליח בעבודתו, הוא עשוי לשנות לחלוטין את הדרך בה אנו מטפלים בחולי סרטן. ראיון עם שחר תוכלו למצוא פה בהמשך.

עוד בניוזלטר: הכירו את ד"ר דור עצמון, חבר הסגל החדש ביותר שלנו. דור מצטרף אלינו למסלול החדש להנדסת תוכנה והוא מתמחה בשני תחומים חמים במיוחד: רובוטיקה ובינה מלאכותית. עוד על עבודתו של דור תוכלו לקרוא בהמשך, וגם: תוצאות מעניינות אליהם הגיעו סטודנטים בפרויקט בנושאי אימות פרומלי ולמידה עמוקה; שני כנסים שבהם הציגו חברי הסגל של הפקולטה (אחד מהם הוא דוקטורנט שלי), ועוד עבודה אחת שמוצגת לא בכנס אלא דווקא בפסטיבל אמנות; וכמובן, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
עדכונים וחדשות
צומת T: כשתאי סרטן ותאי חיסון נפגשים

מה קורה כשתאי T ותאי סרטן נפגשים?

ד"ר שחר אלון חוקר תאי T, תאים בודדים של מערכת החיסון, בניסיון להבין באילו נסיבות הם מצליחים להביס תאים סרטניים. המחקר פורץ הדרך זיכה אותו במענק ERC היוקרתי של האיחוד האירופי. 
להמשך קריאה
עולה על המסלול

עולה על המסלול

ד"ר דור עצמון מתמחה בחיפוש היוריסטי ותכנון, עובד עם בינה מלאכותית ומוצא מסלולים עבור רובוטים בסביבה מרובת סוכנים. 
להמשך קריאה
הדיאגנוסטיקה של מחלות זיהומיות 

הדיאגנוסטיקה של מחלות זיהומיות 

פרופ' עמוס דניאלי מהפקולטה אירגן בתחילת החודש כנס בנושא, והעביר במהלכו הרצאה בנושא אבחון מהיר באמצעות טכנולוגיית חישה ביולוגית מבוססת מודולציה מגנטית. 
להמשך קריאה
אתה שוגה, אלגוריתם 

אתה שוגה, אלגוריתם 

במסגרת פרויקט בתחומי האימות הפורמלי והלמידה העמוקה, הצליחו הסטודנטים להוסיף רעש מזערי לתמונות - ולגרום לאלגוריתם של זיהוי אובייקטים לשגיאות משמעותיות. 
להמשך קריאה
מה בין חישה אופטית לאבטחת מידע?

מה בין חישה אופטית לאבטחת מידע?

במהלך הכנס הנחשב cyber week העביר הדוקטורנט זאב קליוזנר הרצאה בנושא חישה אופטית מרחוק בשילוב AI לחילוץ פרמטרים ביו-רפואיים. במסגרתה הרחיב קליוזנר, דוקטורנט של פרופ' זאב זלבסקי, על היישומים האפליקטיביים של המחקר בעולם ה- Cyber Security. 
לצפייה בהרצאה
המדענית והאמנית

המדענית והאמנית

עבודתן המשותפת של פרופ' אורית שפי ושל האמנית ורדי בוברוב תוצג במסגרת פסטיבל Transmeet למדע ואמנות. 
להמשך קריאה
כתבו עלינו
ישראל נמצאת בחזית השבבים העולמית. גם בגלובס, עיתון העסקים והכלכלה של ישראל, יודעים את זה,
והקדישו לנושא כתבת שער, בה מרואיין בין היתר פרופ' דורון נווה מהמסלול להנדסת חומרים של הפקולטה. 
להמשך קריאה
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
שנה טובה בכדור הכחול

שנה טובה בכדור הכחול

בכל ראש השנה, תושביו של העולם הדמיוני "הכדור הכחול" מצפים למופע מרהיב, בזמן שכוכב הלכת שלהם משלים את סיבובו השנתי סביב השמש. בכל שנה המסלול של הכוכב סביב השמש מעט שונה, ואחת המסורות היא לנחש אילו צורה יהיה למסלול השנה. האם תוכלו לנחש? 
פתרון החידה מחודש שעבר
_________7
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←