המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות יולי 2023
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
קבלה של מאמר לפרסום במגזין יוקרתי אינה דבר של מה בכך. נדירים עוד יותר המקרים בהם השופטים של אותו כתב העת טורחים ומחמיאים לכותבי המאמר. זה בדיוק מה שקרה החודש לפרופ' מוטי פרידמן וד"ר אלי כהן שלנו, שמאמר שלהם פורסם החודש במגזין הנחשב Physical Review Letters. המאמר מתאר ניסוי שהובילו השניים, במסגרתו נבנה ממש כאן, בפקולטה, אינטרפרומטר קוונטי ייחודי הכולל עדשות זמן, ומאפשר מדידה מדויקת של תהליכים מהירים. המחקר הוצג בחודשים האחרונים במספר כנסים בינלאומיים וזכה לתגובות נלהבות, וגם השופטים של המגזין כתבו לחוקרים, והחמיאו להם על הקונספט החדשני והמעניין. עוד על המחקר תוכלו לקרוא, לראשונה, בניוזלטר הנוכחי.
 
עוד בניוזלטר: הפקולטה להנדסה מתרחבת ומשיקה תוכניות חדשות ומעניינות בארבעה תחומים: הנדסת חומרים, הנדסת נתונים, הנדסת תוכנה והנדסת תעשייה ומערכות מידע. עוד מידע על התוכניות החדשות תוכלו לקבל בהמשך, ונשמח אם תספרו לחברים שלכם שעדיין מתלבטים מה ללמוד. וגם: סדנה ייחודית למציאת פתרונות האצת חישובים ביולוגיים; הרובוטים החכמים שעוזר לפתח פרופ' שרון גנות; לא פחות משני האקתונים שנערכו בפקולטה בחודש החולף; החידה החודשית של פרופ' לוטקר, כמובן, וגם: 15 שנות מחקר במעבדה של החתום מטה, בנושא איתור פיזיולוגי מרחוק, הניבו טכנולוגיה שמוסחרה לפני כשש שנים, ונמצאת כעת בדרך למוצר. כל זאת ועוד, בניוזלטר הנוכחי.

קריאה מהנה,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי
מלגות ופרסים
הההאתקון של הפקולטה יוצא לדרך!
לראות את האור
בתום פרויקט שנמשך כארבע שנים פיתחה הקבוצה של פרופ' מוטי פרידמן, ביחד עם ד"ר אלי כהן, אינטרפרומטר קוונטי ייחודי הכולל עדשות זמן, ומאפשר מדידה מדויקת של תהליכים מהירים
להמשך קריאה
בקרוב: איתור פיזיולוגי מרחוק
בקרוב: איתור פיזיולוגי מרחוק
במשך למעלה מ-15 שנים ערך פרופ' זאב זלבסקי מחקר בנוגע לחיישני לייזר לניטור מצבים פתולוגיים מרחוק. בימים אלו נערכים ניסויים מתקדמים לקראת השקת מוצר ראשון המבוסס על טכנולוגיה זו. 
להמשך קריאה
לאתגר את הסטודנטים כחלק מהציון
לאתגר את הסטודנטים כחלק מהציון
במסגרת ההאקתון שנערך בסיום הקורס עקרונות בתכנון מערכות ספרתיות, זכה במקום הראשון צוות שיצר מאיץ עיבוד תמונה המסוגל לבצע קונבולוציה באמצעות גרעין דינאמי.
להמשך קריאה
האתגר: פיתוח תרופות שיעבור את מחסום דם-מוח
האתגר: פיתוח תרופות שיעבור את מחסום דם-מוח
מה אם היינו אומרים לכם שמצאו דרך לטפל בסרטן המוח באמצעות ננו חלקיקים? צפו בפרופ' רחלה פופובצר שלנו מספרת על המחקר פורץ הדרך שלה במסגרת סדרת הסרטונים "איך זה משפיע עלי" של אוניברסיטת בר-אילן
צפו בסרטון
האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרת מחשב ייעודית
האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרת מחשב ייעודית
במסגרת הכנס הבינלאומי לארכיטקטורת מחשבים, העביר ד"ר ליאוניד יביץ סדנה למציאת פתרונות האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרה ואלגוריתמים ייעודים. 
להמשך קריאה
שמעתם כבר על נוירוהאק?
שמעתם כבר על נוירוהאק?
בחודש שעבר אירחה הפקולטה האקתון שארגנה קהילת בריינסטורם בר-אילן. במסגרת האירוע ניסו המשתתפים לענות על אתגרים בתחום הנוירוטק, בשלושה מסלולים: בריאות, מחקר ונתונים, פנאי ובידור. 
להמשך קריאה
נעים להכיר: התוכניות החדשות שלנו
הנדסת חומרים: למי שעשויים מהחומר הנכון
הנדסת חומרים:
למי שעשויים מהחומר הנכון

מסגסוגות המתכת המשופרות של חברת אאודי, דרך מצלמות לראיית לילה המספקות תמונה צבעונית חדה וברורה, עבור בטילים של אילון מאסק ועד החומר שפותח המעבדה בבר-אילן ויכול להשפיע על כל תעשיית ההייטק (ועל צריכת החשמל של העולם כולו). הנדסת החומרים מתמקמת בחזית הטכנולוגיה הבינלאומית, ואתם יכולים להצטרף להצלחה.  
להמשך קריאה ←
הנדסת נתונים: העתיד כבר כאן
הנדסת נתונים:
העתיד כבר כאן

המכונות מסוגלות לעשות היום דברים שכאילו לקוחים מתחום המדע הבדיוני: מעוזרים חכמים שמנהלים אתנו שיחות, דרך רכבים אוטונומיים ועד ערים חכמות. הנדסת נתונים היא התחום שמאפשר למכונות להפיק ידע ותובנות ממגוון רחב של מקורות, לנתח ולעבד אותות ונתונים באופן ממוחשב, לאחסן ולהעביר את הנתונים הללו באופן בטוח. נשמע מעניין
להמשך קריאה ←
הנדסת תעשייה ומערכות מידע: שני תארים שהם אחד
הנדסת תעשייה ומערכות מידע: שני תארים שהם אחד
מהנדסי ומהנדסות תעשייה ומערכות מידע נמצאים בכל הצמתים המחברים בין אנשים, תהליכים, טכנולוגיות ונתונים. אם זה בניהול פרויקטים מורכבים בתעשייה, עיסוק באנליטיקה ובינה עסקית, גלגול תקציבים של מיליארדי דולרים כחלק משוק המסחר האלקטרוני, פיתוח מערכות מידע מתקדמות, או ייעול ושיפור תהליכים תפעוליים, כל הדרך עד לאקזיט. 
להמשך קריאה ←
הנדסת חומרים: למי שעשויים מהחומר הנכון
הנדסת תוכנה:
לצלול לעומק האלגוריתם

בעולם בו הולכים המחשבים ותופסים יותר ויותר מקום בחיינו, עוסקת הנדסת התוכנה בפתרון בעיות מורכבות ולמידה של טכנולוגיות ומתודות חדשות בתחומי התוכנה והמחשבים. היא מתפרסת על מגוון רחב של עולמות, למשל: מכוניות אוטונומיות, בנקאות ופרוטוקולים פיננסיים, עולמות הסייבר והבינה המלאכותית ואפילו המתמטיקה הטהורה. נשמע מעניין?
להמשך קריאה ←
הפקולטה בתקשורת
גם ב-Ynet מסתקרנים מפרויקט הרובוטים הגדול בו מעורב פרופ' שרון גנות. הרובוטים, שמפותחים במסגרת פרויקט של האיחוד האירופי, מתוכננים לתגבר את הצוות המנהלי בבתי החולים ולהקל על העומס. פרופ' גנות והצוות שלו אחראים על יכולתם של הרובוטים לשמוע. 
להמשך קריאה ←
הפקולטה בתקשורת
בואו להיות חלק מהעתיד של רשתות למידה ואופטימיזציה מבוזרות, ולשתף פעולה עם קבוצות מחקר מובילות בעולם. המעבדה של ד"ר מיכל ימיני בפקולטה להנדסה מגייסת סטודנטיות וסטודנטים לתואר שני ושלישי, בעלי מוטיבציה ואוריינטציה מתמטית.
לשליחת קורות חיים ←

למידע נוסף על ד"ר ימיני ←
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
אחד מי יודע

שלדים בארון

בקרב בעלי חוליות, חרקים וזוחלים החיווט הנוירוני הוא אקראי. לעומת זאת, ברשתות-נוירונים של רכיכות, החיווט הוא דטרמיניסטי, כלומר – מספר הנוירונים קבוע וגם הקשרים ביניהם קבועים. ואנחנו שואלים: למה זה ככה בעצם? 
כיצד ניתן לחשב את מסלולם של נמלים?
_________7



קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
עיצוב ניוזלטר: webmeup