המייל לא נפתח? לקריאה בדפדפן לחצו כאן
 מבזק ידיעות אפריל 2024
פרופ' זאב זלבסקי
קוראות וקוראים יקרים,
הניוזלטר הזה יוצא ממש לקראת פסח, חג החירות, בתקופה שכולנו מייחלים בה לחירות לחטופות ולחטופים שלנו, לסיום המלחמה, לשוב המפונים לבתיהם, המילואימניקים לאזרחות וכולנו לשגרה מבורכת. אנחנו בחרנו להתייחס לחירות מזווית קצת אחרת: זווית של חופש אקדמי. לכן, בניוזלטר הזה נספר לכם קצת על אלכסנדר קופקין, איש עסקים אסטוני ממוצא יהודי, שתורם רבות לקידום השכלה טכנולוגית ותרבותית, בארצו וגם כאן. קופקין תרם לפתיחת הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר-אילן בשנת 2011: קומפלקס חדש ומפואר של הוראה ומחקר, ובו מעבדות המאובזרות בציוד חדיש בטכנולוגיות מתקדמות, לרבות המעבדה לסופר רזולוציה ודימות, מעבדת הרובוטיקה, מעבדת VLSI Design Lab והמעבדה לעיבוד דיבור - היחידה מסוגה בישראל ומהבודדות בעולם. עוד על קופקין תוכלו לקרוא בהמשך.

ובינתיים, המלחמה נמשכת, ורק לפני שבוע ספגנו מתקפה חסרת תקדים של כלי טיס בלתי מאוישים מאיראן, שנבלמה ברובה ע"י שילוב יכולות טכנולוגיות של צה"ל ושל בנות בריתה של ישראל. במקרה, הרצאה בנושא כטב"מים ותפקידם במלחמה ובאזרחות, הועברה מטעם אוניברסיטת בר-אילן לפני כחודשיים. את ההרצאה העביר נועם בר-דוד מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, ואם במקרה פספסתם אותה – אנו מביאים לכם אותה במלואה. וגם: ד"ר יערה ארז מככבת בדיגיטל של האוניברסיטה; מאמר מהקבוצה של פרופ' יוסי קלר התקבל לכנס CVPR היוקרתי; מה עשו נציגי אינטל ביום הפתוח של הפקולטה להנדסה וכמובן, החידה החודשית של פרופ' צביקה לוטקר.

קריאה מהנה ובשורות טובות,
דיקן הפקולטה להנדסה,
פרופ' זאב זלבסקי

עדכונים וחדשות
מי אתה, אלכסנדר קופקין?
מי אתה, אלכסנדר קופקין?
הוא נולד בברה"מ לשעבר, היגר לאוסטריה, מתגורר באסטוניה, עסקיו חולשים על חלקים גדולים מיבשת אירופה, וגם אתם ואתן מכירים אותו. מיהו האיש שעל שמו קרויה הפקולטה להנדסה? 
להמשך קריאה
מאמר של הפקולטה בכנס CVPR היוקרתי
מאמר של הפקולטה בכנס CVPR היוקרתי
המאמר של שי דקל, דוקטורנט של פרופ' יוסי קלר, מגיע מעולמות הראייה הממוחשבת, ועוסק בשערוך זווית הראייה בין שתי תמונות שמסתכלות על אותו אובייקט. 
להמשך קריאה
אורחים ביום הפתוח: נציגי אינטל 
אורחים ביום הפתוח: נציגי אינטל 
אל העמדה של התוכנית להנדסת חומרים ביום הפתוח שנערך בחודש שעבר הצטרפו נציגים טכנולוגיים בכירים באינטל, שהסבירו למועמדים על חשיבות התחום ועל הביקוש לבוגרים בתעשייה.
להמשך קריאה
פרופ' יוסי קלר סייע בפיתוח מערכת חכמה לניהול תורים
פרופ' יוסי קלר סייע בפיתוח מערכת חכמה לניהול תורים
המערכת, AI פרדיקטור, הושקה במערך העיניים של בית החולים איכילוב. היא מבוססת על בינה מלאכותית ומטרתה לחזות את הגעת מטופלים לתורם ולמקסם את יעילות זימון התורים. 
להמשך קריאה
כטב"מים – תפקידם במלחמה ובשוק האזרחי
כטב"מים – תפקידם במלחמה ובשוק האזרחי
בשנים האחרונות נכנסו הרחפנים לחיינו בעוצמות ובהיקפים רחבים. בהרצאה שנערכה בזום, סקר נועם בר-דוד בהרחבה את השימושים של הטכנולוגיה החדשנית הזו בהקשרים צבאיים ואזרחיים. 
לצפייה
ד"ר יערה ארז מככבת בדיגיטל של האוניברסיטה
ד"ר יערה ארז מככבת בדיגיטל של האוניברסיטה
צוות הדיגיטל של בר-אילן תפס את ד"ר יערה ארז לשיחה בדרך לקורס מיפוי תפקודי של המוח. אז מה הכי מספק אותה בהוראה, מה היא אוהבת לעשות בזמנה הפנוי ומה הטיפ שלה לסטודנטים? 
צפו בסרטון
אנחנו סטודנטים להנדסה!
אנחנו סטודנטים להנדסה!
על אתגר המחלקות שמעתם? הסטודנטים שלנו נענו לאתגר הטיקטוק וצילמו סרטון על מה זה להיות סטודנטים (וסטודנטיות) להנדסה. 
בוגרים מדברים
אוראל סימנדוייב
"בחרתי ללמוד הנדסת תעשייה ומערכות מידע כי רציתי ללמוד טכנולוגיות בתחום ה-Big Data ובינה מלאכותית, שבעזרתן ניתן להוביל תהליכים בארגונים" מספר אוראל סימנדוייב, סטודנט שנה ג' בתוכנת להנדסת תעשייה ומערכות מידע, Business Analyst ב-Wix 
אריק פרידמן
"הלימודים בפקולטה להנדסה חיזקו אצלי את יצר הסקרנות, ונתנו לי את הבסיס הטכני ואת האינטואיציות המתמטיות הדרושות לתפקיד בעל אופי מחקרי" מספר אריק פרידמן, בוגר הפקולטה, מפתח אלגוריתמים ב-Mobileye
צפו בסרטון
 מיכאל בש
"הפקולטה להנדסה נתנה לי המון, גם בפן החברתי והאישי, וכמובן בפן הלימודי. הלימודים מאתגרים, אבל שמים את השם של הפקולטה במקום טוב בתעשייה" מבטיח מיכאל בש, בוגר הפקולטה, מהנדס וריפיקציה ב-Marvell טכנולוגיות
אהרון טאוב
"בחרתי ללמוד במסלול של הנדסת חשמל ומוסיקה, מסלול מאוד מגוון ומעשיר שאני קיבלתי ממנו המון. מעבר לידע המקצועי, אני מרגיש שקיבלתי כלים רבים שעוזרים לי להתמודד עם בעיות שונות בעבודה", מעיד אהרון טאוב, בוגר הפקולטה, מהנדס מערכות ב-Apple
צפו בסרטון
האתגר החודשי של פרופ' צביקה לוטקר
ליקוי חמה
ליקוי חמה
החודש היה ליקוי חמה מלא בצפון-אמריקה, ולכבודו החידה של החודש הזה פשוטה במיוחד, כוללת שאלת נכון-לא נכון אחת (ועוד כמה שאלות בונוס) ועוסקת כולה בירח. 
פתרון החידה מחודש שעבר
קול קורא
קול קורא לניוזלטר הפקולטה
סטודנטיות וסטודנטים, נשמח להכיר: האם יש לכם או לכן סיפור אישי מעניין? תחביב ייחודי? עבודה מרתקת שהתחלתן לאחרונה? פרויקט בקהילה בו אתם לוקחים חלק? מלגה בה זכיתן? פרס אותו קטפתם, עם או בלי קשר להנדסה? ספרו לנו – ונשמח לכתוב על כך בניוזלטר ובאתר הפקולטה. 
יש לי תוכן מעניין ←
מחזירים אותם הביתה. עכשיו.